Istina je samo jedna Написано Јун 27, 2011 Пријави Подели Написано Јун 27, 2011 xexexe zao mi je istina zna da boli 4chsmu1 , ali nema veze , vi nemate osnovno znanje o Islamu pa ipak pricate o tome . svako dobro , hvala na odgovoru za ikone , sad mi je jos jasnije . ako moze pojasnjenje ovog starca , pred kim je stao - "Videh, gle, kao Sin Coveciji na oblacima nebeskim idjase i dodje do Starca i pred njim stade!" RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 27, 2011 Пријави Подели Написано Јун 27, 2011 evo,ja priznam da nemam osnovno znanje o islamu a ti osim što si kulirao moje pitanje-što i ne smatram nečim lošim- držiš lekcije hrišćanima o tome kako su masoni... argumentacija ti je za kolumnu-verovali ili ne- ovde je bilo zaista finih ljudi,muslimana koji su bili željni razgovora o zajedničkim vbrednostima u našim verama... ti si sušta suprotnost ovome tako da ti savetujem da-ako planiraš da ostaneš na forumu potrudi se da kažeš nešto vredno komentara... i još nešto-da li si pročitao bibliju-ja jesam kuran ostatak ti je rekao dejan aka zaz Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јун 27, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јун 27, 2011 Наравно да има финих људи, супер људи муслимана. Скоро сам упознао хоџу костолачког, есктра човек и одлично смо се испричали, нашли много тога заједничког (наравно сагледали смо и оно што нас раздваја), али никада није говорио глупости као "истина је само једна". Иначе, ми смо научили да они који себе називају "истина је само једна" лупају глупости, па је ово што говори наш брат муслиман савим очигледан след догађаја. Иначе, да има и нормалних и разумних људи муслимана јесте и имам београдски г. Мухамед Јусуфспахић: https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,15274.msg471695.html#msg471695 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Јун 27, 2011 Пријави Подели Написано Јун 27, 2011 moze odgovorr? "Videh, gle, kao Sin Coveciji na oblacima nebeskim idjase i dodje do Starca i pred njim stade!" RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 27, 2011 Пријави Подели Написано Јун 27, 2011 ako posle svega i dalje teraš po svom,ne očekuj odgovor... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Emilijan Написано Јун 27, 2011 Пријави Подели Написано Јун 27, 2011 moze odgovorr? "Videh, gle, kao Sin Coveciji na oblacima nebeskim idjase i dodje do Starca i pred njim stade!" ako znas osnove hriscanstva onda znas i odgovor..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Јун 27, 2011 Пријави Подели Написано Јун 27, 2011 axaxaxax , isto i vi ako znate osnove svih vjera znacete odgovor na svako Islamsko pitanje . RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Emilijan Написано Јун 27, 2011 Пријави Подели Написано Јун 27, 2011 axaxaxax , isto i vi ako znate osnove svih vjera znacete odgovor na svako Islamsko pitanje . ne vuci me za jezik.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Јун 29, 2011 Пријави Подели Написано Јун 29, 2011 xaxax ne brukaj se Emilijan , niko od vas ovde ne shvata sustinu vjere , zao mi vas je , iskreno samo gubim vrijeme dokazivati vama i pojedinim ateistima da Bog postoji i da Bog nije Isus. RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 29, 2011 Пријави Подели Написано Јун 29, 2011 је ли, а шта ви мислите о овоме? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 30, 2011 Пријави Подели Написано Јун 30, 2011 xaxax ne brukaj se Emilijan , niko od vas ovde ne shvata sustinu vjere , zao mi vas je , iskreno samo gubim vrijeme dokazivati vama i pojedinim ateistima da Bog postoji i da Bog nije Isus. ti dokazuješ?moram priznati da to radiš na veoma zanimljiv način 0442_feel Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јун 30, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јун 30, 2011 link=topic=181.msg474181#msg474181 date=1309415455] xaxax ne brukaj se Emilijan , niko od vas ovde ne shvata sustinu vjere , zao mi vas je , iskreno samo gubim vrijeme dokazivati vama i pojedinim ateistima da Bog postoji i da Bog nije Isus. ti dokazuješ?moram priznati da to radiš na veoma zanimljiv način 0442_feel Можда се држи онога: Ко много доказује, ништа не доказује? slava3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Emilijan Написано Јун 30, 2011 Пријави Подели Написано Јун 30, 2011 xaxax ne brukaj se Emilijan , niko od vas ovde ne shvata sustinu vjere , zao mi vas je , iskreno samo gubim vrijeme dokazivati vama i pojedinim ateistima da Bog postoji i da Bog nije Isus. kako dokazujes???? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Јул 1, 2011 Пријави Подели Написано Јул 1, 2011 vrijeme ce pokazati , cekajmo onda zajedno. RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
oslonac Написано Јул 1, 2011 Пријави Подели Написано Јул 1, 2011 Meni je Bog govorio. Tebi? Tako se Bog poznaje, ne uz filozofiju, uz ideologiju, uz religiju.. To što vi imate jeste ideologija, i nadate se da vaša ideologija bude u pravu. Ni mnogi Hrišćani nisu ništa bolji, idu u crkvu, mole se, u nadi da nešto postoji što će da usliši njihove molitve, i kad izađu iz crkve na sve zaborave. Za Judaiste da ne govorimo, za njih je sve samo zakon i običaj. I kad ti to ne bude dovoljno, kada više ne želiš prost formalizam, onda počinješ da tražiš. Onda si učinio sledeći korak. Ali pri tome moraš da paziš da se ne prevariš, da ne stekneš neko unutrašnje, psihičko zadovoljstvo misleći da ti se time Bog javlja. Jer ima i toga, ljudi padnu u neku transu i slično i misle da su sa Bogom, ali tu su samo svoju psihu manipulirali. Bog kad ti govori, on ti se ne javlja u transi, ili u mislima, niti u snu, nego ako ti govori, onda kad si svestan i budan. I govori tiho, kratko, ne mnogo reči nego jedna jasna poruka, i to je dovoljno, više ti onda ne govori. Nema tu svake nedelje da ti zvoni telefon: alo, ovde Bog... Jednom je dovoljno! I kako znaš da ti Bog govori a ne možda tvoja psiha? Kad čuješ glas, taj glas ne dolazi iz glave, nego ti se u grudima, u gornjem delu tela javi jedna sila, energija, Bog zna. Teško je da se opiše. I šta je sad vera? Da učinim stotinu metanije, da se hiljadu puta klanjam i urlam Bože, Bože, ili Alah, Alah? Nee.. Nego vera ti govori da je život više nego samo ovaj život koji sada vodimo, i da o tome znamo, i da se polako pripremamo, za sledeći korak, za sledeću evoluciju. Jer zato smo stvoreni, da živimo, da budemo, da egzistiramo, i kad ovaj život ostavimo to nam je kao da skinemo sa sebe jedan stari kaput koji nam više ne treba.. Ali dotle naravno čuvamo kaput, jer drugi kaput nemamo. Ne trebamo da budemo sveci, ili perfektni, ovo se dadne samo od sebe kad vreme bude zrelo. Sigurno, trebamo da pazimo na sebe, na svoja dela, i na svoje reči, to da. Ali kad kreneš jednom tvoj put sa Bogom, onda i sam imaš želju da budeš bolji čovek, to je nekako tu, ta želja i taj poziv koji te vuče. Niko od nas nije savršen, svi smo mi grešni, najpre ja. Ali da budemo savršeni, to će tek da dođe. I ako bi ti sada rekao da ste vi savršeni - ne, daleko od toga da ste savršeni. Pa i ja, koji mi je Bog govorio, ja sam verovatno, u najboljem slučaju, u donjem proseku pravednosti ljudi koji ovde na forumu pišu. I znam da ne valja, znam da bi trebao da budem mnogo bolji. Evo, baš preključe sam jednog čoveka ogovarao koji mi nije nijedno zlo uradio. Kasnije sam se kajao, ali kajanje je lepo i fino (i sledilo je nakon što sam se prvo bio uplašio da dotični ne bi saznao da sam ga ogovarao), trebao sam ipak bolje da znam.. Slabi smo mi ljudi, mislim duhovno. Selam alejkum! smej.gif Pa čovječe ti si pravi musliman samo što to još ne znaš. stadaradim Doista, ovo što si napisao i jeste islam. 0110_hahaha 4chsmu1 "Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!" Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu! Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука