Spooky Написано Април 27, 2011 Пријави Подели Написано Април 27, 2011 Već sam rekao da nisam član ove organizacije - ali mi se sve više sviđa šta oni rade... I mislim da je časopis sasvim pristojan - nisam mogao da nađem nikakvo vređanje vjernika niti bilo šta slično (ne računam par blagih šala)... Tu padaju u vodu sve vaše tvrdnje kako su oni nasilni prema vjernicima ili ne znam ni ja šta - sve zbog par sličica na njihovoj FB grupi koje su postavili neki FB korisnici... Da pročitate u browseru - http://www.calameo.com/read/000656874347857406d0b PDF download - http://www.velikiprasak.com/pdf/VelikiPrasak001.pdf Pogledajte - pa prokomentarišite... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Април 27, 2011 Пријави Подели Написано Април 27, 2011 Прелистала. Ништа ново. Старе предрасуде о религији и цркви. Шта да се ради кад ти људи очигледно не би ни имали о чему да мисле и шта да пишу да није религије. Сами по себи су сасвим обични, испразни и ово им вероватно даје осећај да су нешто посебно и значајно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 27, 2011 Пријави Подели Написано Април 27, 2011 Површно и досадно, само понављају једно исто. Ако желе да критикују религију морали би да се мало удубе и озбиљније позабаве теологијом. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Април 27, 2011 Пријави Подели Написано Април 27, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=-pKv8SCoobE Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Април 27, 2011 Пријави Подели Написано Април 27, 2011 Ja sam bio ateista, i to kakav! Za mene, kakav sam bio, ovi su mala deca. Problem je sa ateizmom, naravno to nije ništa novo, što je i to samo vrsta vere - veruješ da Bog ne postoji, a onda iz toga sledi ceo niz posledica. No, ovim časopisom su još jednom pokazali, ovi ateisti, svoju bezidejnost i praznoću. Oni ne govore o sebi, oni sebe shvataju jedino u uništenju nas. Nigde nisam video ateistički tekst koji se ne obrušava na religiju. Sa druge strane, retko kada sam video religiozni časopis koji, ne samo da kritikuje ateiste, već i da govori o njima. Ateisti nigde ne govore kako to život može imati smisla sa "verom" koju oni nude. Kako svet može postati bolji, koji je smisao života. Smisao njihovog postojanja je - protiviti se religiji, a ne kako živeti svoj život da ti bude bolje. Znači, smisao postojanja ateiste je u protivljenju veri - i ništa drugo. Smisao našeg postojanja je da drugome bude bolje, pa onda i nama. Ateista shvata slobodu kao apsolutno pravo da činiš šta hoćeš, mi shvatamo slobodu kao opredeljenje da činiš šta je pravo. Ateista slobodu shvata kao slobodu od...mi kao slobodu ZA. Ipak, mnogi ateisti osećaju da u njima postoji zakon koji ni osni sami ne mogu da isključe, a to je zakon savesti, sila koja ih tera da budu dobri, koja ih tera da budu i za druge - i to ih zbunjuje, jer - ako Bog ne bi postojao, ne bi postojale ni te moralne zapreke da se čini šta god hoćeš - i upravo to vide i upravo se protiv toga i bore, ali - na njihovu žalost - nikada neće uspeti u tome, zato ih je šaka jada. Uvek će ih i biti jer Ateiste i rogati voli, jer su mu onda odlična klijentela u koju ne mora da ulaže ni malo napora. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Април 27, 2011 Пријави Подели Написано Април 27, 2011 Problem je sa ateizmom, naravno to nije ništa novo, što je i to samo vrsta vere - veruješ da Bog ne postoji, a onda iz toga sledi ceo niz posledica. Одлично речено! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фарисеј Написано Април 27, 2011 Пријави Подели Написано Април 27, 2011 Video ranije. Zaista, previse predrasuda, zabluda i vredjanja na racun vere i vernika. Zaista ako zele ozbiljno da kritikuju *religiju* neka uzmu knjige u sake (filosofiju i teologiju) i neka ozbiljo udju u dijalog... Ovo sve do sada se svodi na ono tipa : "video sam popa da mrsi na Veliki Petak, popovi uzimaju pare od ljudi". Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа. "МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Април 27, 2011 Пријави Подели Написано Април 27, 2011 Ne vredi ni komentarisati. Žalosno. Bilo bi dobro da autori časopisa posete ovaj forum i nauče nešto o teologiji i nauci. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Април 27, 2011 Пријави Подели Написано Април 27, 2011 Ја ћу да га (часопис) похвалим: нема вулгарности и вређања. Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Април 27, 2011 Пријави Подели Написано Април 27, 2011 Толико пуно флоскула и непотковано, танко к'о танка кафа... Штета, баш ми жао што сам Телекому Србија трошио ресурсе даунлоудујући овај ала-би-волео-да-сам-насвиран ПДФ... Глупост. Али лепо осликава како догматизам може да осакати човека. Стварно су жалосни, да не кажем јадни. Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 27, 2011 Пријави Подели Написано Април 27, 2011 Ја ћу да га (часопис) похвалим: нема вулгарности и вређања. Коме је то похвала далеко је догурао... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Април 27, 2011 Пријави Подели Написано Април 27, 2011 Било би феноменално да су га напунили текстовима нпр. Ничеа, Сартра, Хајдегера...уместо неких који су сада у том часопису. Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Passenger Написано Април 27, 2011 Пријави Подели Написано Април 27, 2011 Simpaticno, pitko, a bogme i informativno gringrin nepostojanje dokaza je dokaz nepostojanja! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фарисеј Написано Април 27, 2011 Пријави Подели Написано Април 27, 2011 Било би феноменално да су га напунили текстовима нпр. Ничеа, Сартра, Хајдегера...уместо неких који су сада у том часопису. 0110_hahaha Da, interesantno je da studenti teologije vise citaju a(nti)teisticku literaturu i filosofiju od samih (u njihovom casopisu pomenutih) ateista. womens Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа. "МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Spooky Написано Април 27, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Април 27, 2011 Hvala na komentarima - mada od nekih sam očekivao malo više ozbiljnosti... npr. kada neko napiše vređanje - očekujem da kaže na kojoj strani u kojoj rečenici... Da li je ređanje recimo rečenica "Ako želite da sledite veru koja propoveda da je Mesec balon ili da je boga rodila devica koja je začela sa duhom koji je ujedno i sam taj rođeni Bog i njegov otac istovremeno, nema problema. Samo nemojte se uznemiravati kad prasnem u smeh"? Ne kontam šta vi hoćete od nas? Da li zaista možete očekivati od nas da nam takve stvari nisu smješne? I prozivati nas za vređanje ili ne znam ni ja šta ako iznesemo jasan i iskren stav po tom pitanju? Kakvo vi mišljenje imate o sajentolozima? Ili tako štojekakvim smješnim kultovima koji imaju tako neka smješna vjerovanja da su u nama zarobljene duše davno ubijenih vanzemaljaca, da je mjesec balon, da je pomračenje mjeseca zapravo napad velikog zmaja koji jede mjesec??? Vi možete poštovati njihovu vjeru - čak izlaziti u susret njihovim kulturnim običajima - ali na pitanje da li to smatrate smješnim - ukoliko ste iskren čovjek - očekujem da odgovorite da smatrate... I očekujem da se u međusobnoj prepiski sa drugim nesajentolozima i drugim nepripadnicima tih kultova ponekad i sprdate sa takvim smješnim idejama... Neki od vas iznova i iznova vrte iste stvari kao neki da mi ateisti zapravo "vjerujemo" da bog ne postoji... Jeste li i vi odabrali da vjerujete da deda mraz (vile, grčki bogovi) ne postoje pa onda iz toga izvlačite zaključke o njihovom nepostojanju... Ali ne bih više o tome - bilo je dosta priče o tome na forumu... I koji je to argument sa teologijom? Kako zapravo očekujete od nas da budemo upućeni u teologiju. Jedna od definicija kaže da je to učenje o religioznim istinama. Kako možemo učiti o religioznim istinama ako nismo ubeđeni da tu uopšte ima istina? Da li je realno od svakoga ko npr. kritikuje nadrilekartstvo da pre toga završi 2-3 "univerziteta" (a zaista postoje samoprozvani univerziteti) koja se bave takvim nekim "alternativnim" (nikako nije dobar terimin) medicinama??? Filozofiju poštujem i cijenim - ali teologija je ništa drugo do religijsko zloupotrebljavanje filozifije i nauke koje se koristi za presipanja iz šupljeg u prazno... Dajte mi 2000 hiljade godina i gomilu vjernika u dedamrazove i napraviću poprilično obimnu dedamrazologiju oko toga... I dali bi onda bilo razumno da ja vama kažem "uputite se malo u dedamrazologiju pre nego što izreknete tvrdnju da dedamrazovi ne postoje. Čitejte hiljade i hiljade strana tekstova raznih dedamrazologa i njihova neslaganja oko toga dedamraz sobova ima, od čega su mu napravljene sanke, kako i gdje prave igračke" i šta ja već znam.... Slobodan sam da i teologiju strpam u isti koš u koji trpam razne kvazinauke... Kao što je jedan mnogo pametniji čika rekao (Tomas Pejn) : "Учење теологије, онаква каква је у хришћанству, је проучавање ничега, она је заснована на ничему, не заснива се на никаквим правим принципима, није ослоњена на никакве праве ауторитете, нема података, не може да докаже ништа; и признаје да је без закључка. Не може се било шта проучавати као наука, без оснивања на принципима на којима је наука основана, а како је то случај и са хришћанском теологијom, управо зато је проучавање ничега ". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука