Jump to content

Да ли јести грожђе пре Преображења?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Bas mi je danas na liturgiji drugarica rekla kako je lepo sto nije jela grozdje do danas jer ga se sad bas uzelela...A ja sam ga inace jela pre neki dan...tako da....mozda sa tog aspekta je u redu ne jesti grozdje do Preobrazenja,jer to je onda kao neki podvig,uskratili smo sebi nesto a onda kada te godine prvi put uzimamo od tog ploda to je onda osvestano...I ceo dan nam bude posebno lep...  https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt=':drugarstvo:' />

Ovako....do sad pre lazarichinog posta nisam nigde procitala da je zabranjeno jesti grozdje pre danasnjeg dana (mada cini mi se da je od Preobrazenja grozdje znatno sladje,ali ako nekome ne smeta ni "niza klasa" koju nalazimo na pijaci prethodnih dana zasto da ne?)....Ali mozda nisam dovoljno citala...? :cheesy2:

posaljisvojuporuku.png

"Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?"

Подели на овим сајтовима

Pomaze Bog dragi moji forumasi!

Jeste li svi bili na Liturgiji jutros kad ste tako orni...ne mogu iscitati sve sto ispisaste.

E sad da li se grozdje jede pre Preobrazenja...ne znam....mozda da nam odgovori neko od klira. Sta kad ima grozdja preko cele godine kad da ga jedes i kad da prestanes? :drugarstvo:

Izida,

za pravljenje vina se koristi crno grozdje za crno vino a belo grozdje za belo vino, rose je dovoljno dodati malo crnog grozdja u belo neki mali procenat i eto ti roze. Mislim da ima sorta grozdja koja i daje samo roze ali ne znam koja. Mozda ti strucnjaci sto su ti rekli to misle na neke instant smese i sl.

Eh, evo jos malo pa cemo opet praviti vino, jel zemljak?

My wish for you

Be with God-and may God be with you!

Подели на овим сајтовима

????????? ???? ?????( ?? ?? ????????? :drugarstvo:) , ?????? ?? ?? ??????... dada

Nisam taj na koga mislis 0104_cheesy

??? ?

? ?? ???? ???? ????? ?

Mozda, opet si mi zagonetan.Nije bitno ko sam ja, bitno je da mi(ja) znam ko je iza pseudonima Zeljko :cheesy2: https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/0110_hahaha.gif 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha
potpisp.jpg
Подели на овим сајтовима

Не могу да верујем да неко мисли да не треба јести грожђе док не дође преображење.

Оно истина мени је грожђе најлепше данас, али то нема везе са некаквом забраном која узгред ни не постоји о (не)једењу грожђа пре преображења.

Подели на овим сајтовима

????????? ???? ?????( ?? ?? ????????? :drugarstvo:) , ?????? ?? ?? ??????... dada

??? ?

? ?? ???? ???? ????? ?

Mozda, opet si mi zagonetan.Nije bitno ko sam ja, bitno je da mi(ja) znam ko je iza pseudonima Zeljko :cheesy2: https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/0110_hahaha.gif 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

????? ???? ????????? , ???? ?? ??????...

Подели на овим сајтовима

??? ?

? ?? ???? ???? ????? ?

nijesam macvanin sa Vidovdana, kao ni rodjeni zitelj te oblasti, lepo napisah da sam Dalmos, koji se itekako razue oko vina.

ne znam dal je meni upuceno, al pretpostavljam....da je srece trebalo je.Ove godine kupujem, al sledece...sve vas zovem na degustaciju dada dada dada
potpisp.jpg
Подели на овим сајтовима

Нијесам ни мислио да си macvanin са видовдана , него си сад мачванин, а то што си далмош би требало да нас повезује а не раздваја.

Ал шташ , далмоши су тврдоглавији од свих.

Подели на овим сајтовима

?????, ??????????... ?? ?? ????...

???? ??? ??? ??? ??????, ?????? ?? ?? ?? ????? ?? ?? ?? ???? ?????? ???? ???????? ??? ?? ?? ???? ????? ????...

? ?? ?? ?? ???? ? ?? ???? ??????, ??? ?? ?? ??????? ??????? ?????? ??????

????? ?????, ????????? ??...  0104_cheesy

?? ?? ?? ????? ????? ? ???? ????? ?????? ???? ???????? ?? ?????? "??????" ???????????. ??????? ????? ? ???? ?? ??????, ?????? ?? ?? ? ?????. ?? ??? ?????? ?? ???? ?? ??????? ?? ?????? ????? ???????????? ??????? ? ???????????? ?? ?? ?????? ????????? ?? ?? ????? ?? ?????? ???? ??????. ? ??????????? ???? ?? ?? ????????? ???????. ?? ??? ?? ???? ???? ??? ????? ????????. ???? ?? ???????? ? ????????? ??????????.

''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.)

Подели на овим сајтовима

??????? ?? ?????? ?? ?? macvanin ?? ????????? , ???? ?? ??? ????????, ? ?? ??? ?? ?????? ?? ??????? ?? ??? ???????? ? ?? ????????.

?? ???? , ??????? ?? ???????????? ?? ????.

Eh , sta ti je tehnika i ta ip adresa 0104_cheesyDA, MI DALMOSI SMO NADALEKO POZNATI PO MAZGOVITOSTI :drugarstvo: :cheesy2:

a odaklen ste vi  molim lepo, jel sei kod vas od belog grozdja ne pravi belo vino??? https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/padanjeodsmeha.gif 0110_hahaha

potpisp.jpg
Подели на овим сајтовима

• Гости

Ne znam ja nista.Ja sam tako ucila u proslom veku na veronauci,ali  :drugarstvo: nije rekao zasto.Cudo ga ja nisam pitala?Ili sam tog casa ispunila bonus od svojih 25 pitanja,pa pustila ostalu decu,koja ga i nisu mnogo pitala.I ja sam uvek mislila da je zbog osvestavanja.Da,prvo jedemo osvestano.

A,Alef,sto ga osvacujete?U cemu je teoloska fora,pardon,podloga?

Подели на овим сајтовима

?????, ??????????... ?? ?? ????...

???? ??? ??? ??? ??????, ?????? ?? ?? ?? ????? ?? ?? ?? ???? ?????? ???? ???????? ??? ?? ?? ???? ????? ????...

? ?? ?? ?? ???? ? ?? ???? ??????, ??? ?? ?? ??????? ??????? ?????? ??????

????? ?????, ????????? ??...  0104_cheesy

?? ?? ?? ????? ????? ? ???? ????? ?????? ???? ???????? ?? ?????? "??????" ???????????. ??????? ????? ? ???? ?? ??????, ?????? ?? ?? ? ?????. ?? ??? ?????? ?? ???? ?? ??????? ?? ?????? ????? ???????????? ??????? ? ???????????? ?? ?? ?????? ????????? ?? ?? ????? ?? ?????? ???? ??????. ? ??????????? ???? ?? ?? ????????? ???????. ?? ??? ?? ???? ???? ??? ????? ????????. ???? ?? ???????? ? ????????? ??????????.

????? ??? ? ?? ?????????? ???? ??? ?????? ????, ??? ?? ?????? ?? ????? ???? ?? ?????????? ????? ??????, ??? ???? ???? ?????? ? ?????? ???????.

Вкусите и видите јако благ Господ....

Подели на овим сајтовима

????????? ???? ?????( ?? ?? ????????? 0110_hahaha) , ?????? ?? ?? ??????... dada

??? ?

? ?? ???? ???? ????? ?

Mozda, opet si mi zagonetan.Nije bitno ko sam ja, bitno je da mi(ja) znam ko je iza pseudonima Zeljko 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

nijesam macvanin sa Vidovdana, kao ni rodjeni zitelj te oblasti, lepo napisah da sam Dalmos, koji se itekako razue oko vina.

ne znam dal je meni upuceno, al pretpostavljam....da je srece trebalo je.Ove godine kupujem, al sledece...sve vas zovem na degustaciju dada dada dada

piše sve, ja odmah  otvaram tefter i beležim...berba grož?a&degustacija vina..slede?e godine posle Preobraženja, nikako pre 0110_hahaha

samo da mi dalmatinac ne izmakne kantridu ina?e ?u ga izrežentam u Moravi confused

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...