Zayron Написано Мај 21, 2011 Пријави Подели Написано Мај 21, 2011 Избегаваш да даш одговор на савршено добро питање. Објасни зашто су "Српски" и "Хрватски" најсличнији језици на свету. То је веома чудно, поготово у светлу твоје тврдње о неблискости та два народа. Već sam ti napisao da je sve to davno, davno prije nego što si se i rodio bilo već objašnjeno sve to što tebe "zbunjuje" a objasnila je o nauka koja se zove slavenska uporedna filologija. Učenje nešto košta, ništa se tako dobro ne pamti kao to do čega čovjek dođe sam i što se sam nauči. Ne pada mi na pamet išta ti u tom pogledu olakšavat, više muke, više nauke, što je govorio moj pokojni profesor fizike u Gimnaziji. A ne propusti se kod nas zaregistrovat i odmah tamo otvorit takve teme: Hrvati su pokatoličeni Srbi, hrvatski jezik je ustvari srbskim jezikom! Hahahaha! Ali rađe se ipak drži tog mog savjeta, no barem ne možeš tako više reći da ti to niko nije ništa o tom nije rekao i na to te upozorio kako možeš biti čak vrlo lako banovan ako to tako tamo napišeš. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 21, 2011 Пријави Подели Написано Мај 21, 2011 Ali bez zeza, ako su Česi hrvatskog porekla, onda Poljaci koji su srpskog porekla možda zato ne podnose Čehe Stvarno pokazujete samo vaše ogromno nepoznavanje slavističke problematike, radije dalje ništa ne pišite. Česi nisu hrvatskog porijekla a Poljaci nisu srpskog porijekla, charvatska zemlja je anacionalni pojam, naziv oblasti iz koje su potekli Moravane, Slezane, Česi, Slovaci, Poljaci, Hrvati, Rusini i Ukrajinci. Jedini od njih Hrvati imaju ime prema toj geografskoj oblasti, zato svi imaju zajedničko porijeklo a Hrvatima najbliži narod na svijetu su Rusini. Slavistika je vrlo komplikovana nauka, pogotovu za takvog tog koji o tom nezna a ni "zbla", dakle početnika. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leopold Написано Мај 21, 2011 Пријави Подели Написано Мај 21, 2011 Zayrone, homo ća spat. Za ludu me svitovala mati da je vrime od postilje. Sutra je novi dan, lipo gremo peškati na škoj, a ne škrabati po cile noći sa vlajima. Istina je uvijek negdje u sredini.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 21, 2011 Пријави Подели Написано Мај 21, 2011 Jméno moravského národa velmi pravděpodobně pochází z mnohem staršího jména řeky Moravy. Dostali je Slované, kteří přišli ze zakarpatské země, zvané "Velké Charvátsko" A znakem Moravy je dodnes orlice v chorvatské zbroji, tzn. zachovaná červeně a bíle (stříbrně), později byla stříbrná povýšena na zlatou.. http://www.mnk.cz/zeme.htm Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
пинхас Написано Мај 21, 2011 Пријави Подели Написано Мај 21, 2011 Ne, to je običaj autokefalnih crkava (kao što je Srpska Pravoslavna crkva) i Judaizma da je vjera označava i nacionalnu pripadnost.Kod nas je univerzalno: svi mogu biti Katolici. Talijani, Španjolci, Francuzi, Austrijanci, Japanci, Kazahstanci, dok kod Srpske Pravoslavne crkve samo Srbi mogu biti pripadnici SPC. Nisam čuo da su Rumunji pripadnici SPC? Истина. А где су сви они католички досељеници из Европе у Хрватску: Немци, Чеси, Италијани, Мађари... сви утопљени у Хрвате, као и католички Срби. Znam za to, svi znamo. Zna i Vatikan. Na početku ste bili lojani Crkvi i Papi, a onda ste se odvojili. Zašto? Ne znam ali nadam se da je bio dogmatski, a ne interesni razlog (poput Anglikanske crkve). Неће бити да су сви били католици. Временом је преовладао православни елеменат, надам се због тога што нисмо хтели да служимо злочинцу из Рима. Krivo. Česi i Slovaci su ćakavci (čokavci/cokavci) kao i Hrvati iz Dalmacije.Kakvi kajkavci mladiću, jedini kajkavci na svijetu su Slovenci i Zagorci. Свеједно. Једно наречје блиско западним Словенима, а друго нема везе с њима. Genetika, frende. Podrijetlo po muškoj lozi je zapisana u DNK, vrati se na početak teme gdje to i piše. Како се то односи на језик? Твоје мишљење је да су Срби присвојили хрватски језик, јел тако? Rusi, Bjelorusi i Ukrajinci su štokavci. Jesu li i oni Srbi? Њих не разумем ништа, а Хрвате све. מוות לאוסטאשים Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
пинхас Написано Мај 21, 2011 Пријави Подели Написано Мај 21, 2011 Извини Зајроне, али смешан си са сталним помињањем те твоје банде историчара који свакога убијају интелектуално. "Колко су га мрко погледали, више није пост написао". Ајде, дајем ти задовољство да ти разбијеш моју теорију. Поновићу питање: Објасни зашто су "Српски" и "Хрватски" најсличнији језици на свету. То је веома чудно, поготово у светлу твоје тврдње о неблискости та два народа. מוות לאוסטאשים Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
пинхас Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 Zayrone, homo ća spat. Za ludu me svitovala mati da je vrime od postilje. Sutra je novi dan, lipo gremo peškati na škoj, a ne škrabati po cile noći sa vlajima. škoj - pokoj, koja, komnata - soba po češki, slovački, rusinski, poljski - to je vama isto ko srbski? Ово није српски, али ја тебе питам - одакле соба и покој Хрватима? מוות לאוסטאשים Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 Ja nisam panslavista. Inače, u Češkoj postoji isto jedna drevna, stara Srbija: Srbská, Řasnice itd., tamo na severu, zar ne..)) Ali Česi ne vole da govore o tome, nešto im smetaju lužički Srbi. Interesantno je isto da Poljaci imaju belog orla na crvenom polju, dokle Česi šahovnicu.. Stvarno pišeš besmislice, Česi su upravo narod koji su najviše na svijetu uradili a rade i danas na očuvanju lužičkosrbskog jezika, naroda i kulture, bez njih i njihove potpore bi lužički davno već bili svi asimilirani i kultura i jezik im uništeni. Na teritoriji Češke nikakva suvisla cjelovita srbska teritorija nikada nije postojala, postojalo je sam par lužičkosrbskih enklava od kojih je najpoznatija bila ta Mjelnička i ta je potpuno zanika u 11 vijeku. Sejedno to nema nikakve beze s vama jer lužčki Srbi su savim drugi narod od vas. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
пинхас Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 Sejedno to nema nikakve beze s vama jer lužčki Srbi su savim drugi narod od vas. А одакле су Срби, Зајроне? Из Мале Азије? מוות לאוסטאשים Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 Moravska orlice - Moravski Grb http://www.mnk.cz/zeme.htm Jméno moravského národa velmi pravděpodobně pochází z mnohem staršího jména řeky Moravy. Dostali je Slované, kteří přišli ze zakarpatské země, zvané "Velké Charvátsko" A znakem Moravy je dodnes orlice v chorvatské zbroji, tzn. zachovaná červeně a bíle (stříbrně), později byla stříbrná povýšena na zlatou.. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 Sejedno to nema nikakve beze s vama jer lužčki Srbi su savim drugi narod od vas. А одакле су Срби, Зајроне? Из Мале Азије? Odakle su i svi Sloveni. to saznaš na tim panslavističkim Forumima. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
пинхас Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 Sejedno to nema nikakve beze s vama jer lužčki Srbi su savim drugi narod od vas. А одакле су Срби, Зајроне? Из Мале Азије? Odakle su i svi Sloveni. to saznaš na tim panslavističkim Forumima. Мислим, набројао си ове из Пољске, ми немамо ништа с народом који носи исто име тако да нисмо ни из источне Немачке, шта остаје? Нека мочвара у Сибиру? מוות לאוסטאשים Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 Sejedno to nema nikakve beze s vama jer lužčki Srbi su savim drugi narod od vas. А одакле су Срби, Зајроне? Из Мале Азије? Odakle su i svi Sloveni. to saznaš na tim panslavističkim Forumima. Мислим, набројао си ове из Пољске, ми немамо ништа с народом који носи исто име тако да нисмо ни из источне Немачке, шта остаје? Нека мочвара у Сибиру? To si pogodio ali nikakva močvara u Sibiru več močvara u Njemačkoj, zaista je tamo gdje su živjeli bila sama močvara, to si baš potrefio, hahahaha. Deutschland, Njemačka iliti Germanija po Bugarski odatle su Srbi. Misli se tim srbski južni Srbi, ne ti lužički Srbi, ti su također ali sasvim s druge stane Njemačke, u današnjem Sasku. A današnji južni su bili bliže k Hamburgu i Baltiku, više na zapad, zapadnije. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leopold Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 А где су сви они католички досељеници из Европе у Хрватску: Немци, Чеси, Италијани, Мађари... сви утопљени у Хрвате, као и католички Срби. Nijemci se povukli (njih 90 000) tokom 2. svj. rata, ostali pobijeni od partizana. Ima ih jako malo danas. Česi su još tu i još su: Česi. Imaju status nacionalne manjine u RH. Imaju svoje škole. Talijani isto, s obzirom da sam iz Dalmacije znam ih masu. Imaju svoje škole. Pričaju Hrvatski, a doma Talijanski. Mnogi imaju dvojno državljanstvo kao dogovor naših dviju vlada. Mađari isto kao gore navedeni. Slovaci isto. Slovenci isto. Sve Katolici, idu sa nama na nedjeljne mise u Katoličku crkvu, ali nisu Hrvati. Srbi Katolici? Njih ne znam, niti sam ikojeg ikada upoznao ili čuo. Znam za djecu iz mješanih brakova ali to je posebna priča jer nije riječ o lozi ili naraštajima Srba Katolika već o izoliranim slučajevima gdje je ćaća Hrvat i mati Srpkinja ili obratno. Da li se jedan dio Nijemaca, Čeha, Talijana, Mađara i ostalih "pohrvatio" - jest. To su oni koji su za žene uzeli Hrvatice i nakon dvije tri generacije njihova djeca i unuci ženidbom sa Hrvatima i Hrvaticama gube podrijetlo i naravno da ima Hrvata Talijanskog podrijetla. Oni koji su odabirali žene svoje nacije (Slovak za Slovakinju) i dalje su Slovaci i poštujem to. To je ljepota naše države utemeljene na Katoličkim korjenima: da prihvaćamo različitosti. Временом је преовладао православни елеменат, надам се због тога што нисмо хтели да служимо злочинцу из Рима. Zašto je zločinac? Rusi, Bjelorusi i Ukrajinci su štokavci. Jesu li i oni Srbi? Њих не разумем ништа, а Хрвате све. Pa onda nije riječ o štokavštini kao Srpskom narječju kojeg si potezao pola teme kao dokaz pripadnosti Srpskom narodu, nego o jeziku općenito. Ako je tako, onda znaš da je život u istoj državi 100 godina učinio svoje, a pogotovo u doba YU. Sela u zaleđu, na obali ili na otocima, gdje se govorio pravi Hrvatski a ne politički korektna Jugoslavenska mješavina, kao u gradovima da bi se svi razumjeli, i dan-danas govore kao njihovi djedovi i sumnjam da bi ih glatko razumio kao mene sada, jer imamo glupo pravilo da na TVu, u školi, na forumuma i urbanim gradovima prevladava "književni" kojim se i ja sada služim a da se mene pita ja bih i ovdje govorio svoju ćakavsku ikavicu i odgovarajući vokabular uz to, teže bi me razumio, a da bi me mogao razumjeti, brate Srbine, moram pričati po "gradski književno" kako nas je Tito savjetovao. Zayrone, homo ća spat. Za ludu me svitovala mati da je vrime od postilje. Sutra je novi dan, lipo gremo peškati na škoj, a ne škrabati po cile noći sa vlajima. pokoj, koja, komnata - soba po češki, slovački, rusinski, poljski - to je vama isto ko srbski? Ово није српски Naravno da nije. To je jezik Hrvata iz Dalmacije tako pričamo doma i među sobom, a na poslu, u školi, internet portalu ili bilo gdje u javnosti moramo "književni-po-Vuku" jer je nametanje generacijama tog "javnog" jezika očigledno uspjelo. Tješi me što će se i to promijeniti, kaže anđeo. Istina je uvijek negdje u sredini.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leopold Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 Pinhas, razumijete i Bosance i Crnogorce kao i nas. Što to znači da i oni pričaju srpski? Jesu li i oni Srbi po tebi? А одакле су Срби, Зајроне? Из Мале Азије? Fakat, odakle su Srbi Zayrone? Istina je uvijek negdje u sredini.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука