Jump to content

Ислам

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

У основи, Звонков став:

Зато претерану "толеранцију" доживљавају заправо као слабост и кукавичлук - само још један доказ своје надмоћности. Зато треба бити бескомпромисан када се разговара о исламским доктринама, јер иначе је сваки разговор само психолошка игра у којој муслиман себи доказује супериорност и нема никакве користи. Једино има сврхе ако се тај нездрав и неуротичан однос постави на исправне темеље - "знам шта мислиш и не плашим се да ти кажем".

је упоредив са раније изнетим Игоровим ставом:

Одлично. Ако си признао да су турсци правили грешке, зашто онда не одбациш турску грешку потурчавања Срба и не одбациш исламску веру коју су твоји православни преци узели под притиском турског зулума и насиља.

То је уједно и најсигурнији начин да створиш Ал-Каиду и тамо где је нема... нажалост. Заиста, ту још само остаје отворено питање који је мотив таквог резоновања?

Мислим да је добар део одговора у Андрићевом Омерпаши Латасу и опису сусрета са кнезом Богданом Зимоњићем:

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,181.msg231550.html#msg231550

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Ево брате, да ли ће овакви ставови било кога успети да одврате од ислама или ће радикализовати чак и оне који иначе не би били склони радикализму? Такође, да ли су америчка творевина Ал-Каида или данашњи амерички савезници у исламском свету попут Турске и Саудијске Арабије примери аутентичног ислама или политичко-идеолошке манипулације? Коначно, да ли су, у политичком смислу "идентичне" Исламска заједница Србије и Исламска заједница у Србији и која од ове две тренутно има већу подршку америчког State department-а?

Ласкаш ми брате Андреј... Откуд ја могу својим ставом да некога "радикализујем"? Зашто сви ови што критикују Хришћанство нису мене и тебе "радикализовали"? Ја не видех да се ико од нас разнео бомбом у аутобусу зато што Дарко пише да "Христос није ни постојао".

Не, узрок "радикализације" нисмо ми који критикујемо Ислам, већ су узрок сама учења Ислама. Прочитај о Мухамедовом животу и видећеш одакле долази радикализација. Он има пуно већи утицај на муслимане од било ког критичара. Тачно је да велике силе покушавају да искористе све што им у тренутку одговара (мада им се некада и обије о главу), али нису они узрок екстремизма у Исламу. Џихад се води још од времена Мухамеда па ево све до данас.

О разликама међу исламским заједницама у Србији не знам довољно да би могао да нешто кажем.

У основи, Звонков став:

Зато претерану "толеранцију" доживљавају заправо као слабост и кукавичлук - само још један доказ своје надмоћности. Зато треба бити бескомпромисан када се разговара о исламским доктринама, јер иначе је сваки разговор само психолошка игра у којој муслиман себи доказује супериорност и нема никакве користи. Једино има сврхе ако се тај нездрав и неуротичан однос постави на исправне темеље - "знам шта мислиш и не плашим се да ти кажем".

је упоредив са раније изнетим Игоровим ставом:

Одлично. Ако си признао да су турсци правили грешке, зашто онда не одбациш турску грешку потурчавања Срба и не одбациш исламску веру коју су твоји православни преци узели под притиском турског зулума и насиља.

Не видим како је упоредив, пишемо о сасвим различитим стварима. Мени тај Игоров став и не изгледа превише логичан. Мирсадова лична вера не зависи од тога како и да ли су је прихватили његови преци.

То је уједно и најсигурнији начин да створиш Ал-Каиду и тамо где је нема... нажалост.

Ово је смешно, а још и увредљиво за муслимане. Као да су они незрела деца која поблесаве и вриште када их мама критикује у продавници... Није Ал-Каида настала тако, прочитај шта пише бин Ладен па ћеш видети одакле му инспирација. Није се он изнервирао због неке књиге која критикује Ислам, напротив.

Заиста, ту још само остаје отворено питање који је мотив таквог резоновања?

Ах ти моји недокучиви мотиви... Ево да ти одам тајну - мој једини мотив је да ову нашу залуталу браћу некако вратимо на прави пут. То нећеш постићи ласкањем и додворивањем, веруј ми.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

:)

Ја сам те затекао да спаваш на радном месту. И то је нека врста "тероризма". Минираш онога ко те лебом рани.  bliss jeeee

Подели на овим сајтовима

Ево брате, да ли ће овакви ставови било кога успети да одврате од ислама или ће радикализовати чак и оне који иначе не би били склони радикализму? Такође, да ли су америчка творевина Ал-Каида или данашњи амерички савезници у исламском свету попут Турске и Саудијске Арабије примери аутентичног ислама или политичко-идеолошке манипулације? Коначно, да ли су, у политичком смислу "идентичне" Исламска заједница Србије и Исламска заједница у Србији и која од ове две тренутно има већу подршку америчког State department-а?

Ласкаш ми брате Андреј... Откуд ја могу својим ставом да некога "радикализујем"? Зашто сви ови што критикују Хришћанство нису мене и тебе "радикализовали"? Ја не видех да се ико од нас разнео бомбом у аутобусу зато што Дарко пише да "Христос није ни постојао".

Не, узрок "радикализације" нисмо ми који критикујемо Ислам, већ су узрок сама учења Ислама. Прочитај о Мухамедовом животу и видећеш одакле долази радикализација. Он има пуно већи утицај на муслимане од било ког критичара. Тачно је да велике силе покушавају да искористе све што им у тренутку одговара (мада им се некада и обије о главу), али нису они узрок екстремизма у Исламу. Џихад се води још од времена Мухамеда па ево све до данас.

О разликама међу исламским заједницама у Србији не знам довољно да би могао да нешто кажем.

Видиш, ти из иностранства пишеш на сајту који је на српском језику и претежно га чита овдашња популација. Као неко ко се бави сектама могу да ти кажем да јесам успевао да вратим људе из разних секташких прича - па чак и псеудо-исламских. Да бих разумео разлику између аутентичног и неаутентичног ислама, морао сам да се веома добро потрудим и да понешто научим о исламу код нас - како у теорији, тако и у пракси. Дакле, многе ствари овде нисам писао само с позиције мањег или већег познавања теоријских, него и практичних одлика ове вере и управо разлика у веровању и пракси између ове две исламске заједнице у Србији. Једна је врло радикална и искључива и не разликује се превише од сличних појава широм Европе (које по мом дубоком уверењу и несвесно дугорочно раде у корист штете свих муслимана); друга заједница је под огромним притисцима како од неких муслимана, тако и од Срба православног порекла (али не и вере). Та заједница на чијем је челу улема Адем Зилкић, и која се већ годинама успешно одупире свим покушајима радикализације и злоупотребе ислама у циљу стварања нових сукоба, који се ни за кога неће добро завршити, смета и муслиманским и "хришћанским" екстремистима подједнако. Живот ове заједнице у потпуности обара и демантује све тезе на којима ти Звонко инсистираш, када је ислам у питању.

И не брате, не ласкам ти: ако твој ригидни став испровоцира макар једног од ових муслимана који само искрено желе миран суживот и немају претензије да од Србије стварају шеријатску државу (мада их, подједнако као и нас, жалосте јавне промоције содомитских пракси, распад моралних и духовних вредности и остале бољке секуларизма) да напусти свој мир и придужи се Зукорлићевој групи, ти си тај који ћеш носити одговорност за то. А одговорно тврдим да твој став апсолутно никога и никада неће моћи да придобије него ће напротив, да допринесе одијуму између православља и ислама (кога већ итекако има и на претек - не толико као вере него код "верника"). Не можеш да имаш овакве ставове, а да после переш руке од спаљивања џамија јер ти то "ниси тако мислио." Па реално, ако је ислам све оно на чему ти инсистираш да јесте и ништа више од тога (насилни култ који је основао "насилник, педофил и блудник" - и да свако ко то није, по теби није ни муслиман), онда би џамије и требало спалити а муслимане физички уништити - пошто је, по теби, њихов једини животни циљ да то они учине нама. Не могу да поверујем да евидентно интелигентна особа попут тебе не види узрочно-последичну везу између ставова и дела која из ставова произилазе?

Притом, као администратор једног православног форума, претпостављам да себе сматраш православним верником? Ако је тако, никако не могу да разумем твоје одбијање да прихватиш просту чињеницу да је његово преосвештенство епископ бачки Иринеј у својим саопштењима изнео суштински православан став о исламу, који се брате, веома разликује од твог. Па зар ти ни епископ бачки, један од најученијих живих богослова у српској Цркви и по послушању испред Цркве задужен за контакте са инославнима, није довољно ауторитет да се запиташ да ствари можда и нису толико једноставне и да можда ипак негде грешиш?

Не знам брате, ако си у стању и ако имаш смирења за то, застани мало и поразмисли о свему што до сада овде написасмо. А одговорно ти тврдим да твој ригидни став никада неће моћи да има никаквог позитивног ефекта ни на муслимане ни на православце.

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

4chsmu1

Ја сам те затекао да спаваш на радном месту. И то је нека врста "тероризма". Минираш онога ко те лебом рани.  4chsmu1

valja se malo odremati....po sunetu je....smej.gif
Подели на овим сајтовима

...

Не можеш да имаш овакве ставове, а да после переш руке од спаљивања џамија јер ти то "ниси тако мислио."

Ово нека остане у памћењу.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Та заједница на чијем је челу улема Адем Зилкић, и која се већ годинама успешно одупире свим покушајима радикализације и злоупотребе ислама у циљу стварања нових сукоба, који се ни за кога неће добро завршити, смета и муслиманским и "хришћанским" екстремистима подједнако. Живот ове заједнице у потпуности обара и демантује све тезе на којима ти Звонко инсистираш, када је ислам у питању.

То је за сваку похвалу, али не може да демантује учења Ислама из Курана и хадиса. Зашто они уопште имају толико проблема са "радикализацијом"? Питање је сада која од те две струје може своје ставове да боље подржи исламским учењем - Кураном и хадисима? Та ће на крају и да победи.

И не брате, не ласкам ти: ако твој ригидни став испровоцира макар једног од ових муслимана који само искрено желе миран суживот и немају претензије да од Србије стварају шеријатску државу (мада их, подједнако као и нас, жалосте јавне промоције содомитских пракси, распад моралних и духовних вредности и остале бољке секуларизма) да напусти свој мир и придужи се Зукорлићевој групи, ти си тај који ћеш носити одговорност за то.

Свако је одговоран за своје поступке, не могу ја да будем одговоран за другог. Ако Зукорлић учи против Курана и хадиса онда ће он временом изгубити вернике, ако не онда ће их придобити. То не зависи од мене.

Не можеш да имаш овакве ставове, а да после переш руке од спаљивања џамија јер ти то "ниси тако мислио."

Глупости. Молим те да тако више не пишеш. Ја сам апсолутно против сваког насиља и на крај памети ми није спаљивање било чега.

Па реално, ако је ислам све оно на чему ти инсистираш да јесте и ништа више од тога (насилни култ који је основао "насилник, педофил и блудник" - и да свако ко то није, по теби није ни муслиман), онда би џамије и требало спалити а муслимане физички уништити - пошто је, по теби, њихов једини животни циљ да то они учине нама. Не могу да поверујем да евидентно интелигентна особа попут тебе не види узрочно-последичну везу између ставова и дела која из ставова произилазе?

Не могу да верујем да интелигентна особа, па још и хришћанин, може да изведе такву наопаку дедукцију. Ислам је такав какав је, а ми треба да о томе разговарамо да би спречили неспоразуме и сукобе. Затварање очију не помаже у решавању проблема. Узрок сукоба су неспоразуми који се не решавају на време. То је узрочно-последична веза у нашем случају.

Притом, као администратор једног православног форума, претпостављам да себе сматраш православним верником? Ако је тако, никако не могу да разумем твоје одбијање да прихватиш просту чињеницу да је његово преосвештенство епископ бачки Иринеј у својим саопштењима изнео суштински православан став о исламу, који се брате, веома разликује од твог. Па зар ти ни епископ бачки, један од најученијих живих богослова у српској Цркви и по послушању испред Цркве задужен за контакте са инославнима, није довољно ауторитет да се запиташ да ствари можда и нису толико једноставне и да можда ипак негде грешиш?

Нисам упознат, али не верујем да се вл. Иринеј у својим саопштењима бавио конкретним учењима из Курана и хадиса. Вероватно је изнео генерално став да треба да будемо толерантни и мирољубиви са чим се ја у потпуности слажем.

Не знам брате, ако си у стању и ако имаш смирења за то, застани мало и поразмисли о свему што до сада овде написасмо. А одговорно ти тврдим да твој ригидни став никада неће моћи да има никаквог позитивног ефекта ни на муслимане ни на православце.

Ти брате овде ништа о Исламу ниси написао да би ја имао о чему да размишљам. Само нагађаш о мојим мотивима и објашњаваш како наводно отворен дијалог може некога да "радикализује" што је бесмислица. Изволи ти наведи конкретне цитате из исламских књига који доказују да је Ислам такав како кажеш и нема проблема.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ове мора да сам ја изнервирао, посебно овог глумца на крају...

postoji i druga strana...ona koja malo drugacije misli,i radi...samo se pitam kako se vise ne umoris....

Нисам рекао да не постоји. Јесу ли то следбеници тог Зукорлића?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ове мора да сам ја изнервирао, посебно овог глумца на крају...

postoji i druga strana...ona koja malo drugacije misli,i radi...samo se pitam kako se vise ne umoris....

Нисам рекао да не постоји. Јесу ли то следбеници тог Зукорлића?

da...oni su...i ne mesaj babe i zabe....i idi sviraj
Подели на овим сајтовима

Па видиш Андреј каже да би се ти њима придружио ако те изнервирам критиком. Ја у то не верујем.

Иначе, ово није мој видео и извињавам се због подругљиве речи "балија" у наслову. Немам начина да то склоним.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Наравно,захваљујући нашим политичарима који су по вокацији "евнуси",као и самом српском народу који је постао себичан и мутав,свако може да се** у овој земљи по Србима и да му длака због тога не недостаје са главе.

Проклета и земља и држава у којој се не само дозвољава већ и толерише да свака шуша, кретеноид,малоумник и лудак може да ти врши нужду по глави и да му се ништа не деси! Одвратно!!!

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...