Justin Waters Написано Мај 24, 2011 Пријави Подели Написано Мај 24, 2011 Е немој тако драги, ове ствари не постоје код русофила. Чуј Русија се проширила на рачуна старосједелаца у Сибиру... Ма не није то Русија...ма то мора да је дух претача Американаца натјерао Русе, неко им је донио империјализам... prstgore Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 24, 2011 Пријави Подели Написано Мај 24, 2011 Ne zaboravi da je i Rusija osvojila ceo Sibir i istok do Vladivostoka, pri tome uništila tatarske države poput krimskog, kazanskog, astrahanskog ili sibirskog kanata, i najzad tamo naselila Ruse i druge narode. O lepoti vladarskih palata u Bahčisaraju, prestonici bivšeg krimskog kanata, divio se i jedan Puškin vekove kasnije.. Rusofili verovatno i ne znaju šta je Bahčisaraj kao što ustvari ni samu Rusiju ne poznaju - čuli su za Moskvu i Sankt Petersburg, bivši Lenjingrad, i to je to - nego gaje jednu svoju privatnu utopiju o Rusiji. Danas, pak, na Krimu žive 60% Rusa, 25% Ukrajinaca i svega 12% Tatara. Koliko je Rusija porastla za par veka, i to je bio isto imperijalizam. Ako hoćemo da budemo stvarno objektivni i ne stranački, onda moramo jednako da osudimo i rusku ekspanziju i ne samo američku itd. Ako osuđujemo američku ili nečiju drugu ekspanziju bivših vremena, ali branimo ili pravdamo rusku, šta smo onda ako ne licemerni i neiskreni? Hristos lepo kaže: Ne osuđuj da se tebi ne osuđuje po istoj meri. Jesu unistili tastarske drzave ali jesu i Tatari ranije unistavali Ruse. A Indijanci nisu nikoga, miroljubivi lovci koji su istrebljeni. 20 miliona. Da se ne zaborave pored komunistickih zlodela. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 24, 2011 Пријави Подели Написано Мај 24, 2011 Ако су они само потрошачи, ми укључујући и Русе ту наравно, онда само кафанџије и бећари, сведени на ниво аутомата за испијање алкохола и кркање хране. Niko nije ni rek`o da mi nismo to sto smo, nego da oni nisu to za sta se izdaju... A to je, priznaces, kudikamo gore... narocito kad se takav izdaje za maltene svetog, i postavlja sam sebe za ucitelja svima, a ruke su mu u krvi do ramena non-stop... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 24, 2011 Пријави Подели Написано Мај 24, 2011 2) Oces da kazes da po tebi americki nacin zivota nema alternativu? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 24, 2011 Пријави Подели Написано Мај 24, 2011 Lepo si pitao "kakva nam je alternativa"... Izjasni se sta si u stvari mislio... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Boba Написано Мај 24, 2011 Пријави Подели Написано Мај 24, 2011 Uvek ovako.Partizan-zvezda,demokate-radikali,demokrate-republikanci,grci ili rusi,ameri ili rusi.Uvek neke dve opcije i nasa slava3 oko njih.Niko ne zeli da cuje drugu stranu.Niko nije od nas ni bio tamo niti se bavi ozbiljnom politikom da bi imao neko iskustvo kako je to zaista.Udri svadjajmo se dokle mozemo jer promeniti sebe ne mozemo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 24, 2011 Пријави Подели Написано Мај 24, 2011 Ne zaboravi da je i Rusija osvojila ceo Sibir i istok do Vladivostoka, pri tome uništila tatarske države poput krimskog, kazanskog, astrahanskog ili sibirskog kanata, i najzad tamo naselila Ruse i druge narode. O lepoti vladarskih palata u Bahčisaraju, prestonici bivšeg krimskog kanata, divio se i jedan Puškin vekove kasnije.. Rusofili verovatno i ne znaju šta je Bahčisaraj kao što ustvari ni samu Rusiju ne poznaju - čuli su za Moskvu i Sankt Petersburg, bivši Lenjingrad, i to je to - nego gaje jednu svoju privatnu utopiju o Rusiji. Danas, pak, na Krimu žive 60% Rusa, 25% Ukrajinaca i svega 12% Tatara. Koliko je Rusija porastla za par veka, i to je bio isto imperijalizam. Ako hoćemo da budemo stvarno objektivni i ne stranački, onda moramo jednako da osudimo i rusku ekspanziju i ne samo američku itd. Ako osuđujemo američku ili nečiju drugu ekspanziju bivših vremena, ali branimo ili pravdamo rusku, šta smo onda ako ne licemerni i neiskreni? Hristos lepo kaže: Ne osuđuj da se tebi ne osuđuje po istoj meri. Jesu unistili tastarske drzave ali jesu i Tatari ranije unistavali Ruse. A Indijanci nisu nikoga, miroljubivi lovci koji su istrebljeni. 20 miliona. Da se ne zaborave pored komunistickih zlodela. Ovo je jedna od najvecih lazi i falsifikata istorije koje su proturili postomderni levicari i ostlai ispiraci mozgova a neobrazovane mase se ispoprimale na tu pricu o hipi indijancima. Indijanci su se klali i ubijali medjusobno. Veca plemena su ubijala i genocidisala manja na redeovnoj osnovi. Pljacke pustosenja sela ne treba ni da pominjem a tek mucenja su posebna prica. Mislim susta suprotnost tim pacifistickim indijancima koji postoje samo u glavam postromdernih levicara. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 24, 2011 Пријави Подели Написано Мај 24, 2011 @Aragorn Ljudi u Americi imaju veća prava i veću slobodu nego u Rusiji - za Kinu na primer da ne govorimo. Bolje žive, imaju zdraviju životnu sredinu nego, eto, u Rusiji ili u Kini, ili u Indiji i tako dalje, te i ljudskim pravama su više doprinuli nego Rusija, Kina ili Indija. I za ekologiju više se angažuju nego Rusija, Indija ili Kina.. Prema tome, zbog čega su oni zlo i "rak" čovečanstvu? Da je Amerika u 20. veku vodila više ratova od Rusije? Može da bude, ali zato je Rusija u doba SSSR podržavala svaku komunističku revoluciju bilo gde na svetu, slala oružje a ponekad i vojnike i ostalo, i u tim revolucijama je narod više postradao nego u svim ratovima koje je vodila Amerika. Boba je pomenula - a ja ću da citiram Solženicina da je Rusija u doba komunizma poubijala samo jednu trećinu sopstvenog naroda! Ne znam, ali ako bih morao da biram koju bi državu želeo da imam za sebe i svoj narod u zadnjih sto godina, Ameriku, Rusiju, Kinu ili Indiju, onda to sigurno ne bi bila Rusija, Indija ili Kina. По мени највећи проблем јесте у томе што је Америка обезбедила својим грађанима сва права и слободе (мада бих и ту ставио једну дозу резерве), али зато шта ради са остатком света? Да не спомињем сада двоструке аршине, и све ситуације у којима су брутално кршили људска права и слободе замо зарад свог личног интереса... Pa ti nam kazi sta rade? Hajde bas me zanima. Kako to oni uticu na slobode i prava Svedjana, Finaca, Norvezana, Danaca, Holandjana, Italijana, Nemaca, Francuza, Spanaca, Britanaca, Japanaca, Rusa, Kineza, Australijanaca,? Kako to oni ugrozavaju ili ogranicavaju slobodu tih ljudi? A ti verovatno mislis na zemlje treceg sveta? Pa da kako se ne nisam setio. slava3 Samo sto tamo prava i slobode ne ugorzavaju Amerikanci nego lokalni diktatorosi koji drze narod u bedi, siromastvu i teroru a uzgred su najveci pljuvaci Amerike u svojim demagoskim govorancijama kao toboz amerika je kriva za nesrecu tih ljudi a ne Cavezi, Sadami i ostala lokalna zlikovacka avangarda. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 24, 2011 Пријави Подели Написано Мај 24, 2011 Ovde do zabune dolazi jer sve ove teme USA vs Russia bi zapravo trebale da se zovu Russia vs Western Civilization. Naravno da je svima jasno da su rusi jako doprineli razvoju i bogatsvu zapadne civilizacije kroz kulturu, nauku, umentnost, filozofijju ali vec vise od 100 godina politika koju vodi Ruska drzava i razmisljanje vecine naroda u Rusiji su naprosto anticivilizacijske. Samo obratite paznju da bez obzira sto imaju fenome- nalne univerzitetre koji izdaju masu naucnih radova to je neki 5% u odnosu na broj pseudonaucnika, sarla-tana i ostalih sekstas koji sto po Rusiji sto po svetu rasturaju tone i tone antinaucnih i antiprosvetitlejskih pamfleta i knjiga. A tek unutrasnja politika im je nesto sto ni u ludilu ne bih mogao da podrzim i da kazem da je to nesto bolje od americkog unutrasnjeg uredjivanja drustva. Mislim kazi te mi koj jos evropska zemlja ubija svoje novinare kao muve??? Moji stavovi o Americi kao politckom i kulurnom pravcu razvoja ljudske zajednice su jedna sasvim druga stvar i svi koji su pratili moje postove na forumu verujem, od ovde aktivnih Obi, Dragi i Aragorn, znaju da sam ja daleko od ljubitelja americke kulture i njihovog mentaliteta. Ali ovo sto Rusija jeste je mnogo dalje i nespojivo jednostavno sa 3000 godina starim elementranim principima evropske civilizacije. Da je USA vs Norway pa da napisem zasto mi se sve Amerika ne svidja ali sa Rusijom, ma daaaj. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 24, 2011 Пријави Подели Написано Мај 24, 2011 Америчка политика је једно, а амерички принципи живљења су друго. Онај ко сврстава америчку политику са америчким начином живота, исто је као када бих сврставао Сребреницу или другу случај у коме су Срби забрљали са комплетним опусом српског начина живљења. Исто тако када би и амерички начин живота изједначавао са потрошачким манирима, исто би било као када бих гучу и кркање алкохола и меса сврставао као културни образац живљења Срба. Дакле генерализација једноставно нема смисла, па тако и подјеле Русија версус САД, или Русија версус западна цивилизација. Свако према његовом сопственом нахођењу треба да одабере да ли му се свиђају добре стране западне цивилизације које не може нико да порекне, у односу на источну...Док је сасвим глупо сматрати запад некаквим сатанским оличење, а истом Божанским...па тако и Америку наводно нешто ђавослким, а Русију Божанским, то је ван сваке памет и здравог мозга. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Мај 24, 2011 Пријави Подели Написано Мај 24, 2011 Исто тако када би и амерички начин живота изједначавао са потрошачким манирима, исто би било као када бих гучу и кркање алкохола и меса сврставао као културни образац живљења Срба. За политику се слажем, али ово ти је много глупо. Наравно да културне манифестације и те како имају везе и са менталитетом и са начином живота. Потрошачка култура је један од темеља модерног америчког друштва и Америку без тога не би могао да препознаш. Шта је такозвани амерички сан него идеолошка формулација потрошачког менталитета? Даље, Гуча није никако исључиво негативан феномен и и те како има везе с нашим менталитетом, традицијом, културом, начином живота итд... http://www.politika.rs/rubrike/Kulturni-dodatak/Frula-harmonika-i-truba-I-Srbi.lt.html И није проблем у принципима живљења ка таквим. Проблем је што Американци скоро, па званично, проповедају неке своје основне вредности и принципе и много свима иду на нерве. И Немци су вредни, одговорни, имају производе који по стилу квалитету генерално далеко надмашују америчке, па опет нисам чуо да неко говори o и другима набија на нос "Core German Values". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Boba Написано Мај 24, 2011 Пријави Подели Написано Мај 24, 2011 Ja stvarno nerazumem stalno ta prica oni su potrosacko drustvo.Mi smo kso nrki filozofi.Iz toga proizilazi da oni mogu da kupuju a mi filozofiramo ispred prodavnice. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 24, 2011 Пријави Подели Написано Мај 24, 2011 Исто тако када би и амерички начин живота изједначавао са потрошачким манирима, исто би било као када бих гучу и кркање алкохола и меса сврставао као културни образац живљења Срба. За политику се слажем, али ово ти је много глупо. Наравно да културне манифестације и те како имају везе и са менталитетом и са начином живота. Потрошачка култура је један од темеља модерног америчког друштва и Америку без тога не би могао да препознаш. Шта је такозвани амерички сан него идеолошка формулација потрошачког менталитета? Даље, Гуча није никако исључиво негативан феномен и и те како има везе с нашим менталитетом, традицијом, културом, начином живота итд... http://www.politika.rs/rubrike/Kulturni-dodatak/Frula-harmonika-i-truba-I-Srbi.lt.html Не контам те? Гуча за сад према ономе шта показује не показује ништа више од једне свињарије. Џаба трубачи, џаба све када је према истраживањаима, како оно беше сваки други или тећи посјетиоц гуче наливен алкохолом. Карактеристика америчког друштва јесте потрошачки менталитет, али свакако није и једини начин на који Американци живе. А узимо и да јесте, зар је неко други много бољи од истог? Зар се код нас не примају све потрочашчке особине које прате америчко друштво? У Америци измисле ријалитије, а у код нас они псотану још популарнији сходно проценту гледаности у односу на проценат становништва. Много тога из потрошачке кухиње што је изашло у САД, боље се примило код нас него код њих. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 24, 2011 Пријави Подели Написано Мај 24, 2011 Ja stvarno nerazumem stalno ta prica oni su potrosacko drustvo.Mi smo kso nrki filozofi.Iz toga proizilazi da oni mogu da kupuju a mi filozofiramo ispred prodavnice. Па баш. 1000000001010 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Мај 24, 2011 Пријави Подели Написано Мај 24, 2011 Sto se tice oruzija glasam za Rusiju Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука