Jump to content

Да ли волите бол?

Препоручена порука

• Одговори 144
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

sorry, ne kontamo se...

......ama Nikola bola' za mene je i 'prst ka dole' covjek,ako nije s Bogom nesrecan,i ja onda moram da ga branim......ne vidim rjesenje ako im Bog ne daje utjehu srazmjerno njihovom bolu,ne moraju da imaju svijest o NJemu,ali ih On nekako tjesi,kako ne znam covjece,tajna....

''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' :)

Подели на овим сајтовима

........e,ako ni teologija nema odgovor ja onda begam girl_jumping

Teologija ima neke odgovore ali ne sve, jer to je ljudska tvorevina, tačnije nauka o Bogu.

Bog nije nauka, nije samo puka reč, i reči nisu dovoljne da daju sve odgovore. One mogu pomoći u upotpunjavanju Istine, ali kompletna istina se mora osetiti celim bićem a ne samo umom.

Подели на овим сајтовима

........e,ako ni teologija nema odgovor ja onda begam girl_jumping

Teologija ima neke odgovore ali ne sve, jer to je ljudska tvorevina, tačnije nauka o Bogu.

Bog nije nauka, nije samo puka reč, i reči nisu dovoljne da daju sve odgovore. One mogu pomoći u upotpunjavanju Istine, ali kompletna istina se mora osetiti celim bićem a ne samo umom.

girl_jumping

"Samo nas ljubav može spasiti!"

Подели на овим сајтовима

........e,ako ni teologija nema odgovor ja onda begam 0501_music

........e ja ovo hocu svo vrijeme da kazam al' ne znam kako jer moje iskustvo je samo moje,i ja ne znam kako drugi dobija utjehu,ali VJERUJEM da dobija........i ne vjerujem ja tek tako,zato me i nervira ono da mi biramo krst da sradamo za NJega,e sipak bi ja stradala za NJEga,a da mi ON to nije dao,da me nije utjesio.......bez NJEga ja ne mogu nista,ne volim sebe,ne volim nikog,ne volim NJEga...On mi da ljubav i utjehu i meni,kad mi je duh negdje gore,je mnooooogo dobro,i volim sve,i onda tu svoju ljubav preko ljudi ja samo vratim NJemu..........i necu da je samo meni ovako,ON tjesi sve,kako.......tajna......

Подели на овим сајтовима

........e,ako ni teologija nema odgovor ja onda begam Just_Cuz_19

........e ja ovo hocu svo vrijeme da kazam al' ne znam kako jer moje iskustvo je samo moje,i ja ne znam kako drugi dobija utjehu,ali VJERUJEM da dobija........i ne vjerujem ja tek tako,zato me i nervira ono da mi biramo krst da sradamo za NJega,e sipak bi ja stradala za NJEga,a da mi ON to nije dao,da me nije utjesio.......bez NJEga ja ne mogu nista,ne volim sebe,ne volim nikog,ne volim NJEga...On mi da ljubav i utjehu i meni,kad mi je duh negdje gore,je mnooooogo dobro,i volim sve,i onda tu svoju ljubav preko ljudi ja samo vratim NJemu..........i necu da je samo meni ovako,ON tjesi sve,kako.......tajna......

Пацифиста је у праву али га не слушаш.

Нико не доводи у питање веру, благодат, утеху...

Нити говоримо о хришћанском доживљају бола.

Наводимо примере и из Јеванђеља да је Сам Христос дрхтао пред Својим страдањем, али не, овде се јављају људи који су превазишли бол 7896634, који самом болу дају димензије обожења 7896634 а да самог бола у есхатону неће бити...

Говоримо о људима који немају хришћанску свест или који не желе додир Духа. Како онда Дух да их утеши? Зато имамо и самоубиства а то сигурно није, као ни педофилија, домен Божијег Промисла.

Подели на овим сајтовима

........e,ako ni teologija nema odgovor ja onda begam Just_Cuz_19

Пацифиста је у праву али га не слушаш.

Нико не доводи у питање веру, благодат, утеху...

Нити говоримо о хришћанском доживљају бола.

Наводимо примере и из Јеванђеља да је Сам Христос дрхтао пред Својим страдањем, али не, овде се јављају људи који су превазишли бол 7896634, који самом болу дају димензије обожења 7896634 а да самог бола у есхатону неће бити...

Говоримо о људима који немају хришћанску свест или који не желе додир Духа. Како онда Дух да их утеши? Зато имамо и самоубиства а то сигурно није, као ни педофилија, домен Божијег Промисла.

......e,pa onda ne znam,odes brate do prve crkve i roknes se u celo :mad:.....i sad stvarno begam 7896634

Подели на овим сајтовима

Добро, видим да ти ова тематика не лежи, иако и даље не прихваташ да човек нема одговор на сва питања.

Вратимо се на хришћанску перспективу.

Узећу за смелу претпоставку да си барем упућена у библијску причу о страдалном Јову.

Да ли је Јов нашао одговор на своје питање зашто страда?

п.с. ако се Тавита не врати може и неко други да проговори.

Подели на овим сајтовима

prst ka dole

.....e

prstgore

....evo da mi ne patis bangin......meni Jov i nije neki pravednik,na spoljasnji nacin da,srcem ne.......sve sto je prozivio je od Boga,za njegovo dobro,to je bio jedini nacin,i jedina mjera,da se omeksa njegovo srce....ama,ne dam na Boga 7896634

Подели на овим сајтовима

prst ka dole

.....e

prstgore

....evo da mi ne patis bangin......meni Jov i nije neki pravednik,na spoljasnji nacin da,srcem ne.......sve sto je prozivio je od Boga,za njegovo dobro,to je bio jedini nacin,i jedina mjera,da se omeksa njegovo srce....ama,ne dam na Boga bangin

........i ovo naravno ne znaci da je tacno,to samo meni tako odgovara 7896634

Подели на овим сајтовима

Ја мислим да Јовово страдање није ради Јова, него ради нас, да не би могли да кажемо: лако је бити праведан када имаш богатство и живиш у благостању, да сам богат и ја бих био праведан. Да нам муке на земљи не би биле изговор да чинимо зло, јер имамо пример човека који је са велике висине био бачен у блато и опет није роптао против Бога и остао је праведан.

Отприлике као што Аврамово жртвовање Исака није ради Аврама него ради нас. Да ми не бисмо могли да кажемо, ко је тај Аврам и чиме је он заслужио такву част и славу.

Подели на овим сајтовима

Ја мислим да Јовово страдање није ради Јова, него ради нас, да не би могли да кажемо: лако је бити праведан када имаш богатство и живиш у благостању, да сам богат и ја бих био праведан. Да нам муке на земљи не би биле изговор да чинимо зло, јер имамо пример човека који је са велике висине био бачен у блато и опет није роптао против Бога и остао је праведан.

Отприлике као што Аврамово жртвовање Исака није ради Аврама него ради нас. Да ми не бисмо могли да кажемо, ко је тај Аврам и чиме је он заслужио такву част и славу.

Vrlo zanimljivo rasudjivanje. facenew22222222

Dakle, mogli bismo reci da je posredi pedagoska nota da se neko ne bi nadimao.

Medjutim, Jov ne dobija odgovor na pitanje zasto strada, a zajedno sa njim ni mi.

On prolazi kroz razne agonije, unutrasnja i spoljasnja bolovanja ali pitanje ne dobija odgovor.

Samo zaticemo na kraju price Boziju projavu kao onu koja govori o Njegovoj velicini i nedostiznosti da covek ima znanje o svemu. Tako, konacno, dolazimo do argumenta da teologija nema odgovor na sva pitanja.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...