Дијана. Написано Јун 5, 2018 Пријави Подели Написано Јун 5, 2018 Slike sa izlozbe o Dianinom podvigu, koja jos uvek traje, do 14.juna. geronymo and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
geronymo Написано Јун 5, 2018 Пријави Подели Написано Јун 5, 2018 Дијана. and kopitar је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 1, 2018 Пријави Подели Написано Јул 1, 2018 Dianin dnevnik https://hrcak.srce.hr/54981 Pregledni rad Dnevnik Diane Budisavljević 1941-1945. Diana Budisavljević Puni tekst: hrvatski, pdf (37 MB) str. 13-171 Sažetak Dnevnik Diane Budavljević zapravo je prikaz rada "Akcije Diane Budisavljević". Diana Budisavljević, rođena Obexer, porijeklom je Austrijanka, ali je svoj život vezala uz dr. Julija Budisavljevića, profesora kirurgije na zagrebačkom Medicinskom fakultetu. Rođena 1891. u Innsbrucku (Austrija) od 1919. godine živi u Zagrebu. U vrtlogu rata nesebično je svoje vrijeme i svoj život posvetila spašavanju i zbrinjavanju prvenstveno djece, ali i njihovih majki. Kako je sama napisala u listopadu 1941. godine "saznala je za stradanje židovskih i pravoslavnih žena u logorima. Za razliku od židovskih žena pravoslavnim nitko ne pomaže". Ta je spoznaja u korijenu "Akcije Diane Budisavljević". Čitajući ovaj Dnevnik, a i svu popratnu dokumentaciju, dobiva se dojam da je ona bila trajno nošena željom i voljom da pomogne i majkama i djeci koja su bila dopremljena u logore. ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јул 6, 2018 Пријави Подели Написано Јул 6, 2018 On 5.6.2018. at 23:29, geronymo рече Stavio sam ovaj dokum. film na katoličkom forumu , ali su ga uklonili kao antikatoličku propagandu... mada ja toga nisam zamjerio. Katolički odgovori privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama Odjava [ kopitar ] 0 novih poruka FAQ Traži Korisnici Profil Zadnja prijava: Sri srp 04, 2018 14:58 Sada je Pet srp 06, 2018 18:44 Neodgovoreni postovi | Pregled aktivnih temaNepročitani postovi | Novi postovi | Pogledaj svoje postove Početna » Katolički odgovori Forum » Razgovori o vjerskim temama » Zauzetost za opće dobro Vrijeme na UTC + 01:00 sata Dijana Budisavljević Strana 1 od 1 [ 5 post(ov)a ] Označi | Prikaz ispisa | E-mailiraj Prethodna tema | Sljedeća tema Autor Poruka kopitar Naslov: Dijana Budisavljević Postano: Ned srp 01, 2018 14:54 Pridružen: Pet lis 03, 2014 20:55Postovi: 131 Dijana djeca :*** maknuta antikatolička propaganda ***https://hrcak.srce.hr/54981 Akcijom Dijane Budisavljević spašeno više tisuća Jasenovačke Djece. Vrh kopitar Naslov: Re: Dijana Budisavljević Postano: Pon srp 02, 2018 18:46 Pridružen: Pet lis 03, 2014 20:55Postovi: 131 Ova divna žena je spasila oko 7000 djece iz logora Jasenovac , zar nije čudno da se o tome tako malo zna u Hrvatskoj. Ni jedna ustanova ili ulica ne nosi njezino ime , osim u Austriji . U kakvoj informativnoj blokadi mi živimo? Vrh kopitar Naslov: Re: Dijana Budisavljević Postano: Sri srp 04, 2018 14:58 Pridružen: Pet lis 03, 2014 20:55Postovi: 131 kopitar » Pon srp 02, 2018 18:46 je napisao/la: Ova divna žena je spasila oko 7000 djece iz logora Jasenovac , zar nije čudno da se o tome tako malo zna u Hrvatskoj. Ni jedna ustanova ili ulica ne nosi njezino ime , osim u Austriji . U kakvoj informativnoj blokadi mi živimo? Kad bi se mene pitalo ova bi žena bila proglašena svetom u rangu Majke Terezije iz Kalkute. Vrh Snjegovic Naslov: Re: Dijana Budisavljević Postano: Čet srp 05, 2018 20:32 Pridružen: Sub srp 01, 2017 23:10Postovi: 157 Katolicki tisak a najglasnije Glas Koncila zastupa tezu da je logor Jasenovac bio radni logor u kojem su se izucivali zanati,igrao nogomet i ustanova koja je čuvala ljude od ratnih vihora. Srbi imaju svoje mitomanije o stotinama tisuca ubijenih a mi svoje.Obzirom na hrvatski mitomanski trend o Jasenovcu tesko da ce proci teza o 7 000 spasene djece iz toga logora jer je "nemoguce" da je toliko djece tamo i bilo.Ako treba netko ce izracunati i kvadraturu logora da to dokaze. _________________ Mislim,imamo mi problema... https://youtu.be/IPsFK4hOQng Vrh kopitar Naslov: Re: Dijana Budisavljević Postano: Pet srp 06, 2018 18:42 Pridružen: Pet lis 03, 2014 20:55Postovi: 131 Snjegovic » Čet srp 05, 2018 20:32 je napisao/la: Katolicki tisak a najglasnije Glas Koncila zastupa tezu da je logor Jasenovac bio radni logor u kojem su se izucivali zanati,igrao nogomet i ustanova koja je čuvala ljude od ratnih vihora. Srbi imaju svoje mitomanije o stotinama tisuca ubijenih a mi svoje.Obzirom na hrvatski mitomanski trend o Jasenovcu tesko da ce proci teza o 7 000 spasene djece iz toga logora jer je "nemoguce" da je toliko djece tamo i bilo.Ako treba netko ce izracunati i kvadraturu logora da to dokaze. Zanimljiva informacija u vezi teksta u Glasu koncila ...da li možeš naći taj tekst i kopirati ovdje. Takvu neozbiljnost nebi očekivao ni od najžutijih tiskovina kod nas i šire. Uopće nije teško doći do relevantnih činjenica o navedenom mjestu i žrtvama ustaških zločina ...previše je dokumenata sačuvano tako da je imalo suvislim povjesničaru uglavnom jasna situavija..možda je problem oko točnog broja žrtava ali postoji službena brojka od preko 80 000 žrtava. Činjenica je da je prema izvještaju Njemačkih oficira...stavim kasnije dokumentaciju...gdje su izražavaju zaprepaštenje na postupanje prema žrtvama. Nažalost u Hrvatskoj nije nikad bilo službene isprike od strane državne a što je najžažosnije i crkvene vlasti. U odnosima drugih Europskih država je ovo davno provedeno : Njemačka- Francuska , Poljska- Njemačka itd. ( ovdje je zanimljivo da su prvo Poljski Biskupi zatražili oprost od Njemačkih). A što se tiče Jasenovačke djece pročitaj za početak dnevnik Diane Budisavljević. Vrh Prikaz prethodnih postova: Svi postovi1 dan7 dana2 tjedna1 mjesec3 mjeseci6 mjeseci1 godina Sortiraj po AutorVrijeme postaNaslov Uzlazno A-ŽSilazno Ž-A Strana 1 od 1 [ 5 post(ov)a ] Početna » Katolički odgovori Forum » Razgovori o vjerskim temama » Zauzetost za opće dobro Vrijeme na UTC + 01:00 sata Tko je online kopitar pregledava forum i 0 gostiju Možeš započinjati nove teme.Možeš odgovarati na postove.Možeš uređivati svoje postove.Možeš izbrisati svoje postove. Traži prema: Idi na: Označi forum ------------------ Katolički odgovori Forum Razgovori o vjerskim temama Crkveni pokreti Ljubav, brak, spolnost i obitelj Teme vezane uz nekatolike Zauzetost za opće dobro Odgovori Molitva, meditacija, zajedništvo Životi svetaca Preporuka filma, knjige ili glazbe O stranici Recycle Bin Pokreće phpBB® Forum Software © phpBB Group phpbb.com.hr Дијана. and geronymo је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 6, 2018 Пријави Подели Написано Јул 6, 2018 пре 58 минута, kopitar рече Kad bi se mene pitalo ova bi žena bila proglašena svetom u rangu Majke Terezije iz Kalkute. I mene, i to u obe nase crkve! Svaka cast za ovo sto si pokusao , istina i savjest moraju negdje u nekome da progovore. geronymo and kopitar је реаговао/ла на ово 1 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
geronymo Написано Јул 6, 2018 Пријави Подели Написано Јул 6, 2018 1 hour ago, kopitar рече Stavio sam ovaj dokum. film na katoličkom forumu , ali su ga uklonili kao antikatoličku propagandu... mada ja toga nisam zamjerio. Katolički odgovori privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama Odjava [ kopitar ] 0 novih poruka FAQ Traži Korisnici Profil Zadnja prijava: Sri srp 04, 2018 14:58 Sada je Pet srp 06, 2018 18:44 Neodgovoreni postovi | Pregled aktivnih temaNepročitani postovi | Novi postovi | Pogledaj svoje postove Početna » Katolički odgovori Forum » Razgovori o vjerskim temama » Zauzetost za opće dobro Vrijeme na UTC + 01:00 sata Dijana Budisavljević Strana 1 od 1 [ 5 post(ov)a ] Označi | Prikaz ispisa | E-mailiraj Prethodna tema | Sljedeća tema Autor Poruka kopitar Naslov: Dijana Budisavljević Postano: Ned srp 01, 2018 14:54 Pridružen: Pet lis 03, 2014 20:55Postovi: 131 Dijana djeca :*** maknuta antikatolička propaganda ***https://hrcak.srce.hr/54981 Akcijom Dijane Budisavljević spašeno više tisuća Jasenovačke Djece. Vrh kopitar Naslov: Re: Dijana Budisavljević Postano: Pon srp 02, 2018 18:46 Pridružen: Pet lis 03, 2014 20:55Postovi: 131 Ova divna žena je spasila oko 7000 djece iz logora Jasenovac , zar nije čudno da se o tome tako malo zna u Hrvatskoj. Ni jedna ustanova ili ulica ne nosi njezino ime , osim u Austriji . U kakvoj informativnoj blokadi mi živimo? Vrh kopitar Naslov: Re: Dijana Budisavljević Postano: Sri srp 04, 2018 14:58 Pridružen: Pet lis 03, 2014 20:55Postovi: 131 kopitar » Pon srp 02, 2018 18:46 je napisao/la: Ova divna žena je spasila oko 7000 djece iz logora Jasenovac , zar nije čudno da se o tome tako malo zna u Hrvatskoj. Ni jedna ustanova ili ulica ne nosi njezino ime , osim u Austriji . U kakvoj informativnoj blokadi mi živimo? Kad bi se mene pitalo ova bi žena bila proglašena svetom u rangu Majke Terezije iz Kalkute. Vrh Snjegovic Naslov: Re: Dijana Budisavljević Postano: Čet srp 05, 2018 20:32 Pridružen: Sub srp 01, 2017 23:10Postovi: 157 Katolicki tisak a najglasnije Glas Koncila zastupa tezu da je logor Jasenovac bio radni logor u kojem su se izucivali zanati,igrao nogomet i ustanova koja je čuvala ljude od ratnih vihora. Srbi imaju svoje mitomanije o stotinama tisuca ubijenih a mi svoje.Obzirom na hrvatski mitomanski trend o Jasenovcu tesko da ce proci teza o 7 000 spasene djece iz toga logora jer je "nemoguce" da je toliko djece tamo i bilo.Ako treba netko ce izracunati i kvadraturu logora da to dokaze. _________________ Mislim,imamo mi problema... https://youtu.be/IPsFK4hOQng Vrh kopitar Naslov: Re: Dijana Budisavljević Postano: Pet srp 06, 2018 18:42 Pridružen: Pet lis 03, 2014 20:55Postovi: 131 Snjegovic » Čet srp 05, 2018 20:32 je napisao/la: Katolicki tisak a najglasnije Glas Koncila zastupa tezu da je logor Jasenovac bio radni logor u kojem su se izucivali zanati,igrao nogomet i ustanova koja je čuvala ljude od ratnih vihora. Srbi imaju svoje mitomanije o stotinama tisuca ubijenih a mi svoje.Obzirom na hrvatski mitomanski trend o Jasenovcu tesko da ce proci teza o 7 000 spasene djece iz toga logora jer je "nemoguce" da je toliko djece tamo i bilo.Ako treba netko ce izracunati i kvadraturu logora da to dokaze. Zanimljiva informacija u vezi teksta u Glasu koncila ...da li možeš naći taj tekst i kopirati ovdje. Takvu neozbiljnost nebi očekivao ni od najžutijih tiskovina kod nas i šire. Uopće nije teško doći do relevantnih činjenica o navedenom mjestu i žrtvama ustaških zločina ...previše je dokumenata sačuvano tako da je imalo suvislim povjesničaru uglavnom jasna situavija..možda je problem oko točnog broja žrtava ali postoji službena brojka od preko 80 000 žrtava. Činjenica je da je prema izvještaju Njemačkih oficira...stavim kasnije dokumentaciju...gdje su izražavaju zaprepaštenje na postupanje prema žrtvama. Nažalost u Hrvatskoj nije nikad bilo službene isprike od strane državne a što je najžažosnije i crkvene vlasti. U odnosima drugih Europskih država je ovo davno provedeno : Njemačka- Francuska , Poljska- Njemačka itd. ( ovdje je zanimljivo da su prvo Poljski Biskupi zatražili oprost od Njemačkih). A što se tiče Jasenovačke djece pročitaj za početak dnevnik Diane Budisavljević. Vrh Prikaz prethodnih postova: Svi postovi1 dan7 dana2 tjedna1 mjesec3 mjeseci6 mjeseci1 godina Sortiraj po AutorVrijeme postaNaslov Uzlazno A-ŽSilazno Ž-A Strana 1 od 1 [ 5 post(ov)a ] Početna » Katolički odgovori Forum » Razgovori o vjerskim temama » Zauzetost za opće dobro Vrijeme na UTC + 01:00 sata Tko je online kopitar pregledava forum i 0 gostiju Možeš započinjati nove teme.Možeš odgovarati na postove.Možeš uređivati svoje postove.Možeš izbrisati svoje postove. Traži prema: Idi na: Označi forum ------------------ Katolički odgovori Forum Razgovori o vjerskim temama Crkveni pokreti Ljubav, brak, spolnost i obitelj Teme vezane uz nekatolike Zauzetost za opće dobro Odgovori Molitva, meditacija, zajedništvo Životi svetaca Preporuka filma, knjige ili glazbe O stranici Recycle Bin Pokreće phpBB® Forum Software © phpBB Group phpbb.com.hr Tužan zbog reakcije administratora ali i radostan da ima ljudi, kao što Dijana reče. Дијана. and kopitar је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јул 6, 2018 Пријави Подели Написано Јул 6, 2018 пре 2 минута, geronymo рече Tužan zbog reakcije administratora ali i radostan da ima ljudi, kao što Dijana reče. Neznam čemu takva reakcija radi se o kvalitetnom i nagrađivanom dokumentarnom filmu . https://www.tportal.hr/magazin/clanak/dokumentarni-film-dianina-lista-osvojio-glavnu-nagradu-eave-20120121 Ali budem ja već reagirao na to ali polako i postepeno ...šteta što u Hrvatskoj nema ovako svestranog i kvalitetnog foruma kao ŽRU , po meni ima kvalitetu da postane i opće kršćanski i međunarodni. geronymo and Благовесник је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 6, 2018 Пријави Подели Написано Јул 6, 2018 1 hour ago, kopitar рече Neznam čemu takva reakcija radi se o kvalitetnom i nagrađivanom dokumentarnom filmu . https://www.tportal.hr/magazin/clanak/dokumentarni-film-dianina-lista-osvojio-glavnu-nagradu-eave-20120121 Ali budem ja već reagirao na to ali polako i postepeno ...šteta što u Hrvatskoj nema ovako svestranog i kvalitetnog foruma kao ŽRU , po meni ima kvalitetu da postane i opće kršćanski i međunarodni. I veoma lijepom i casnom dijelu vase istorije. Ne moze nikako da se sakrije, to je 'grad koji na gori stoji'. Da nisu tako uskogrudi pa i glupi, shvatili bi da im to ide u prilog. Jer da nije Stepinac odoborio da ona djeluje, sipak bi mogla. Nasao bi se vec neki 'domoljub' da je smakne. geronymo је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јул 6, 2018 Пријави Подели Написано Јул 6, 2018 1 hour ago, Дијана. рече I veoma lijepom i casnom dijelu vase istorije. Ne moze nikako da se sakrije, to je 'grad koji na gori stoji'. Da nisu tako uskogrudi pa i glupi, shvatili bi da im to ide u prilog. Jer da nije Stepinac odoborio da ona djeluje, sipak bi mogla. Nasao bi se vec neki 'domoljub' da je smakne. Eto vidiš da i Stepinac može učiniti dobro djelo.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 6, 2018 Пријави Подели Написано Јул 6, 2018 Pa da, realno, mogao je on i mnogo više, ali... Npr. Diana se žalila u dnevniku koliko je malo od njega podrške dobila, ali realno, nije ni bila svjesna koliko je to opasna igra i koliko je značajno to što jeste dobila... ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јул 6, 2018 Пријави Подели Написано Јул 6, 2018 пре 10 минута, Дијана. рече Pa da, realno, mogao je on i mnogo više, ali... Npr. Diana se žalila u dnevniku koliko je malo od njega podrške dobila, ali realno, nije ni bila svjesna koliko je to opasna igra i koliko je značajno to što jeste dobila... Ne znamo koliko je Stepinac bio upoznat sa razmjerima zla u samom početku ...kao da mu se otvaraju oči tek kad djeca počinju dolaziti .. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 6, 2018 Пријави Подели Написано Јул 6, 2018 Možda... ali je trajalo i trajalo... da se on založio sa svim svojim autoritetom, sigurno bi bilo sve drugačije... Jedan svećenik u okolini Banjaluke svojom riječju hrabrom i čovječnom spasio je 1000 ljudi od klanja... Mislim da je to onaj koji je bio biskup posle rata, on i slj.episkop banjalučki (nakon Platona) su se izmirili, ima slika zajednička... kopitar је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 30, 2018 Пријави Подели Написано Јул 30, 2018 Јефимија А and kopitar је реаговао/ла на ово 1 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Август 2, 2019 Пријави Подели Написано Август 2, 2019 Nešto sam o Diani pokušao pisati na forumu "katolički odgovori", uglavnom negativne refleksije od vjernika katolika. Izgleda da nas lijevičarski humanitarci i ateisti pretekoše za kraljevstvo Božje jer bolje izvršiše Isusovu zapovijed ljubavi od nas vjernika. Film o Diani je dobio sve moguće nagrade a Crkva i crkveni mediji šute ko zaliveni dok desničari bjesne što film general nije dobio ništa. http://www.katolicki.info/forum/viewtopic.php?f=22&t=2247 Срндаћ and Благовесник је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Август 6, 2019 Пријави Подели Написано Август 6, 2019 On 2.8.2019. at 15:19, kopitar рече Nešto sam o Diani pokušao pisati na forumu "katolički odgovori", uglavnom negativne refleksije od vjernika katolika. Izgleda da nas lijevičarski humanitarci i ateisti pretekoše za kraljevstvo Božje jer bolje izvršiše Isusovu zapovijed ljubavi od nas vjernika. Film o Diani je dobio sve moguće nagrade a Crkva i crkveni mediji šute ko zaliveni dok desničari bjesne što film general nije dobio ništa. http://www.katolicki.info/forum/viewtopic.php?f=22&t=2247 Ovi moji na "ko" forumu pokušavaju prodati da je dnevnik Diane Budisavljević sumnjive autentičnosti. http://www.katolicki.info/forum/viewtopic.php?f=22&t=2247 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука