Никола Ђоловић Написано Април 21, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Април 21, 2011 Hvala Aquilio, Anastasija i Marijana! dada http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 21, 2011 Пријави Подели Написано Април 21, 2011 Cameron: Are we even certain he had a seizure? Hymn singing and healing, he does it all the time, doesn’t he? House: Isn’t it interesting that religious behavior is so close to being crazy we can’t tell it apart. klapklap.gif' class='bbc_emoticon' alt='facenew22222222' /> пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Април 21, 2011 Пријави Подели Написано Април 21, 2011 "Pročišćena spiritualizacija treba da iz mistike ukloni fizička mučenja, treba da čovjeka oslobodi od grozomorne patološke ideje da se Bog umilostivljuje ljudskim patnjama." - Nikolaj Berđajev facenew22222222 klapklap .mense. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Април 21, 2011 Пријави Подели Написано Април 21, 2011 "Pročišćena spiritualizacija treba da iz mistike ukloni fizička mučenja, treba da čovjeka oslobodi od grozomorne patološke ideje da se Bog umilostivljuje ljudskim patnjama." - Nikolaj Berđajev Genijalno. Remeke delo. Hiljadu puta hvala Marijani na ovom citatu koji nam je svima potreban narocito u danasnje vreme losih pristupa i naopakih shvatanja duhovnosti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Април 21, 2011 Пријави Подели Написано Април 21, 2011 "Pročišćena spiritualizacija treba da iz mistike ukloni fizička mučenja, treba da čovjeka oslobodi od grozomorne patološke ideje da se Bog umilostivljuje ljudskim patnjama." - Nikolaj Berđajev Genijalno. Remeke delo. Hiljadu puta hvala Marijani na ovom citatu koji nam je svima potreban narocito u danasnje vreme losih pristupa i naopakih shvatanja duhovnosti. Па и свети Серафим Саровски је много говорио против мучења тела, против верига и кострета...Мучење себе је чиста прелест. Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Април 22, 2011 Пријави Подели Написано Април 22, 2011 ...ludo je i pomisliti da covjek treba da strada da bi umilostivio Boga,i to nije ni moguce,jer Bog je milost...covjek treba da se trudi da se upodobljuje Bogu,tad stradanje moze da prestane,ali i ne mora,jer samo On zna sta je najbolje....a ako Mu se upodobljujes znaci da Ga biras,da si NJegovo cedo,i da iz NJegove ruke primas kao od Oca...daleko da sam od prepodobnog serafima sarovskog....ali nemoj da neko sumnja u moju radost 0212_rolleyes ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Април 22, 2011 Пријави Подели Написано Април 22, 2011 .....i ovo sa Jovom...mi ne znamo da li je njegovo stradanje iskljucivo zbog nas,naravno da je za nase dobro,i hvala mu......ali isto tako odkud vi znate da Jov mozda nije bio i nadmen i sve pripisivao svojim 'zaslugama.....i da ovo stradanje mozda nije bilo njegovo 'ispravljanje' od strane Boga......vi Jovu ne nudite utjehu,pa sta ako se proslavio,i jednu djecu zamjenio drugom,zar je to nadoknadivo......a ako se pokajao i shvatio svoj grijeh,tek onda je mogao da uziva u novom imanju i novoj djeci.....po meni ova prica o Jovu uopste nije bas tako iskljuciva... ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Април 22, 2011 Пријави Подели Написано Април 22, 2011 Наравно да деца не могу да се надокнаде другом, али су ту да утеше, а и да покажу нама да Бог може да обори и опет да подигне. Права награда није на земљи него на небу, царство небеско а не земаљско. Бог је могао да после страдања узме к себи Јова, и то би било такође праведно, али због нас који гледамо шта је земаљско а не шта је небеско дао му је богатство и нову породицу, да би ми увидели Његову милост. Само страдање је дато Јову зато што је он могао да га изнесе на леђима, да би кроз ватру изгорела нечистоћа и да би се показало злато у њему кога нико па ни Јов није био свестан . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Април 22, 2011 Пријави Подели Написано Април 22, 2011 Наравно да деца не могу да се надокнаде другом, али су ту да утеше, а и да покажу нама да Бог може да обори и опет да подигне. Права награда није на земљи него на небу, царство небеско а не земаљско. Бог је могао да после страдања узме к себи Јова, и то би било такође праведно, али због нас који гледамо шта је земаљско а не шта је небеско дао му је богатство и нову породицу, да би ми увидели Његову милост. Само страдање је дато Јову зато што је он могао да га изнесе на леђима, да би кроз ватру изгорела нечистоћа и да би се показало злато у њему кога нико па ни Јов није био свестан . ........slazem se da je dato bas njemu zato sto je on to jedini i mogao...ali ne bi mu bilo dato da on to nije i 'trazio'.....uvjek je,po meni,prvo grijeh,pa onda Bozija reakcija,za nase dobro...Jov je htio da je pravedan,da je LJubav,pa ako si ljubav onda treba da stradas,da trpis,da se smiravas,a ne da se sudis s Bogom,jer On je Milost,i On place kad neko 'mora' da strada... ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данијел Драгичевић Написано Април 22, 2011 Пријави Подели Написано Април 22, 2011 uvjek je,po meni,prvo grijeh,pa onda Bozija reakcija,za nase dobro Истина. .mislise. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Април 22, 2011 Пријави Подели Написано Април 22, 2011 Наравно да деца не могу да се надокнаде другом, али су ту да утеше, а и да покажу нама да Бог може да обори и опет да подигне. Права награда није на земљи него на небу, царство небеско а не земаљско. Бог је могао да после страдања узме к себи Јова, и то би било такође праведно, али због нас који гледамо шта је земаљско а не шта је небеско дао му је богатство и нову породицу, да би ми увидели Његову милост. Само страдање је дато Јову зато што је он могао да га изнесе на леђима, да би кроз ватру изгорела нечистоћа и да би се показало злато у њему кога нико па ни Јов није био свестан . ........slazem se da je dato bas njemu zato sto je on to jedini i mogao...ali ne bi mu bilo dato da on to nije i 'trazio'.....uvjek je,po meni,prvo grijeh,pa onda Bozija reakcija,za nase dobro...Jov je htio da je pravedan,da je LJubav,pa ako si ljubav onda treba da stradas,da trpis,da se smiravas,a ne da se sudis s Bogom,jer On je Milost,i On place kad neko 'mora' da strada... ......hocu reci Jov jeste pravedan,ali je njegova greska sto sudi Bozijoj pravdi....i mislim da je Jov shvatio gresku,i da je shvatio zasto je stradao,i samo kajuci se,on biva utjesen...a naravno da mu je Bog onda i sve drugo nadomjestio... ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Април 22, 2011 Пријави Подели Написано Април 22, 2011 ali ne bi mu bilo dato da on to nije i 'trazio' Да и ја мислим да је тако. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Април 22, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Април 22, 2011 Nije trazio. Prica pocinje dijalogom Boga i djavola a ne njegovim nadimanjem. Svaki pokusaj bogoslovlja da se resi dilemom nadmenosti ili smirenja nije zahvalan. Jov mu to dodje kao neko ko se ne pita uopste. Njemu bolno testiranje svakako predstoji bas zato sto je pravedan. http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Април 22, 2011 Пријави Подели Написано Април 22, 2011 Тражио је својим врлинама, својом оданошћу богу, као златна руда која тражи да се претопи да би засијала. А тај дијалог на почетку је дијалог који се одвија у свакоме од нас, дијалог између добра и зла који се стално одвија у сваком од нас. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Април 22, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Април 22, 2011 Тражио је својим врлинама, својом оданошћу богу, као златна руда која тражи да се претопи да би засијала. А тај дијалог на почетку је дијалог који се одвија у свакоме од нас, дијалог између добра и зла који се стално одвија у сваком од нас. 4chsmu1 Onda je i Avraam trazio da mu se zrtvuje sin? A ne bi se bas reklo da je bio ravnodusan. Vidi opsirnije od Kjerkegora Strah i drhtanje. http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука