Natasa. Написано Август 4, 2011 Пријави Подели Написано Август 4, 2011 E to jeste, ali taj kraj je pun turcizama. Volim Andrica, ali uvek mi treba recnik kad ga citam. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Август 4, 2011 Пријави Подели Написано Август 4, 2011 Цитат Ма брате Фићо знам ја то. Него, откуд филџан српска реч? .mislise. Ово је СРПСКО - СРПСКИ РЕЧНИК, мислим треба да буде. И то што кажеш... Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Август 4, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Август 4, 2011 Цитат E to jeste, ali taj kraj je pun turcizama. Volim Andrica, ali uvek mi treba recnik kad ga citam. То и није турцизам. Мислим да и ми треба да се боримо као Хрвати па да полако елиминишемо стране речи. Преко школа, средстава јавних информисања и других превентивних мера. Не треба да се изгуби веза са прошлошћу јер, чуо сам од неког, језик је окамењена историја. Nebojš.a је реаговао/ла на ово 1 БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Август 4, 2011 Пријави Подели Написано Август 4, 2011 Један мој рођак је некада питао дјевојке које су ради на киосцима гдје се продаје штампа, цигарете : Имаш ли ти цура, мулија ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Август 4, 2011 Пријави Подели Написано Август 4, 2011 Цитат Цитат E to jeste, ali taj kraj je pun turcizama. Volim Andrica, ali uvek mi treba recnik kad ga citam. То и није турцизам. Мислим да и ми треба да се боримо као Хрвати па да полако елиминишемо стране речи. Преко школа, средстава јавних информисања и других превентивних мера. Не треба да се изгуби веза са прошлошћу јер, чуо сам од неког, језик је окамењена историја. Ајде да се пребацим на ћирилицу, ред је на овој теми 0102_laugh. Не треба се губити веза са прошлошћу, али онда се питам докле то да иде. Нпр. Вук Караџић је реформатор језика, али у суштини је уништио ћирилицу. Колико људи може да чита текстове Светог Саве? Вук је прекинуо вековну традицију српског народа, моја професорка српског из гимназијских дана није могла да га поднесе због тога . Pantera је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Август 4, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Август 4, 2011 Цитат Један мој рођак је некада питао дјевојке које су ради на киосцима гдје се продаје штампа, цигарете : Имаш ли ти цура, мулија ? Јел' о Небојша, а шта би то могло да буде? 0102_laugh БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Август 4, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Август 4, 2011 Цитат Ајде да се пребацим на ћирилицу, ред је на овој теми 0102_laugh. Не треба се губити веза са прошлошћу, али онда се питам докле то да иде. Нпр. Вук Караџић је реформатор језика, али у суштини је уништио ћирилицу. Колико људи може да чита текстове Светог Саве? Вук је прекинуо вековну традицију српског народа, моја професорка српског из гимназијских дана није могла да га поднесе због тога . Ни ја не могу да га поднесем из истог разлога. Ја мислим да је он гробар Српског романтизма и Српске апстрактне књижевности. Он је свакаква зла Српском језику начинио. Чак ни правило "један глас - један знак" није његово. Бог да му душу прости. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Август 4, 2011 Пријави Подели Написано Август 4, 2011 Слово Ј уопште није својствено српском језику. Чак је дошло до протеста у народу, управо због "Ј", јер су мислили да хоће да их покатоличи. Та причица ми је баш остала у сећању. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Август 4, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Август 4, 2011 Цитат Слово Ј уопште није својствено српском језику. Чак је дошло до протеста у народу, управо због "Ј", јер су мислили да хоће да их покатоличи. Та причица ми је баш остала у сећању. То латинско слово нам је убацио на кварно а имамо то слово у Старословенском. Него то није тема за овде. Мислим да су многи ученији од нас то већ обрађивали на разнијем форумима па тако и овом овде. талуска - део кукуруза који остане када се исти окруни. У мом крају се, такође, каже и шишарка Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Август 4, 2011 Пријави Подели Написано Август 4, 2011 Сач 0102_laugh-зар је потребно објашњење http://www.google.rs/imgres?q=%D1%98%D0%B0%D0%B3%D1%9A%D0%B5%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D0%BE%D0%B4+%D1%81%D0%B0%D1%87%D0%B5%D0%BC&um=1&hl=sr&sa=N&tbm=isch&tbnid=fFgEz-pBj1ocjM:&imgrefurl=http://jebeskuharakojinemastokila.blogspot.com/2011/03/odojak-pod-pekom.html&docid=rCygqENdU74dZM&w=1600&h=1267&ei=Arg6Ts6PFM2r-Qb83s3MAg&zoom=1&iact=hc&vpx=568&vpy=196&dur=3361&hovh=200&hovw=252&tx=167&ty=142&page=7&tbnh=110&tbnw=171&start=93&ndsp=15&ved=1t:429,r:3,s:93&biw=1024&bih=510 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Август 4, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Август 4, 2011 Како се код тебе кажу машице? БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Август 4, 2011 Пријави Подели Написано Август 4, 2011 Je l to ono uzareno 0102_laugh? Beogradsko dete, slabo mi taj izraz 0102_laugh http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Август 4, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Август 4, 2011 Цитат Je l to ono uzareno 0102_laugh? Beogradsko dete, slabo mi taj izraz 0102_laugh Машице служе да се хватају врели (усијани) предмети. Користили су их ковачи а и у скоро сваком сеоском домаћинству могле су да се нађу крај огњишта или шпорета. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Август 4, 2011 Пријави Подели Написано Август 4, 2011 Da, znam da ima veze sa zarenjem 0102_laugh. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dusha Написано Август 4, 2011 Пријави Подели Написано Август 4, 2011 4chsmu1 народе, можда не знате за реч / ножице ...са дугоузлазним о Е, то су маказе 4chsmu1 А, реч... тастаман...значи тачан 4chsmu1 баш онако како треба да буде Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука