Jump to content

Ислам

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

116.  A kada Allah rekne:

“O Isa, sine Merjemin,

jesi li ti govorio ljudima: ’Prihvatite mene i majku moju kao dva boga uz Allaha!’”

– on će reći: “Hvaljen neka si Ti! Meni nije priličilo da govorim ono što nemam pravo."

Никада хришћани, па ни хришћанске секте, нису Дјеву марију сматрали за Бога нити је обожавали као Бога.

Друго, Исуса хришћани никада нису сматрали за "другог" Бога. Бог је за хришћане увек био Један.

Бог није могао тако погрешно схватити хришћане.

Дакле?

Пред собом гледате очигледан доказ да је неко од људи желео пред својом војском да представи хришћане погрешно.

Ко и зашто?

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Мухамед??

He!

Ебу Бекр је тај који креће у освајачке ратове. Он је особа која своје генерале усмерава против хришћана. Било је потребно оправдати наопад на хришћанe на Византију и Сасанидског царства, и његов Калид бин Валид, након обрачуна са тастовим неистомишљеницима*, имао је нови задатак: освојити Ирак и Сирију.

Ирак осваја у једном походу, а успешна експедиција изведена је и у Сирији.

И након пораза код Јордана хришћани, Византијци, напуштају Сирију.

А након две године тј. 638. (Ебу Бекров надгледач сакупљања кур'анских сура) Јерусалим,

а потом удара на хришћане у Египту под командом  Амра ибн Аса.  

Изборно тело, које је за живота одредио х. Омер, након његове смрти,

644. изабрало је Османа за 3. халифу  који је владао до 656.

У наредних дванаест година тешких и крвавих битки преузет је од хришћана и Кипар и Родос...

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Подели на овим сајтовима

Mikael, kako objašnjavaš grešku koju Kur'an pravi, kad kaže- kako sam citirao ranije: ''...A kada Allah rekne:

“O Isa, sine Merjemin,

jesi li ti govorio ljudima: ’Prihvatite mene i majku moju kao dva boga uz Allaha!’”

– on će reći: “Hvaljen neka si Ti! Meni nije priličilo da govorim ono što nemam pravo''- kada:

1. Niko, nikada od hrišćana, Mariju nije smatrao za Boga. Ako tvrdiš suprotno, navedi relevantan dokaz.

2. Svetu Trojicu,po hrišćanima,  ne sačinjavaju: Otac,Sin i Bogorodica- kako tvrdi Muhammed,

3. Hrišćani, nikada nisu vjerovali u 3 boga...

Na osnovu čega, je, dakle, Muhammed izveo svoj zaključak u navedenom ajetu?!

Подели на овим сајтовима

након обрачуна са тастовим неистомишљеницима*, имао је нови задатак: освојити Ирак и Сирију.

*Ево неких од тих неистомишљеника   у Јерменији (!), избегли   КОД хришћана (!).

Када је Ебу Бекр-Омер-Осман екипа дошла и тамо, ови им кажу - Ви не чините по упути посланика!

* ,,Za vreme halife Osmana granice islama se dalje širile prema istoku.

Osvojena je Armenija! U tim vojnim pohodima učestvovao je i Huzejfa ibn Jeman  koji je zapazio da se tamo mnogi ljudi razilaze u načinu čitanja i učenja Kur'ana, što je često dovodilo do svade i nereda.

Huzejfa ibn Jeman je nakon povratka o tome obavijestio halifu Osmana koji je zatražio od Hafse da mu pošalje Mushaf koji je sakupljen i sravnjen za vrijeme Ebu Bekra.

Kada mu je taj primjerak stigao on je naredio Zejdu ibn Sabitu i ostalim članovima komisije da ga prepišu i umnože u nekoliko primeraka.

To je urađeno i primerci su poslani u pojedine pokrajine države islamske.

Po jedan primerak je poslao u Mekku, Basru, Kufu, Šam, Jemen i Bahrejn, a jedan je ostavio kod sebe.

Stari primjerak koji je bio pohranjen kod Hafse, Osman je dao spaliti!

Primerak koji je zadržao kod sebe Osman je nazvao Mushafu’l-Imam."

Izvor: Jusuf Ramić, Tefsir – historija i metodologija, Fakultet islamskih nauka u Sarajevu, Sarajevo, 2001., str. 13.

Подели на овим сајтовима

Mikael, kako objašnjavaš grešku koju Kur'an pravi, kad kaže- kako sam citirao ranije: ''...A kada Allah rekne:

“O Isa, sine Merjemin,

– on će reći: “Hvaljen neka si Ti! Meni nije priličilo da govorim ono što nemam pravo''- kada:

1. Niko, nikada od hrišćana, Mariju nije smatrao za Boga. Ako tvrdiš suprotno, navedi relevantan dokaz.

2. Svetu Trojicu,po hrišćanima,  ne sačinjavaju: Otac,Sin i Bogorodica- kako tvrdi Muhammed,

3. Hrišćani, nikada nisu vjerovali u 3 boga...

Na osnovu čega, je, dakle, Muhammed izveo svoj zaključak u navedenom ajetu?!

То је тешко питање. Боље да Ениз одговори на њега. Ипак је човек теолог.

Подели на овим сајтовима

Mikael, zamolio bih te da prokomentarišeš i sledeći ajet:

"Oni, pored Allaha, bogovima svojim smatraju svećenike svoje i monahe svoje..." (Kur'an, 9:31)

Opet slična tvrdnja- kada su hrišćani, uz Jednog Boga u kojega oduvijek vjeruju , smatrali sveštenike i monahe- bogovima?!?

Подели на овим сајтовима

Zar nije Muhamed vodio čak dvije bitke na Bedru, bitku na Uhudu..

čak je cijela jedna kur'anska sura 'Plijen' posvećena pravo bici na Uhudu?!

Јесте, али какве то везе има са  освајачким ратом, човече  :291291291: , - никакве!  То једно, а друго - нису били у питању хришћани.

Подели на овим сајтовима

stari zavjet nigdje ne spominje Isusa, dok u novom se Isus pokušava učiniti Bogom.

Kuran daje Isusu mjesto koje mu i pripada, mjesto najčasnijeg poslanika, a Bog je onaj koji je Jedan , koji nije rodio niti je rođen , niko mu ravan nije!

Stari zavjet ne spominje Mariju, dok je kod vas učiniše bogorodicom, dok joj je Kuran dao mjesto koje joj i pripada:I učinili smo je najboljom ženom svjetova!

Stari zavjet uči da se Azazelu prinosi žrtva, a Azazel je znate ko, dok islam uči:Reci:Moja molitva , moja žrtva, moj žia smrt i moj život su Allaha radi koji nema druga!Itd................................

Неће бити, Енизе. Стари Завет помиње Месију много пута, као и Девојку која ће затруднети:

"Ето, Дјевојка ће затруднети и родиће Сина и наденуће му име Емануило." (Ис 7, 14). Девојка која је затруднела, шта мислиш ко је? Емануило, знаш ли шта та реч значи? Са нама Бог. Хришћани верују да је Исус Бог у телу људском - са нама Бог, обећани Емануил.

Čudno, jevreji to tako ne tumače, jer da tako tumače Isusa bi oni prihvatili, zar ne!Zar oni ne razumiju bolje od vas njihovu-vašu svetu(stari zavjet)knjigu.
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

stari zavjet nigdje ne spominje Isusa, dok u novom se Isus pokušava učiniti Bogom.

Kuran daje Isusu mjesto koje mu i pripada, mjesto najčasnijeg poslanika, a Bog je onaj koji je Jedan , koji nije rodio niti je rođen , niko mu ravan nije!

Stari zavjet ne spominje Mariju, dok je kod vas učiniše bogorodicom, dok joj je Kuran dao mjesto koje joj i pripada:I učinili smo je najboljom ženom svjetova!

Stari zavjet uči da se Azazelu prinosi žrtva, a Azazel je znate ko, dok islam uči:Reci:Moja molitva , moja žrtva, moj žia smrt i moj život su Allaha radi koji nema druga!Itd................................

Неће бити, Енизе. Стари Завет помиње Месију много пута, као и Девојку која ће затруднети:

"Ето, Дјевојка ће затруднети и родиће Сина и наденуће му име Емануило." (Ис 7, 14). Девојка која је затруднела, шта мислиш ко је? Емануило, знаш ли шта та реч значи? Са нама Бог. Хришћани верују да је Исус Бог у телу људском - са нама Бог, обећани Емануил.

Čudno, jevreji to tako ne tumače, jer da tako tumače Isusa bi oni prihvatili, zar ne!Zar oni ne razumiju bolje od vas njihovu-vašu svetu(stari zavjet)knjigu.
Очигледно да многи од њих штошта нису хтели да схвате,и на то им Господ Исус Христос указује безброј пута у Јеванђељима,као што други (апостоли) између њих схватише.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Па и то је проречено у Старом Завету, да Месију Јевреји неће препознати (већина, неки су Га препознали). Погледај преглед пророчанстава о Исусу која сам ти горе дао.

То што неко нешто не препознаје не значи и да је у праву. Но, то сад није важно. Ја сам горњи пост написао због твоје тврдње да у Старом Завету нема пророчанстава о Исусу и Богородици. Као што видиш има. Веома су јасна пророчанства: Девојка ће затруднети и родиће Сина! Која је то девојка затруднела, а да није окусила мужа? Једна једина - Дјева Марија.

Подели на овим сајтовима

"Oni, pored Allaha, bogovima svojim smatraju svećenike svoje i monahe svoje..." (Kur'an, 9:31)

Opet slična tvrdnja- kada su hrišćani, uz Jednog Boga u kojega oduvijek vjeruju , smatrali sveštenike i monahe- bogovima?!?

trazenje oprosta od greha od coveka,a taj covek da sebi slobodu da greh oprosti...ko ima pravo oprostiti greh,i od koga se oprost trazi?SAMO BOG...da se vratim na prvo pitanje...iz perspektive islama svi Hriscani su isti.a medju njima je bilo,a i jos uvek ima koji Boginjom smatraju Mariju,hazreti Merjem.to su vec vase podele,ali ih ima.iz te perspektive gledajuci,ima Hriscana koji Mariju uzdizu na stepen Boginje.u pravoslavlju postoji rec Bogorodica.malo blaza,po islamskom ucenju,blasfemija. i dalje mi je nejasno ko to moze roditi Boga.i zasto je uopste Bogu potrebna ta manifestacija.to je ukratko
Подели на овим сајтовима

Abdullah ibn Selam je prilikom objave ovog dela Kurana isto upitao.bio je i sam svestenik,pa je shodno tome upitao Poslanika "pa,mi nikada nismo coveka smatrali za Boga"..odgovor je bio (parafraziram) "pa zar vam nisu halalili haram,zaboravljajuci Bozije zakone?".nesto slicno kao sto su fariseji radili pre dolaska Isaa a.s.
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...