Jump to content

RUSSIA vs USA

Оцени ову тему

Препоручена порука

Why?

Samo lud covek ideoloskog kalupa, može da abolira Srbe od naših svakojakih gluposti koje smo skloni sami sebi da činimo.Ali, to nema nikakve veze sa USA i svako uporedjenje sa njima je bespredmetno.

USA je kancer na telu čovečanstva.Ovaj demonizam koji šire i 'civilizaciju' koju nude treba preskočiti velikim korakom.Taj i takav način korišćenja ljudi i tvorevine i dovodi do ekološke katastrofe, ali ne samo u pogledu prirode ,vec i svakog drugog poimanja sveta i života.To je samo stvaranje potrošača i svodjenje čoveka na nivo automata za koka kolu i broj koji nosi na sebi.Kome to nije jasno treba da sedne sam sa sobom i porazmisli o svojoj percepciji.

Подели на овим сајтовима

Taj sveti lider Rusije ode kod slovenaca,pa se umiljava dok nama preti kako ce okrenuti bojeve glave ako odjemo u Nato.Cak i njihova crkva kaze:Srbi su mizerni,ne treba tamo da dodje papa.Mi smo sad glavni pravoslavci.Mi to moramo da organizujemo.Odnos rusa i amera oduvek,prema nama je bio los i ne znam zasto uopste bi kod nas ikog tu favorizovo.Uvek sam mrzela tu podelu u nasem narodu.Obecase nam svasta svi a ne ispunise nista.

Подели на овим сајтовима

Dragi ..........

Prijatelju,uporedjujes babe i žabe.Države koje si uporedio se nalaze u različitim fazama svog razvoja i na različite nacine su se kretale kroz taj isti razvoj,kako nacije,tako države i ekonomije.Istorijski putevi potpuno neslični,a uticaj na globalna dešavanja totalno neuporedivi.Za svaku od ovih stavki bi trebalo otvoriti široku raspravu a ja nemam ni živaca ni vremena da ih vodim.Misli kako hoćeš.To je tvoje pravo.

Подели на овим сајтовима

@Aragorn

Ljudi u Americi imaju veća prava i veću slobodu nego u Rusiji - za Kinu na primer da ne govorimo. Bolje žive, imaju zdraviju životnu sredinu nego, eto, u Rusiji ili u Kini, ili u Indiji i tako dalje, te i ljudskim pravama su više doprinuli nego Rusija, Kina ili Indija. I za ekologiju više se angažuju nego Rusija, Indija ili Kina.. Prema tome, zbog čega su oni zlo i "rak" čovečanstvu? Da je Amerika u 20. veku vodila više ratova od Rusije? Može da bude, ali zato je Rusija u doba SSSR podržavala svaku komunističku revoluciju bilo gde na svetu, slala oružje a ponekad i vojnike i ostalo, i u tim revolucijama je narod više postradao nego u svim ratovima koje je vodila Amerika. Boba je pomenula - a ja ću da citiram Solženicina da je Rusija u doba komunizma poubijala samo jednu trećinu sopstvenog naroda! Ne znam, ali ako bih morao da biram koju bi državu želeo da imam za sebe i svoj narod u zadnjih sto godina, Ameriku, Rusiju, Kinu ili Indiju, onda to sigurno ne bi bila Rusija, Indija ili Kina.

Dragi, znas li ti da je Solzenjicin nakon disidenstva, zapada, demokratske obnove Rusije i svega ostalog sto se desilo revidirao neke svoje stavove i zazalio zbog poneceg sto je pisao ili govorio.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Svaka velika drzva bez izuzetka tezi svetskoj dominaciji bez izuzetka.I to je to.Al ajmo samo da uzmemo jedno pitanje u razmatranje.Koliko je amerika ubila svojih svestenika u proteklih 100 godina?

Hajde da pitamo koliko je po Vijetnamu, Iraku itd pobila?

Подели на овим сајтовима

Kada se pise o zlocinima Sovjetskih komunista zanima me da li se u njihove zrtve racunaju i nemacki vojnici, eseso vci, madjarski, rumunski, italijanski,bugarski  i ostali fasisticki olos koji je eto verovao da je "visa rasa" i hteo da istrebi jevreje i slovene?

Подели на овим сајтовима

@Aragorn

Ljudi u Americi imaju veća prava i veću slobodu nego u Rusiji - za Kinu na primer da ne govorimo. Bolje žive, imaju zdraviju životnu sredinu nego, eto, u Rusiji ili u Kini, ili u Indiji i tako dalje, te i ljudskim pravama su više doprinuli nego Rusija, Kina ili Indija. I za ekologiju više se angažuju nego Rusija, Indija ili Kina.. Prema tome, zbog čega su oni zlo i "rak" čovečanstvu? Da je Amerika u 20. veku vodila više ratova od Rusije? Može da bude, ali zato je Rusija u doba SSSR podržavala svaku komunističku revoluciju bilo gde na svetu, slala oružje a ponekad i vojnike i ostalo, i u tim revolucijama je narod više postradao nego u svim ratovima koje je vodila Amerika. Boba je pomenula - a ja ću da citiram Solženicina da je Rusija u doba komunizma poubijala samo jednu trećinu sopstvenog naroda! Ne znam, ali ako bih morao da biram koju bi državu želeo da imam za sebe i svoj narod u zadnjih sto godina, Ameriku, Rusiju, Kinu ili Indiju, onda to sigurno ne bi bila Rusija, Indija ili Kina.

По мени највећи проблем јесте у томе што је Америка обезбедила својим грађанима сва права и слободе (мада бих и ту ставио једну дозу резерве), али зато шта ради са остатком света? Да не спомињем сада двоструке аршине, и све ситуације у којима су брутално кршили људска права и слободе замо зарад свог личног интереса...

Подели на овим сајтовима

@Aragorn

Gde imas jos na planeti da drze narod u rezervatima? A da su im predhodno oteli zemlju i izvrsili genocid nad njim?

Pa oni i jesu napraviili rupu u ozonu i staklenu bastu pa i treba da brinu o ekologiji vise.

Подели на овим сајтовима

Why?

Samo lud covek ideoloskog kalupa, može da abolira Srbe od naših svakojakih gluposti koje smo skloni sami sebi da činimo.Ali, to nema nikakve veze sa USA i svako uporedjenje sa njima je bespredmetno.

USA je kancer na telu čovečanstva.Ovaj demonizam koji šire i 'civilizaciju' koju nude treba preskočiti velikim korakom.Taj i takav način korišćenja ljudi i tvorevine i dovodi do ekološke katastrofe, ali ne samo u pogledu prirode, vec i svakog drugog poimanja sveta i života. To je samo stvaranje potrošača i svodjenje čoveka na nivo automata za koka kolu i broj koji nosi na sebi.Kome to nije jasno treba da sedne sam sa sobom i porazmisli o svojoj percepciji.

Što se tiče Rusije....Dugačka je priča o tome ko je i kako doneo komunizam u nju i sa kakvim ciljem i totalno je van teme uporedjivati slučaj sa USA jer je neuporedivo,zbog raznoraznih okolnosti...

Da se ne shvatimo pogrešno. Uopšte ne glorifikujem Putina, ni na koji način. Ali,da ga napadaju Amerikanci?!To je urnebesno smešno.

Ma potpis, bre! Sve tacno do zadnje tackice...

Nego, danas ljudi nekako "imaju oci a ne vide, i usi imaju a ne cuju..."

Kao da smo u nekom stanju kolektivne medijske narkoze - zadojeni smo onim sto nam serviraju i ne vidimo dalje od toga...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Kao da smo u nekom stanju kolektivne medijske narkoze - zadojeni smo onim sto nam serviraju i ne vidimo dalje od toga...

Ево мало "очију" и "ушију"...  prstgore

ИГОР_NumberOne

Подели на овим сајтовима

Why?

USA je kancer na telu čovečanstva.Ovaj demonizam koji šire i 'civilizaciju' koju nude treba preskočiti velikim korakom.Taj i takav način korišćenja ljudi i tvorevine i dovodi do ekološke katastrofe, ali ne samo u pogledu prirode, vec i svakog drugog poimanja sveta i života. To je samo stvaranje potrošača i svodjenje čoveka na nivo automata za koka kolu i broj koji nosi na sebi.Kome to nije jasno treba da sedne sam sa sobom i porazmisli o svojoj percepciji.

Što se tiče Rusije....Dugačka je priča o tome ko je i kako doneo komunizam u nju i sa kakvim ciljem i totalno je van teme uporedjivati slučaj sa USA jer je neuporedivo,zbog raznoraznih okolnosti...

Da se ne shvatimo pogrešno. Uopšte ne glorifikujem Putina, ni na koji način. Ali,da ga napadaju Amerikanci?!To je urnebesno smešno.

Ma potpis, bre! Sve tacno do zadnje tackice...

Ако су они само потрошачи, ми укључујући и Русе ту наравно, онда само кафанџије и бећари, сведени на ниво аутомата за испијање алкохола и кркање хране.

А то ко је донео комунизам у Русију, наравно дуга је прича, и постоје разне гига мега ултра завјере, с тим да то не брише чињеницу да се комунизам и популизам код људи јако примио у Русији. Дакле гори су они који су га примили, него они који су га донели.

И свакако људи никако немају очи, нити имају уши. Нарочито они који виде труње у туђим очима, а не виде балване у својим. Такви смо ти ми данас постали, можда смо такви и одувек били.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...