Jump to content

Dveri srpske!?

Оцени ову тему

Deni72

Препоручена порука

Res non Verba!

ja ocu da vidim sta je ko od clanova radio iili zajedno odradili, da nije :bla: i da se ne bavi mutnim radnjama, da se ispita detektivski sve o svakom clanu, jer ja vise na rec nikome koga ne poznajem ne mogu da verujem, grubo zvuci ali ja bih to sve istrazio, e onda bih znao dal mogu da mu verujem na rec

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Велика је штета што у Србији не постоји ни једна озбиљна партија деснице. Огроман потенцијал који постоји унутар бирачког тела тако остаје неискоришћен, што широм отвара простор за друге политичке опције...

Двери, на жалост, у тој причи не доносе ништа ново. Иако су нови на политичкој сцени, па је још увек рано говорити о томе шта су до сада ту урадили, колико ја видим они немају јасну идеју ни шта би конкретно урадили - на конкретна питања која су горе постављена не видех ни један конкретан одговор, осим кукумавчења на постојећи режим и идеолошких фраза и флоскула...

Иако бих лично волео да на српској политичкој сцени коначно видим нешто ново и паметно на десници, мислим да овом тактиком Двери тешто могу да пређу цензус...

crvenilo  Управо тако! С тим да бих додао још то да је по мени крајње време да се уведу ригорозније мере када је у питању оснивање нових али и преиспитивање већ постојећих политичких странака. Ово не води ничему, ево баш пре неки дан видим да се оснива нова странка, СДС (Српска демократска странка), значи поред свих ових, ДС, ДСС, СРС, СНС, ЛДП, ЛСВ, СПС, ПУПС, НС, Г17 и безброј других, оснивају се нове, које при томе ништа ново не нуде.  dada

И онда када нам владу формирају 10 странака, наравно да свака гледа да искористи време на власти за своје партијске интересе а земља и народ су у другом плану, ни не чуде овакви резултати. Потребне су нам максимално 3-4 странке (услов 250 хиљада потписа), тако да су обухваћене све опције, и тако ће народ знати за шта стварно гласа.

На челу са Дејаном Лучићем,малтешким витезом,који је позивао Србе да уђу у масоне,јер што већи утицај имамо међу масонима,то ће бити боље по нашу земљу!!!

Подели на овим сајтовима

Dobro jutro!Vidim ovde su se oglasisli neki clanovi,odnosno clanice Dveri,pa postiraju program i tako to.Ne bih da se zamaram programima,.jer se secam i nekih sizofrenicara koji su imali programe i pravili neke granice Karlovac,Karlobag,Virovitica,a narod k'o narod,urlik'o od euforije.......evo gde je danas taj narod,a evo i gde su oni koji su pisali i stvarali te programe,neki su u zatvoru,a neki se prave "ludi" da su ikad zagovarali sve ono sto su zagovarali,pa sad imaju nove stranke i postali su vrli europejci.....Tako bi isto bilao i sa Dverima i sa bilo kojom drugom organizacijom koja se zalaze za to zasta se zalaze kada bi dosla na vlast....Kada bi dosli na vlast,tada bi u pocetku  bili dobri,fini i umiveni,a onda bi pocelo otimanje,ako bi im otimanje bilo lakse ukoliko promene svoje stavove do kojih su se juce pred ikonom kleli,promenili bi,jer stavovi se menjaju,zar ne!?Ako bi im pak bilo tesno da se otimaju,onda bi se medjusobno potkazivali,optuzivali i pljuvali i nravno delili u neke nove i "naprednije" bangin stranke...nista cudno i neobicno za srpsku politicku scenu

А плод Духа јесте: љубав, радост, мир, дуготрпљење, благост, доброта, вера, кротост, уздржање. За такве нема закона. (Галатима 5:22,23)

Подели на овим сајтовима

Жељко,

Стварно не знам зашто ти је толики проблем да прихватиш неке – чисто научне – дефиниције феномена какав је фашизам. Ако не дефинишемо о чему причамо, како онда можемо уопште знати да ли причамо о томе или о нечему другом. Ови твоји коментари су ме асоцирали на једну мисао Владе Димитријевића (парафразирам) како „бистра“ српска памет порази и највеће светске филозофије (мислио је на Марка С. Марковића).

Помињање Карађорђа, као аргумент који треба да доведе у питање једну научну дефиницију фашизма, је крајње погрешно. Прво, не можеш неку дефиницију довести у питање позивањем на нечију историјску личност, а поготову не на личност која није у писменом облику изнела своја схватања о политици (и тако нам омогућила да можемо да их анализирамо и оценимо). Ако си хтео да изнету дефиницију фашизма доведеш у питање, односно ако сматраш да фашизам није „облик политичког понашања опседнут пропадањем заједнице, понижењем и статусом жртве, као и компензаторним култовима јединства, (…) у којем масовни покрет посвећених националистичких милитаната, радећи у (…) ефективној сарадњи са традиционалним елитама, напушта демократске слободе и посвећује се циљевима унутрашњег чишћења и спољашње експанзије кроз осветничко насиље и без икаквих етичких и правних ограничења.“ (коју је дао теоретичар Роберт Пакстон)– онда мораш да кажеш шта фашизам јесте. Дакле да једној дефиницији супротставиш другу. Пошто ти то ниси урадио, онда не знам на основу чега уопште можемо да причамо о фашизму. Односно о нечему о чему један од нас (у овом случају ти) нема јасну представу шта фашизам јесте а шта није.

Дакле, стари мој, немој да будеш толико неодговоран, доводећи у заблуду и себе и друге.

ПС

Опрости немам полета да, као некад, одговарам на сваки коментар.

Подели на овим сајтовима

Двери, на жалост, у тој причи не доносе ништа ново. Иако су нови на политичкој сцени, па је још увек рано говорити о томе шта су до сада ту урадили, колико ја видим они немају јасну идеју ни шта би конкретно урадили - на конкретна питања која су горе постављена не видех ни један конкретан одговор, осим кукумавчења на постојећи режим и идеолошких фраза и флоскула...

Иако бих лично волео да на српској политичкој сцени коначно видим нешто ново и паметно на десници, мислим да овом тактиком Двери тешто могу да пређу цензус...

Управо тако. Поента је да су постојали велики,заиста велики покрети који су имали симпатије пуно људи (као што је некада био "Отпор"),али на изборима нико није хтео да им да глас. Симпатије су једно,а гласање нешто друго.

"Двери" за разлику од познатијих покрета на жалост нису пуно познати,тако да се бојим да неће добро проћи на изборима.

Јер на жалост,наша будућност су коалиције,да ли предизборне (што је сасвим коректно) да ли постизборне (што је мало мање коректно),тако да ако "Двери" прођу цензус,питање је само са ким ће ићи у коалицију.

И онда када нам владу формирају 10 странака, наравно да свака гледа да искористи време на власти за своје партијске интересе а земља и народ су у другом плану, ни не чуде овакви резултати.

Заборавио си да додаш да онда свака странка хтела-не хтела,мора да прави компромисе,јер је у коалицији,а није самостално на власти.

Подели на овим сајтовима

Помињање Карађорђа, као аргумент који треба да доведе у питање једну научну дефиницију фашизма, је крајње погрешно. Прво, не можеш неку дефиницију довести у питање позивањем на нечију историјску личност, а поготову не на личност која није у писменом облику изнела своја схватања о политици (и тако нам омогућила да можемо да их анализирамо и оценимо). Ако си хтео да изнету дефиницију фашизма доведеш у питање, односно ако сматраш да фашизам није „облик политичког понашања опседнут пропадањем заједнице, понижењем и статусом жртве, као и компензаторним култовима јединства, (…) у којем масовни покрет посвећених националистичких милитаната, радећи у (…) ефективној сарадњи са традиционалним елитама, напушта демократске слободе и посвећује се циљевима унутрашњег чишћења и спољашње експанзије кроз осветничко насиље и без икаквих етичких и правних ограничења.“ (коју је дао теоретичар Роберт Пакстон)– онда мораш да кажеш шта фашизам јесте. Дакле да једној дефиницији супротставиш другу. Пошто ти то ниси урадио, онда не знам на основу чега уопште можемо да причамо о фашизму. Односно о нечему о чему један од нас (у овом случају ти) нема јасну представу шта фашизам јесте а шта није.

Друштвене науке нису егзактне, тако да ту нема тачних и погрешних одговора. Могу и ја сада да пронађем неке дефиниције фашизма. па да ту сврставам све што ми падне напамет.

"Fascism should more properly be called corporatism because it is the merger of state and corporate power." -- Benito Mussolin

Ако у обзир узмемо ово становиште, онда је јасно које су земље фашистичке данас.

Додајмо овоме још и:

- коришћење паравојних формација за свргавање режима (види Чомски - Хегемонија или опстанак)

- агресивну спољну политику

Врло лако можемо у скоро свакој модерној држави пронаћи елементе фашизма.

Међутим, стање није ни изблиза тако јасно.

Злонамерни људи желе да користе реч фашизам, како би дискредитовали и етикетирали противника/неистомишљеника. Ипак, фашизам је превазиђен и вероватно се неће поновити у потпуно истом облику. Али тоталитарних режима који желе да гуше слободу ће бити. Неретко су они постављани управо од најмоћних демократских држава. Фашизам је често одевен у слободарско и демократско рухо.

Такође, ретко виђам већу дозу мржње и нетрпељивости од оне која избија из Пешчаника и "Друге Србије", али није добро све то називати фашизмом, иако је најлакше.

Подели на овим сајтовима

Ех, то са фашизмом и јесте проблем о којем сам причао - Србија јако дуго скоро да и није имала странке деснице које нису екстремне на овај или онај начин, па се због тога у свести народа десничарење поистоветило са фашизмом...

И што је најгоре, не само да је онај либерални део бирачког тела у то поверовао (што и није ништа необично ни неочекивано), већ је управо десница поверовала да, уколико жели да буде права и истинска десница, мора бити макар донекле фашистичка, и тако се и понаша (свесно или несвесно)...

То је вероватно највећа победа коју су НВО/Б92 екипа успели да извојују - успели су да убеде патриоте да су фашисти, и поставили себе као крајње мерило и еталон вредности у Србији, тако да данас, чим Б92, Соња, Борка, Наташа и Пешчаник осуде некога или нешто, десничари скачу да га бране, без обзира на то да ли га треба бранити или не, и обрнуто - чим они некога похвале, десничари крену да га се гнушају и да га пљују...

А што се коалиција тиче - ваљда је свима до сад јасно да је политичка сцена у Србији један велики куплерај. По мом мишљењу, јако је лоша тактика улазити у куплерај тврдећи да си девица, јер све и да јеси, ко ће ти нормалан у то поверовати. А комплетна кампања Двери коју сам до сада испратио се практично своди на то да би да се, а да им не - хтели би да људи гласају за њих али нису странка, улазе у политику али су само они поштени, хтели би да решавају проблеме само што не знају како, итд...

Када се већ јављају за реч, нека кажу нешто ново и паметно...

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

U, uf,... Karleusa is angry....

Ne cudi me da me nazivate Karleusom,jer ste preuzeli UDBASKE metode da protivnike nazivate pederima,narkomani i tome slicno....Kad se vec sluzite demagogijom koja je vec vidjana (visetruko!!!) na ovim prostorima,sto bi vam predstavljalo najobicnije etiketiranje neistomisljenika :)

А плод Духа јесте: љубав, радост, мир, дуготрпљење, благост, доброта, вера, кротост, уздржање. За такве нема закона. (Галатима 5:22,23)

Подели на овим сајтовима

Ех, то са фашизмом и јесте проблем о којем сам причао - Србија јако дуго скоро да и није имала странке деснице које нису екстремне на овај или онај начин, па се због тога у свести народа десничарење поистоветило са фашизмом...

Иначе, колико је наша десница јадна (сви одреда) показује потпуно одсуство залагања нечега за шта би свака права десница прво требало да се залаже - за минималну државу.

Подели на овим сајтовима

Ми,

Лепо је што сте променили мишљење, па сте од савета Жељку типа „зашто се уопште трудиш“ одлучили да се укључите у дискусију. Али пре него што пређем на ваше аргументе о фашизму, осврнућу се на ваше коментаре о пљувачима, мрзитељима, онима који етикетирају, клеветницима или критичарима са жељом да понизе (шта ли то уопште значи?; можда мислите на указивање на нечије не знање, али то није понижавање – изузев ако нека незналица, која је предмет критике то тако, из своје сујете, доживљава).

Дакле, шта значи пљување, мржња, клевете? На пример изјава: „Влада је оклеветао Жељка.“ – је и сама клеветничка јер не садржи разлоге на основу којих ћемо утврдити да је Влада заиста, на неки начин, оклеветао Жељка. За реченицу: „Влада је оклеветао Жељка, зато што је рекао да Жељко на форуму ЖРУ заступа окултизам.“ – не би могли да кажемо да је формално клеветничка (јер садржи потребне разлоге) али да би испитали да ли је и истинита, односно да би утврдили да ли је у питању заиста (тј. у стварности) Владина клевета, морали би да предузмемо једно истраживање. Материјал за ово истраживање су пре свега саме Жељкове изјаве на форуму, затим подаци из његове биографије итд. Опет, овде би морали да имамо јасну представу о томе шта је окултизам. Али ако би се уздали у ваше савете да друштвене науке нису егзактне, па самим тим не могу да нам дају јасну представу о чему је реч, не би далеко стигли.

Ваши савети Жељку, пошто не садрже ништа од потребних карактеристика, спадају у исту категорију као и прва реченица из мог примера. Односно клеветнички су.

Ово горе се зове формално-логичко долажење до истине и овај поступак су одбацивали како комунисти тако и фашисти. Скренуо бих вам пажњу да сте и ви, са вашим ставом да нам друштвене науке не могу дати поуздане одговоре, врло близу овакве позиције. Мада, ако у то није укључена политичка димензија, можда је у питању само бенигни ирационализам.

Опростите, наставићу сутра.

Подели на овим сајтовима

Potpuno bi se slozio sa Nishizawinom konstatacijom da u Srbiji ne postoji klasicna desnica ( sem onog dela gde zali sto ih nema  :)) ; jer je sva nasa politicka denica u nekoj vrlo cudnoj misticnoj vezi sa najtvrdjom levicom ( sto me i nagnalo da ih nazovem fasistima, iako to oni ; neki od njih verovatno nisu).

Ivica je vec konstatovao da je interesantno da desnicarska partija trazi jacanje centralne drzave; sto je odlika najtotalitarnijih levih drzava; zalazu se iskljucivo za kontakte sa ultra komunistickim drzavama; i gade se tekovina savremene Evrope; bore se protiv kapitalizma; a i ono najbitnije ndanas je gro glasaca za desnicarske partije ustvari ljuti dojucerasnji clanovi partije; koji u obnovi desnice vide nostalgiju ka Titovom vremenu i crvstom vladanju.

nedavno je bilo neko istrazivanje koje je govorilo da preko 80% glasaca SRS, SNS i DSS su za obnovu velike Jugoslavije  confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='slava3' /> confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='confused1' />

A koliko ljudi u Srbiji nemaju veze sta je desnica govori i to; sto su se iskre4no cudili kaqko to ovaj ubica u Norveskoj tvrdi za sebe da je desnicar a u isto vreme je mason  :cheesy:

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Potpuno bi se slozio sa Nishizawinom konstatacijom da u Srbiji ne postoji klasicna desnica ( sem onog dela gde zali sto ih nema)

Десница је, по мом мишљењу, у сваком вишепартијском систему и те како потребна - исто колико и левица и центар, а понајбоље је када је однос њихових снага такав да нико од њих нема превелику предност, и не може да се претерано опусти. Таква еколошка равнотежа је, мени се чини, најбоља...

Чак је и екстремна десница и левица и те како потребна - али под условом да не буде јача од 1 или 2 посто бирачког тела. Уколико тога нема, лудаци који се скупљају у таквим партијама се размиле по другим, здравијим, и контаминирају их - а овако су сви на окупу и лакше их је имати на оку...

Све ово је, наравно, само пуко теоретисање, које се практично не може применити на политичку сцену у Србији...

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

То је вероватно највећа победа коју су НВО/Б92 екипа успели да извојују - успели су да убеде патриоте да су фашисти, и поставили себе као крајње мерило и еталон вредности у Србији, тако да данас, чим Б92, Соња, Борка, Наташа и Пешчаник осуде некога или нешто, десничари скачу да га бране, без обзира на то да ли га треба бранити или не, и обрнуто - чим они некога похвале, десничари крену да га се гнушају и да га пљују...

Е ова ти је златна!  Нишија за председника  0442_feel

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...