александар живаљев Написано Новембар 10, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2014 On 10. 11. 2014. at 18:26, cloudking рече Predstava Sinise Kovacevica "Sveti Sava" sa zarkom Lausevicem je brutalno prekinuta na za mene najjadniji i najprimitivniji nacin time sto su se seseljeve pristalice i pristalice tadasnjeg dr.Zarka Gavrilovica (sadasnjeg svestenika) pocele da vicu i skandiraju na sred predstave i primorali glumce da predstavu prekinu. Policija je nakon toga rekla Lausevicu da ne mogu da mu garantuju bezbednost te je morao da nabavi pistolj za licnu odbranu... isti onaj kojim je kasnije pocinio i ubistvo razlozi su ti sto su ovi premudri ljudi nekako skontali da ta predstava izvrce ruglu srpski narod zato sto je upravnik pozorista hrvat i zato sto su navodno vecina glumaca Hrvati. Takodje se kao razlog navodi to sto je predstava radjena u vreme kad je Tudjman postavljen za predsednika (kakve li pa to veze ima boga pitaj)... Zatim da je ta predstava deo antisrpske zavere i da je namerno smisljena da unizi srpski rod i srpski nacionalni identitet. Sve u svemu kojestarije i nacioanlsiticko paranoicne paralele na kakve smo od Seselja navikli... Uostalom da ne duzim ja, pogledaj iz usta doticnog Zarka Gavrilovica Sve u svemu, prekidanje te predstave je jedna od vecih mrlja naseg drustvenog i civilizacijskog zivota, jedan primitivan seljacki cin nabedjenih cuvara sprstva i svetosavlja... dekadentnih nepoznavaoca umetnosti i zaostalih persona nabedjenih da su pozvani da razmisljaju umesto drugih... @Zeljko- naravno da znam... ali i dalje ne znam zasto mislis da je ovaj skaradni i ponizvajuci cin bio adekvatan u toj meri da bi ga ponovio? Жарко Гавриловић је већ био свештеник. Синиша Ковачевић је тада хтио да прикаже Светог Саву као хомосексуалца у тексту потпуно непримјереном ни времену збивања драме, ни здравој памети. Жарко Гавриловић, такође, није имао здраве памети када је прекидао једно умјетничко дјело, ма какво било. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 10, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2014 On 10. 11. 2014. at 19:34, александар живаљев рече Жарко Гавриловић је већ био свештеник. Синиша Ковачевић је тада хтио да прикаже Светог Саву као хомосексуалца у тексту потпуно непримјереном ни времену збивања драме, ни здравој памети. Жарко Гавриловић, такође, није имао здраве памети када је прекидао једно умјетничко дјело, ма какво било. Што то није рекао док је одговарао новинарки? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 10, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2014 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Новембар 10, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2014 On 10. 11. 2014. at 19:06, Volim_Sina_Bozjeg рече Је ли он то рече у позитивном смислу.да је докторирао пред Хрватима? Мислим..не мож да сметају Хрвати за титулу доктора? Не,не, јасно човек говори (од16.19 )...... како су Срби "прали руке" од Србина . Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
verum est in beer Написано Новембар 10, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2014 On 10. 11. 2014. at 18:26, cloudking рече Predstava Sinise Kovacevica "Sveti Sava" sa zarkom Lausevicem je brutalno prekinuta na za mene najjadniji i najprimitivniji nacin time sto su se seseljeve pristalice i pristalice tadasnjeg dr.Zarka Gavrilovica (sadasnjeg svestenika) pocele da vicu i skandiraju na sred predstave i primorali glumce da predstavu prekinu. Policija je nakon toga rekla Lausevicu da ne mogu da mu garantuju bezbednost te je morao da nabavi pistolj za licnu odbranu... isti onaj kojim je kasnije pocinio i ubistvo Па када си већ као аргумент поставио клип са Жарком Гавриловићем, онда си ваљда чуо када је рекао да Шешељ није учествовао. Ово је тема о Шешељу, тако да не видим онда везу клипа и твоје констатације да је Шешељ прекидао представе. orthodoxlighthouse Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 10, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2014 On 10. 11. 2014. at 20:05, verum est in beer рече Па када си већ као аргумент поставио клип са Жарком Гавриловићем, онда си ваљда чуо када је рекао да Шешељ није учествовао. Ово је тема о Шешељу, тако да не видим онда везу клипа и твоје констатације да је Шешељ прекидао представе. ima veze, seselj je kriv sto je moja sestra dobila batina kad je bila mala, posto sam ja njegov pristalica, a namlatio sam sestru zato sto mi izgubila kokardu koju sam uredno drzao u fijoci radnog stola Баба and ПиП је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 10, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2014 On 10. 11. 2014. at 20:05, verum est in beer рече Па када си већ као аргумент поставио клип са Жарком Гавриловићем, онда си ваљда чуо када је рекао да Шешељ није учествовао. Ово је тема о Шешељу, тако да не видим онда везу клипа и твоје констатације да је Шешељ прекидао представе. Можда поп Жарко не помиње, али сам слушао од једног деде из цркве, који је био на представи, да је прекинута у тренутку када се Вукан обраћа монаху Сави са питањем: Шта је брате Саво, н.......? Тада су према његовим речима, Мирко Јовић, Бокан ваљда, Шешељ, отац Гавриловић и још неки иницирали прекид представе... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 10, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2014 On 10. 11. 2014. at 20:03, nana рече Не,не, јасно човек говори (од16.19 )...... како су Срби "прали руке" од Србина . Да,нано разумем али кажем ти.није ми деловао некако сигурно и разборито,поготово што је као мотив наводио ствари,било је више глумаца хрвата него срба,па потом му хрвати нису сметали да их помене у вези свог доктората... и тако даље све некако слабашно,да додамо спочитавање и патријарху Павлу како учини неправду по части својој,па све до оног дела где говори да је био део Божјег прста,јер му је сам Бог рекао да то уради... А ја још не знам како је изгледала представа и коју поруку је носила,па у том смеру кажем не умем да дам неку реч. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 10, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2014 Najmladji dr nauka vo vremja ono. Imajte barem malo poštovanja. Nekima više odgovara prodana duša, kum Vuk Branković, pardon Vuk Drašković, koji je izbegao Haški kazamat a nije baš bio čis' 90-ih. Tada patriJota, a sada pobornik NAZO pakta i EUropske unije. Saradnik Čede Praška... Ali takvi opstaju i idu dalje. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Новембар 10, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2014 On 10. 11. 2014. at 17:58, kordun рече oce li neko objasniti to pozoriste, ja bjele veze nemam o cemu pricate Ту (несрећну) позоришну претставу .. боље казати, позоришну пашквилу, која се само могла ''омакнути'' срби(ну)ма оног (а тек овог) времена, у праскозорје (не баш) потпуног губитка идентитета ..прекинула је тадашња ''партија'' која је се звала ''светосавска странка'' (катастрофа и бљувотина)... Странку је водио поп Гавриловић, између других ''вођа'' ..а поменути Војислав Шешељ, о коме је и реч на овој теми.., са тим прекидом нема ништа. Додуше верујем да није имао ништа против тог прекида.. али није и сам упадао тамо. Како год, .. претстава је дно .. и показатељ изгубљеног идентитета самог писца који и дан данас тражи свој идентитет. Није је требало прекидати и то нема оправдање али несрећно ''дело'' није ни смело угледати ''даске које живот значе'' .. feeble, Баба, Дуња and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Новембар 10, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2014 Читао сам дијалоге из те представе,прво да схватите тренутак кад је та представа била,дакле у центру Београда на почетку ратова,већина глумаца су били друге националности нису били Срби и притом у дијалозима се од св.Саве који је као хомосексуалац,до тога да он прича са патријархом да би требао да нагна неку жемску и то експлицитно,максимална вулгарност и прављења од наших светих болесне ликове. Тако да,ето нисам знао да је и Шеки учествовао у прекиду те скарадности,али ако јесте од мене има још један велики плус,хвала клауд на тој информацији,још један разлог за подршку Шекију. Морам рећи да сам скоро на јутјубу одгледао и дочек моштију св.владике Николаја у Београд 90те године у цркви св.Саве поред храма било је једва 100тинак људи и међу њима Војислав Шешељ. Натан, nana and Баба је реаговао/ла на ово 3 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Новембар 10, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2014 Својевремено сам прочитао текст те представе. Текст је препун простачких речи. Између осталог приказано је како по двору Немањића трче голе курве, сви су пијани, уз све остале гадости. Е сад за некога је то уметност(перформанс). Требало би питати Синишу Ковачевића, шта сада мисли о тој представи. Представу су прекинули Мирко Јовић из СНО и та светосавска странка, Шешељ је са присталицама био само испред зграде позоришта. Кажу да је Данило Лазовић тада изјавио - "Нема тих пара, ни фарисејске славе, због којих би прихватио тако срамну улогу ." nana, Баба, МилошБГ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Новембар 10, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2014 On 10. 11. 2014. at 21:26, МилошБГ рече Тако да,ето нисам знао да је и Шеки учествовао у прекиду те скарадности,али ако јесте од мене има још један велики плус,хвала клауд на тој информацији,још један разлог за подршку Шекију. Није било Шешеља тамо .. приписују му присуство као што му приписују и некакве ратне злочине.. а што се тиче овога.. Цитат Морам рећи да сам скоро на јутјубу одгледао и дочек моштију св.владике Николаја у Београд 90те године у цркви св.Саве поред храма било је једва 100тинак људи и међу њима Војислав Шешељ. ево још једне интересантне ''слике'' (фотографије) из времена оног ... Нажалост нашу ... проћердали смо невероватно велики потенцијал и благослов којим нас је Бог посетио средином и крајем осамдесетих ... али биће боље - само ако нам је до тога МилошБГ је реаговао/ла на ово 1 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 10, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2014 Е па ако је тако онда нек је на славу прекид,представе,коју су изгледа радили људи са прекидом човечности у њима самима. Дејан-Марковић and МилошБГ је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Новембар 10, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2014 On 10. 11. 2014. at 22:48, Volim_Sina_Bozjeg рече Е па ако је тако онда нек је на славу прекид,представе,коју су изгледа радили људи са прекидом човечности у њима самима. Преоштро ... Радили су је људи са прекидом идентитета у њима... осетив да није њихов идентитет Југословенство, напали су Оно за шта су мислили да је Српство , не препознавши да заправо газе по Православљу... рушећи Исто срушили су себе саме.. касније су схватили ..неки .. али да ли су и разумели .. Бог зна.. الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука