Александар Милојков Написано Октобар 18, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2011 Заборавих да вам пренесем још једну веома важну вест са синоћњег предавања. Наиме, у Војсци Србије ће ускоро ЗВАНИЧНО (а кад у војсци кажеш званично то значи да ће имати подзаконски писани траг) бити ЗАБРАЊЕНО ПСОВАЊЕ БОГА. Дивна вест. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 18, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2011 Хоћеш да кажеш да је у реду да деца буду кажњена ако не желе да иду у позориште (које иначе није бесплатно), зато што је то добро за њихово образовање? Ne, nisam to govorio u vezi sa pravima dece, već iz aspekta nadležnosti škole da decu vodi u pozorište i na slična mesta i ponudio veoma jednostavan kriterijum koji sa religijom nema veze a to je da li taj događaj ima veze sa obrazovanjem. У праву си, када неки наставник каже то ученику: "znao si za 4 ali evo ti 3 jer nisi bio na dočeku?", онда можемо да причамо о кршењу људских права, или за образложење отказа наставнику што си навео. Još uvek živimo u društvu u kojem možemo da pričamo o čemu god želimo a ne pod uslovima koje ti postavljaš... i naravno da nam je dozvoljeno da ukažemo na opasnost a ne samo da pričamo o posledicama... То се све дешавало у Брозово време (мало фалило да напишем ваше време , наставници су добијали таква образложења за отказ, и ученици за нижу оцену, и то је било кршење њихових права. Ја сам рођен после тог мрачног периода наше историје, али причали су ми људи који памте то несрећно време, да су добијали јединице зато што нису гледали штафету, и нису знали да одговоре ко је предао штафету Тиранину. То су била питања за оцену. Nije ni moje vreme i žao mi je što se vraća... samo u drugom ideološkom obliku... tu su špaliri pionira, tu su vojni komesari, zabrana psovanja partije, otac nacije, peta kolona... Мораш се сложити да и у то време кршење права није био позив да се оде на ту манифестацију, дочека црвеног Тиранина, него последице недоласка су представљале кршење људских права. Тако да ни овде нема кршења права деце и њихових родитеља. А ви то лажно тврдите у вашем саопштењу. Да сте рекли да се тим поступком отвара могућност за кршењем људских права, па некако и да се сложимо, да та могућност постоји. Али ви тврдите да је до тога дошло, и да се крши закон, што је најобичнија клевета и лаж. Rekli smo da se otvara ta mogućnost, prva rečenica jeste možda nespretno formulisana ali se u poslednjoj rečenici čak pominje i "rizik" i jasno je da niko ne tvrdi da je neko već dobio otkaz ili trpeo posledice nedolaska na doček kad je saopštenje izdato pre samog dočeka... ali možeš da nastaviš da tražiš "dlaku u jajetu"... izbegavanje suštine mi je baš zabavno... a to je da postoji kršenje sekularnosti kad državni organi organizuju verske manifestacije... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Октобар 18, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2011 Заборавих да вам пренесем још једну веома важну вест са синоћњег предавања. Наиме, у Војсци Србије ће ускоро ЗВАНИЧНО (а кад у војсци кажеш званично то значи да ће имати подзаконски писани траг) бити ЗАБРАЊЕНО ПСОВАЊЕ БОГА. Дивна вест. Sta je tu divna vest? Po kom osnovu neko moze da zabrani bilo kome da psuje? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 18, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2011 Sta je tu divna vest? Po kom osnovu neko moze da zabrani bilo kome da psuje? Па отидни у неку нормалну фирму, па види по ком основу захтевају кодекст понашања. Док су у њиховим просторијама, на радном месту - мора тако. Иди питај служебеницу у некој банци да ли сме да псује на радном месту. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 18, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2011 Sta je tu divna vest? Po kom osnovu neko moze da zabrani bilo kome da psuje? kolko znam i tebi je ovde zabranjeno da psujes pa ti nesto i ne smeta Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 18, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2011 Благо атеистима, њима нема шта да се псује... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Октобар 18, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2011 A jel sme alah da se psuje u VS? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 18, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2011 Алах је на арапском Бог. Дакле, исто важи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 18, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2011 Такође, забрањено је вређати верска осећања других, али и одсуство истих. Дакле, забрањено је извргавати руглу светиње нечије вере. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 18, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2011 A jel sme alah da se psuje u VS? Може само Докинс. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 18, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2011 Што ће рећи, да правило АС "ако је теби свето, мени није па могу да га исмејавам" не важи. Предвиђене су санкције за такво понашање. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Октобар 18, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2011 Може само Докинс. A na zru jel sme Dokins da se psuje? Што ће рећи, да правило АС "ако је теби свето, мени није па могу да га исмејавам" не важи. Предвиђене су санкције за такво понашање. Steta sto to ne vazi i za ateiste... verujuci smeju atesite da psuju kako im volja, za u obrnutom slucaju je "vredjanje" i "jao-kuku-meni-jadan -ja- psuju-me" пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Октобар 18, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2011 Па отидни у неку нормалну фирму, па види по ком основу захтевају кодекст понашања. Док су у њиховим просторијама, на радном месту - мора тако. Иди питај служебеницу у некој банци да ли сме да псује на радном месту. Ne znam kakvo je tvoje iskustvo, ali ja svugde vidjam ljude da psuju. Neko moze da zahteva od tebe da se lepo ponasas na poslu, ali ne mozes zakonom zabranjivati psovanje. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 18, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2011 Ne znam kakvo je tvoje iskustvo, ali ja svugde vidjam ljude da psuju. Neko moze da zahteva od tebe da se lepo ponasas na poslu, ali ne mozes zakonom zabranjivati psovanje. Може, може. Не законом, већ статутом фирме. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 18, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2011 A na zru jel sme Dokins da se psuje? Steta sto to ne vazi i za ateiste... verujuci smeju atesite da psuju kako im volja, za u obrnutom slucaju je "vredjanje" i "jao-kuku-meni-jadan -ja- psuju-me" Не сме нико да се псује и не сме иоште да се псује на ЖРУ. За то иду казнени поени. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука