Jump to content

Мисионарење РКЦ

Оцени ову тему

Препоручена порука

Савет свим римокатолицима који настоје да воде дијалог са православним Србима и да промовишу екуменистичке идеје о постизању јединства: инсистирање на томе да  докажете Србима да је Степинац свет човек је КОНТРАПРОДУКТИВНО. Тако никад нећете ништа постићи у жељеном правцу. Ако желите да вас слушамо и уважавамо ваше разлоге и идеје, просто не покрећите тему о Степинцу и/или немојте нас убеђивати у његову светост.

Svet će biti u našoj (Katoličkoj) Crkvi stoga je bespredmetno uopće pričati o tome da li je svet za vas (Pravoslavce), ionako nas smatrate inovjernima i nema potreba da razbijate glavu oko toga tko je svet, a tko ne, isto kao što ja Katolik ne razbijam glavu da li je neki vaš svetac nakon 1054. i moj svetac. Nije me briga osim ako sam ne osjetim da je stvarno svet kao što je slučaj sa sv. Vasilijem iz Ostroga ili kao što je netko od vas spomenuo Sv. Ivanu Orleansku kao sveticu koju priznaje. Što se živcirate oko toga hoće li Stepinac postati svetac ili ne, vi imate svoje mišljenje o njemu koje nitko ne želi izmjeniti - i gotovo.

Istina je uvijek negdje u sredini..

Подели на овим сајтовима

• Одговори 80
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Što se živcirate oko toga hoće li Stepinac postati svetac ili ne, vi imate svoje mišljenje o njemu koje nitko ne želi izmjeniti - i gotovo.

Хајде прочитај моју поруку још једном па ћеш видети да ово што пишеш уопште нема везе са оним о чему ја говорим. Мене савршено не занима да ли га ви сматрате светим, то је ваша ствар. Објашњавам вам да то што инсистирате да НАС УБЕДИТЕ  у његову светост јесте контрапродуктивно ако желите да вас као саговорнике саслушамо и да уважавамо ваше идеје. Чим инсистирате на томе, ми аутоматски затварамо врата срца и све ваше речи и идеје одлазе у ветар. Али, ако ти мислиш другачије, слободно настави, твоја ствар.

Подели на овим сајтовима

Објашњавам вам да то што инсистирате да НАС УБЕДИТЕ  у његову светост јесте контрапродуктивно ако желите да вас као саговорнике саслушамо и да уважавамо ваше идеје. Чим инсистирате на томе, ми аутоматски затварамо врата срца и све ваше речи и идеје одлазе у ветар. Али, ако ти мислиш другачије, слободно настави, твоја ствар.

Pa vi ga uvijek prvi vadite na repertoar, zar ne?

Evo ovdje, imaš ga i ovdje, tema ova, ova, ova, ova i još mnogo drugih. Znaš da ga ne spominjemozbog vas ali se uvijek nađe netko od pravoslavaca tko ga spomene u svakoj temi vezanoj uz Katoličku Crkvu stoga mi ne nabijaj krivnju.

Подели на овим сајтовима

Савет свим римокатолицима који настоје да воде дијалог са православним Србима и да промовишу екуменистичке идеје о постизању јединства: инсистирање на томе да  докажете Србима да је Степинац свет човек је КОНТРАПРОДУКТИВНО. Тако никад нећете ништа постићи у жељеном правцу. Ако желите да вас слушамо и уважавамо ваше разлоге и идеје, просто не покрећите тему о Степинцу и/или немојте нас убеђивати у његову светост.

Većinu tema o katoličkim svetiteljima su pokrenuli čanovi Foruma koji sa katoličanstvom nemaju ništa zajedničko.

Nadji mi Laziću GDJE, KADA, KAKO, NA KOJI NAČIN I KOGA sam ja "ubedjivao" na Forumu u Stepinčevu svetost.

:bla: 0205_whistling

Подели на овим сајтовима

PISMO DR PRVOSLAVA GRIZOGONA STEPINCU

U Zemunu, 8.2.1942.

Dr Prvoslav GRIZOGONO

"Punih 10 mjeseci kako se po Hrvatskoj na najzvjerskiji nacin Srbi ubijaju i unistavaju se milijarde njihova imetka, a  stida i gnjeva oblijeva lice svakog postenog Hrvata."

"Pokolj Srba poceo je prvih dana jadne Nezavisne Drzave Hrvatske (Gospic, Glina, Gudovac, Bosanska Krajina, itd) i traje bez prekidanja i ovih dana.

Nije sva strahota u samom ubijanju. Ona je u ubijanju svega od reda: staraca, zena i djece, i to u ubijanju uz strahovito divljacko mucenje."

"Uzas ovih nedjela zaprepastio je i Nijemce i Talijane. Oni su fotografirali ogroman broj slucajeva ovih uzasnih pokolja. Nijemci govore da su Hrvati ovo radili i za vrijeme tridesetogodisnjeg rata i da je od toga doba postala u Njemackoj izreka: Sacuvaj nas, Boze, kuge, gladi i Hrvata. Srijemski Nijemci preziru nas radi toga i postupaju sa Srbima covjecno. Talijani su fotografirali posudu od 3,5 kilograma srpskih ociju, te jednog Hrvata okicenog s ogrlicom, od nanizanih srpskih ociju i jednoga koji je dosao u Dubrovnik opasan sa dva derdana srpskih jezika."

"U jasenovackom logoru i danas se muce i propadaju hiljade Srba..."

"U povijesti Evrope nije bilo ovakvih slucajeva. Mora se poci u Aziju u doba Tamerlana i Dzingis kana ili u Afriku, u crnacke drzave njihovih krvolocnih vlada, da se naide na slicne slucajeve. Sa ovim je hrvatsko ime osramoceno na vjekove. Nista nas ne moze potpuno oprati."

"Zasto ja ovo pisem Vama, kada niste politicka licnost i ne mozete za ovo snositi odgovornost? Evo zasto: u svima ovim besprimjernim divljackim zlocinstvima koji su vise no bezbozni, sudjelovala je i nasa katolicka crkva. Veliki broj svecenika, klerika, fratara i organizovane katolicke mladezi sudjelovali su u svemu ovome; katolicki svecenici postali su logornici i tabornici ustaski, te su kao takovi naredivali i odobravali ta strasna mucenja i klanja krstenog svijeta. Cak je i jedan katolicki svecenik zaklao jednog pravoslavnog svecenika. Oni to nisu smjeli ciniti bez dozvole svojih biskupa, a ako su cinili bez nje, onda su morali gubiti sluzbu i doci pred sud. Buduci da se to nije dogodilo, znaci da su biskupi dali svoju dozvolu."

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Подели на овим сајтовима

Ja imam pisma gdje se piše o zločinima četnika po Dalmatinskom zaleđu, Hercegovini, Lici, Bosni.. Ni jedan vladika ni patrijarh nije rekao "dosta je bilo, braćo." Dakle, uvijek imaju dvije strane. Ali to je Sizifov posao pričati o tome, zar ne?

A gledaj to i sa ove strane: naša Krščanska vjera dopušta oružanu obranu tako da nikada ne znaš što je bilo da se tako ubijalo. Obrana je gadna stvar, nikada ne znaš... a znaš da se smijemo braniti od napadača, povući okidač i poslati ga u "večna lovišta, hiljadu mu doboša" to je kažu dopušteno braniti svoj narod, svoj teritorij i sl. od krvoločnih napadača. Sve je dopušteno ima i tema gdje su mi tvoji pričali o tome da se smije ubijati u obrani iako sam ja govorio da ne ni tada ali eto popustih i ja i prihvatih da je ubojstvo ok ali kada se brani (a Hrvati Katolici kao i Hrvati Muslimani iz današnje BiH su se branili jer su bili svoji na svome)

Подели на овим сајтовима

Које књиге и који свједоци?

Ове балканске историје које могу послужити као тоалет-папир?

Наручене историје које се мијењају по потреби, јел те?

Или имаш неке релевантне научне радове признатих универзитета?

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

Савет свим римокатолицима који настоје да воде дијалог са православним Србима и да промовишу екуменистичке идеје о постизању јединства: инсистирање на томе да  докажете Србима да је Степинац свет човек је КОНТРАПРОДУКТИВНО. Тако никад нећете ништа постићи у жељеном правцу. Ако желите да вас слушамо и уважавамо ваше разлоге и идеје, просто не покрећите тему о Степинцу и/или немојте нас убеђивати у његову светост.

Većinu tema o katoličkim svetiteljima su pokrenuli čanovi Foruma koji sa katoličanstvom nemaju ništa zajedničko.

Nadji mi Laziću GDJE, KADA, KAKO, NA KOJI NAČIN I KOGA sam ja "ubedjivao" na Forumu u Stepinčevu svetost.

0409_feel stadaradim

Нисам говорио о томе ко је покретао теме. Рекао сам да је контрапродуктивно за дијалог, који наводно негујете са православним Србима, да нас убеђујете у Степинчеву светост (када се о њему на било који начин поведе реч).

Што се тиче твог питања где,када, како итд. си убеђивао, без претераног трагања могао бих те подсетити

да си говорио:

"И написао сам да је за разлику од њега који је бо лажним али проусташким православним јерархом Степинац био истинским католичким и антиусташким надбискупом."

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,14723.0.html

"Evo link o blaženom kardinalu Stepincu. To je titula koju ima kod nas.

Ako je kod vas vođen kao "koljač" Stepinac kod nas to nije - za informaciju!

Naravno da organizacija kojoj je na čelu zločinac i arcijeretik rimski Papa

može imati samo koljače i ratne zločince za kardinale i svece. Kakve dugačije

bi mogla i mati? Sasvim jasna stvar! Šta je sad tu toliko čudno i k snebivanju?

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,13250.25.html

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,13163.msg411762.html#msg411762"

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,14332.0.html

Подели на овим сајтовима

Савет свим римокатолицима који настоје да воде дијалог са православним Србима и да промовишу екуменистичке идеје о постизању јединства: инсистирање на томе да  докажете Србима да је Степинац свет човек је КОНТРАПРОДУКТИВНО. Тако никад нећете ништа постићи у жељеном правцу. Ако желите да вас слушамо и уважавамо ваше разлоге и идеје, просто не покрећите тему о Степинцу и/или немојте нас убеђивати у његову светост.

slava3 4chsmu1

Нисам говорио о томе ко је покретао теме. Рекао сам да је контрапродуктивно за дијалог, који наводно негујете са православним Србима, да нас убеђујете у Степинчеву светост (када се о њему на било који начин поведе реч).

Што се тиче твог питања где,када, како итд. си убеђивао, без претераног трагања могао бих те подсетити

да си говорио:

"И написао сам да је за разлику од њега који је бо лажним али проусташким православним јерархом Степинац био истинским католичким и антиусташким надбискупом."

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,14723.0.html

"Evo link o blaženom kardinalu Stepincu. To je titula koju ima kod nas.

Ako je kod vas vođen kao "koljač" Stepinac kod nas to nije - za informaciju!

Naravno da organizacija kojoj je na čelu zločinac i arcijeretik rimski Papa

može imati samo koljače i ratne zločince za kardinale i svece. Kakve dugačije

bi mogla i mati? Sasvim jasna stvar! Šta je sad tu toliko čudno i k snebivanju?

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,13250.25.html

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,13163.msg411762.html#msg411762"

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,14332.0.html

U prvoj izjavi se ne pominje nikakav svetac, u drugoj je riječ o njegovom aktualnom oficijalnom titulu blaženika koji kardinal Alojzije Stepinac ima kod nas u katoličkoj Crkvi a opet nije išlo o nikakvo ubjedjivanje s moje strane vas o njegovoj svetosti već o konstataciju da se njegov status ili bilo kojeg drugog katoličkog sveca u katoličkoj Crkvi nikad nije odredjivao a niti ikada bude odredjivati, definirati ili rukovoditi mišljenjem široke javnosti, pogotovu ne osoba koje nisu članovima katoličke Crkve. Takvo nešto je nemoguće i sasvim isključeno a o tome se uopšte nema šta raspravljat. Shvatite konačno da je to naša unutarcrkvena stvar do koje si mi ne dozvoljavamo govoriti nikom tko nije u katoličkoj Ckvi isto kao što se postavljanje i proglašavanje vaših svetaca ne rukovodi niti uzima ogled na mišljenje nikoga tko nije u pravoslavnoj Crkvi. A tako to i treba da bude i nikakav ekumenizam ili antiekumenizam s tim nema što do činjenja. Nikoga pri tom nisam uvjerovao da za njega treba biti Stepinac svetiteljem kao nama već upravo obrnuto, sam vam morao reći da ako vama nije svetiteljem nama jeste i da zbog toga s vama ne mogu dijeliti to isto vaše mišljenje koje imate vi o njiemu. Ja se takodjer ne petljam do vaših potencijalnih niti oficijalnih svetitelja niti načina ili razloga kako i zašto su neki bili a neki naopak nisu kod vas proglašeni svetima. Na to da bismo mogli jedni drugima učestvovati i uzajamno utjecati na kanonizačne procese, davati veta, vetovati neke korake i slično je previše rano govoriti, ne budite tako nestrpljivi. Čak i ako se možda ujedinimo prvih nekoliko stotina godina će to nužno morati biti s vrlo visokim stepenom obostrane autonomije pa se s vana skoro neće ni primjetiti da smo ponovo zajedno jer svaka Crkva - PC i KC će o mnogim ključnim stvarima još dugo potom odlučivati samostalno i sasvim nezavisno od te druge.

Подели на овим сајтовима

То да ли је оно што си писао уверавање нас осталих или није, нека просуде остали. А пошто видим да се ваше (Леополдово и твоје) неразумевање онога што говорим наставља, поновићу још једном, у нади да ћете најзад схватити:апсолутно ме не занима каквим га ви сматрате, нити имам жељу да утичем на то, као што је случај и са осталим православцима. Нити можемо нити хоћемо. То што причаш благе везе нема са оним што сам ја рекао, а то је ДА ЈЕ ЗА ВАС КОНТРАПРОДУКТИВНО ДА У ЕКУМЕНИСТИЧКОМ ДИЈАЛОГУ СА ПРАВОСЛАВНИМ СРБИМА ИНСИСТИРАТЕ НА ТВРДЊИ ДА ЈЕ СТЕПИНАЦ БЛАЖЕНИК, СВЕТАЦ, ПРАВЕДНИК, ШТА ЛИ ВЕЋ. Свакоме ко разуме српски јасно је шта хоћу да кажем и да то није оно о чему ти пишеш у горњој поруци.

Подели на овим сајтовима

То да ли је оно што си писао уверавање нас осталих или није, нека просуде остали. А пошто видим да се ваше (Леополдово и твоје) неразумевање онога што говорим наставља, поновићу још једном, у нади да ћете најзад схватити:апсолутно ме не занима каквим га ви сматрате, нити имам жељу да утичем на то, као што је случај и са осталим православцима. Нити можемо нити хоћемо. То што причаш благе везе нема са оним што сам ја рекао, а то је ДА ЈЕ ЗА ВАС КОНТРАПРОДУКТИВНО ДА У ЕКУМЕНИСТИЧКОМ ДИЈАЛОГУ СА ПРАВОСЛАВНИМ СРБИМА ИНСИСТИРАТЕ НА ТВРДЊИ ДА ЈЕ СТЕПИНАЦ БЛАЖЕНИК, СВЕТАЦ, ПРАВЕДНИК, ШТА ЛИ ВЕЋ. Свакоме ко разуме српски јасно је шта хоћу да кажем и да то није оно о чему ти пишеш у горњој поруци.

Mili moj Laziću,mani se jednom već ćorava posla i okani me se, ja na ničem insistirati ne moram a nije mi to ni potrebno. Za mene je on čim jest u katoličkoj Crkvi, blaženikom a kad ga Sveti Otac Papa Benedikt XVI proglasi svetim biće tad svetim, šta je sad tu tako nerazumljivo? A za tebe je neki vaš svetac vašim svetiteljem, za mene nije isto kao što ni ti naši nisu vama, šta je tu toliko neshvatjivo? Da imamo sve iste svece i svetitelje bili bismo ista Crkva a ne katolička i pravoslavna. A to jeste tako i ostaje tako bez obzira na ikakav dijalog ili nedijalog i ja nemam nikakve posebne potrebe da ni vas niti ikoga u svijetu ubjedjujem da su sveci katolčke Crkve svecima katoličke Crkve, najmanje tebe osobno a to isto kao što ni mene niko ne treba ubjedjivati da su sveci i svetitelji vaše Crkve svecima i sveiteljima vaše pravoslavne Crkve, to vam ja vjerujem i bez toga i to bez obzira na neki taj ekumenizam, dijalog ili nedijalog, jel sad to malo jasnije? Ako nije ja ti to pošaljem ponovo putem PM.

Подели на овим сајтовима

Ja imam pisma gdje se piše o zločinima četnika po Dalmatinskom zaleđu, Hercegovini, Lici, Bosni.. Ni jedan vladika ni patrijarh nije rekao "dosta je bilo, braćo." Dakle, uvijek imaju dvije strane. Ali to je Sizifov posao pričati o tome, zar ne?

Poredjenje ti je kao kada bi stavio u istu ravan Tomsona i Baju malog knindzu.Tomson puni stadione a Baja više ni seosku kafanu ne može da napuni.
Подели на овим сајтовима

@ Зејрон

Пошто, упркос свим мојим напорима, ниси успео да разумеш моју мисао, више је нећу понављати.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...