пинхас Написано Фебруар 26, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2011 Prevod je zapravo: Примите васпитно карање, да се не разгњеви Господ, и погинете са пута праведног. Када се разгори убрзо гњев Његов, Блажени сви који се уздају у Њега. Molio bih te da opet pročitaš stihove,i protumačiš,gdje govori o Davidu a gdje ne Ово је стих 12, јел тако? Још једном те молим, стављај референце.Ту се не говори о Давиду, ово је упозорење земаљским краљевима(вођама) да се уразуме и следе јединог Бога и признају Давида (и будућег помазаника). מוות לאוסטאשים Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
пинхас Написано Фебруар 26, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2011 Кад дође прави Месија, сви ће знати да је дошао. Неће морати да шаље своје људе да убеђују народ. Ово је већ страшна претензија. Не кажеш мислим/моје мишљење је овако... Све је јасно. Ћао. Није моје мишљење. То је јасна ствар у Јудаизму. И ни по коју цену нећеш одустати од тога? Или хоћеш, ако се аргументује ваљано? Питај неког рабина ако хоћеш. Нећу рећи да сам 100% сигуран, али бар 99% да је то један од постулата јудаизма. ? Сад мени није јасно шта теби није јасно. מוות לאוסטאשים Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
пинхас Написано Фебруар 26, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2011 Ни један одговор, који бих умела да ти дам, теби не би био прихватљив.Нека за то буде крив мој фонд речи. Али бих, најискреније, волела да објасниш, не зашто ниси Хришћанин, него зашто си то што кажеш да јеси. (@ пинхас Што се тиче тога шта сам, ја верујем у Бога Израела, али пошто нисам Јеврејин, покушавам да држим законе који су обавезни за цело човечанство, и можда још понешто.) Ако је одговор апстрактан, ако не можеш да ми објасниш логику твог одлучивања за Исуса а не за Буду, у прави си, није довољан. Ево, ја ћу објаснити моју логику зашто нисам Хришћанин већ нешто друго. Јеврејски Бог, ког ја поштујем, се јавио целом Израелу на Синају, сви мушкарци, жене и деца су видели чуда у Египту, Тора коју им је дао је савршена - без грешке, пророчанства везана за Израел се обистињују. Сам опстанак јеврејског народа, који је толико пута био на граници истребљења и без државе 2000 година је довољан доказ да је њихов Бог једини и да су у праву. За тог Бога није сазнао само један човек од голубице, није знала само скупина његових ученика, већ СВИ. Није потребно веровати, за правог Бога се зна. У Јудаизму, није потребно бити Јеврејин да би неко имао место у свету који ће доћи. Довољно је поштовати неке основне законе који одвајају човека од животиње. Назнаку који су то закони имаш чак и у Делима апостолским. Али то је минимум испод кога се не иде. хришћани имају законе, ал нису у обавези и један да испуне. разбојник на крсту је очигледан пример покајања и само због тога задобијања надумног почасног места у Светом Писму као први који је крочио у Царство.а испуњавање закона обично води у кршење других, тако да је то читава папазјанија - све се своди на оно да је човек већи од суботе ...Чудно је што помињеш покајање, јер то је јеврејски начин за очишћење од грехова. Хришћанима је потребна жртва, и то људска. מוות לאוסטאשים Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
пинхас Написано Фебруар 26, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2011 пре свега, могу ли добити одговор за мотив постављања теме и којим поводом?теолошка расправа која покреће на размишљањехришћанство је једино чисто од користи.Доста увредљиво за остале, а и произвољно. Како дође до тог закључка?кад кренеш да проучаваш, скапираш да је све остало фалш.Моје искуство је супротно. атеиста, кул - био сам и ја, дупло дуже него што сам хришћанин. тим пре добродошао крштен ли си у Цркви? Нисам био атеиста, једино ме то није занимало толико као клинца. Крштен сам, и то као одрастао. који су то закони који су обавезни само Јеврејима, или који нису обавезни целом човечанству? српство нема везе са православљем, нажалост се поистовећује или ставља у исту раван. кад се поистовети, у Цркви се сматра да је то јерес етнофилетизма. у Царству неће бити ни територија ни припадности ни полова до ближњих јени другима. у том случају, припадност нечему сем хришћанству се може лако сматрати и двоструким стандардом, лицемерјем. Јевреји имају бројку од 613 заповести, остали много мање, спомиње се 7 закона, али сложених.Нисам поистовећивао српство с православљем, споменуо сам да сам Србин да бих избегао питање "Јеси ли Јеврејин?". зато што ниси хтео од почетка да кажеш ко си и зашто си дошао.добио си најискреније одговоре на своја питања а сам ниси пружио искреност ... није лепо од тебе, изгубио си сав кредибилитет за разговор и убрзо ће те сви игнорисати. Јел' ми читамо исти текст?Где сам се ја то лажно представио? А овде сам највише ја одговарао на питања. Сад ћу мало да их постављам. מוות לאוסטאשים Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
3 тарабе Написано Фебруар 26, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2011 @пинхас, kažeš da si kršten u srpskoj pravoslavnoj crkvi? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
пинхас Написано Фебруар 26, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2011 Да се не бих понављао, поставићу питање на други начин. Зашто мислите да је човек из Назарета који се звао Исус Бог? Može li čovek da svojom patnjom i krvlju iskupi grehe celog sveta ? Боже сачувај.управо, зато их је Бог понео.Значи, Исус није био човек? Богочовек, ако већ желиш прецизан одговор. dada 4. Мојсијева, глава 23 19. Бог није човјек да лаже, ни син човјечји да се покаје. Што каже неће ли учинити, и што рече неће ли извршити? מוות לאוסטאשים Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
пинхас Написано Фебруар 26, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2011 Zasto sam hriscanin? Zato sto zelim da postanem bog. Sto mi je i objavljeno u starom zavetu "Bogovi ste i sinovi visnjeg." ali tamo nema ni trunke konceptualne razrade Bogocoveka a da ne govorimo apsolutnom nedostatku metoda kako se ostvaruje covekovo obozenje. Za razliku od toga u hriscanstvu pored perfektno razradjene Hristologije liturgijsko zajednicarenje nam omogucava da i ostvarimo to u praksi. Ne znam kako ce bilo sa svim zakonima starog zaveta da ostvari i jedno slovo gorepomente Bozije objave ljudima?! Проблем је у потпуном хришћанском непознавању и незаинтересованости за хебрејски језик. Хебр. реч Елохим значи власт, снага, ауторитет. Бог, God је западњачки појам. Елохим се користи у Светом Писму више пута, и не увек за "Бога". Мојсије је тако назван, анђели, неки краљеви... מוות לאוסטאשים Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
пинхас Написано Фебруар 26, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2011 @пинхас, kažeš da si kršten u srpskoj pravoslavnoj crkvi?Јесам, и то не код Артемија. מוות לאוסטאשים Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
пинхас Написано Фебруар 26, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2011 Свето Јеванђеље по Матеју Глава 1 1. Племе Исуса Христа, сина Давида Авраамова сина. 2. Авраам роди Исака. А Исак роди Јакова. А Јаков роди Јуду и браћу његову. 3. А Јуда роди Фареса и Зару с Тамаром. А Фарес роди Есрома. А Есром роди Арама. 4. А Арам роди Аминадава. А Аминадав роди Наасона. А Наасон роди Салмона.5. А Салмон роди Вооза с Рахавом. А Вооз роди Овида с Рутом. А Овид роди Јесеја. 6. А Јесеј роди Давида цара. А Давид цар роди Соломуна с Уријницом. 7. А Соломун роди Ровоама. А Ровоам роди Авију. А Авија роди Асу.8. А Аса роди Јосафата. А Јосафат роди Јорама. А Јорам роди Озију.9. А Озија роди Јоатама. А Јоатам роди Ахаза. А Ахаз роди Езекију10. А Езекија роди Манасију. а Манасија роди Амона. А Амон роди Јосију.11. А Јосија роди Јехонију и браћу његову, у сеоби Вавилонској.12. А по сеоби Вавилонској, Јехонија роди Салатиила. А Салатиило роди Зоровавеља.13. А Зоровавељ роди Авиуда. А Авиуд роди Елиакима. А Елиаким роди Азора.14. А Азор роди Садока. А Садок роди Ахима. А Ахим роди Елиуда.15. А Елиуд роди Елеазара. а Елеазар роди Матана. А Матан роди Јакова.16. А Јаков роди Јосифа, мужа Марије, која роди Исуса прозванога Христа.17. Свега дакле кољена од Аврама до Давида, кољена четрнаест, а од Давида до сеобе Вавилонске, кољена четрнаест, а од сеобе Вавилонске до Христа, кољена четрнаест. Лука, глава 3 23. И тај Исус имаше око тридесет година кад поче; и бјеше, као што се мишљаше, син Јосифа сина Илијна, 24. Сина Мататова, сина Левијна, сина Мелхијна, сина Јенејева, сина Јосифова, 25. Сина Мататијна, сина Амосова, сина Наумова, сина Еслијна, сина Нангејева, 26. Сина Маатова, сина Мататијна, сина Семејина, сина Јосифова, сина Јудина, 27. Сина Јоанина, сина Рисина, сина Зоровавељева, сина Салатиилова, сина Ниријна, 28. Сина Мелхијна, сина Адијна, сина Косамова, сина Ирова, 29. Сина Јосијна, сина Елиезерова, сина Јоримова, сина Мататова, сина Левијна, 30. Сина Симеунова, сина Јудина, сина Јосифова, сина Јонанова, сина Елиакимова, 31. Сина Мелејина, сина Маинанова, сина Мататина, сина Натанова, сина Давидова,32. Сина Јесејева, сина Овидова, сина Воозова, сина Салмонова, сина Наасонова,33. Сина Аминадавова, сина Арамова, сина Есромова, сина Фаресова, сина Јудина,34. Сина Јаковљева, сина Исакова, сина Авраамова, сина Тарина, сина Нахорова,35. Сина Серухова, сина Рагавова, сина Фалекова, сина Еверова, сина Салина,36. Сина Каинанова, сина Арфаксадова, сина Симова, сина Нојева, сина Ламехова,37. Сина Матусалина, сина Енохова, сина Јаредова, сина Малелеилова, сина Каинанова,38. Сина Еносова, сина Ситова, сина Адамова, сина Божијега. Како објашњавате потпуно различите породичне лозе Исуса у два јеванђеља? מוות לאוסטאשים Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
пинхас Написано Фебруар 26, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2011 Pa super ako si kršten! Не знам шта ту може бити супер. Зар мени због тога неће бити горе на "Страшном суду" по хришћанском схватању? מוות לאוסטאשים Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
3 тарабе Написано Фебруар 26, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2011 @Милан Меденица ака Меда Брутал, ne vjerujem da je пинхас postavio temu iz loše namjere. On zapravo želi dokaz i razlog da vjeruje u Hrista. Mislim da on pobija pravoslavno hrišćanstvo samo zato da bi dobio dovoljno jak kontraargument. Sigurna sam da kad ostane sam sa sobom u dubini srca zna da Hristos jeste Bog. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
пинхас Написано Фебруар 26, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2011 @Милан Меденица ака Меда Брутал, ne vjerujem da je пинхас postavio temu iz loše namjere. On zapravo želi dokaz i razlog da vjeruje u Hrista. Mislim da on pobija pravoslavno hrišćanstvo samo zato da bi dobio dovoljno jak kontraargument. Sigurna sam da kad ostane sam sa sobom u dubini srca zna da Hristos jeste Bog. У праву си Маријана, није лоша намера. Могао бих ја друге ствари да радим викендом, али сам овде. מוות לאוסטאשים Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Фебруар 26, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2011 Кад дође прави Месија, сви ће знати да је дошао. Неће морати да шаље своје људе да убеђују народ. Ово је већ страшна претензија. Не кажеш мислим/моје мишљење је овако... Све је јасно. Ћао. Није моје мишљење. То је јасна ствар у Јудаизму. И ни по коју цену нећеш одустати од тога? Или хоћеш, ако се аргументује ваљано? Питај неког рабина ако хоћеш. Нећу рећи да сам 100% сигуран, али бар 99% да је то један од постулата јудаизма. ? Сад мени није јасно шта теби није јасно. Нека остане тако. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dusha Написано Фебруар 26, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2011 @пинхас Ма, неће ти бити горе. Ти само куцаш на погрешна врата. Следећи искључиво свој разум отишао си на стари извор у коме одавно нема чисте воде. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
пинхас Написано Фебруар 26, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2011 Видим, доста вас има алергијску реакцију на "Закон". Да ли вам смета што и сам ваш месија каже да Закон морате испуњавати? Матеј, глава 5 17. Не мислите да сам ја дошао да покварим закон или пророке: нијесам дошао да покварим, него да испуним.18. Јер вам заиста кажем: докле небо и земља стоји, неће нестати ни најмањега словца или једне титле из закона док се све не изврши.19. Ако ко поквари једну од овијех најмањијех заповијести и научи тако људе, најмањи назваће се у царству небескоме; а ко изврши и научи, тај ће се велики назвати у царству небескоме. מוות לאוסטאשים Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука