Jump to content

Да ли верујете да сте потомак примата чији је фосил стар 47 милиона година?

Оцени ову тему

Milan Nikolic

Да ли верујете да сте потомак примата чији је фосил стар 47 милиона година?   

118 члановâ је гласало

1. 1. Да ли верујете да сте потомак примата чији је фосил стар 47 милиона година?

• Да
      28
    • Не
      80
    • Нисам упућен
      10

Препоручена порука

Адам је био на граници,између смртности и бесмртности.

Јер Бог НЕ МОЖЕ да створи ништа смртно,али ни неслободно.

Даје му слободу да одлучије.И да хода по граници.И учи.

Да слуша Учитеља,Путовођу(али не јунговског).

А Адам као потпуно незрео,блентав(в.Атанасије),није ни могао да зна за смрт,грех и небиће.

Отац га је уписао у први разред,а то се учи у осмом,мислим о смрти,греху и небићу.

Адам је требао да учи,пита,радује се.

И у своје време крсти,дрво познања,и да тада види небиће,смрт,грех.

А било би то групно Крштење,Он и Ева.

И одлуче се за слободу у Оцу или слободу од Оца.

И да Адам началствује,а Ева Саслужује у Првој Литургији,где се оваплоћује Логос у бескрвним даровима.

И бива оваплоћени Логос Храна свету(Светлост),а Дух Свети Пиће свету(Радост).

И Адам је требао да преведе свет преко смрти до Живота.

А Живот,оваплоћени Логос,наитијем Духа Светога на Дарове и Творевину,да преведе Творевину,

Анђеле и Људе,иза граница Небића.Да сви и све буде за Трпезом,где началствује ТАТА.

И да Адам и Ева буду као Богови по благодати.И да смеју са сваком слободом да Оцу кажу Тата.

Да СВЕ ШТО РОДЕ и раде буде свето и честитио и милом Богу драго и приступачно.

Анђело-наданђелско.

(Тада и тамо,само би луд,као наданђео,изабрао,да буде сироче,безбог-сироче.Али могао би.Да буде луд.)

Али на жалост они су поверовали путовођи-јунговском.Још у првом разреду.

Алхемичару,ороборусу,првом лудом сирочету,безбог-сирочету.

Лавиринтисти који не жели да изађе из лавиринта.И још наговара друге да му праве самоћу.

А тамо у лавиринту,играју се жмурке.У мрклом мраку.И сви жмуре,и ако је мрак.Лудаци.

И свако се крије од других и од себе.И не може да нађе ни себе ни друге.И неће.

А нама,да оваплоћени Логос буде Храна,а Дух Свети,Пиће.

А Отац,Тата једини,најбољи на свету.

Подели на овим сајтовима

Адам је био на граници,између смртности и бесмртности.

Ево га опет...Адам је био и врућ и хладан, Адам је био и мокар и сув, Адам је био и лаган и тежак....Смртност се пројављује кроз законе природе. Могућност размјене енергије одмах подразумјева трошење и самим тим и смртност, за један примјер. Ок имамо са једне стране атеисте који тврде да су ти закони сами од себе настали, остаје друга опција, имамо творца који је узроковао творевину да се понаша по тим законима. Треће опције нема.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Није Творац створио смрт и катабилизам,јер је Он сушти Живот.

Воља човечија је увела у свет људи катаболизам,као нешто што је постојало у демонском свету.

Подели на овим сајтовима

Није Творац створио смрт и катабилизам,јер је Он сушти Живот.

Воља човечија је увела у свет људи катаболизам,као нешто што је постојало у демонском свету.

Воља човјечија увела катаболизам и анаболизам? Дакле вољом човјека је анаболизам почео да бива покретан катаболизом? Вољом човјечија је узроковала почетак синтетисања молекула, раста органа и ткива, а све то се добија катаболичким процесима разградње протеина у мање јединице чиме се добија енергија за анаболичке процесе и то све вољом човјечијом?

Послије креационисти причају како еволуционисти сањају бајке о абиогенези.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

ja sam cuo da su mitohondrije uletele iz dubokog svemira

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Пријатељу преписујеш и приписујеш билогију из основне школе Творцу.

А да те саблазним још мало па да додам,да се диг.тракт завршавао слепим цребом(моје нишљење).

Јер не беше ТРУЛЕЖНОСТИ У првом свету.

Па ваљда не мислиш да је Адам ишао у W.C.

Подели на овим сајтовима

Пријатељу преписујеш и приписујеш билогију из основне школе Творцу.

А да те саблазним још мало па да додам,да се диг.тракт завршавао слепим цребом(моје нишљење).

Јер не беше ТРУЛЕЖНОСТИ У првом свету.

Да, а кад је згрешио онда је адамовом вољом нешто пукло позади и тако је настао анус....

Не саблажњавам се ја већ се чудим да си у стању писати да.није имао комплетан пробавни тракт и да није било катаболизма, а знам те да браниш креационизам и наводно закључаност днк кода.

Врло занимљиво хехе.

Подели на овим сајтовима

Морамо се осврнути (теолошки) на дејства Божија у творевини, која су је усмеравала ка сједињењу са Богом. Не можемо рећи да је исто стање творевине пре и после пада.

Понављам, нама је тешко да разумемо (научно) како је дошло до промене тих стања. Ако прихватимо да је пад заиста био, онда морамо укључити пад простора и времена, јер ако изоставимо пад простора и времена а дозволимо пад свега другог, онда раздвајамо и простор и време од творевине и чинимо их непроменљивим и апсолутним.

Али управо због тога што је просторвреме пало, ми морамо то првобитно стање посматрати на метафизички начин. Разлог тога је немогућност физике (тј. науке) да експериментише изван текућег просторвремена.

Тако се ствари у библијској вери увек ослањају на веру. Можемо бити захвални Богу што је такав концепт дозвољен теоријским аспектима модерне науке.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Браћо, да неби разговор кренуо у погрешном смјеру желим да вас обавијестим да нисам теолог и намјера ми није да некога овдје нечему учим него да створим слику цјелокупног светоотачког учења по питању ове теме. Мене стварно не брине хоће ли ме неко етикетирати овако или онако, назвати смијешним или затуцаним јер питања постављам искрено и онако како их доживљавам. Ако сте у могућности наведите ми називе дјела у којима се налазе светоотачка тумачења супротна моме схватању, а која би ми помогла да употпуним ту слику јер има пуно тога што нисам прочитао а везано је за ову тему.

@Александар

Прочитао сам шта си написао и јасно ми је да је једино Бог бесмртан и непромјењив по својој природи и а да је сходно томе све створено из ничега по самој својој природи смртно. Зато сам и питао Јустинијана може ли се негдје у Светом Писму или у светоотачким тумачењима наћи да је Адаму благодат била дарована након стварања његове природе. Како онда свети Максим Исповједник говори да је душа бесмртна? Надам се да разумијеш шта сам хтјео да питам.

@Јустинијан

Онај који покори твар пропадљивости може бити једино Онај који ју је и створио, а моје схтватање је да је то дошло кроз човјека и да у почетку није било тако. Зато сам и питао о каквој смрти говори апостол Павле.

На друго питање не могу да ти одговорим јер је то изван мога искуства и схватања и оно "супротно" нисам мислио буквално, тј. погрешну сам ријеч употријебио на датом мјесту. Само ти могу рећи да мислим да није било исто као што је данас.

На остала питања не могу да дајем одговор јер сам већ рекао да моје знање и интелект нису на том нивоу да бих могао расправљати о томе. Надам се да не замјераш што испитујем али мене као што сам рекао првенствено занимају светоотачка тумачења и желим да узмем у обзир све Свете Оце и Свето Писмо. За почетак нека буде тако ако може.

Подели на овим сајтовима

кад је згрешио онда је адамовом вољом нешто пукло позади и тако је настао анус....

Aha, sada je jasno zašto se sakrio, iza drveta. :D

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

А зашто ниси читао шта сам ја писао на овој теми? Препричао сам укратко светог Атанасија Великог:

Брате Александре можеш ли ме упутити на литературу у којој свети Атанасије говори о овој теми. Написао сам ти у претходној поруци шта ме конкретно занима.

Подели на овим сајтовима

Брате Александре можеш ли ме упутити на литературу у којој свети Атанасије говори о овој теми. Написао сам ти у претходној поруци шта ме конкретно занима.
Нпр. у његовом делу О оваплоћењу Бога Логоса, а такође лепо је препричано у књижици Ивана В. Попова Религиозни идеал светог Атанасија. Душа је бесмртна по благодати, а не по природи...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Evolution, like everything in the world, is a manifestation of God's activity...I see no escape from thinking that God acts not only in fits of miraculous interventions but much, much more in all significant and insignificant spectacular and humdrum events. That is part of the Eastern Orthodox doctrine of Panentheism...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...