Jump to content

Bezbozni Hoking

Оцени ову тему

Препоручена порука

Обожење, човеков одговор. До живота се долази тек тада. Није довољно да само Бог хоће. Докле се не буде видела и идентична воља човека (обожење), гледаћемо космос овакав какав јесте. По хришћанском учењу, ИСТИНА је на крају, на свршетку. Узалуд је тражиш сада, јер је нећеш наћи. Наћићеш само фрагментарне и релативне истине.

Naravno, slazem se sve sto si rekao. Istina je na kraju. 

Ok covjecanstvo nikad nece dozivjeti prosvjetljenje, tj obozenje do te mjere da se kosmos preobrazi u svoju pravu prirodu, tako da ce do kraja vijeka ostati ovako kako jeste. 

E kad shvatimo onda, da svi zakoni dolaze od i kroz Logosa, onda nauka i vjera se nikako ne potiru, vec svaka govori o prirodi svijeta iz svog ugla, bas onako kako si rekao za ringlu i kljucanje vode. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 68
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

E kad shvatimo onda, da svi zakoni dolaze od i kroz Logosa, onda nauka i vjera se nikako ne potiru, vec svaka govori o prirodi svijeta iz svog ugla, bas onako kako si rekao za ringlu i kljucanje vode. 

Да, то је веома важно истаћи, како не бисмо упадали у крајности - као Хокинг и Докинс или на ону супротну, попут Адвентиста, Мирољуба и сличних "тумача" Библије. 

Подели на овим сајтовима

Pa ono kontam, da je shvatio da je to sve što ima, to mu je što mu je, zapeo je u stolicu, pa se trudi najviše da iskoristi od toga što mu je ostalo. A ono što mu je ostalo dosta dobro koristi i to ne samo na svoju korist, nego na korist cele civilizacije. 

Не знам, али осећам неки призвук резигнирананости, кад говори са толиком сигурношћу о нечему што уопште не спада у његов домен а и сам израз "бајка за оне који се плаше мрака" као да говори , "тама ће нас све прогутати , нема вам спаса" . Као да хоће да сви осећају оно безнађе које и сам осећа .Али опет кажем , то је осећај који сам ја добио када сам прочитао текст , а то има научну вредност одприлике као и психолошко тумачење Путиновог мачка .

Подели на овим сајтовима

@@Justin Waters,

Треба мало шире гледати, поготово данас услед битног напретка космологије. Оно што ми видимо у нашем космосу вероватно је само мали део физичких могућности које су од нас скривене.

Pa sigurno da ima toga dosta sakrivenog. Pitanje je vremena kada ce covjek podrobnije zaci u visedimenzionalne svjetove. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Pa sigurno da ima toga dosta sakrivenog. Pitanje je vremena kada ce covjek podrobnije zaci u visedimenzionalne svjetove. 

Неће никада, ако се окује у сцијентизам као философију. 

Подели на овим сајтовима

Више димензија истражују се на ултрамикроскопским величинама. Тешко да ће човек икада ући у тај свет због много чега.

Квантна пена, или квантне флуктуације како их зову, стварају проблем управо због тога што на том нивоу престаје класично постојање просторвремена. Постоје експерименти који то недвосмислено показују.

Оно што научнике сада занима повезано је са Хокинговим доприносима. Реч је о појму информација и како оне функционишу. Ником не пада на памет како то да објасни. А то је једини правац ка коме квантна физика и модерна космологија морају да иду.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Боже да дај да пре смрти спозна Тебе.

Подели на овим сајтовима

Zašto?

Zato sto volim ljude  i ne volim kad neko za hendikepiranog coveka kaze da je nakaza. 

A dal je bogobroac nema nikakve veze, jer kolko je meni poznato, vi valjda ucite  o tome da nikom ne treba suditi? Ili mozda postoje podzakonski akti koji dozvoljavaju osudu u odredjenim okolnositima? U svakom slucaju licemerje je najveca odlika svake religije na ovom svetu i zato ih se treba kloniti kao djavo od krsta (pun intended) :)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Па постани хришћанин да видимо да ли ћеш бити бољи.

Ja sam u startu bolji samim tim sto nisam Hriscanin :D

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Zato sto volim ljude  i ne volim kad neko za hendikepiranog coveka kaze da je nakaza. 

A dal je bogobroac nema nikakve veze, jer kolko je meni poznato, vi valjda ucite  o tome da nikom ne treba suditi? Ili mozda postoje podzakonski akti koji dozvoljavaju osudu u odredjenim okolnositima? U svakom slucaju licemerje je najveca odlika svake religije na ovom svetu i zato ih se treba kloniti kao djavo od krsta (pun intended) :)

Када би ми Хришћани тако олако укалупљивали људе како ти тврдиш ( сасвим неоправдано) да ми то чинимо, а на основу онога што си прочитао из моје поруке иако не знаш  тачан однос ове двојице тог проте и тог богаља јер нисам даље ни говорио о томе, онда бисмо прво тебе дефинисали као умно дефектног-богаља иако ти то ниси него се само правиш невешт да би могао доследно троловати овај форум због чега ти је свака порука стављена на одобравање. И мада ти мислиш да "службу Богу чиниш" том вашем атеистичком(безбогу коме се ипак на религиозан начин клањате)  тако што спамујеш један религиозни форум, заправо ниси ни свестан да уствари ми тебе користимо да прикажемо верницима какав је духовни деформитет када човек исповеда као религију борбени атеизам и при том фанатично не одустаје од присуства на верском форуму.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...