пинхас Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 Sejedno to nema nikakve beze s vama jer lužčki Srbi su savim drugi narod od vas. А одакле су Срби, Зајроне? Из Мале Азије? Odakle su i svi Sloveni. to saznaš na tim panslavističkim Forumima. Мислим, набројао си ове из Пољске, ми немамо ништа с народом који носи исто име тако да нисмо ни из источне Немачке, шта остаје? Нека мочвара у Сибиру? Deutschland, Njemačka iliti Germanija po Bugarski odatle su Srbi. Misli se tim srbski južni Srbi, ne ti lužički Srbi, ti su također ali sasvim s druge stane Njemačke, u današnjem Sasku. A današnji južni su bili bliže k Hamburgu i Baltiku, više na zapad, zapadnije. Е сунце ти, па где из тог стандарда одосмо овамо... מוות לאוסטאשים Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
пинхас Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 Pinhas, razumijete i Bosance i Crnogorce kao i nas. Što to znači da i oni pričaju srpski? Jesu li i oni Srbi po tebi? Не знам ко су "Босанци" али Црногорци наравно да јесу. Ако се "Босанци" односи на муслимане, онда је одговор такође потврдан. Па нису из земље изникли. Уосталом, о турчењу Срба има толико података да је беспредметно о томе разговарати. Леополд, ако си чакавац, онда извини, стварно ниси Србин. А јел и Херцеговци причају чакавицу између себе? И управо си признао да је овај ваш стандардни језик уствари Српски. מוות לאוסטאשים Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 Pinhas, razumijete i Bosance i Crnogorce kao i nas. Što to znači da i oni pričaju srpski? Jesu li i oni Srbi po tebi? А одакле су Срби, Зајроне? Из Мале Азије? Fakat, odakle su Srbi Zayrone? Ako se misli na te "novije" migracije a ne misli se na to kako smo s dekanske ploče i sa sjevera indijskog potkontinenta jurišali u stampedu na južni Sibir, Iran, Irak, Ukrajinu i Evopu onda iz Njemačke. Pogledajte: А одакле су Срби, Зајроне? Из Мале Азије? Odakle su i svi Sloveni. to saznaš na tim panslavističkim Forumima. Мислим, набројао си ове из Пољске, ми немамо ништа с народом који носи исто име тако да нисмо ни из источне Немачке, шта остаје? Нека мочвара у Сибиру? To si pogodio ali nikakva močvara u Sibiru več močvara u Njemačkoj, zaista je tamo gdje su živjeli bila sama močvara, to si baš potrefio, hahahaha. Deutschland, Njemačka iliti Germanija po Bugarski odatle su Srbi. Misli se tim srbski južni Srbi, ne ti lužički Srbi, ti su također ali sasvim s druge stane Njemačke, u današnjem Sasku. A današnji južni su bili bliže k Hamburgu i Baltiku, više na zapad, zapadnije. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 Pročitajte ovo, tu sve ukratko piše o vama tj. o Srbima i o vašem porijeklu: https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,10559.msg386420.html#msg386420 I još ovdje o kulturi, muzici i običajima Slovena nešto malo: https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,10559.msg378929.html#msg378929 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 ma sta vi znate?! ne znate nista samo laprdate 1000000001010 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leopold Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 Не знам ко су "Босанци" али Црногорци наравно да јесу. Ако се "Босанци" односи на муслимане, онда је одговор такође потврдан. Па нису из земље изникли. Уосталом, о турчењу Срба има толико података да је беспредметно о томе разговарати. Mislio sam na Bosance muslimanske vjeroispovjesti, da. Ako je tako kao što kažeš, zašto su samo Srbi u BiH poturčeni? (Zašto Srbi u Srbiji ili Bugari nisu poturčeni nego samo - Srbi iz BiH?) I ako je tako kao što zastupaš, zašto su uopće pokatoličeni Srbi? Zar je moguće da od svih nacija na Balkanu samo su Srbi bili podložni mijenjati vjeru kako im je puklo? Prvo su bili Katolici, zatim Pravoslavci, zatim su ti Pravoslavci po tebi opet podijelili na 3 dijela: jedan se vratio na Katoličku, jedan je prešao na Islam, a treći ostao na Pravoslavlju. Taj koji je na Pravoslavlju se podijelio nacijom i to na Srbe i Crnogorce. Nije li to sve malo... čudno? Zašto ste podložni mijenjanju vjere?? Леополд, ако си чакавац, онда извини, стварно ниси Србин. Zašto mi se moraš ispričavati što nisam Srbin? Pa nije biti Srbin neka uvreda valjda??? А јел и Херцеговци причају чакавицу између себе? Pričaju štokavski-ikavicu. Sigurno su i to Srbi po tebi? И управо си признао да је овај ваш стандардни језик уствари Српски. Pa da, nametnut od Jugoslavenskih mudraca tokom 100 godina. Kažu stari da nije bilo lako održati domaći jezik svo to vrijeme. A moj Pinhas što sve nisam čuo ovdje. Jedan ste narod - ali od dva dijela (Srbi i Crnogorci), 3 vjere (Kat, Pra i Islam) još mi samo reci da si ti Židov i ja idem spati jer toliku promjenu vjere nisam vidio ni u filmovima. Istina je uvijek negdje u sredini.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 jel nema lijepsih djelatnosti nego vatrisati se u ovoj temi? ja bi ovo zakljuco, jerbo nema nista novo niti pametno da se kaze Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leopold Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 jel nema lijepsih djelatnosti nego vatrisati se u ovoj temi? ja bi ovo zakljuco, jerbo nema nista novo niti pametno da se kaze A zać bi zakraćunal? Ća ne vidiš da lipo ćakulamo odi? Istina je uvijek negdje u sredini.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 nisi ti doso na ovaj forum da bi ucestvovo u temama ovakvog tipa, nego si valjda doso da se druzis, a ova tema to bas i nije ima puno smislenijih i lepsih tema, a ti biras bas ovakve nakaradne thank_you777 1000000001010 pusti to nema smisla, nema koristi, nema Bogougodnosti, ovaj forum se pretvara u neku nebulozu Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leopold Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 Ala, Dyna, popazi, čakulan po bodulski!? Pa zar ni grihota da gremo spat kad mi se jezik razvezal? Otil san poć zafumat jedan španjulet ali kad sam vidia Dynablastera odma san se pripa i reka san si da ću stat pri ekranov i ni makac: krepat al ne molat! Istina je uvijek negdje u sredini.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 eno editiral sam 1000000001010 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
пинхас Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 Mislio sam na Bosance muslimanske vjeroispovjesti, da.Ako je tako kao što kažeš, zašto su samo Srbi u BiH poturčeni? (Zašto Srbi u Srbiji ili Bugari nisu poturčeni nego samo - Srbi iz BiH?) I ako je tako kao što zastupaš, zašto su uopće pokatoličeni Srbi? Zar je moguće da od svih nacija na Balkanu samo su Srbi bili podložni mijenjati vjeru kako im je puklo? Prvo su bili Katolici, zatim Pravoslavci, zatim su ti Pravoslavci po tebi opet podijelili na 3 dijela: jedan se vratio na Katoličku, jedan je prešao na Islam, a treći ostao na Pravoslavlju. Taj koji je na Pravoslavlju se podijelio nacijom i to na Srbe i Crnogorce. Nije li to sve malo... čudno? Zašto ste podložni mijenjanju vjere?? Ко каже да Срби у Србији нису турчени? Било их је, али смо их отерали током и после устанака. У Рашкој (Санџаку) их има јер је то ослобођено тек 1912. и морало се водити рачуна о људским правима. У Црној Гори их још увек имаш, а о турчењу и обрачуну с њима можеш читати у Горском Вијенцу. Нису само Срби мењали веру. Албанци су већином узели Ислам, има их католика и православаца. Било је Грка муслимана, отишли су у Турску после ослобођења. Има Бугара муслимана који се зову Помаци, и они тврде да су посебан народ. Zašto mi se moraš ispričavati što nisam Srbin? Pa nije biti Srbin neka uvreda valjda??? Извини што сам те набеђивао да си Србин. Мислио сам да си Херцеговац. Pričaju štokavski-ikavicu. Sigurno su i to Srbi po tebi? Јесу. Зар им то не кажу у Загребу они културни Загорци? A moj Pinhas što sve nisam čuo ovdje. Jedan ste narod - ali od dva dijela (Srbi i Crnogorci), 3 vjere (Kat, Pra i Islam) još mi samo reci da si ti Židov i ja idem spati jer toliku promjenu vjere nisam vidio ni u filmovima. Против сам коришћења смајлија, али морам 1000000001010 Мене овде зову Јудаистом, јер сматрам да су Јевреји у праву. Нисам конвертовао на Јудаизам, али покушавам да држим неке заповести обавезне за све људе. Можеш ићи спати сада. Идем и ја. מוות לאוסטאשים Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 nisi ti doso na ovaj forum da bi ucestvovo u temama ovakvog tipa, nego si valjda doso da se druzis, a ova tema to bas i nije ima puno smislenijih i lepsih tema, a ti biras bas ovakve nakaradne thank_you777 1000000001010 pusti to nema smisla, nema koristi, nema Bogougodnosti, ovaj forum se pretvara u neku nebulozu Prvo ste tu temu otvorili vi sami, potom ste što brže bolje od nje napravili nacionalno-političku temu iako sam vas upozoravao da takve teme treba "bistrit" na političkim i nacionalnim ili panslavističkim ili barem filološkim Forumima a nikako na vjerskom i na kraju odjednom prozivate sad vi nas da smo "mi izabrali ovu ovakvu nakaradnu temu", pored ljepših i smislenijih. I još na kraju zaključujete kako nema Bogougodnosti: "nema smisla, nema koristi, nema Bogougodnosti, ovaj forum se pretvara u neku nebulozu." Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 ko mi? oni?! neka paranoja?! ko sam to ja mi vi radio futog?! ako se ti deklarises kao vi, ne mora da znaci da sam ja mi, vi, ili oni i ti bi trebo da se maknes malo iz tema ovog tipa jer ti ne ide na korist, pa onda automatski ni meni Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leopold Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 Ma popazite judi našega Dyne, i on priča s namin ki pravi bodul. Greš s menom sutra bacit mriže? Ala poj, bit će nam lipo. Žmuj vina, malo vode i točat noge u plićaku. I Pinhas gre s namin da mu pokažemo ća je lipo Hrvatsko more ća su nam didovi ostavili u baštinu možda ga i krstin ki Ivan Isusa u rici Jordanu? Istina je uvijek negdje u sredini.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука