Jump to content

Мисионарење РКЦ

Оцени ову тему

Препоручена порука

Jos gore. Vatikan nije reagovao na podrzavanje zlocinackih dela...

Cutanje je znak odobravanja. Zar ne?

U ovom tekstu koji si postavio vidim i da je sud u Hagu osnovan na zahtev Hrvatske. Zar to nije ono: ''Ko drugome jamu kopa, sam u nju upada''

Ja sam iskreno ocekivao da ce se Hrvati pobuniti. Nisam to ocekivao od crkve. Koja je misija ovo? Ubij-zakolji ili Srbe na vrbe?

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 80
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Koja zločinačka djela je to Vatikan podržavao?

Recimo, 1989...

Mitinge Miloševića, Šešelja, Raškovića, Draškovića i Martića koji su pozivali na rat?

Recimo 1991...

Ubojstva Vukovarskih civila (žena, djece, staraca) ili pokolj na Ovčari, raketiranje dječjih vrtića u Zadru, tenkovske udare na civilne ciljeve u Šibeniku, uništavanje Dubrovačke stare gradske jezgre te palež, ubojstva i pljačkanje obližnjih Konavala, bombardiranje Gospića, klanje seljana na Bilogori i zapadnoj Slavoniji, itd. itd.

Vatikan nije podržavao ta zlodjela, dapače osuđivao je navedena zlodjela s početka 1990-ih.

I SPC je osudila ta klanja, silovanja, pljačku i ubojstva nevinih 1991., jel tako...?

Istina je uvijek negdje u sredini..

Подели на овим сајтовима

Nije osudila, ali isto tako nije podrzala Milosevica i generale koji su osudjeni u Hagu kao sto su to uradili Biskupi RKC. Posto si mi objasnio da Hrvatska nema autokefalnost crkve znaci da su biskupi RKC podrzali koljace, a ako je sediste RKC u Vatikanu znaci da je vatikan precutno podrzao  ''HRVATSKE JUNAKE I DOMOBRANE'' ne reagovavsi na poruke hrvatskih biskupa.

Jasnije?

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ima li kod vas u blizini Katoličkih misionara?

У Јагодини је једно време био римокатолички свећеник, али је отишао. Мислим да је сада центар у Смедереву.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Nije osudila, ali isto tako nije podrzala Milosevica i generale koji su osudjeni u Hagu kao sto su to uradili Biskupi RKC. Posto si mi objasnio da Hrvatska nema autokefalnost crkve znaci da su biskupi RKC podrzali koljace, a ako je sediste RKC u Vatikanu znaci da je vatikan precutno podrzao  ''HRVATSKE JUNAKE I DOMOBRANE'' ne reagovavsi na poruke hrvatskih biskupa.

Jasnije?

Црква је увек осуђивала злочин на челу са нашим светим Патријархом Павлом:

https://www.pouke.org/facebook/status/742

https://www.pouke.org/facebook/status/206

Сад да се вратимо на тему

Подели на овим сајтовима

У Јагодини је једно време био римокатолички свећеник, али је отишао. Мислим да је сада центар у Смедереву.

Какав мисионар, па то би био прозелитизам а томе нема места у једној православној држави. Мисионарите по Африци и некрштеним крајевима, овде би то било преобраћање а то није фер.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Какав мисионар, па то би био прозелитизам а томе нема места у једној православној држави. Мисионарите по Африци и некрштеним крајевима, овде би то било преобраћање а то није фер.

Овај свештеник и није био мисионар. Он је био ту за људе римокатоличке вероисповести, међутим у Јагодини их готово нема- веома мало, једва 20-ак. Зато је и затворена римокатоличка црква.

Подели на овим сајтовима

Recimo, 1989...

Mitinge Miloševića, Šešelja, Raškovića, Draškovića i Martića koji su pozivali na rat?

Pozivanje na pripremu za odbrambreni rat sto se pokazalo potpuno ispravno i tacno. Da nije njih bilo Srbi bi nespremni docekali klanje. Na srecu nije bilo tako.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Овај свештеник и није био мисионар. Он је био ту за људе римокатоличке вероисповести, међутим у Јагодини их готово нема- веома мало, једва 20-ак. Зато је и затворена римокатоличка црква.

Oče Ivane nije zatvorena mi Crkve ne zatvaramo u beogradskoj nadbiskupiji, nego otvaramo nove. Mi smo sasvim posebna nadbiskupija u Srbiji i tako treba da nas posmatrate. Nemamo ništa sa drugim biskupijama mi sebe nazivamo srpskim katolicima kao geografska odrednica. U mojoj župi su uglavnom treće četvrte generacije , ima i naravno bakuica i deka ali teško da bi mogli da da napravimo neko nacionalno opredeljenje ako jedino se ne bi pozivali na prababe i čukundede.

Nama ne treba misionar, jer smo domicilni i postojali smo i pre raskola i posle raskola o čemu ima koliko hoćete materijalnih dokaza. U samoj tvrđavi za vreme despota Brankovića je postojala katolička crkva. Poznati su čak i međusobni sukobi između dubrovačkih i bosanskih fratara u Smederevu i okolini. U Nišu je naročito boo oči jedan Poljak kojeg Štrosmajer nije trpeo.

Jednostavno ima mali broj rimokatolika uglavnom su to Albanci starosedeoci iz Jagodine, Paraćina i Svilajnca. Kad kažem starosedeoci to je treća generacija rođena u tim mestima. Ukupno ih ima oko 40 ak zajedno sa neokatakumenima. Sveštenik iz Jagodine je zato i sveštenik kod nas u Smederevu, mada se nama "smederevcima" to ni malo ne sviđa jer mi kao nekadašnje sedište biskupa, od kojih je jedan čak boreći se sa Srbima protiv Turaka, biva od Turaka uhvaćen i živog su ga odrali. Pokopan je negde u unutrašnjosti tvrđave smederevske, pa smatramo da Smederevo treba da ima župnika koji nije i Jagodinski već isključivo smederevski.

O tome naravno odlučuje naš nadbiskup i verujemo da je  tako odlučio jer postoje neki važni razlozi. I danas u zvaničnim dokumentima se pominje beogradsko-smederevska nadbiskupija, ali da se zna da smo mi starija.

Подели на овим сајтовима

Recimo, 1989...

Pozivanje na pripremu za odbrambreni rat sto se pokazalo potpuno ispravno i tacno. Da nije njih bilo Srbi bi nespremni docekali klanje. Na srecu nije bilo tako.

"Bvaćo Svbi! Ubijmo ih pvve da oni nas ne ubiju pvvi!" - Šešelj.

(ma sjajno.. logika ko iz pakla...)

Istina je uvijek negdje u sredini..

Подели на овим сајтовима

Recimo, 1989...

Ne znam da li je to rekao ali na osnovu istorijskog iskustva i prava svakoga na samoodbranu ne bi me cudilo da je tako nesto receno.

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

Pa kada uporedimo Papin  prijem  Tompsona u Vatikanu sa ovim .... mrtva trka gde je dublji mrak.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...