пинхас Написано Мај 21, 2011 Пријави Подели Написано Мај 21, 2011 И која то два "потпуно различита" народа на свету говоре истим језиком као Срби и Хрвати? Само ми немој износити још "доказа" хрватских језикословаца, јер се томе цео свет смеје. Већа је разлика између Британског и Америчког Енглеског. Zato sam napisao da je ovo vjerski forum i da o nacijama i jezicima ne treba raspravljati ovdje. A ti Pinhas ako te zanimaju teme o Slavenima najbolje i najviše o njima doznaš na panslavističkim forumima. Hajd za početak mi reci otkuda je došao praotac Čeha i kako se zvao? Da vidim kakva su tvoja znanja iz slavistike, za tebe to neće biti teško odgovoriti. Прво, нисам ја почео тему, и одговарам само зато што Леополд отворено брани усташе и њихове идеје. Знам за ону легенду о Чеху и Леху као родоначелницима Чеха и Пољака, али не видим какве то има везе са језиком Срба и Хрвата. מוות לאוסטאשים Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 21, 2011 Пријави Подели Написано Мај 21, 2011 И која то два "потпуно различита" народа на свету говоре истим језиком као Срби и Хрвати? Само ми немој износити још "доказа" хрватских језикословаца, јер се томе цео свет смеје. Већа је разлика између Британског и Америчког Енглеског. Zato sam napisao da je ovo vjerski forum i da o nacijama i jezicima ne treba raspravljati ovdje. A ti Pinhas ako te zanimaju teme o Slavenima najbolje i najviše o njima doznaš na panslavističkim forumima. Hajd za početak mi reci otkuda je došao praotac Čeha i kako se zvao? Da vidim kakva su tvoja znanja iz slavistike, za tebe to neće biti teško odgovoriti. Прво, нисам ја почео тему, и одговарам само зато што Леополд отворено брани усташе и њихове идеје. Знам за ону легенду о Чеху и Леху као родоначелницима Чеха и Пољака, али не видим какве то има везе са језиком Срба и Хрвата. E to je to mili Pinhas, da se baviš slavistikom kao mi koji se time bavimo znao bi odmah tačno da to što te pitam ima i te kako mnogo veze sa Hrvatima i jezikom Srba i Hrvata. A znao bi isto koje i kakve to veze sa Srbima i Hrvatima ima. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 21, 2011 Пријави Подели Написано Мај 21, 2011 И која то два "потпуно различита" народа на свету говоре истим језиком као Срби и Хрвати? Само ми немој износити још "доказа" хрватских језикословаца, јер се томе цео свет смеје. Већа је разлика између Британског и Америчког Енглеског. Zato sam napisao da je ovo vjerski forum i da o nacijama i jezicima ne treba raspravljati ovdje. A ti Pinhas ako te zanimaju teme o Slavenima najbolje i najviše o njima doznaš na panslavističkim forumima. Hajd za početak mi reci otkuda je došao praotac Čeha i kako se zvao? Da vidim kakva su tvoja znanja iz slavistike, za tebe to neće biti teško odgovoriti. Прво, нисам ја почео тему, и одговарам само зато што Леополд отворено брани усташе и њихове идеје. Знам за ону легенду о Чеху и Леху као родоначелницима Чеха и Пољака, али не видим какве то има везе са језиком Срба и Хрвата. Navedi mi tačno gdje i kako to Leopold otvoreno brani ustaše i njihove ideje? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
пинхас Написано Мај 21, 2011 Пријави Подели Написано Мај 21, 2011 И која то два "потпуно различита" народа на свету говоре истим језиком као Срби и Хрвати? Само ми немој износити још "доказа" хрватских језикословаца, јер се томе цео свет смеје. Већа је разлика између Британског и Америчког Енглеског. Zato sam napisao da je ovo vjerski forum i da o nacijama i jezicima ne treba raspravljati ovdje. A ti Pinhas ako te zanimaju teme o Slavenima najbolje i najviše o njima doznaš na panslavističkim forumima. Hajd za početak mi reci otkuda je došao praotac Čeha i kako se zvao? Da vidim kakva su tvoja znanja iz slavistike, za tebe to neće biti teško odgovoriti. Прво, нисам ја почео тему, и одговарам само зато што Леополд отворено брани усташе и њихове идеје. Знам за ону легенду о Чеху и Леху као родоначелницима Чеха и Пољака, али не видим какве то има везе са језиком Срба и Хрвата. E to je to mili Pinhas, da se baviš slavistikom kao mi koji se time bavimo znao bi odmah tačno da to što te pišem ima i te kako mnogo veze sa Hrvatima i jezikom Srba i Hrvata. Зајроне, нећу бити ту наредних пар сати, али свеједно те молим да ми објасниш зашто ја само имам утисак да савршено разумем кад Хрвати причају, а у ствари тај језик нема никакве везе са мојим. מוות לאוסטאשים Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 21, 2011 Пријави Подели Написано Мај 21, 2011 И која то два "потпуно различита" народа на свету говоре истим језиком као Срби и Хрвати? Само ми немој износити још "доказа" хрватских језикословаца, јер се томе цео свет смеје. Већа је разлика између Британског и Америчког Енглеског. Zato sam napisao da je ovo vjerski forum i da o nacijama i jezicima ne treba raspravljati ovdje. A ti Pinhas ako te zanimaju teme o Slavenima najbolje i najviše o njima doznaš na panslavističkim forumima. Hajd za početak mi reci otkuda je došao praotac Čeha i kako se zvao? Da vidim kakva su tvoja znanja iz slavistike, za tebe to neće biti teško odgovoriti. Прво, нисам ја почео тему, и одговарам само зато што Леополд отворено брани усташе и њихове идеје. Знам за ону легенду о Чеху и Леху као родоначелницима Чеха и Пољака, али не видим какве то има везе са језиком Срба и Хрвата. A nisi mi odgovorio otkuda je došao praotac Čeh tačno, to je od velike, ključne važnosti po pitanju jezika Srba i Hrvata, odgovori prvo ti, baš me zanima. I samo jedan odgovor je tačan. A u njemu se skriva ustvari i odgovor na pitanje o porijeklu Srba i Hrvata. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 21, 2011 Пријави Подели Написано Мај 21, 2011 И која то два "потпуно различита" народа на свету говоре истим језиком као Срби и Хрвати? Само ми немој износити још "доказа" хрватских језикословаца, јер се томе цео свет смеје. Већа је разлика између Британског и Америчког Енглеског. Zato sam napisao da je ovo vjerski forum i da o nacijama i jezicima ne treba raspravljati ovdje. A ti Pinhas ako te zanimaju teme o Slavenima najbolje i najviše o njima doznaš na panslavističkim forumima. Hajd za početak mi reci otkuda je došao praotac Čeha i kako se zvao? Da vidim kakva su tvoja znanja iz slavistike, za tebe to neće biti teško odgovoriti. Прво, нисам ја почео тему, и одговарам само зато што Леополд отворено брани усташе и њихове идеје. Знам за ону легенду о Чеху и Леху као родоначелницима Чеха и Пољака, али не видим какве то има везе са језиком Срба и Хрвата. E to je to mili Pinhas, da se baviš slavistikom kao mi koji se time bavimo znao bi odmah tačno da to što te pišem ima i te kako mnogo veze sa Hrvatima i jezikom Srba i Hrvata. Зајроне, нећу бити ту наредних пар сати, али свеједно те молим да ми објасниш зашто ја само имам утисак да савршено разумем кад Хрвати причају, а у ствари тај језик нема никакве везе са мојим. Odlično si to i vrlo tačno popisao, imaš samo utisak na osnovu kojeg pogrešno zaključuješ da je to jedan jezik i jedan narod. Tačno tako pogrešno kao što bi neko mogao zaključiti da su kitovi i delfini ribe. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Мај 21, 2011 Пријави Подели Написано Мај 21, 2011 To i jeste problem, da li su krivi ti koji su pobijeni ili ideolozi koji su doveli do toga? Нису Срби поклани речима, већ ножевима тих обичних усташа. И за једне и за друге је казна иста. Лепо си то рекао, свако има избор. Имали су могућност да послушају Христа или своје идеологе , како су бирали такву ће плату примити. Da je ovo bilo dotupno prije 100 godina, ne bi bilo bratoubilačkih ratova i teritorijalnih pretenzija Јеванђеље је доступно већ 1200 година, али као што лепо каже Христ: 30. А он рече: Не, оче Аврааме! Него ако им дође ко из мртвих покајаће се. 31. А Авраам рече му: Ако не слушају Мојсија и пророке, да ко и из мртвих устане неће веровати. Хришћанима нису потребне књиге и статистика да их спрече да проливају невину крв. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Мај 21, 2011 Пријави Подели Написано Мај 21, 2011 И која то два "потпуно различита" народа на свету говоре истим језиком као Срби и Хрвати? Само ми немој износити још "доказа" хрватских језикословаца, јер се томе цео свет смеје. Већа је разлика између Британског и Америчког Енглеског. Zato sam napisao da je ovo vjerski forum i da o nacijama i jezicima ne treba raspravljati ovdje. A ti Pinhas ako te zanimaju teme o Slavenima najbolje i najviše o njima doznaš na panslavističkim forumima. Hajd za početak mi reci otkuda je došao praotac Čeha i kako se zvao? Da vidim kakva su tvoja znanja iz slavistike, za tebe to neće biti teško odgovoriti. Прво, нисам ја почео тему, и одговарам само зато што Леополд отворено брани усташе и њихове идеје. Знам за ону легенду о Чеху и Леху као родоначелницима Чеха и Пољака, али не видим какве то има везе са језиком Срба и Хрвата. E to je to mili Pinhas, da se baviš slavistikom kao mi koji se time bavimo znao bi odmah tačno da to što te pišem ima i te kako mnogo veze sa Hrvatima i jezikom Srba i Hrvata. Зајроне, нећу бити ту наредних пар сати, али свеједно те молим да ми објасниш зашто ја само имам утисак да савршено разумем кад Хрвати причају, а у ствари тај језик нема никакве везе са мојим. Odlično si to i vrlo tačno popisao, imaš samo utisak na osnovu kojeg pogrešno zaključuješ da je to jedan jezik i jedan narod. Tačno tako pogrešno kao što bi neko mogao zaključiti da su kitovi i delfini ribe. Neko bi to zaista mogao pogrešno tako zaključiti, ali, kada bi kitovi i delfini izgledali kao somovi, "pričali" kao somovi...da li bi to i tada bio pogrešan zaključak. Mislim da si ti pogrešno zaključio da se ovde može raditi o delfinima i kitovima. Pre će biti da smo svi mi obični somovi koji se već po ko zna koji put daju upecati na isti mamac. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 21, 2011 Пријави Подели Написано Мај 21, 2011 И која то два "потпуно различита" народа на свету говоре истим језиком као Срби и Хрвати? Само ми немој износити још "доказа" хрватских језикословаца, јер се томе цео свет смеје. Већа је разлика између Британског и Америчког Енглеског. Zato sam napisao da je ovo vjerski forum i da o nacijama i jezicima ne treba raspravljati ovdje. A ti Pinhas ako te zanimaju teme o Slavenima najbolje i najviše o njima doznaš na panslavističkim forumima. Hajd za početak mi reci otkuda je došao praotac Čeha i kako se zvao? Da vidim kakva su tvoja znanja iz slavistike, za tebe to neće biti teško odgovoriti. Прво, нисам ја почео тему, и одговарам само зато што Леополд отворено брани усташе и њихове идеје. Знам за ону легенду о Чеху и Леху као родоначелницима Чеха и Пољака, али не видим какве то има везе са језиком Срба и Хрвата. E to je to mili Pinhas, da se baviš slavistikom kao mi koji se time bavimo znao bi odmah tačno da to što te pišem ima i te kako mnogo veze sa Hrvatima i jezikom Srba i Hrvata. Зајроне, нећу бити ту наредних пар сати, али свеједно те молим да ми објасниш зашто ја само имам утисак да савршено разумем кад Хрвати причају, а у ствари тај језик нема никакве везе са мојим. Odlično si to i vrlo tačno popisao, imaš samo utisak na osnovu kojeg pogrešno zaključuješ da je to jedan jezik i jedan narod. Tačno tako pogrešno kao što bi neko mogao zaključiti da su kitovi i delfini ribe. Neko bi to zaista mogao pogrešno tako zaključiti, ali, kada bi kitovi i delfini izgledali kao somovi, "pričali" kao somovi...da li bi to i tada bio pogrešan zaključak. Mislim da si ti pogrešno zaključio da se ovde može raditi o delfinima i kitovima. Pre će biti da smo svi mi obični somovi koji se već po ko zna koji put daju upecati na isti mamac. Šta ti sad to znači? Prvo ste u stanju od svih vjerskih pitanja napraviti nacionalno i političko, drugo - imate takve velike rupe i nedostatke u znanju o slavistici i porijeklu slavenskih naroda i jezika a pri tom ste uvjereni kako to znate najbolje da ni tako nemam šta s vama razgovarati. Zato kažem da su razovori o narodima i politici mogući samo na panslavističkim Forumama gdje bi sve što ste do sada napisali izazvalo vrlo burne reakcije među svim pripadnicima slavenskih naroda jer tvrdite stvari koje naprosto nikakve veze sa činjenicama nemaju. Za takve stvari tamo kod slavista nema niko vremena ni strpljenja da nešto takvo sluša. Tamo da biste nešto rekli morate se prvo nečemu naučiti i mnogo toga već unaprijed zaista znati. Ne može svako pisati to što mu se učini ili prvo padne na pamet. To tako tamo zaista nejde! Tamo neznanje nikog ne opravdava niti se ono toleruje. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
пинхас Написано Мај 21, 2011 Пријави Подели Написано Мај 21, 2011 И која то два "потпуно различита" народа на свету говоре истим језиком као Срби и Хрвати? Само ми немој износити још "доказа" хрватских језикословаца, јер се томе цео свет смеје. Већа је разлика између Британског и Америчког Енглеског. Zato sam napisao da je ovo vjerski forum i da o nacijama i jezicima ne treba raspravljati ovdje. A ti Pinhas ako te zanimaju teme o Slavenima najbolje i najviše o njima doznaš na panslavističkim forumima. Hajd za početak mi reci otkuda je došao praotac Čeha i kako se zvao? Da vidim kakva su tvoja znanja iz slavistike, za tebe to neće biti teško odgovoriti. Прво, нисам ја почео тему, и одговарам само зато што Леополд отворено брани усташе и њихове идеје. Знам за ону легенду о Чеху и Леху као родоначелницима Чеха и Пољака, али не видим какве то има везе са језиком Срба и Хрвата. Navedi mi tačno gdje i kako to Leopold otvoreno brani ustaše i njihove ideje? Прочитај само ову тему па ћеш видети. Илија Гарашанин му је већи проблем од Јасеновца, Павелић није ту да може да одговори... Раније је оправдавао покољ Срба некаквим прогоном Хрвата од стране српског краља. Класична усташка реторика. Само још није изједначио Дражу с Поглавником. מוות לאוסטאשים Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
пинхас Написано Мај 21, 2011 Пријави Подели Написано Мај 21, 2011 И која то два "потпуно различита" народа на свету говоре истим језиком као Срби и Хрвати? Само ми немој износити још "доказа" хрватских језикословаца, јер се томе цео свет смеје. Већа је разлика између Британског и Америчког Енглеског. Zato sam napisao da je ovo vjerski forum i da o nacijama i jezicima ne treba raspravljati ovdje. A ti Pinhas ako te zanimaju teme o Slavenima najbolje i najviše o njima doznaš na panslavističkim forumima. Hajd za početak mi reci otkuda je došao praotac Čeha i kako se zvao? Da vidim kakva su tvoja znanja iz slavistike, za tebe to neće biti teško odgovoriti. Прво, нисам ја почео тему, и одговарам само зато што Леополд отворено брани усташе и њихове идеје. Знам за ону легенду о Чеху и Леху као родоначелницима Чеха и Пољака, али не видим какве то има везе са језиком Срба и Хрвата. A nisi mi odgovorio otkuda je došao praotac Čeh tačno, to je od velike, ključne važnosti po pitanju jezika Srba i Hrvata, odgovori prvo ti, baš me zanima. I samo jedan odgovor je tačan. A u njemu se skriva ustvari i odgovor na pitanje o porijeklu Srba i Hrvata. Нисам знао пре него што сам прочитао. Наводно из "хрватске земље". И шта сад та бапска прича треба да значи? Значи ми колико и Деретићева сазнања. מוות לאוסטאשים Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
пинхас Написано Мај 21, 2011 Пријави Подели Написано Мај 21, 2011 И која то два "потпуно различита" народа на свету говоре истим језиком као Срби и Хрвати? Само ми немој износити још "доказа" хрватских језикословаца, јер се томе цео свет смеје. Већа је разлика између Британског и Америчког Енглеског. Zato sam napisao da je ovo vjerski forum i da o nacijama i jezicima ne treba raspravljati ovdje. A ti Pinhas ako te zanimaju teme o Slavenima najbolje i najviše o njima doznaš na panslavističkim forumima. Hajd za početak mi reci otkuda je došao praotac Čeha i kako se zvao? Da vidim kakva su tvoja znanja iz slavistike, za tebe to neće biti teško odgovoriti. Прво, нисам ја почео тему, и одговарам само зато што Леополд отворено брани усташе и њихове идеје. Знам за ону легенду о Чеху и Леху као родоначелницима Чеха и Пољака, али не видим какве то има везе са језиком Срба и Хрвата. E to je to mili Pinhas, da se baviš slavistikom kao mi koji se time bavimo znao bi odmah tačno da to što te pišem ima i te kako mnogo veze sa Hrvatima i jezikom Srba i Hrvata. Зајроне, нећу бити ту наредних пар сати, али свеједно те молим да ми објасниш зашто ја само имам утисак да савршено разумем кад Хрвати причају, а у ствари тај језик нема никакве везе са мојим. Odlično si to i vrlo tačno popisao, imaš samo utisak na osnovu kojeg pogrešno zaključuješ da je to jedan jezik i jedan narod. Tačno tako pogrešno kao što bi neko mogao zaključiti da su kitovi i delfini ribe. Која два народа на свету осим Срба и Хрвата говоре језиком тог степена сличности? И откуд Кајкавски и Чакавски? מוות לאוסטאשים Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leopold Написано Мај 21, 2011 Пријави Подели Написано Мај 21, 2011 И која то два "потпуно различита" народа на свету говоре истим језиком као Срби и Хрвати? Само ми немој износити још "доказа" хрватских језикословаца, јер се томе цео свет смеје. Већа је разлика између Британског и Америчког Енглеског. I Irci i Englezi govore Engleskim jezikom, što Irce ne čini Englezima već samo govori kako su nakon stoljeća suživota (Irci bi rekli: Engleske okupacije) prihvatili njihov jezik. U Angoli se priča Portugalski iako ti ljudi nisu Portugalci, već su bili pod njihovom okupacijoom. Isto je i sa Gvajanom gdje se priča Francuski ili Venezuelom gdje se priča Španjolski itd. itd... Slično je i kod nas: nakon 100 godina zajedničkog života naravno da smo počeli pričati identično, tim više što smo oboje Slavenski narodi i naravno da pričamo slično, a 100-godišnji suživot je učinio da pričamo isto. Kao što Rusi i Ukrajinci, Česi i Slovaci na kraju pričaju identično, tako i mi jer smo se isprepreli još više nego upravo nabrojeni Slavenski narodi. A ono što su naši i vaši jezikoslovci učinili je da su potpuno isprepreli jezik tako da su nam ostavili vrući krumpir u rukama... Na kraju krajeva, ni vi ne pričate isto. Srbi iz Srbije pričaju ekavicu, Srbi iz Hercegovine ijekavicu. Vokabular vam je različit i ja npr. razumijem Srbina iz Hercegovine ali za razumjeti Srbina iz Kragujevca ili Čačka ipak treba uložiti maleni napor... Da se vratim unazad na razdoblje prije nego što su nam se jezici isprepreli: slušajući Pravoslavnog svećenika tokom mise ili sahrane ne mogu razumjeti ni riječi, pa ako je to stari Srpski jezik prije spajanja naša dva naroda, onda nema riječi o jednom jeziku jer onda bi i mi mogli zaključiti da su Srbi preuzeli Hrvatski kao svoj službeni što mi se čini kao realna opcija.. Istina je uvijek negdje u sredini.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leopold Написано Мај 21, 2011 Пријави Подели Написано Мај 21, 2011 Hvala Zeyrone na panslavističkom pogledu. Pinhas, ako vam je jezik posljednja nada da sačuvate ideju Garašanina i Karadžića da su Hrvati = Srbi, pročitaj malo službene publikacije i istraživanja što su i vaši genetičari publicirali po Europi i Americi pa će ti biti jasne one dvije karte sa početka priče... Dakle, Hrvati i Srbi su dva odvojena naroda. Ne možete svojatati čitav susjedni narod i na njega polagati pravo. U tome leži srž Hrvatsko-Srpskog sukoba. A ono što je bilo u Jasenovcu je zločin. Nema opravdanja za ubojstva mnogih Židova, Roma, Srba i Hrvata koja su se dogodila tamo. Isto kao što nema opravdanja za zločin na Bleigurgu (i Križnom putu sa Bleiburga), za zločin na Daksi, u Bastajima, na Jazovki, za klanje Drinskih časnih sestara mučenica itd. itd. itd. Svima su krvave ruke, svi smo Kajini. Istina je uvijek negdje u sredini.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
пинхас Написано Мај 21, 2011 Пријави Подели Написано Мај 21, 2011 И која то два "потпуно различита" народа на свету говоре истим језиком као Срби и Хрвати? Само ми немој износити још "доказа" хрватских језикословаца, јер се томе цео свет смеје. Већа је разлика између Британског и Америчког Енглеског. I Irci i Englezi govore Engleskim jezikom, što Irce ne čini Englezima već samo govori kako su nakon stoljeća suživota (Irci bi rekli: Engleske okupacije) prihvatili njihov jezik. U Angoli se priča Portugalski iako ti ljudi nisu Portugalci, već su bili pod njihovom okupacijoom. Isto je i sa Gvajanom gdje se priča Francuski ili Venezuelom gdje se priča Španjolski itd. itd... Говориш о окупацији и наметању језика чега овде није било. Ирци и дан данас имају свој језик који нема везе са Енглеским. Slično je i kod nas: nakon 100 godina zajedničkog života naravno da smo počeli pričati identično, tim više što smo oboje Slavenski narodi i naravno da pričamo slično, a 100-godišnji suživot je učinio da pričamo isto. Ко је чији језик преузео? Јесу ли то српски учитељи ишли мећу Хрвате или обратно? Неће бити. Kao što Rusi i Ukrajinci, Česi i Slovaci na kraju pričaju identično, tako i mi jer smo se isprepreli još više nego upravo nabrojeni Slavenski narodi. Ово није тачно. Нема тог степена сличности. A ono što su naši i vaši jezikoslovci učinili je da su potpuno isprepreli jezik tako da su nam ostavili vrući krumpir u rukama...Na kraju krajeva, ni vi ne pričate isto. Srbi iz Srbije pričaju ekavicu, Srbi iz Hercegovine ijekavicu. Vokabular vam je različit i ja npr. razumijem Srbina iz Hercegovine ali za razumjeti Srbina iz Kragujevca ili Čačka ipak treba uložiti maleni napor... Говориш о незнатним разликама. Немци имају наречја далеко различитија од наших па су свеједно исти народ. Португалци и Бразилци се скоро не разумеју, па им не пада на памет да праве Бразилски језик. И Хрвати говоре ијекавицом и икавицом, а тек кајкавски и чакавски... Јесте ли ви један народ или четири? Da se vratim unazad na razdoblje prije nego što su nam se jezici isprepreli: slušajući Pravoslavnog svećenika tokom mise ili sahrane ne mogu razumjeti ni riječi, pa ako je to stari Srpski jezik prije spajanja naša dva naroda, onda nema riječi o jednom jeziku jer onda bi i mi mogli zaključiti da su Srbi preuzeli Hrvatski kao svoj službeni što mi se čini kao realna opcija.. То није стари Српски. То је црквено-словенштина или како се већ звала. Бастардизован језик настао под утицајем црквених књига из Русије. Зато је Вук и извршио реформу да народни језик постане и службени. Школовани људи тог времена су то звали "говедарским" језиком. Теби је реално да ми говоримо хрватским језиком, а мени да сте ви заправо покатоличени Срби који нису мењали свој језик. Хрвати и даље имају своју кајкавштину или чакавштину. מוות לאוסטאשים Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука