Jump to content

Разбојник на крсту

Члан
  • Број садржаја

    17
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

1 Пратилац

Скорашњи посетиоци профила

471 посетилаца

Разбојник на крсту's Achievements

Тек дошaо/ла

Тек дошaо/ла (1/9)

23

Форумска репутација

  1. "Možemo ponešto i da (pre)uzmemo od njega ." То може да каже само особа која тражи добро у сваком човеку, што је апсолутно Хришћански . Хришћански је осуђивати грех а не човека , да је неки други сајт или форум па да те разумем . Овако брате мораш озбиљно да преиспиташ своје Хришћанске ставове . Или сам ја можда на погрешном месту па не разумем да је на овом форуму то нормално.
  2. Причај брате има људи који то не знају а желе да чују . Остављаш онда такве људе у заблуди . Причај слободно . Ћутање се предлаже пред непријатељем , пред пријатељем се прича слободно .
  3. У речима осуђивање и расуђивање налази се неки СУД . Осуђивање је лоше а расуђивање је добро . И сада је основно питање дали је добро судити , без СУДА нема ни расуђивања . Ово је део где Апостол Павле подржава СУД Хришћанске заједнице као најисправнији . ПРВА ПОСЛАНИЦА СВЕТОГ АПОСТОЛА ПАВЛА КОРИНЋАНИМА Укор због суђења. О неправедницима. 1. Усуђује ли се неко од вас, имајући жалбу на другога, да се суди код неправедних а не код светих? 2. Не знате ли да ће свети судити свијету? А ако ћете ви судити свијету, зар сте недостојни пресуђивања о ситницама? 3. Не знате ли да ћемо анђелима судити, а камо ли у стварима овога свијета? 4. А ви кад имате суђења за ствари овога свијета, узимате за судије оне који у Цркви не значе ништа. 5. На срамоту вама говорим. Зар нема међу вама ни једнога мудра који ће моћи пресудити међу браћом својом? 6. Него се брат са братом суди, и то код невјерних! 7. И то вам је већ сасвим на срамоту што имате парнице међу собом. Зашто радије не претрпите неправду? Зашто радије не поднесете штету? 8. Него ви чините неправду и наносите штету, и то браћи!
  4. Свако од нас је, поводом неког туђег злодела, о коме смо изрекли свој суд, могао чути речи: нисмо ми позвани да о томе судимо. У таквим приликама углавном се цитирају речи Господње: Не судите да вам се не суди (Мт. 7,1), и: Који је међу вама без греха нека први баци камен на њу (Јн. 8, 7). По питању суда о туђем злоделу, о отвореном греху, о јавној саблазни, можемо рећи да се најчешче крећемо по веома танкој нити. Човек лако може огрешити душу. Но, да ли то значи да се требамо повући пред злом, да пактирамо са њим? Хоћемо ли навући на себе плашт лажног смирења и утопити се у толстојевштини - непротивљењу злу? Како не бисмо упали у разапете мреже лукавога, потребан нам је јасан одговор на питање када је осуђивање грешно, а када није. Ово питање првенствено нас занима односно појединих догађања у нашој Цркви, али и односно „осуђивања“ уопште. Наша вера је права вера, вера апостолска, вера светоотачка, вера богочовечанска, вера православна (Отац Јустин); она нам даје одговор и на питање како избећи крајности и десне и леве стране, и како ићи не по танкој нити, већ по чврстом тлу, царским путем, како бисмо избегли да због грешног осуђивање будемо и сами осуђени, али и да бисмо избегли да због равнодушности према отвореном злу, као млаки, будемо избљувани из уста Господњих (ср. Откр. 3,16).
  5. Брате , шта мислиш о аксиоми Лобачевског . Зар није испао будала са том аксиомом ?
  6. Коме се не свиђају жене као што је Ана , ево па се наслађујте браћо Срби . http://ravnopravnost.gov.rs/misljenja-i-preporuke/obavestenja/ Ја никад више у животу , не дај Боже .
  7. Није његова жеља да се издају његове књиге на Српском језику . Осетили су људи да нас стварно воли и да пати што смо се отуђили од Бога . Срби су попили отров социјализма. Човек је молитвено биће . Велика већина Срба не зна ни "Оче наш" . Па добро незнају ни Кинези , не знају ни Индијци .... Али Срби имају владику Николаја који је сажвакао Свето Писмо имају Аву Јустина . То је суштина онога што је Андреј хтео да каже ако још нису већина сишли са ума , сићи ће сигурно . Андреј је упозорио и питао "дали сте полудели " . Ја мислим да је то право питање јер је упалила се црвена лампица. Мени је рођена сестра некрштена , мајка више верује сестри него мени . Прилично је збуњена јер је волела Тита и има и слике са њим . Није исто када се нешто препричава и када се доживи . Народ је осетио да га Андреј воли и он је одговорио са љубављу . То је мој најјачи утисак . И за Арна Гујона причају да је популиста , и њега сам видео и доживео . Човек нас је заволео и нама он не ваљааааа !!! Андреј инсистира на Евархристији , ја код својих пријатеља из средње школе исто инсистирам и нема одзива . У стању сам да одем десет пута на фудбал када ме зову највише због њих јер то им је једини начин пражњења , они ниједном нису дошли на Евахристију . ни једном . Па докле брате , док не полудимо сви или док нас опет не бомбардују или шта . Поновићу само " Срби дали сте полудели ?" . Ана је изузетно патријахална и то је за мене велико освежење јер сам нормалан мушкарац . Много сам страдао од феминизма у Србији и зато ми много прија да се дружим да патријахалним женама . Улази у расправе јер је борбеног духа и то често буде на њену штету . Да је више жена као што је она било би нам боље сигурно .
  8. Брате олади за муслимане . Ана је то запазила јер има блиске контакте са њима и то јој је прво пало на памет . Андреј Ткачов је озбиљан интелектуалац . Човек који воли Свету Србију више од самих Срба , човек који каже "Ја вас волим и људи се обрадују кад то каже" . Ајде ти кажи пред 200 људи ја вас волим . Дали ми стварно све живо критикујемо . Човек има љубави и задовољство је слушати га . Коментарише актуелне теме јер има добро расуђивање и данас нам је то потребно . Зар нам треба неко да тумачи Свето Писмо . Андреј је позвао Србе на литургију , просто и једноставно и Ана жели да каже да мушкарци треба да буду у првим редовима . Јуче сам био на литургији жене су ме просто изгурале из реда . Срби су полудели . Андреј прича једноставно и разумљиво и покреће суштинске теме .
×
×
  • Креирај ново...