Aquilius Cratus Написано Март 20, 2011 Пријави Подели Написано Март 20, 2011 А сад нам кажи као што је питао горе дечко,да ли ја смем да имам сексуалне односе са девојком пре брака? Ako se volite onda da! Са тим да ја ако не нађем неку која је верник,па да ме разуме можемо заједно до венчања.Али ако ја нађем неку коју волим,имам сексуалне односе,а после ме шутне,шта онда? Isto sto i ako te sutne u braku. Nije blud greska u koracima nego je promasaj suta na kosh. A taj kosh je u ovo slucaju izgaranje jedan za drugog. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Март 20, 2011 Пријави Подели Написано Март 20, 2011 http://www.svetosavlje.org/pastir/index.php?qa=2228 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Март 20, 2011 Пријави Подели Написано Март 20, 2011 А сад нам кажи као што је питао горе дечко,да ли ја смем да имам сексуалне односе са девојком пре брака? Ako se volite onda da! Са тим да ја ако не нађем неку која је верник,па да ме разуме можемо заједно до венчања.Али ако ја нађем неку коју волим,имам сексуалне односе,а после ме шутне,шта онда? Isto sto i ako te sutne u braku. Nije blud greska u koracima nego je promasaj suta na kosh. A taj kosh je u ovo slucaju izgaranje jedan za drugog. Ја сам на светосавље.цом и овде на форуму видео да је то грех и убедарио сам се жешће,јел може још неко од чланова форум да каже? 0203_cool Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 20, 2011 Пријави Подели Написано Март 20, 2011 Ја сам на светосавље.цом и овде на форуму видео да је то грех и убедарио сам се жешће,јел може још неко од чланова форум да каже? 0203_cool To je jedan od razloga zasto se sajt svetosavlje.org izbegava!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Март 20, 2011 Пријави Подели Написано Март 20, 2011 А сад нам кажи као што је питао горе дечко,да ли ја смем да имам сексуалне односе са девојком пре брака? Ako se volite onda da! Са тим да ја ако не нађем неку која је верник,па да ме разуме можемо заједно до венчања.Али ако ја нађем неку коју волим,имам сексуалне односе,а после ме шутне,шта онда? Isto sto i ako te sutne u braku. Nije blud greska u koracima nego je promasaj suta na kosh. A taj kosh je u ovo slucaju izgaranje jedan za drugog. Ја сам на светосавље.цом и овде на форуму видео да је то грех и убедарио сам се жешће,јел може још неко од чланова форум да каже? :cheesy: А што не би попричао са духовником? Мислим, свака част .com и .org али можда те свештеник боље познаје а не да овде тражиш савете... Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Март 20, 2011 Пријави Подели Написано Март 20, 2011 А сад нам кажи као што је питао горе дечко,да ли ја смем да имам сексуалне односе са девојком пре брака? Ako se volite onda da! Са тим да ја ако не нађем неку која је верник,па да ме разуме можемо заједно до венчања.Али ако ја нађем неку коју волим,имам сексуалне односе,а после ме шутне,шта онда? Isto sto i ako te sutne u braku. Nije blud greska u koracima nego je promasaj suta na kosh. A taj kosh je u ovo slucaju izgaranje jedan za drugog. Ја сам на светосавље.цом и овде на форуму видео да је то грех и убедарио сам се жешће,јел може још неко од чланова форум да каже? facenew22222222 А што не би попричао са духовником? Мислим, свака част .com и .org али можда те свештеник боље познаје а не да овде тражиш савете... Па овде исто има људи који доста знају,као и свештеника..само разматрамо тако нешто,кад дође до тог момента питаћу сигурно све до детаља bliss jeeee Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drradomir Написано Март 20, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Март 20, 2011 Добро, а како стоје ствари са сексом у време поста? Да вас дакле нико не осуђује за јело или за пиће, или за какав празник, или за младине, или за суботе; (Колошанима 2:16) Веру, коју имаш, имај за себе пред Богом. Блажен је ко не осуђује самога себе за оно што сматра да је добро - (Римљанима 14:22) И пруживши руку своју на ученике своје рече: Ето мати моја и браћа моја. Јер ко извршује вољу Оца мог који је на небесима, онај је брат мој и сестра и мати. (Матеј 12: 47-49) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Март 20, 2011 Пријави Подели Написано Март 20, 2011 О томе нова тема https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,12202.0/topicseen.html "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Март 20, 2011 Пријави Подели Написано Март 20, 2011 А сад нам кажи као што је питао горе дечко,да ли ја смем да имам сексуалне односе са девојком пре брака? Ako se volite onda da! Лабав критеријум. Исувише лабав критеријум. Непрецизан у најмању руку. Шта знају ђеца шта је љубав... "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 20, 2011 Пријави Подели Написано Март 20, 2011 А сад нам кажи као што је питао горе дечко,да ли ја смем да имам сексуалне односе са девојком пре брака? Ako se volite onda da! Лабав критеријум. Исувише лабав критеријум. Непрецизан у најмању руку. Шта знају ђеца шта је љубав... Pre ce biti obratno sto smo manje djeca to smo vise kalkulanti a sa time manje i volimo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Март 20, 2011 Пријави Подели Написано Март 20, 2011 Све је то исувише релативно од човека до човека. "Љубав никад не престаје". Ако престане, значи да није ни била љубав. Емоције нису мерило љубави. Обећање верности и јединствености, тј. брачна свеза - јесте. "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Март 20, 2011 Пријави Подели Написано Март 20, 2011 А сад нам кажи као што је питао горе дечко,да ли ја смем да имам сексуалне односе са девојком пре брака? Ako se volite onda da! Лабав критеријум. Исувише лабав критеријум. Непрецизан у најмању руку. Шта знају ђеца шта је љубав... Па и ја исто мислим.Са друге стране ја из жеље да имам однос могу себи да умислим у глави да је волим,да то радим на силу или не знам шта већ.Ја тако могу 5 девојака да променим и 5 пута из "љубави" да имам односе? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 Зар није сваки случај за себе? :group111: dadaкако за хришћанина тако и за оног ко није (још.) клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 http://www.svetosavlje.org/pastir/index.php?qa=2228јао брате, љуби те брат, ајде покушај некад да нађеш неки мање пијетистичко-јуридички линк који не генерализује :group111: клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 Све је то исувише релативно од човека до човека. "Љубав никад не престаје". Ако престане, значи да није ни била љубав. Емоције нису мерило љубави. Обећање верности и јединствености, тј. брачна свеза - јесте. значи овако сам то ја превео у глави - љубав није мерило, него прстен.потврди или оповргни, молим те. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука