Juan Valdez Написано Октобар 18, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2011 Не сме нико да се псује и не сме иоште да се псује на ЖРУ. За то иду казнени поени. Није баш ово тачно, ал ајде сад... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 18, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2011 Није баш ово тачно, ал ајде сад... Могуће је да нешто промакне у гужви, али генерално не сме се псовати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 18, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2011 Може, може. Не законом, већ статутом фирме. Nije da nije, neki zaista vojsku i druge državne institucije doživljavaju kao svoju privatnu firmu... cloudking је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 18, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2011 Заборавих да вам пренесем још једну веома важну вест са синоћњег предавања. Наиме, у Војсци Србије ће ускоро ЗВАНИЧНО (а кад у војсци кажеш званично то значи да ће имати подзаконски писани траг) бити ЗАБРАЊЕНО ПСОВАЊЕ БОГА. Дивна вест. Baš divna vest... ja ću mirnije da spavam kad budem znao da me čuva armija u kojoj su zabranjene tačno određene psovke... to niko nema, drago mi je da je Patrijarši... pardon, Generalštab tako inventivan... sa tom zabranom i sa novim komesarima, borbena gotovost je na takvom nivou da ni NATO više ne sme da se zeza sa nama... ko bre sme da udari na armiju koja je propisala šta sme a šta ne sme da se psuje... i to po kriterijumima za koje je stručnom analizom utvrđeno da dižu moral vojske... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 18, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2011 dal je pametnije dizati moral ili koncentraciju momche? Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 18, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2011 Baš divna vest... ja ću mirnije da spavam kad budem znao da me čuva armija u kojoj su zabranjene tačno određene psovke... to niko nema, drago mi je da je Patrijarši... pardon, Generalštab tako inventivan... sa tom zabranom i sa novim komesarima, borbena gotovost je na takvom nivou da ni NATO više ne sme da se zeza sa nama... ko bre sme da udari na armiju koja je propisala šta sme a šta ne sme da se psuje... i to po kriterijumima za koje je stručnom analizom utvrđeno da dižu moral vojske... Sad ce da imamo bozju ruku na nasoj strani, ponovo posle svih ovih godina pobeda i toga da nam ne moze niko nista, malo smo se obezbozili sa komunizmom pa nismo vise tako jaka armija kakva smo bili svih ovih vekova svi drhtase pred Srbima, ali evo sada kada ne psuje vojska boga sada ce opet. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Октобар 18, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2011 Заборавих да вам пренесем још једну веома важну вест са синоћњег предавања. Наиме, у Војсци Србије ће ускоро ЗВАНИЧНО (а кад у војсци кажеш званично то значи да ће имати подзаконски писани траг) бити ЗАБРАЊЕНО ПСОВАЊЕ БОГА. Дивна вест. 0102_laugh Ziveo drug Bog! Avocado је реаговао/ла на ово 1 The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Октобар 18, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2011 Rekli smo da se otvara ta mogućnost, prva rečenica jeste možda nespretno formulisana ali se u poslednjoj rečenici čak pominje i "rizik" i jasno je da niko ne tvrdi da je neko već dobio otkaz ili trpeo posledice nedolaska na doček kad je saopštenje izdato pre samog dočeka... ali možeš da nastaviš da tražiš "dlaku u jajetu"... izbegavanje suštine mi je baš zabavno... a to je da postoji kršenje sekularnosti kad državni organi organizuju verske manifestacije... Управо о томе се и ради, то је суштина, тон саопштења, јер ти тим саопштењем ви кршите права верника, забрањујући им да организовано воде своју децу на јавну манифестацију, а да при том не угрожавају ничија права. Него се ствара могућност да буду угрожена нечија права, и зато треба укинути права верника. Ето још једне лажи, да постоји кршење секуларности позивом да деца присуствују дочеку патријарха. Прво, дочек јавне личности не представља верску манифестацију. Иако је та личност поглавар једне верске заједнице. Као што ни дочек спортиста не представља спортску манифестацију. А никакво кршење секуларности, не би било ни да су државни органи учествовали у организацији верске манифестације. То се овде није десило, али се дешава сваке године, рецимо приликом организације литије кроз град. Као што ви имате право да организујете ваше скупове и манифестације, у сарадњи са државним органима, тако и верске заједнице имају исто право. Права верских заједница су се кршила у оно мрачно време, које ви желите поново да вратите, одузимајући права верским заједницама. Држава учествује у организацији спортских манифестација, али су спортска удружења (савези) одвојена од државе. Ако држава крене да се меша у рад спортских удружења, следи избацивање тих држава из свих такмичења. Дакле држава и спортски савези су одвојени, иако сарађују по бројним питањима. Други пример је то што држава учествује у организацији параде поноса (срама). Да ли то значи да су држава и те организације које заједно са државом организују ту манифестацију спојене? Наравно да не значи. Ал ако држава и верска заједница, пре свега СПЦ, сарађују у организацији верске манифестације, онда је то одмах клерикализам, кршење устава, и гомила неоснованих оптужби. Još uvek živimo u društvu u kojem možemo da pričamo o čemu god želimo a ne pod uslovima koje ti postavljaš... i naravno da nam je dozvoljeno da ukažemo na opasnost a ne samo da pričamo o posledicama... Наравно, да можемо да причамо и о непостојећим догађајима, што сте ви и радили износећи оптужбу да су прекршена права деце и њихових родитеља, организованим одласком деце на дочек патријарха. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 18, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2011 Управо о томе се и ради, то је суштина, тон саопштења, јер ти тим саопштењем ви кршите права верника, забрањујући им да организовано воде своју децу на јавну манифестацију, а да при том не угрожавају ничија права. Него се ствара могућност да буду угрожена нечија права, и зато треба укинути права верника. Potpune nebuloze... već objašnjeno X puta da vernicima naravno ne branimo ništa... mi kritikujemo državu a ne vernike... Ето још једне лажи, да постоји кршење секуларности позивом да деца присуствују дочеку патријарха. Прво, дочек јавне личности не представља верску манифестацију. Иако је та личност поглавар једне верске заједнице. :rolleyes: А никакво кршење секуларности, не би било ни да су државни органи учествовали у организацији верске манифестације. :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: То се овде није десило, али се дешава сваке године, рецимо приликом организације литије кроз град. Држава учествује у организацији спортских манифестација... Други пример је то што држава учествује у организацији параде поноса (срама). Negde usput si organizovanje manifestacije pomešao sa obezbedjivanjem manifestacije... kao i jedno ustavno načelo sa odnosom države i sporta koji mu nije ni najmanje sličan... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 18, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2011 Potpune nebuloze... već objašnjeno X puta da vernicima naravno ne branimo ništa... mi kritikujemo državu a ne vernike... А докле ће држава да буде апстракција? Ако макнеш "вернике", "невернике" и "неопредељене", шта је онда држава? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 18, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2011 Држава учествује у организацији спортских манифестација, али су спортска удружења (савези) одвојена од државе. Poprilichno sam siguran da su sportska udruzenja javna svojina. Pri tom mislim na Zvezdu, Partizan, fudbalske i ostale klubove. Nisu privatno vlasnistvu vec vlasnistvo drzave. U suprotnom ne vidim sto bi bili na prodaji? Dosue mozda status nisam bas najbolje shvatio ali svakako ih finasira drzava izmedju ostalih. Naprimer evo sada gledma statu crvene zvezde naprimer vece kluba mora da ima tri clana iz redova istaknutih drzavnih i javnih radnika republike Srbije Ако држава крене да се меша у рад спортских удружења, следи избацивање тих држава из свих такмичења Otkud ti to? Други пример је то што држава учествује у организацији параде поноса (срама). Да ли то значи да су држава и те организације које заједно са државом организују ту манифестацију спојене? Ne ucestvuje. Obezbedjuje. Наравно, да можемо да причамо и о непостојећим догађајима, што сте ви и радили износећи оптужбу да су прекршена права деце и њихових родитеља, организованим одласком деце на дочек патријарха. A reci ti meni, jel postoji interes dece i njihovih roditelja da njihova deca idu na docek patrijarha? Onako negde proveren? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 18, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2011 ma sva ta drustva ateista i sl su najblaze receno obicno gubljenje vremena, a usled besciljnosti i neke licne frustracije- ajde nezadovoljstva... meni je jedan od najboljih drugova ateista i ne gubimo dragoceno vreme na nebuloze i rasprave tipa ko je pametniji, nego smo- to sto smo, on je on, a ja sam ja, a ustvari smo jedno Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 18, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2011 ma sva ta drustva ateista i sl su najblaze receno obicno gubljenje vremena, a usled besciljnosti pa zato se isclani.. .a da nisi clan. :P meni je jedan od najboljih drugova ateista i ne gubimo dragoceno vreme na nebuloze i rasprave tipa ko je pametniji jer ne pricate o religiji :P oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 18, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2011 pricamo u nekim momentima, ili on slusa sta ja imam da kazem i ne buni se, ili on prica i protestuje na sav glas samo da bi prkosio jer je nezadovoljan situacijom a nikad mu nisam prebacio to sto je ateista ili mu ista naturao, i ne pada mi na pamet (niti on mene ugrozava time sto je ateista) tako ni on nije meni prebacio nista, nego protestuje jer je nezadovoljan Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 18, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2011 nikad mu nisam prebacio to sto je ateista ili mu ista naturao, i ne pada mi na pamet Nesto sumnjam u to ti stalno prebacas drugima jer su ateisti :P oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука