Grizzly Adams Написано Август 11, 2011 Пријави Подели Написано Август 11, 2011 Није Ивица мислио на уставна овлашћења конгреса/парламента него на злоупотребу власти. На пример, ниједан рат који су САД водиле од 1945-е на овамо није објавио конгрес, тј. сви до једног су били противуставни. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 11, 2011 Пријави Подели Написано Август 11, 2011 Није Ивица мислио на уставна овлашћења конгреса/парламента него на злоупотребу власти. На пример, ниједан рат који су САД водиле од 1945-е на овамо није објавио конгрес, тј. сви до једног су били противуставни. Aaaa, to nisam znao.... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Август 11, 2011 Пријави Подели Написано Август 11, 2011 Жељко, не на основу Пешчаника него на основу аргумената изнесених у том тексту. Молим те прочитај и закључи без предрасуда. Fašizam se može definisati kao oblik političkog ponašanja opsednut propadanjem zajednice, poniženjem i statusom žrtve, kao i kompenzatornim kultovima jedinstva, energije i čistote, u kojem masovni pokret posvećenih nacionalističkih militanata, radeći u nelagodnoj, ali efektivnoj saradnji sa tradicionalnim elitama, napušta demokratske slobode i posvećuje se ciljevima unutrašnjeg čišćenja i spoljašnje ekspanzije kroz osvetničko nasilje i bez ikakvih etičkih i pravnih ograničenja.Robert Pakston[2] Дакле Карађорђе је главом и брадом фашиста. ... Жељко, не знам зашто се уопште трудиш. Ко жели, лако може да разликује пљуваче и мрзитеље од оних који критикују без острашћености. Нпр, Звонкове критике су на овој теми заиста конструктивне, за разлику од неких других који углавном етикетирају и клевећу или критикују са жељом да понизе и упропасте. Мени су они занимљиви као један по свему судећи искрен покрет заснован на принципима' date=' а не само на властољубљу као већина политичких партија. Желим им да такви и остану.[/quote']Ако је тачно да Двери искрено и без користољубља приступају политици (чему се ја јединоме надам и очекујем од њих) онда ће они гледати шта је заиста добро за Србију и то ће спроводити. Ако је са друге стране неко користољубив, као већина наших политичара, онда им џабе и докторат из економије и либерална начела итд. Из те вере у њихове добре намере ћу прећи преко емисије са МП и других грешака које су правили и вероватно им поклонити своје поверење на следећим изборима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Август 11, 2011 Пријави Подели Написано Август 11, 2011 Жељко, не знам зашто се уопште трудиш. Ко жели, лако може да разликује пљуваче и мрзитеље од оних који критикују без острашћености.Нпр, Звонкове критике су на овој теми заиста конструктивне, за разлику од неких других који углавном етикетирају и клевећу или критикују са жељом да понизе и упропасте. Ако је тачно да Двери искрено и без користољубља приступају политици (чему се ја јединоме надам и очекујем од њих) онда ће они гледати шта је заиста добро за Србију и то ће спроводити. Ако је са друге стране неко користољубив, као већина наших политичара, онда им џабе и докторат из економије и либерална начела итд. Из те вере у њихове добре намере ћу прећи преко емисије са МП и других грешака које су правили и вероватно им поклонити своје поверење на следећим изборима. Не да се слажем,него... 1312_womens као кућа! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 11, 2011 Пријави Подели Написано Август 11, 2011 То је нешто друго. Зове се "War Powers Resolution" и донесено је да би председник могао брзо да реагује у случају напада на САД или слично ("a national emergency created by attack upon the United States, its territories or possessions, or its armed forces."). То је ограничено на 60 дана + 30 дана за повлачење. Тај закон је иначе из 1973-е и прилично је контроверзан, многи сматрају да је у супротности са уставом. Ратови на Косову и у Либији чак крше и њега. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Август 11, 2011 Пријави Подели Написано Август 11, 2011 У чему су бољи у крађи и распарчавању ове земље?Ајде остави са стране национализам,јер национализам није ништа страшно национализа=патриотизам,не разумем шта је лоше у томе?шта глумиш више?оставимо са стране национализам,шта је ДС урадио за нашу Србију ево већ 10 година.Слушам! Recimo priblizavanje EU,i to sto su zavrsili sve obaveze prema hagu.Posto znam da ce sada vas milion krenuti da me kritikuje,odmah da pojasnim:ne hvalim ih.Sve je to moglo mnogo brze i bolje.Oni su samo najbolji od najgorih koje posedujemo.Nista vise.Takodje,nema nameru da zapocinjem opet raspravu o Mladicu,Karadzicu i ostalima. A da vidimo sta bi Dveri i njima slicni uradili po tom pitanju?Nista.Zato sto oni smatraju da treba da se posvadjamo sa celim svetom,dok sve sto ima makar prizvuk Zapada treba biti odbaceno.Drugim recima,ponasaju se kao da smo mi potrebni celom svetu,a ne oni nama. Niko nije rekao nista protiv nacionalizma.Pre svega,sta je nacionalizam?Za mene licno,nacionalizam predstavlja ljubav prema svojoj zemlji i narodu.I nista vise.Problem je sto se na nasim prostorima,od nacionalizma neprestano pravi ideologija,nesto u cemu cemo pronalaziti svoj identitet.Takav nacionalizam jeste stetan,pogotovo sto veoma cesto dolazi do pojave etnofiletizma(to je takodje jeres,pa bi za tebe kao vernika trebalo da ima jos vecu tezinu).Ne treba da pominjem koliko takav nacionalizam ima uticaja medju mladima,i kakve sve stetne posledice nosi sa sobom(npr.stav prema kojem su neki narodi inferiorni u odnosu na nas).Propaganda Dveri je upravo usmerena u tom smeru.Koliko god je moguce,uvek se pljuje po Zapadu,dok se Rusi uzdizu u nebesa. Dalje,pominjao si sekularnost kao nesto potpuno nevazno.Zapravo,koliko sam shvatio,za tebe ne postoji ni najmanji problem da politicka partija ujedno propagira i verske stavove.No,da vidimo kako to izgleda u praksi,bolje receno kako se zloupotrebljava. http://www.dverisrpske.com/sh-CS/teme/serbia/evropska-unija/bogocovek-hristos-ili-tzv-evropska-unija.php Ne moras uopste da citas text.Samo pogledajmo naslov:"Bogocovek Hristos ili tzv.Evropka Unija",ili pak podnaslov:"Kojem ce se carstvu Srbin privoleti-privoleti carstvu zemaljskome ili carstvu nebeskome".Ukoliko samo letimicno pogledas text,bice ti jasno o cemu,odnosno o kakvoj se zloupotrebi pravoslavlja radi.Pisac nas ocigledno stavlja pred izbor-ili Hristos ili EU.Evo ti konkretan primer onoga sto sam nazvao "kriti se iza vere".Drugim recima,poruka ovog texta jeste da pravoslavac ne moze biti neko ko je ujedno i za ulazak u EU.Sad pitam tebe:da li zaista nemas nista protiv ovakve politike? O sekularnosti nemam nameru da duzim,posto smo sve vec davno rekli.Njihov stav da treba zabraniti gay paradu,vec je sve rekao. Sve u svemu,ovi sadasnji jesu losi,ali reci kako Dveri mogu da ih zamene i jos da budu bolji-bolje da nista ne kazem.Inace,uglavnom se slazem i sa Zvonkovim komentarima.Sve ovo sto sam do sada naveo je za mene sasvim dovoljno da ne glasam za njih,jer mi se od njihove price o nacionalizmu i raznim teorijama zavere,da budem iskren,veoma cesto slosi. Јел ти ради можда отац у државној фирми? Ne.Kakve to ima veze sa ovim? Изгубљено је за тебе,за мене није изгубљено.Ја доле имам своју земљу,истеран сам насилно са Космета.Кад дођу по твоју земљу,јел очекујеш да се ја борим?Нећу веруј ми,нећу да се борим за Космет ратом,јер све може да се реши ако будемо паметни. Ujedno cu ovde da odgovorim i svima ostalima,koji su pominjali moj komentar o "prihvatanju realnosti".Pre svega,prihvatanje realnosti ne znaci odustati i priznati Kosovo kao nezavisnu drzavu,vec upravo suprotno.Ukoliko se i dalje zavaravamo i govorimo kako je "Kosovo srpsko",nikada necemo moci da se suocimo sa problemom koji evidentno postoji iz prostog razloga sto ga ne sagledavamo na pravi nacin.Tipican primer je Zeljko koji bi,da se on pita,vec sada poslao vojsku na Kosovo.Takvi,nesmotreni potezi,upravo su doveli do toga da izgubimo Kosovo.Ti si rekao kako nisi za ratovanje,pa se ovo ne odnosi na tebe.U sustini, slazem se sa tobom.Ratom necemo nista postici.Kazes da se sve moze resiti ukoliko budemo pametni.Ok,jeste bitno da u takvim situacijama budemo pametni,to stoji,sem sto cak i da jesmo pametni,trenutno,ne mozemo nista da uradimo.Srbija je niko i nista. Da bismo mogli uspesno da pregovaramo moramo i da budemo svesni naseg polozaja u svetu,dok Dveri koje toliko uzdizu Srpski narod,to sigurno ne mogu da postignu.Takodje,ne znam za tebe,ali ja zaista ne mogu da zamislim da Dveri,ukoliko dodju na vlast,pregovaraju sa "gordom Engleskom,umisljenom Francuskom,gvodzenom Nemackom i hladnom Svedskom"(njihove reci). Pitanje za sve one koji smatraju da je Kosovo srpsko:po cemu ej to srpsko?Po tome sto tamo nije ostalo 5% srpskog stanovnistva,ili po tome sto tamo nemamo nikakvu vlast? Али пошто твоји Тадићевци су обични плаћеници,они су од наше државе направили једну спрдачину,која увек савија кичму,направили су од нас неозбиљну државу!Ђиниђић је лепо рекао и за Хаг,ако хоћемо да сарађујемо,онда морамо 100% да будемо са Хагом,не смемо да будемо у средини,јер испадамо неозбиљна држава,никог неће занимати наши интереси.Е то ви правите од наше земље!!! Ok,a sta drugo moze da uradi kad smo niko i nista,i nemamo gotovo nikakav uticaj u svetu?Bilbija je predlozio rat,ti bi da pregovaras,ali kako?Mozemo da pregovaramo do sutra,ali nemas sanse nikoga da ubedis.Niko nije lud da ne zeli da Kosovo bude nase.Ali,jednostavno,nismo u situaciji da to postignemo. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 11, 2011 Пријави Подели Написано Август 11, 2011 Шта је ДС урадио за нашу Србију ево већ 10 година.Слушам!Учинио је да живимо као у Рају...остао нам је само листић на генитали****. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 11, 2011 Пријави Подели Написано Август 11, 2011 Niko nije lud da ne zeli da Kosovo bude nase.Тачно...и актуелна власт нам је дала бесу да ће сачувати Космет. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Август 11, 2011 Пријави Подели Написано Август 11, 2011 Niko nije lud da ne zeli da Kosovo bude nase.Тачно...и актуелна власт нам је дала бесу да ће сачувати Космет. Mogu da pricaju sta god hoce.Oko toga ne moze niko nista da uradi.Proslo je vreme kad je trebalo da se radi. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 11, 2011 Пријави Подели Написано Август 11, 2011 Niko nije lud da ne zeli da Kosovo bude nase.Тачно...и актуелна власт нам је дала бесу да ће сачувати Космет. Mogu da pricaju sta god hoce.Oko toga ne moze niko nista da uradi.Proslo je vreme kad je trebalo da se radi. Хмм...био сам саркастичан...ако примећујеш. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Није Ивица мислио на уставна овлашћења конгреса/парламента него на злоупотребу власти. Мој идеал је планета без држава (граница), тако да се тотално гадим ратова и војски. Тотално ми је небитно чије су. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Није Ивица мислио на уставна овлашћења конгреса/парламента него на злоупотребу власти. Мој идеал је планета без држава (граница), тако да се тотално гадим ратова и војски. Тотално ми је небитно чије су. Видим...нови светски поредак... само немој да заборавиш да је њима исто..поред планете без граница...и планета без религија..једна колективна религија....микс свега! Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Јел Бранко драгаш стварно као човек са искуством у привреди подржава ове глупости, међу којима ова испод предњачи? 4. Mi smo protiv monopola stranih banaka u Srbiji i kada dođemo na vlast dodatno ćemo oporezovati sve strane banke i finansijske ustanove u Srbiji, dok ćemo sa državnog nivoa dati podsticaj domaćim bankama. По чему је глупост? монопол банака над реалним средствима која имају вредност и ствара кризе...и велика задужења.. Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Откуд човеку уопште идеја да може да зна шта је најбоље за 10 милиона других људи од којих свако има своје циљеве и жеље? Прича се своди на то да аутор машта о некој фиктивној држави у којој сви живе на селу и баве се производњом здраве хране, а колико има људи у Србији који желе да живе на селу и производе непрскани парадајз? Одакле ти таква помисао? Ниђе везе... Звонко Србине...ради се о чињеници ..да се економија заснива на ресурсима... Србија има пољопривреду која није искоришћена ни 10%...а Р.Српска још мање! Мораш имати реалан раст индустрије и раст вредности сопственог новца... продати неки финалан производ..и од њега добити реалан новац који ће ући у државу...једино тако се остварује реалан раст... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука