Zayron Написано Април 20, 2011 Пријави Подели Написано Април 20, 2011 Ljudi su od betona ili od paučine! ProŽeny.cz: Co vám přeje k Vánocům Květa Fialová? ProŽeny.cz: Šta vam želi za Božić Květa Fialová? aXZQGL5z5x4 Osim od Hrista Gospoda i Učitelja možemo se naučiti nešto o smislu boli i bolesti i od ove smjerne a pokorne i mile dame, poznate češke glumice. Citat je iz intervjua s nazivom Květa Fialová: Lidi jsou z betonu nebo z pavučin, (Květa Fialová - njeno ime znači Cvjeta Ljubičina) : Ljudi su od betona ili od paučine. Djeluje kao biće s drugog svijeta. Ima i predosjećanja, posjećuju je mrtvi, s njima razgovara. Imala je za sobom više infarkta a nedavno joj je umro muž, poznati češki režiser. Uz sve to se ne žali ni ne remca. Mladost je pleveljna, puna korova a starost je oslobađajuća, poručuje glumica kojoj je sad 82 godine. I koja je tako vitalna i puna energije, ne zna šta je to staračka senilnost i demencija, uči se novim i novim glumačkim ulogama i rolama i još normalno glumi u svojoj matičnoj pozorišnoj kući. A ispunjava čak i obaveze gostovanja kad sa svojim pozorištem putuje po svim pozorišnim turnejama i "šnjurama" širom cijele Češke, Slovačke a često i u Poljsku. Također je čestim gostom raznih televizijskih emisija, zabavnih priredbi uživo ili raznih svečanosti. I to sve u 82. godini života. Dijelite ljude na te od betona i na te od paučine, kako ustvari izgledaju i jedni i drugi po vama? Do tih od betona ništa ne uđe niti šta iz njih iziđe. Ljudi se mogu usavršavati svojim životnim iskustvima ali ovi ovakvi se nikad ne pomjere nekamo naprijed. A potom su ljudi od paučine, osjećajni i primjetljivi. Imaju razvijena čula i osjećaj za smisao a mogu i primati i predavati. Ali preko betona ne predate ništa. A zato oni s nebesa znaju najbolje šta tačno i kada nam to poslati. Na primjer, moja mama je izgubila nogu u osamnaestoj godini. A naučila se živjeti i bez nje srećno. I drugi mogu napredovati pa i tada kad je to skupom cijenom plaćeno. Šta vi ustvari znate o tom što vam može pomoći i biti na korist? Zato kažem da je mladost uvijek pleveljna, puna korova. Ništa ne znamo a kad se nešto desi, mislimo da je kriv taj drugi za to. Ali uvijek kad trpimo smo krivi MI, radi se samo o tom kako smo to u stanju "obraditi", prihvatiti. Posavjetujete nas? Primiti, zahvaliti i prebroditi, savladati. Svaku situaciju možemo savladati na desetak raznih načina. Ili se sasvim položite i predate ili s tim nešto uradite i napravite. A ne mješat se do tog tim gore! Uvijek smo tu na svijetu radi nekog poslanja, većinom smo tu kako bi nešto ili sebe u nečem popravili, ispravili. Rodimo se s dušom a u njoj su već sjemenke naših predaka. Potom još i datosti od tih gore, to su ustvari pokloni koji su nam dani. Kad se date na alkohol ili na droge te poklone uništavate. Moramo te sjemenke njegovati i na kraju života predati cvjetajući vrt. Talente koje razmnožimo. Neko vraća međutim samo ugar, ladovinu (neobrađenu zemlju, spalenište) Opštepoznat je vaš pozitivan stav prema bolestima i bolovima. Šta to znači? Zar vas ništa ne boli? No, boli, ali što se s tim da učiniti? Bolesti i bolovi dolaze a trebate se ih naučiti ljubiti i milovati. Ljubiti svoju bolest i milovati svoju bol. Tijelo je traktorem duše i moramo se o njega dobro starati. A ne samo ga lijepo oblačiti. Ja najrađe nosim , kako sam rekla, spavaćice i danju, kad sam kod kuće. Ali pozor, oblačit bi se imala glavno duša! Tijelo samo primjereno. Kad se oblači previše, onda je to kao od čalounika i ne može se na to ni pogledati. Šta mislite o ljubavi: Ljudi to ne shvataju, šta je to ljubav. Misle da u ljubavi moraju funkcionisati tijela. Jedino što ona s ljubavlju ništa zajedničko nemaju - tvrdi Cvjeta. Ja sam njenim velikim fanom! Živjela Cvjeta! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Април 20, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Април 20, 2011 Kako li on gleda na bol? Sam ima problem, ali to ne exponira jer je zauzet lecenjem drugih. Bolje funkcionise u lecenju drugih kada sanira bol (famozni vikodin) negoli kada je bez leka. Dakle, i pored onog lekaru izleci se sam bol ima dve strane: unistavanje prirode (Haus) i isceljenje prirode (pacijenti). http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
laetitia Написано Април 20, 2011 Пријави Подели Написано Април 20, 2011 ''Жали се и призивај. Господ се не боји. Говори, дигни глас, вапиј. Бог може да говори још гласније: Он има на располагању све могуће громове. И гром је одговор, гром је објашњење: тачно, поуздано, исконско. Одговор Бога, чак и када разбија човека у парампарчад, лепши је од свих наклапања људске мудрости и људског кукавичлука о Божанској правди.'' You catch me every time I fall... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Април 21, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Април 21, 2011 Drzite se teme, bez zajedljivosti i kritizerstva. Ostali komentari ce se brisati bez opomene. http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Април 21, 2011 Пријави Подели Написано Април 21, 2011 .......a sad ozbiljno...DA,ja volim svoju bol......zato onako i napisah o Jovu....ja sam kao i Jov imala sve,ali nisam bila srecna,i nisam mogla da volim...onda je Gospod poslao stradanje,i patila sam,i tad jos vise nisam mogla da volim,ali me je to tjeralo NJemu,nikako nisam mogla da zaboravim onu iskricu srece koja mi je darovana na krstenju,i cijeli svoj zivot sam je trazila na pogresnom mjestu....a onda kad se moj duh ponovo spojio s NJim preko Svete Case,meni vise nista nije vazno,jer sada mogu da volim,ranije sam stalno trazila srecu,sad kad je imam hocu da je dijelim i samo tako ustvari ja jedino i mogu da budem srecna.....moje stradanje je omeksalo moje srce.....mozda je Jovu bila potrebna tako velika mjera...i nije tacno da sam prevazisla svoju bol......ja i dalje stradam,ali sam s NJim i mnogo mi je slatka ta moja bol t4431 ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данијел Драгичевић Написано Април 21, 2011 Пријави Подели Написано Април 21, 2011 Ево једно запажање из праксе. Како то да: - када је мало дијете несрећно оно уз то осјећа душевну бол и плаче. Рецимо да је то дијете реда величина 2 до 5 година и није свјесно постојања Светог Духа, нити Хришћанског концепта примања Његове благодети. Ако га при томе мајка ухвати за браду и окрене му главу према небу оно истог момента престане да јеца. Намеће се питање зашто "тај трик" функционише само приликом окретања главе према небу а не неком шареном плафону. t4431 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Април 21, 2011 Пријави Подели Написано Април 21, 2011 Ево једно запажање из праксе. Како то да: - када је мало дијете несрећно оно уз то осјећа душевну бол и плаче. Рецимо да је то дијете реда величина 2 до 5 година и није свјесно постојања Светог Духа, нити Хришћанског концепта примања Његове благодети. Ако га при томе мајка ухвати за браду и окрене му главу према небу оно истог момента престане да јеца. Намеће се питање зашто "тај трик" функционише само приликом окретања главе према небу а не неком шареном плафону. t4431 .........zato sto je nemoguce da stvorenje ne poznaje svog Stvoritelja,ali ne mogu svi da podnesu NJegovu ljubav,Juda je primao ljubav kao i ostali apostoli,ali nije mogao da podnese NJegovu ljubav... ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данијел Драгичевић Написано Април 21, 2011 Пријави Подели Написано Април 21, 2011 Ево једно запажање из праксе. Како то да: - када је мало дијете несрећно оно уз то осјећа душевну бол и плаче. Рецимо да је то дијете реда величина 2 до 5 година и није свјесно постојања Светог Духа, нити Хришћанског концепта примања Његове благодети. Ако га при томе мајка ухвати за браду и окрене му главу према небу оно истог момента престане да јеца. Намеће се питање зашто "тај трик" функционише само приликом окретања главе према небу а не неком шареном плафону. t4431 .........zato sto je nemoguce da stvorenje ne poznaje svog Stvoritelja,ali ne mogu svi da podnesu NJegovu ljubav,Juda je primao ljubav kao i ostali apostoli,ali nije mogao da podnese NJegovu ljubav... Тавита је објаснила. bleh Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Април 21, 2011 Пријави Подели Написано Април 21, 2011 Ја мислим да Јовово страдање није ради Јова, него ради нас, да не би могли да кажемо: лако је бити праведан када имаш богатство и живиш у благостању, да сам богат и ја бих био праведан. Да нам муке на земљи не би биле изговор да чинимо зло, јер имамо пример човека који је са велике висине био бачен у блато и опет није роптао против Бога и остао је праведан. Отприлике као што Аврамово жртвовање Исака није ради Аврама него ради нас. Да ми не бисмо могли да кажемо, ко је тај Аврам и чиме је он заслужио такву част и славу. Jovov primer i jeste zapisan u Bibliji da bi poučio sve hrišćane kako da ostanu verni Bogu ne samo kad nam sve ide kao po loju, nego i u najvećim nevoljama. Lepo si to napisao, baš u tome je poenta. t4431 P.S. Evo ti jedna zahvalnica za post. bleh Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Април 21, 2011 Пријави Подели Написано Април 21, 2011 ......ali ja ne mogu da se pomirim s tim da je Jov tek eto stradao da bi se drugi utjesili...to je ogromna zrtva,i nekako tu kazna vuce na Boga.....ja mislim da je i sam Jov imao veliku korist od tog stradanja,da se nesto u njemu 'cistilo' tim stradanjem....jer ako mu je Bog dao da strada,pa mu onda to sve nadoknadio,to je za mene i dalje kazna,kako gubitak djece nadomjestiti nekom drugom djecom.....ali ako je njegova zrtva bila i za njegovo licno dobro,onda mi je tek to od Boga... ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Април 21, 2011 Пријави Подели Написано Април 21, 2011 P.S. Evo ti jedna zahvalnica za post. Ево и теби једна захвалница за захвалницу . :cheesy: ali ja ne mogu da se pomirim s tim da je Jov tek eto stradao da bi se drugi utjesili Зар је то мало, срадао је да би се други спасли, а он се прославио. Ко би икада знао за његове врлине да нису огољене страдањем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Април 21, 2011 Пријави Подели Написано Април 21, 2011 Kako li on gleda na bol? Sam ima problem, ali to ne exponira jer je zauzet lecenjem drugih. Bolje funkcionise u lecenju drugih kada sanira bol (famozni vikodin) negoli kada je bez leka. Dakle, i pored onog lekaru izleci se sam bol ima dve strane: unistavanje prirode (Haus) i isceljenje prirode (pacijenti). Mislim da on ne eksponira svoj bol,ne samo zato što je zauzet lečenjem drugih,već zbog toga što lečenjem drugih njegovo trpljenje bola ima smisao i oblik i ima svrhu.Usresređivanje na tuđi bol ( lečenje),umanjuje naš sopstveni bol i daje nam mogućnost da vidimo da i od našeg bola uvek ima nečiji jači i veći bol,što samo po sebi daje snagu da istrpimo svoj.Da,bol može da ima dve strane( uništavanje i isceljenje),može da ima i druge dve strane i obnavljanje i isceljenje,takođe i potpuno uništavanje,zavisi šta izaberemo. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Април 21, 2011 Пријави Подели Написано Април 21, 2011 Kako li on gleda na bol? Sam ima problem, ali to ne exponira jer je zauzet lecenjem drugih. Bolje funkcionise u lecenju drugih kada sanira bol (famozni vikodin) negoli kada je bez leka. Dakle, i pored onog lekaru izleci se sam bol ima dve strane: unistavanje prirode (Haus) i isceljenje prirode (pacijenti). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Април 21, 2011 Пријави Подели Написано Април 21, 2011 Haus je izuzetno osmišljen lik,a Hugh Lorie ga ie savršeno odglumio. :cheesy: Nikola,oprosti,znam da je ,ali nisam mogla da odolim. prstgore “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Април 21, 2011 Пријави Подели Написано Април 21, 2011 P.S. Evo ti jedna zahvalnica za post. Ево и теби једна захвалница за захвалницу . dada ali ja ne mogu da se pomirim s tim da je Jov tek eto stradao da bi se drugi utjesili Зар је то мало, срадао је да би се други спасли, а он се прославио. Ко би икада знао за његове врлине да нису огољене страдањем. .......ne kontas.....ja bas i kazem da je njegovo stradanje jos vece ako je morao da strada samo radi necije pouke......ja vjerujem da je i pored toga i on imao neku 'korist'... ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука