Пајко Написано Јун 21, 2011 Пријави Подели Написано Јун 21, 2011 Neka mir vlada svijetom..AMIN Амин Боже дај БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 21, 2011 Пријави Подели Написано Јун 21, 2011 Neka mir vlada svijetom..AMIN Амин Боже дај :bla: Амин. Подај Господе! ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јун 21, 2011 Пријави Подели Написано Јун 21, 2011 Amin Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Јун 22, 2011 Пријави Подели Написано Јун 22, 2011 Bismillahi Rrahmani Rrahim Elhamdulillahi Rrabi Alemin Uz postovanje prema nekim ovde na forumu , izvinjavam se unaprijed . Razmisljao sam o Bibliji i Isusu kao Bogu duze vrijeme , i dosao do zakljucka , da Isa a.s ne moze biti Bog . prvo on je po Knjigama je ili Elohim na hebrejskom i Allah na arapskom , najpoznatije je to , jer su na izvornim jezicima , odjednom kod vas je to Isus Hrist , i samim tim Isus je kontradiktornost svim prijasnjim Knjigama i sada Kur'an-u . Isus kako je mnogima poznato nikada za sebe nije rekao da je Bog , jer nije , bio je Boziji Poslanik i sve je radio uz Boziju pomoc , nista nije mogao sam , jer nije Bog , sad ja znam da je vama tesko da ovo shvatite jer ste ubjedjeni u svoje vjervanje , ali ljudi su posle smrti Isusa , izmjenili Knjigu , namjerno dopisali da je Isa a.s Bog i dozovlili iz odredjenih razloga alkohol i svinjetinu. takodje simbol krsta je oduvjek bio simbol prokletstva tadasnjih naroda , a vi ste ga uzeli kao simbol Boga i vjere. imaju li muslimani svoj simbol? imamo li slike svetaca , slike Poslanika , andjela i sl . sve su to ljudi dodali jer za vrijeme Isa a.s poslanstva on nije kacio slike i klnjao se ikonama i velicao nikoga osim Stvoritelja i molio je jednog Boga za pomoc , Allaha (Elohim) ili koji god da vam je jezik blizi srcu , Boga , Stvoritelja . a nije za sebe rekao velicajte mene ja sam Bog , siguran sam da ste pogresno protumacili Bibliju samim tim i sve svete spise , pogresno tumacite Isa a.s smrt kasnije uzdignuce na nebo . vrijeme ce pokazati a Allah najbolje zna. RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 22, 2011 Пријави Подели Написано Јун 22, 2011 Burazeru,hrišćanstvo je staro 2000 godina,naši ljudi su veoma dobro upoznati i sa našom i sa islamskom teologijom tako da budi ubeđen da mi nismo ubeđeni već smo sigurni da je Isus bio u isto vreme i čovek i Bog. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јун 22, 2011 Пријави Подели Написано Јун 22, 2011 Bismillahi Rrahmani Rrahim Elhamdulillahi Rrabi Alemin Uz postovanje prema nekim ovde na forumu , izvinjavam se unaprijed . Razmisljao sam o Bibliji i Isusu kao Bogu duze vrijeme , i dosao do zakljucka , da Isa a.s ne moze biti Bog . prvo on je po Knjigama je ili Elohim na hebrejskom i Allah na arapskom , najpoznatije je to , jer su na izvornim jezicima , odjednom kod vas je to Isus Hrist , i samim tim Isus je kontradiktornost svim prijasnjim Knjigama i sada Kur'an-u . Isus kako je mnogima poznato nikada za sebe nije rekao da je Bog , jer nije , bio je Boziji Poslanik i sve je radio uz Boziju pomoc , nista nije mogao sam , jer nije Bog , sad ja znam da je vama tesko da ovo shvatite jer ste ubjedjeni u svoje vjervanje , ali ljudi su posle smrti Isusa , izmjenili Knjigu , namjerno dopisali da je Isa a.s Bog i dozovlili iz odredjenih razloga alkohol i svinjetinu. takodje simbol krsta je oduvjek bio simbol prokletstva tadasnjih naroda , a vi ste ga uzeli kao simbol Boga i vjere. imaju li muslimani svoj simbol? imamo li slike svetaca , slike Poslanika , andjela i sl . sve su to ljudi dodali jer za vrijeme Isa a.s poslanstva on nije kacio slike i klnjao se ikonama i velicao nikoga osim Stvoritelja i molio je jednog Boga za pomoc , Allaha (Elohim) ili koji god da vam je jezik blizi srcu , Boga , Stvoritelja . a nije za sebe rekao velicajte mene ja sam Bog , siguran sam da ste pogresno protumacili Bibliju samim tim i sve svete spise , pogresno tumacite Isa a.s smrt kasnije uzdignuce na nebo . vrijeme ce pokazati a Allah najbolje zna. Ti kanda nisi citao Bibliju. Hristos je vrlo jasno rekao da je Bog i zbog toga su ga i raspeli. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Јун 22, 2011 Пријави Подели Написано Јун 22, 2011 Razmisljao sam o Bibliji i Isusu kao Bogu duze vrijeme Није ти то лоше брате што си размишљао. Тема је о нечем другом батице 0110_hahaha 0110_hahaha БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Јун 22, 2011 Пријави Подели Написано Јун 22, 2011 Ti kanda nisi citao Bibliju. Hristos je vrlo jasno rekao da je Bog i zbog toga su ga i raspeli. da da , i Muhammed nije rekoad a je Bog pa su htjeli da ga ubiju , nije bitno niasam ni mislio da ce te povjerovati , samo sam zelio da vam kazem da sada nema sansi neko da me ubijedi da je Isus Bog , a to sto je ons am za sebe rekao da je Bog , vi to smatrajte ubacenim od strane ljudi , znate zasto? da bi ljudi vjerovali , jer danas vecina vjeruje , ne zato jer u srcu osjeca prisustvo Boga , vec zato je rposotje spisi da ga je neko nekada vidio , i lakse je da vjeruju . vi ne biste ni vjerovali u Boga da vam se on nije pokazao u to sam siguran , postujem sve vjere , ali ne prihvatam nijednu teoriju , osim da je Bog jedan i da Bog nema ime . Jedno je citati , drugo je shvatiti Bibliju , vi ste ocigledno cijeli zivot citali ali pogresno shvatili . ali sta da se radi vi vjerujete tao i ja tu ne mogu nista , niti vi mene mozete ubijediti suprotno. niko od nas nije citao pravu Bibliju , jer je nema , pravi spisu su zagubljeni u vremenu , isprepravljani maksimalno , niko od nas nije vidio prave spise vec dugo vremena. pratite stari zavjet i necete pogrijesiti , novi zavjet su bez sumnje posle Isa a.s zivota prepravili ljudi kako su htjeli , Stari zavjet je opet donekle ne iskvaren . i sad necu da cujem price o Muhammedu i Isalmu , jer znam napamet sta mislite o tome , a ja vam ponavljam Kur'an se ne moze citati kao pjesma , ili roman , isto i Biblija , Kur'an i Biblija su prije svega 2 knjige koje niko nije shvatio u potpunosti , zato polako , kada prilazite Kur'an-u prilazite mu sa postovanjem i bogobojaznoscu , a ne sa mrznjom i predrasudama , ako tumacis samo jedan ajet , i vadis ga iz vaseg svetog konteksta , nema smisao , ako mislis da razumis jedan ajet moras procitati cijelu suru i povezivati stvari , razmisljato otvoreno , arapski kao i hebrejski su zahtjevni jezici , i ne mogu da se prevode na nas a da imaju isto znacenje i poruku , zato kad god se cita Kur'an ili Bilija na izvornom jeziku , svaki put naucis nesto novo , jer je arapski jezik takav , vi mozda mislite da shvatate sta znaci citati Knjigu na nasem ili nekom od novijih jezika , nego citati na hebrejskom i arapskom , ali ste u zabludi . i nema potrebe da citirate ajete , jer vi ne pokusavate ni da ih shvatite ,s amo da prikazete svoju vjeru kao ispravnu . Sellam i svako dobro . i nemojte sad opet "mi shvatamo , vi ne shvatate" , nego kad se molite Bogu molite se kao prijasnji narodi , za vrijeme Ibrahima a.s i Musa a.s . KUL HUVALLAHU EHAD , Reci: Bog je jedan , ALLAHU SSAMED , kod Boga je utociste svakom , LEM JELID VE LEM JULED , On nije rodio i rodjen nije , VE LEM JEKULLEHU KUFUVEN EHAD , i niko mu ravan nije ! O, sljedbenici Knjige, zašto se o Ibrahimu prepirete, pa zar Tevrat i Indžil nisu objavljeni poslije njega? Zašto ne shvatite? Vi raspravljate o onome o čemu nešto i znate, a zašto raspravljate o onome o čemu ništa ne znate? - Allah zna, a vi ne znate! (Ali ‘Imran, 65-66) , Ibrahim nije bio ni jevrej ni kršćanin, već pravi (hanif) vjernik, vjerovao je u Boga jednoga i nije bio idolopoklonik. (Ali ‘Imran, 67) Na put Gospodara svoga mudro i lijepim savjetom pozivaj i s njima ne najljepši način raspravljaj! Gospodar tvoj zna one koji su zalutali s puta Njegova, i On zna one koji su na Pravom Putu. (An-Nahl, 125) “On daruje znanje onome kome On hoće, a onaj kome je znanje darovano - darovan je blagom neizmjernim...” (Al-Baqara, 269) "A većina ljudi, ma koliko ti želio, neće biti vjernici. Ti od ovih ne tražiš nagradu za Kur’an, on je samo opomena svim svjetovima." (Yusuf, 103-104) , ne prezentiram svoju vjeru , vec samo ukazujem na ono u sta ja vjerujem , ja vjerujem kao i vi u Boga , Stvoritelja , ali ga niko nikad nije vidio i ja opet vjerujem , i molim Boga da nam ucvrsti korake u vjeri i da nikad ne skrenemo sa Pravog puta . Amin. RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 22, 2011 Пријави Подели Написано Јун 22, 2011 Kuwaiti Female Activist Calls for Revival of Islamic Law for Sex Slaves Који је твој коментар на ово? Је ли у праву ова жена што каже? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јун 22, 2011 Пријави Подели Написано Јун 22, 2011 "novi zavjet su bez sumnje posle Isa a.s zivota prepravili ljudi kako su htjeli" Pa on je sav napisan posle smrti Sina Bozijeg. Kao i Kuran koji opisuje ljude koji su ziveli davno pre Muhameda. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Јун 22, 2011 Пријави Подели Написано Јун 22, 2011 ok , ali svakako ne vidite poentu , nema veze , video iznad nema veze sa propisima Islama , bar ne onog kojeg ja poznajem . Islam je cista religja , Bog je jedan , da se ne ponavljam . sto se tice Kur'an-a zapisivan je i za vrijeme Muhammed-a , nego je sutina svega da vi poricete stari zavjet i sve prijasnje Knjige . nemam namjeru da ponvljam , za vas je Isus Bog za mene nije nego Poslanik i gotovo. RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 22, 2011 Пријави Подели Написано Јун 22, 2011 Ми не поричемо Стари Завет, откуд ти то? Иринеј је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Јун 22, 2011 Пријави Подели Написано Јун 22, 2011 БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Јун 22, 2011 Пријави Подели Написано Јун 22, 2011 kakve veze ima ovaj video sa religjom? RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Јун 22, 2011 Пријави Подели Написано Јун 22, 2011 kakve veze ima ovaj video sa religjom? Mnogo si ozbiljan brate. Moj prijatelj Derviš je opušten, šali se čovek, pije, puši itd. Dakle, običan čovek. Nemoj da si tako napet, to je tipično za teologe... БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука