andrej Написано Август 10, 2010 Пријави Подели Написано Август 10, 2010 I zašto je ceo svet spasavao onu ženu iz Irana od same sebe ako već želi da primi kamenice u glavu ne bi li čista otišla pred Allaha? Sakineh Mohamadi Ashtiani.ako je ona pod prisilom priznala,znaci da je prekrsen propis.i ja bi im prvi poslao protest(ako bi imalo svrhe).malopre rekoh.koncept Bogobojaznosti,koliko god je nekome cudno,drugaciji.to je prica jos od Avramovog vremena.jednostavno shvati da ga nikada neces ukaciti Ne prijatelju, to je zastranelo ucenje koje sluzi ne Bogu nego Mamonu. Nas Spasitelj i Bog, Tvorac Univerzuma i Gospodar Zivota i Smrti kaze: "Milosti hocu, a ne zrtvu". milost joj je i ukazana(i ovo ce ti biti cudno,znam),niko tu i nije zrtvovan... Ti ako hoces da verujes da je "milost" = kamenica kojom sam ti smrskao lobanju - izvoli, ali ja necu. Meni je itekako jasno to sto ti pricas, jedino sto sam ja 100% siguran da ta "logika" uopste ne dolazi od Boga nego od Satane, i to je upravo ta prica А ево, и ти си се Уроше дакле препознао у ономе што сам написао, а да ни тебе брате нисам споменуо. Осим тога, ево га и крунски дискурс који ислам изједначава са сатанизмом. Заиста, постоји група оних који се представљају као православни и који све који су ван те групе сматрају за сатанисте. Људи (који год да сте), ако ви већ имате став и мишљење да је ислам=сатанизам и муслиман=сатаниста, нисте ни први ни последњи (било је и муслимана, попут Салмана Руждија, који су имали слична размишљања). Али, за разлику од оних који остају задовољни теоријском конттемплацијом, "образовци" су барем логику консеквентно извели до праксе спаљивања џамија. Питам вас, који се сматрате великим познаваоцима исламског учења и историје - колико су оно јеврејских и хришћанских богомоља муслимани уништили (као рецимо, што смо МИ урадили с џамијом у Бања Луци)? Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 10, 2010 Пријави Подели Написано Август 10, 2010 Е мој брате Звонко... Па ја сам са мојих 5-6 постова на овој теми напоран, а ти са твојих 50 (где у преко 30 понављаш исте цитате/тумачења/тврдње/ставове) ниси? Дакле. човек заиста кад прича о другом, само може да прича о себи. Ја разговарам о теми која је Ислам. Наводим конкретне исламске цитате и тражим објашњење. Као што можеш да приметиш нисам уопште погрешио јер је Микаел потврдио све што сам рекао о Исламу. Ако те не занима тема, немој да је читаш Ти овде нападаш људе и оптужујеш да су монструми. Даље, зашто си се препознао у овоме што сам написао, када те НИ ЈЕДНОМ ЈЕДИНОМ РЕЧЈУ нисам споменуо, а реаговао сам на Завишин, а не на твој коментар? Мислим да твоје препознавање говори исувише, драги мој брате... Ево, опет си безобразан... Нисам се ја "препознао", него се буним против твог мулти-култи-либерал-лгбт принципа да је свако ко критикује Ислам "геноцидални манијак" који жели да "побије све муслимане на свету". Без обзира коме си се обратио - то је крајњи безобразлук и извртање чињеница. Имаш овде човека који отворено подржава каменовање и за то имаш разумевања, а друге оптужујеш за нешто што им не пада на памет ни у лудилу. И да ти кажем нешто важно - за ратове и страдања на овом свету су криви управо такви као ти. Криви су такви који - у име умишљене "праведности" и лажне "толеранције" избегавају да се суоче са лошим идејама и да их критикују на време, него чекају да метастазирају и онда милиони страдају. Када пишем отворено о Исламу ја мислим добро муслиманима, хришћанима и свима осталима. Само отвореност и стварно разумевање разлика може да помогне да живимо у миру. Кога сам ја спомињао? Екстремисте који нападају друге. Или можда хоћеш да кажеш да су се Завиши привиђале каменице које су му падале на главу - а све у име наше "православне благочестивости." Зар није из истих разлога горела недавно и београдска и нишка џамија? Да ли сам ја употребио заменицу ТИ или ВИ или сам јасно рекао МИ (укључивши и себе у то)? Али, као ни у Кур`ану ти ни у овоме што сам ја написао ниси умео да видиш суштину. Нема везе, то ваљда тако и треба да буде... Па да ли ти ја изгледам као неко ко одобрава то што су Завишу гађали камењем? Да сам био са њим на лицу места шта мислиш да би ја урадио? Немаш ти појма брате драги... Или мислиш можда да оправдавам паљење џамија...? Него да ли су каменице које падају на главу брата Завише, можда имале везе с оваквим размишљањима: Свакако, управо су ти дивљаци криви за Завишино страдање и паљење џамија. И кад то цитираш ја тебе треба да прогласим за геноцидалног манијака који хоће да побије све припаднике Образа и не види у томе ништа лоше? И да ли икада, било када, умемо да видимо себе - или само изнова и изнова гледамо "друге" и утерујемо их у нашу визију "њих" не питавши и не саслушавши шта имају да кажу. Глупости. Ја слушам све шта Микаел има да каже и немам никаквих предсрасуда према муслиманима или Исламу. Ти имаш предрасуде које су се овде показале као нетачне. Зашто си се ти брате препознао тамо где те ја нисам видео? Немој да се правиш наиван, није хришћански. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 10, 2010 Пријави Подели Написано Август 10, 2010 I zašto je ceo svet spasavao onu ženu iz Irana od same sebe ako već želi da primi kamenice u glavu ne bi li čista otišla pred Allaha? Sakineh Mohamadi Ashtiani.ako je ona pod prisilom priznala,znaci da je prekrsen propis.i ja bi im prvi poslao protest(ako bi imalo svrhe).malopre rekoh.koncept Bogobojaznosti,koliko god je nekome cudno,drugaciji.to je prica jos od Avramovog vremena.jednostavno shvati da ga nikada neces ukaciti Ne prijatelju, to je zastranelo ucenje koje sluzi ne Bogu nego Mamonu. Nas Spasitelj i Bog, Tvorac Univerzuma i Gospodar Zivota i Smrti kaze: "Milosti hocu, a ne zrtvu". milost joj je i ukazana(i ovo ce ti biti cudno,znam),niko tu i nije zrtvovan... Ti ako hoces da verujes da je "milost" = kamenica kojom sam ti smrskao lobanju - izvoli, ali ja necu. Meni je itekako jasno to sto ti pricas, jedino sto sam ja 100% siguran da ta "logika" uopste ne dolazi od Boga nego od Satane, i to je upravo ta prica А ево, и ти си се Уроше дакле препознао у ономе што сам написао, а да ни тебе брате нисам споменуо. Осим тога, ево га и крунски дискурс који ислам изједначава са сатанизмом. Заиста, постоји група оних који се представљају као православни и који све који су ван те групе сматрају за сатанисте. Људи (који год да сте), ако ви већ имате став и мишљење да је ислам=сатанизам и муслиман=сатаниста, нисте ни први ни последњи (било је и муслимана, попут Салмана Руждија, који су имали слична размишљања). Али, за разлику од оних који остају задовољни теоријском конттемплацијом, "образовци" су барем логику консеквентно извели до праксе спаљивања џамија. Питам вас, који се сматрате великим познаваоцима исламског учења и историје - колико су оно јеврејских и хришћанских богомоља муслимани уништили (као рецимо, што смо МИ урадили с џамијом у Бања Луци)? A crkva u Peći za vreme I Svetskog rata? Mislim da se zvala crkva Bogorodice. Ogroma jedna crkva. Muslimani sa Kosova su je spalili do zemlje i od istog kamena izgradili svoju džamiju. A kada su došli Srbi, kralj Petar I je naredio da niko ne pipne džamiju. Niko to i nije uradio. A ja sam mislio da mi ateisti imamo status satanista, šta da se radi. Valjda smo svi mi satanisti, zar ne? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 10, 2010 Пријави Подели Написано Август 10, 2010 А ево, и ти си се Уроше дакле препознао у ономе што сам написао, а да ни тебе брате нисам споменуо. Па ти мора да си погрешио тему чим се не обраћаш никоме овде... Осим тога, ево га и крунски дискурс који ислам изједначава са сатанизмом. А пази молим те ову глупост... Човек је рекао да је ударање беспомоћне жене камењем у главу до смрти Сатанско дело. Ти се не слажеш са тим? Ово што ти радиш је замена теза и лажна морална дилема. Заиста, постоји група оних који се представљају као православни и који све који су ван те групе сматрају за сатанисте. Људи (који год да сте), ако ви већ имате став и мишљење да је ислам=сатанизам и муслиман=сатаниста, нисте ни први ни последњи (било је и муслимана, попут Салмана Руждија, који су имали слична размишљања). Опет се обраћаш неким мистериозним људима које нисмо видели на теми... Привиђа ти се нешто можда... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Emilijan Написано Август 10, 2010 Пријави Подели Написано Август 10, 2010 to jeste, da srbi imaju dosta srusenih crkava, to je tacno........ (ovo sad odskace od teme: meni je krivo ono sto se radi na kosovu, postoji snimak na kome neki lik skace na krst na crkvi, a danas kazu to je kosovska bastina i to je zasticeno, sramota....) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Август 10, 2010 Пријави Подели Написано Август 10, 2010 Е мој брате Звонко... Па ја сам са мојих 5-6 постова на овој теми напоран, а ти са твојих 50 (где у преко 30 понављаш исте цитате/тумачења/тврдње/ставове) ниси? Дакле. човек заиста кад прича о другом, само може да прича о себи. Ја разговарам о теми која је Ислам. Наводим конкретне исламске цитате и тражим објашњење. Као што можеш да приметиш нисам уопште погрешио јер је Микаел потврдио све што сам рекао о Исламу. Ако те не занима тема, немој да је читаш Ти овде нападаш људе и оптужујеш да су монструми. Даље, зашто си се препознао у овоме што сам написао, када те НИ ЈЕДНОМ ЈЕДИНОМ РЕЧЈУ нисам споменуо, а реаговао сам на Завишин, а не на твој коментар? Мислим да твоје препознавање говори исувише, драги мој брате... Ево, опет си безобразан... Нисам се ја "препознао", него се буним против твог мулти-култи-либерал-лгбт принципа да је свако ко критикује Ислам "геноцидални манијак" који жели да "побије све муслимане на свету". Без обзира коме си се обратио - то је крајњи безобразлук и извртање чињеница. Имаш овде човека који отворено подржава каменовање и за то имаш разумевања, а друге оптужујеш за нешто сто им не пада на памет ни у лудилу. И да ти кажем нешто важно - за ратове и страдања на овом свету су криви управо такви као ти. Криви су такви који - у име умишљене "праведности" и лажне "толеранције" избегавају да се суоче са лошим идејама и да их критикују на време, него чекају да метастазирају и онда милиони страдају. Када пишем отворено о Исламу ја мислим добро муслиманима, хришћанима и свима осталима. Само отвореност и стварно разумевање разлика може да помогне да живимо у миру. Кога сам ја спомињао? Екстремисте који нападају друге. Или можда хоћеш да кажеш да су се Завиши привиђале каменице које су му падале на главу - а све у име наше "православне благочестивости." Зар није из истих разлога горела недавно и београдска и нишка џамија? Да ли сам ја употребио заменицу ТИ или ВИ или сам јасно рекао МИ (укључивши и себе у то)? Али, као ни у Кур`ану ти ни у овоме што сам ја написао ниси умео да видиш суштину. Нема везе, то ваљда тако и треба да буде... Па да ли ти ја изгледам као неко ко одобрава то што су Завишу гађали камењем? Да сам био са њим на лицу места шта мислиш да би ја урадио? Немаш ти појма брате драги... Или мислиш можда да оправдавам паљење џамија...? Него да ли су каменице које падају на главу брата Завише, можда имале везе с оваквим размишљањима: Свакако, управо су ти дивљаци криви за Завишино страдање и паљење џамија. И кад то цитираш ја тебе треба да прогласим за геноцидалног манијака који хоће да побије све припаднике Образа и не види у томе ништа лоше? И да ли икада, било када, умемо да видимо себе - или само изнова и изнова гледамо "друге" и утерујемо их у нашу визију "њих" не питавши и не саслушавши шта имају да кажу. Глупости. Ја слушам све шта Микаел има да каже и немам никаквих предсрасуда према муслиманима или Исламу. Ти имаш предрасуде које су се овде показале као нетачне. Зашто си се ти брате препознао тамо где те ја нисам видео? Немој да се правиш наиван, није хришћански. Добро брате. Ево сада шта ти све рече за мене: да сам либерал, ЛГБТ, whatever... Нема везе брате, нека сам ја све то а ти си неко ко је хиљаду пута благочестивији од стоке каква сам ја. Уместо да ти као администратор изрекнем опомену, што бих урадио да си рекао све ово било коме другом осим мени, употребићу само неколико твојих омиљених смајлића: :( :( Ето брате, Христос посреди нас и - нека ти је на здравље и спасење... Наставите браћо, ја морам да идем, а теби брате Звонко хвала што ме подсети да ми вероватно мањка смирења. lqj2e2sokakote Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 10, 2010 Пријави Подели Написано Август 10, 2010 Добро брате. Ево сада шта ти све рече за мене: да сам либерал, ЛГБТ, whatever... А замисли тек да сам ти рекао да си геноцидални манијак који жели да побије све будисте због њихове религије... Свако добро ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Август 10, 2010 Пријави Подели Написано Август 10, 2010 U snimku koji sledi "saladin" na jedan krajnje primitivan način daje razloge zašto muslimani ne jedu svinjetinu. Ovo dajem kao primer braći muslimanima kako se vera ne brani. Razlog zabrane je jedini taj što je muslimanski prorok Muhamed u Kuranu dao takvu zabranu, ne ulazeći u razloge (Al-Baqara). Tako je kako je. Ali čak i on sam kaže, da to nije striktno, nego ako musliman mora da jede svinjetinu, onda nek je jede. http-~~-//www.youtube.com/watch?v=S5AZTW3UsfY&feature=related Ovo mi sliči na to kao kada bi mi hrišćani branili naš pogled na svet, tako što bi rekli da muslimani smrde jer jedu puno ovčetine i jagnjetine, pa im u telu ima puno loja koji kroz znoj izlazi. kako meso mi se zgadilo totalno,ljudi ovdje pre par mjeseci je covjek ubio covjeka i napravio kebab i prodavao ,dok neko nije primjetio da to meso nelici nikakvom mesu i prijavio policiji bljak ,nemogu vise mesa smisliti nikakvoga Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Август 10, 2010 Пријави Подели Написано Август 10, 2010 А ево, и ти си се Уроше дакле препознао у ономе што сам написао, а да ни тебе брате нисам споменуо. Па ти мора да си погрешио тему чим се не обраћаш никоме овде... Осим тога, ево га и крунски дискурс који ислам изједначава са сатанизмом. А пази молим те ову глупост... Човек је рекао да је ударање беспомоћне жене камењем у главу до смрти Сатанско дело. Ти се не слажеш са тим? Ово што ти радиш је замена теза и лажна морална дилема. Заиста, постоји група оних који се представљају као православни и који све који су ван те групе сматрају за сатанисте. Људи (који год да сте), ако ви већ имате став и мишљење да је ислам=сатанизам и муслиман=сатаниста, нисте ни први ни последњи (било је и муслимана, попут Салмана Руждија, који су имали слична размишљања). Опет се обраћаш неким мистериозним људима које нисмо видели на теми... Привиђа ти се нешто можда... Оно што сам ја рекао је да сматрам да је таква "логика" сатанска, а ни у ком случају да су Муслимани сатанисти. Извини брате Андреј, али то је подметање, нит сам то мислио нит сам рекао, напротив, такав став је у чистој супротности оном у шта верујем. Под "таква логика" сам мислио на тумачење по коме је размрскавање лобање једне "грешнице" = "милост" (зато што "бог не кажњава 2 пута"). И опет ћу да кажем исту ствар јер у то дубоко верујем. Не видим никакву претерану разлику између оваквог муслиманског "спровођења закона" у односу на римокатоличку инквизицију. Они су исто мислили, или бар званично "оправдавали" свој поступак, тиме што ће убијањем грешника да униште грех, а то је по мени сатанизам пар екселанс. Чиста као суза демонска превара сервирана људима на тацни "побожности". Хришћански је мрзети грех, али никако и ни под каквим околностима мрзети грешника, ваљда је то јасно. Што се тиче Образа, па њих комотно можемо да ставимо на исти тас са гореспоменутим Католицима - девијације, изопачавања, искривљавања Христовог учења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Август 10, 2010 Пријави Подели Написано Август 10, 2010 Нисам рекао да постоје два Кур'ана, већ указујем да сви ајети не потичу са усана посланика - Abu al-Qasim Muhammad Ibn Abd Allah Ibn Abd al-Muttalib Ibn Hashim-а. znam da nisi rekao razumjela sam ali kako znati recimo kad neko cita kuran,kako se zna da nisu sve od muhameda koje jesu koje nisu jel stoji u kuranu to napisano ,to sam mislilaKuran je jedan.postoji neka shiitska verzija sa nekim izmenama,i dodavanjima jedino.to je neka njihova prica.znaci li i kod vehabija da kuran isti kao i svi drugi ,pitam jel jednom ima duze vremena u nekom gradu bila i onda tu u ulici gdje sam termin cekala neki,naisla na natpis ovim jezikom isto kuran u izlogu,onda sam usla da pitam moguli kuran uzet na nasem jeziku,rekao mi covjek da nema nijednog ali nekom prilikom drugom kad dodjem u grad opet dotle ce nabaviti ,iapricam to svojoj radnoj kolegici ona kaze nemoj ako su vehabije bjezi ,jos nisam nikako od tada bila u tom mjestu ali neznam dal da navratim za obecani kuran kad odem Kuran je isti za sve.ali i imas ljude koji neke stvari drugacije(po porudzbini) predstavljaju.pitam se samo odkud to da je sediste tih istih extremnijih struja bas u Becu i Londonu...pojma nemam ali cujem od muslimana tako ponekad isto da ih ima svukuda vec Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 10, 2010 Пријави Подели Написано Август 10, 2010 По владајућој либералној идологији брате Уроше има закључака до којих не сме да се дође ма шта говориле чињенице. Зато мораш да се изразиш "политички коректно", на пример овако: Сваки верник који подржава насиље у име религије служи оном господару који воли насиље. Само што ћеш онда морати да саслушаш предавање о Старом Завету, Авраму, Мојсију, Илији, Инквизицији, Крсташима, Богумилима, Израелу, Палестини, још једном о Инквизицији, Ираку, Авганистану, Крсташима, забрани хиџаба, зекату, опет о Крсташима, Андалузији, Пакистану, Кашмиру, Босни, Чеченији, Крсташима, Косову, нишкој џамији, београдској џамији, немачкој џамији, да не заборавиш Крсташе, француском колонијализму, британском колонијализму, не пазиш на часу - Крсташи + Инквизиција, америчком империјализму, српском национализму, руским тенковима, Крсташима... Па ти види да ли ти се исплати. njamnjam ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 10, 2010 Пријави Подели Написано Август 10, 2010 По владајућој либералној идологији брате Уроше има закључака до којих не сме да се дође ма шта говориле чињенице. Зато мораш да се изразиш "политички коректно", на пример овако: Сваки верник који подржава насиље у име религије служи оном господару који воли насиље. Само што ћеш онда морати да саслушаш предавање о Старом Завету, Авраму, Мојсију, Илији, Инквизицији, Крсташима, Богумилима, Израелу, Палестини, још једном о Инквизицији, Ираку, Авганистану, Крсташима, забрани хиџаба, зекату, опет о Крсташима, Андалузији, Пакистану, Кашмиру, Босни, Чеченији, Крсташима, Косову, нишкој џамији, београдској џамији, немачкој џамији, да не заборавиш Крсташе, француском колонијализму, британском колонијализму, не пазиш на часу - Крсташи + Инквизиција, америчком империјализму, српском национализму, руским тенковима, Крсташима... Па ти види да ли ти се исплати. :cheesy: he.bolje o muzici da se prica...joj,sto je dobra arapska....takeoff Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 10, 2010 Пријави Подели Написано Август 10, 2010 Мислим да ове разговоре не треба свести на очекивање да супротна страна "призна" све дате аргументе. Критичари ислама износе своје ставове, апологете ислама дају своје тумачење. Требало би да циљ буде да чујемо мишљење, а не да се убеђујемо у кривицу оног другог. Глупо је очекивати да ће овде ишчезнути неке суштинске разлике у поимању Бога и света када су муслимани и хришћани у питању. Дакле, треба саслушати другог са личним правом да се изнесено не прихвати, али не и да се бесконачно убеђујемо ко је кривда а ко правда. Њима њихова вера, нама наша - али дајте да будемо људи. Микаел тумачи своју веру. Неке ствари су за нас хришћане неприхватљиве и то је сасвим нормално. Али дајте да то неприхватање не прелази у тврдоглаво убеђивање. Ваљда је циљ да се упознамо, а нико нам не брани да задржимо или коригујемо своје ставове. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 10, 2010 Пријави Подели Написано Август 10, 2010 he.bolje o muzici da se prica...joj,sto je dobra arapska....takeoff Може, шаљи нешто. :cheesy: ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 10, 2010 Пријави Подели Написано Август 10, 2010 Ацо, Нема овде ништа од тога што пишеш. Мени није циљ да Микаелу променим мишљење, него да разјаснимо шта тачно Ислам учи. И успели смо да разјаснимо пар питања и сложимо се. Лепо смо и аргументовано разговарали док се Андреј није убацио са коментарима о неким, на овој теми непостојећим, "мрзитељима". ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука