anajrim Написано Мај 4, 2011 Пријави Подели Написано Мај 4, 2011 Nije problem u bolu nego u projekciji buducnosti koji pravimo nad istim. Kada nas nesto boli moze da boli i toliko da vidimo zvezde ako sigurno znamo da taj bol u buducnosti blizoj ili daljoj ne znaci ukidanje naseg bica nije nikakv problem. Tu su anelgetici i zivi se sa bolom cak sta vise sasvim lepo, sraste bol sa nasim bicem i kao i da ga nema. Ali kada bol pa makar bio mali daje i najmanju indiciju da ce u budusnosti doci do ukidanja naseg bica ili dela bica bol postaje nepodosljiv i uz sve analgedtike sveta. ...na kakvo ukidanje bica mislis? ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 4, 2011 Пријави Подели Написано Мај 4, 2011 Nije problem u bolu nego u projekciji buducnosti koji pravimo nad istim. Kada nas nesto boli moze da boli i toliko da vidimo zvezde ako sigurno znamo da taj bol u buducnosti blizoj ili daljoj ne znaci ukidanje naseg bica nije nikakv problem. Tu su anelgetici i zivi se sa bolom cak sta vise sasvim lepo, sraste bol sa nasim bicem i kao i da ga nema. Ali kada bol pa makar bio mali daje i najmanju indiciju da ce u budusnosti doci do ukidanja naseg bica ili dela bica bol postaje nepodosljiv i uz sve analgedtike sveta. ...na kakvo ukidanje bica mislis? Smrt ili psiholoski poremecaj black out kako hoces. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Мај 4, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 4, 2011 Nije problem u bolu nego u projekciji buducnosti koji pravimo nad istim. Kada nas nesto boli moze da boli i toliko da vidimo zvezde ako sigurno znamo da taj bol u buducnosti blizoj ili daljoj ne znaci ukidanje naseg bica nije nikakv problem. Tu su anelgetici i zivi se sa bolom cak sta vise sasvim lepo, sraste bol sa nasim bicem i kao i da ga nema. Ali kada bol pa makar bio mali daje i najmanju indiciju da ce u budusnosti doci do ukidanja naseg bica ili dela bica bol postaje nepodosljiv i uz sve analgedtike sveta. 0110_hahaha Другим речима, говориш како је некима лакше да поднесу бол јер полажу свој идентитет у есхатон, док онима који га не полажу остаје бол као једини критеријум егзистенцијалне стварности? http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 4, 2011 Пријави Подели Написано Мај 4, 2011 Nije problem u bolu nego u projekciji buducnosti koji pravimo nad istim. Kada nas nesto boli moze da boli i toliko da vidimo zvezde ako sigurno znamo da taj bol u buducnosti blizoj ili daljoj ne znaci ukidanje naseg bica nije nikakv problem. Tu su anelgetici i zivi se sa bolom cak sta vise sasvim lepo, sraste bol sa nasim bicem i kao i da ga nema. Ali kada bol pa makar bio mali daje i najmanju indiciju da ce u budusnosti doci do ukidanja naseg bica ili dela bica bol postaje nepodosljiv i uz sve analgedtike sveta. 0110_hahaha Другим речима, говориш како је некима лакше да поднесу бол јер полажу свој идентитет у есхатон, док онима који га не полажу остаје бол као једини критеријум егзистенцијалне стварности? Ne. Govorim o tome da ako je neko siguran da bol koji oseca nece dovesti do gubitka njegvog bica ili dela bica, zavisi od uverenje, kroz smrt onda je neprijatnost od bola bilo psihickog ili fiizkog sigurnio privremen a dok ne sraste sa njom. Pa makar bio bol permanentan kroz ceo zivot ako nece rezultovati ukidanjem bica pre nego sto to starost sama odradi doticni bol nece doziveti kao neprijatelja nego kao eto malo neprijatnij saputnika koga ce naucitida tolerise. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Мај 4, 2011 Пријави Подели Написано Мај 4, 2011 ...meni nikako ne bi olaksalo bol to sto znam da od istog necu umrijeti uskoro,pa taman da znam da cu docekati ne znam kako duboku starost...jedino eshaton daje utjehu... ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 4, 2011 Пријави Подели Написано Мај 4, 2011 ...meni nikako ne bi olaksalo bol to sto znam da od istog necu umrijeti uskoro,pa taman da znam da cu docekati ne znam kako duboku starost...jedino eshaton daje utjehu... Slazem se. Posto su ovo tatalno solipsisticki sudovi ti si taman toliko u pravu koliko i ja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Мај 4, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 4, 2011 - a sta je bice ako ne licnost? - kako ce menatalno-retardiran covek da tolerise neprijatnog saputnika za kojeg nema svest da ga identifikuje kao takvog? - o kakvoj prolaznosti i neprolaznosti govorimo izvan istorijsko-eshatoloskog opsega? - kako mozemo da znamo da nekome bol nece prekinuti cak i hristocentrican kontinuitet a time i ukidanje bica? - sta ako imamo bol silovanog deteta koje ne moze da doceka starost kao saveznika? http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 4, 2011 Пријави Подели Написано Мај 4, 2011 - a sta je bice ako ne licnost? Nisam ni rekoa da nije. Ili jesam? - kako ce menatalno-retardiran covek da tolerise neprijatnog saputnika za kojeg nema svest da ga identifikuje kao takvog? Kod njega se vec desilo to cega se covek iz mog primera plasi ili ne plasi. Ja govorim o nekoj default poziciji gde nije degeneracija ili bolest anstupila rodjenjem ili ubrzo po rodjenju nego gde se javlja nakon jednon uslovno receno normalnog nacin zivljenja. - o kakvoj prolaznosti i neprolaznosti govorimo izvan istorijsko-eshatoloskog opsega? Boli te ruka nekoliko meseci do stepena da moras uzimati anelgetike na svakih 8 sati. Pa te posle nekoliko meseci ruka ne boli uopste. Prolaznost prilicno ocigledna if youy ask me. - kako mozemo da znamo da nekome bol nece prekinuti cak i hristocentrican kontinuitet a time i ukidanje bica? Ne mozemo da znamo ni za sebe a kamoli za drugog. Kao sto rekoh ovo su totalno solipsisticki sudovi. Ono sto je za nekog uzasan bol za drugog je osrednji podnsoljivi a za treceg maciji kasalj. - sta ako imamo bol silovanog deteta koje ne moze da doceka starost kao saveznika? Isto kao i kod gorepomenutog retardiranog coveka. Kod nje je vec nastupio takav bol da je odmah i izazvao zakidanje licnosti/bica u toj meri da ono nemoze imati dilemu kao covek iz mog primera. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Мај 4, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 4, 2011 - a sta je bice ako ne licnost? Nisam ni rekoa da nije. Ili jesam? - kako ce menatalno-retardiran covek da tolerise neprijatnog saputnika za kojeg nema svest da ga identifikuje kao takvog? Kod njega se vec desilo to cega se covek iz mog primera plasi ili ne plasi. Ja govorim o nekoj default poziciji gde nije degeneracija ili bolest anstupila rodjenjem ili ubrzo po rodjenju nego gde se javlja nakon jednon uslovno receno normalnog nacin zivljenja. - o kakvoj prolaznosti i neprolaznosti govorimo izvan istorijsko-eshatoloskog opsega? Boli te ruka nekoliko meseci do stepena da moras uzimati anelgetike na svakih 8 sati. Pa te posle nekoliko meseci ruka ne boli uopste. Prolaznost prilicno ocigledna if youy ask me. - kako mozemo da znamo da nekome bol nece prekinuti cak i hristocentrican kontinuitet a time i ukidanje bica? Ne mozemo da znamo ni za sebe a kamoli za drugog. Kao sto rekoh ovo su totalno solipsisticki sudovi. Ono sto je za nekog uzasan bol za drugog je osrednji podnsoljivi a za treceg maciji kasalj. - sta ako imamo bol silovanog deteta koje ne moze da doceka starost kao saveznika? Isto kao i kod gorepomenutog retardiranog coveka. Kod nje je vec nastupio takav bol da je odmah i izazvao zakidanje licnosti/bica u toj meri da ono nemoze imati dilemu kao covek iz mog primera. My man! greengrin http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Мај 4, 2011 Пријави Подели Написано Мај 4, 2011 ...izvuce se aquilio winter facenew22222222.....a ovaj aphex tako podsjeca na onog nikolu ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука