Џуманџи Написано Април 1, 2018 Пријави Подели Написано Април 1, 2018 Баш чудно да се ни након постављања текстова, фотографија, па и конкретних страна, не чита Григорије Ниски, који је, да се подсетимо, живео "неких" 15 векова пре ТЕ. ? "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Април 1, 2018 Пријави Подели Написано Април 1, 2018 @Milan Nikolic, само бих се пре свега уздржао од тога да Свето Писмо користимо за доказивање било чега осим љубави "којом Бог заволе свет, да нико ко верује у Њега не погине него да има живот вечни"... "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Април 1, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Април 1, 2018 Тако је. Али додао бих и да не треба користити класичну физику, намерно кажем класичну у шта спада све од Великог праска, за доказивање Библије и библијских казивања. Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Април 1, 2018 Пријави Подели Написано Април 1, 2018 On 8/4/2016 at 21:24, kordun рече bog nam nije dao na znanje da cemo se mi sresti sa nekim drugim bicima u svemiru ili da cemo naseljavati druge svjetove nit bi to imalo smisla u bozijoj promisli, prije ce doci kraj vremena nego li planeta bude prenaseljena, jer onda bi mogli bogu da spocitavamo kako nijr dobro predvidio velicinu planete za ovaj nas pali raj. nema nista od drugih svjetova, samo pusta zelja, ja mislim tako, ne bi bog tako bitnu stvar propustio u svetom pismu gdje je navedeno sve do kraja u grubim crtama Meni deluje logicno , bar sto se tice razmatranja za nas hriscane. Ne znam, ali, da li ta' neka civilizacija, koja bi trebalo da je naprednija od nase, nije posle toliko ( miliona ) godina iznasla neku mogucnost da nas pronadje i poseti,..... turisticki, da civilizovano porazgovaramo... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 2, 2018 Пријави Подели Написано Април 2, 2018 пре 11 часа, Bokisd рече Meni deluje logicno , bar sto se tice razmatranja za nas hriscane. Ne znam, ali, da li ta' neka civilizacija, koja bi trebalo da je naprednija od nase, nije posle toliko ( miliona ) godina iznasla neku mogucnost da nas pronadje i poseti,..... turisticki, da civilizovano porazgovaramo... Pa ima tu mnogo realnih problema kod tog scenarija. Prvo moras da razumes da je svemir veliki... ono BAS BAS veliki. Toliko je veliki da su nasi sopstveni radio signali koje emitujemo od sredine proslog veka putujuci brzinom svetlosti (manje vise) pokrili ovoliki deo nase galaksije Znaci cak ni nase "komsije" nemaju pojma da postojima a kamoli ostatak nase glaaksije... o drugim galaksijama i da ne pricamo. A cak i da postoje vanzemaljci koji imaju takvu tehnologiju da mogu prosto da upere pogled prema zemlji i da nas vide, niko od njih ne bi video ljude... video bi planetu sa obiljem organskog sveta ali bez ikakvog traga od civilizacije... Drugo zasto bi to radili? Mozda progres njihove tehnologije nije posledica znatizelje i potrebe za istrazivanjem? Mozda su njima inovacije nuzni odgovor za prezivljavanje, tako da mozda uopste nemaju tu potrebu da otkrivaju druge civilizacije i da im se javljaju. Trece, ako je civilizacija daleko naprednija od nas, velike su verovatnoce da bi posedovali tehnologiju za izradu autentnickih simulacija svemira ili virtuelnih stvarnosti koje ne bi mogle da budu razlikovane od prave stvanosti (pff, mi smo vrlo blizu takvih tehnologija... zamisli tek civilizaicju koja traje 10.000 godina ili jace), pa se postavlja pitanje da li bi vanzemljaci odlucili da je istrazivanje svemira energetski neisplativa rabota i okrenuli se istrzivanju virtuelnih svetova koji bi u tom slucaju bili beskonacni, savrseni i prilicno "rajoliki"? Takodje, mozda postoje, mozda znaju za nas ali ih jednostavno ne zanimamo. Ako ser dadi o ivilizaciji koja ima tehnllgoiju da nas vidi ili posecuje onda je takva civilizacija savim sigurne hiljadama ili milionima cak gidina ispred nas i prilicno je razumljivo da ne bi delila tu kolicinu odusevljenja zbog upoznavanja sa nama... naprotiv mozda smo mi za njih isto sto i vinske musice za nas... neki nebitni parazitčići na nekoj nebitnoj planeti. Ma ima tu mnogo mogucih objasnjenja za fermijev paradoks, ali je velicina svemira i dalje jedna od najvecih nepremostivih prepreka. Lady Godiva, GeniusAtWork and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 2, 2018 Пријави Подели Написано Април 2, 2018 Prvo sam mislio da Vanyemaljci ne postoje. Onda sam usao u fazu "verovatnoca nalaže da postoje 100% i da je samo pitanje vremena kad cemo da se sretnemo" Sada mislim da sigurno postoje ali da nikada necemi ni sresti niti videti i jednog jedinog vanyemaljca. Najvise cemu moyemo da se nadamo je otkrivanje tragova ia rtefakta nekih davno unistenih civilizacija... mozda ostatke gradova na evropi ili enceladusu... sto da ne? Pa nasim prvim komsijom marsom je pre milijardu godina tekla voda! Sto ne bi bilo moguce da je i sam mars negovao zivot a kamoli neki drugi kandidati suncevog sistema пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Април 2, 2018 Пријави Подели Написано Април 2, 2018 пре 32 минута, cloudking рече Prvo moras da razumes da je svemir veliki... ono BAS BAS veliki. Један мали мисаони експеримент који може интуитивно да дочара о каквим сулудим растојањима се ради Пошто изрази "светлосна година", "парсек" и слични тешко могу да створе праву слику. Рецимо да смањимо растојање Земља-Сунце на 1 метар. Значи, у једној руци држиш Сунце у другој Земљу. У таквој размери, Месец, једино небеско тело које су људи досад посетили, би био неких 2 милиметара од нас. Значи, нокат далеко. Марс би био на неких пола метра од нас. Јупитер око 4 метра. Сатурн око 8-9 метара. Уран 18. Нептун 30 Бивша планета Плутон, задњи познати члан Сунчевог система, мало мање од 40 метара. Дакле, смањили смо Сунчев систем на величини пола фудбалског игралишта. Сунце метар од нас, Плутон 40 метара. Где би била најближа звезда у таквој размери? Око 270 километара далеко! Значи ако бисмо могли да препешачимо са једног краја Сунчевог система на други за пола минута, требало би нам неких 3-4 сата вожње колима аутопутем да бисмо стигли до најближе звезде. Најближе! ИгорМ, Аурор, RYLAH and 3 осталих је реаговао/ла на ово 3 3 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 2, 2018 Пријави Подели Написано Април 2, 2018 пре 1 сат, GeniusAtWork рече Један мали мисаони експеримент који може интуитивно да дочара о каквим сулудим растојањима се ради Пошто изрази "светлосна година", "парсек" и слични тешко могу да створе праву слику. Рецимо да смањимо растојање Земља-Сунце на 1 метар. Значи, у једној руци држиш Сунце у другој Земљу. У таквој размери, Месец, једино небеско тело које су људи досад посетили, би био неких 2 милиметара од нас. Значи, нокат далеко. Марс би био на неких пола метра од нас. Јупитер око 4 метра. Сатурн око 8-9 метара. Уран 18. Нептун 30 Бивша планета Плутон, задњи познати члан Сунчевог система, мало мање од 40 метара. Дакле, смањили смо Сунчев систем на величини пола фудбалског игралишта. Сунце метар од нас, Плутон 40 метара. Где би била најближа звезда у таквој размери? Око 270 километара далеко! Значи ако бисмо могли да препешачимо са једног краја Сунчевог система на други за пола минута, требало би нам неких 3-4 сата вожње колима аутопутем да бисмо стигли до најближе звезде. Најближе! Da totalno otreznjujuca spoznaja... ali prilicno teska s obzirom da ljudski mozak nije povezan tako da moze da pojmi takve koncepte poput svemirskih udaljenosti... Primer nepojmljivih velicina ... kad bi se sunce pretvorilo u crnu rupu ta crna rupa bi bila velicine 4 kilometara... e sad, postoji jedna masivna crna rupa koja je- 11 puta veca od udaljenosti izmedju sunca i neptuna... tolko GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Април 2, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Април 2, 2018 A kada bi naša Planeta postala crna rupa bila bi kao kliker od par centimetra. GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Djapa Написано Април 2, 2018 Пријави Подели Написано Април 2, 2018 Pitanje koje mi nije jasno je, zasto bi bilo ko zeleo da napusti planetu Zemlju cak i ako se pronadje druga nastanjiva planeta? Znate onu "upoznaj svoju zemlju da bi je vise voleo" e pa ocigledno da ne znaju. Na coveka uticu vremenske prilike, meseceve mene itd..zamislite kako ce da utice drugacija gravitacija i sta ti ja znam neko okruzenje koje nije prirodno ni svojstveno coveku. Do kakvih sve degeneracija moze da dovede. Covek je stvoren da zivi u prirodi i u skladu sa njom u jedinom domu koji ima, na planeti Zemlji. Cak i da dostignemo brzinu svetlosti (sto je nemoguce) ne bismo mogli da istrazimo ni deo vidljivog univerzuma koji iznosi valjda oko 14 milijardi svetlosnih godina. Trazimo vanzemaljce i druge planete dok nam na nasoj ljudi umiru od gladi. Moje misljenje je da ljudi nisu svesni svog neznanja i da je ono sto misle da znaju apsolutno nista u odnosu na ono sto jeste. Cak i da zadobijemo ceo univerzum i dobijemo sve odgovore na sva pitanja da li bi to promenilo nesto ili bismo i dalje ostali nezadovoljni, nezahvalni, pohlepni, sujetni i sebicni ljudi i unistili i tu novu planetu. Lady Godiva је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Април 2, 2018 Пријави Подели Написано Април 2, 2018 пре 9 минута, Djapa рече Pitanje koje mi nije jasno je, zasto bi bilo ko zeleo da napusti planetu Zemlju cak i ako se pronadje druga nastanjiva planeta? Јее смо ову опустошили и ускоро неће бити погодно место за живот. пре 10 минута, Djapa рече Na coveka uticu vremenske prilike, meseceve mene itd..zamislite kako ce da utice drugacija gravitacija i sta ti ja znam neko okruzenje koje nije prirodno ni svojstveno coveku. Управо то. Ако се само погледа озонски омотач (тачније, оно што је од истог остало), уопште није "life friendly". :-/ "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Djapa Написано Април 2, 2018 Пријави Подели Написано Април 2, 2018 пре 3 минута, Џуманџи рече Јее смо ову опустошили и ускоро неће бити погодно место за живот. Управо то. Ако се само погледа озонски омотач (тачније, оно што је од истог остало), уопште није "life friendly". :-/ Ti verujes u ovu pricu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Април 2, 2018 Пријави Подели Написано Април 2, 2018 пре 23 минута, Djapa рече Ti verujes u ovu pricu? Не разумем питање. На коју (једну?) причу мислиш? "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Djapa Написано Април 2, 2018 Пријави Подели Написано Април 2, 2018 пре 2 минута, Џуманџи рече Не разумем питање. На коју (једну?) причу мислиш? Јее смо ову опустошили и ускоро неће бити погодно место за живот. Управо то. Ако се само погледа озонски омотач (тачније, оно што је од истог остало), уопште није "life friendly". :-/ Na ovu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Април 2, 2018 Пријави Подели Написано Април 2, 2018 пре 2 минута, Djapa рече Na ovu Не разумем како је то "једна прича", тј. очигледно нисам на време питала шта уопште подразумеваш под "окружењем" (vremenske prilike, meseceve mene itd..zamislite kako ce da utice drugacija gravitacija i sta ti ja znam neko okruzenje). "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука