Jump to content

Прощай (збогом) Microsoft

Оцени ову тему

Препоручена порука

Прощай (збогом) Microsoft

Извор: PC Press

Руски премијер, Владимир Путин, издао је уредбу владиним агенцијама да пређу на отворени софтвер до 2015. године.

Путинова уредба, потписана у децембру, уследила је после извештаја да руска влада намерава да одбаци Мајкрософтове производе и усвоји национални оперативни систем отвореног софтвера заснован на Линуксу.

Постављена слика

Прелазак на отворени, или слободни, софтвер, почеће у другој четвртини 2011, када ће Министарство комуникација одлучити који су пакети софтвера потребни владиним агенцијама.

За то време, Министарство и друге агенције разматраће предлоге за корисничке центре за подршку и друге механизме за подршку произвођача софтвера.

Ранији покушаји да Русија пређе на отворени софтвер били су неуспешни због недостатка политичке подршке.

Занимљив је податак да је шездесет седам одсто софтвера коришћеног у Русији 2009. године био пиратски. Али познато је да кад Путин нешто одлучи, многи хитају да му изађу у сусрет те се очекује да његова уредба буде успешна.

Извор: РТС

Радост Христова је у овоме:

да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш,

макако тешка била искушења.

Подели на овим сајтовима

Човече куд Путин оком, туд сви скоком, иначе изгледа нико ништа не би мрднуо да уради. И врло је битно да буде националан софтвер.  :cheesy:

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Коначно нека добра вест за свет, из Русије.

Да месијански добра, то је тај пророковани "месија" којег је сав линуксов обећани народ очекивао свих тих година од постанка оперативних система ко огрануло сунце. Да нетко тако јак, велик и мођан као Русија стане иза тих Open Source пројеката. Само нитко није очекивао да ће тим "софтверовим месијом" који треба да нас избави из таме и ропства свевладе МС и изведе на сунце слободе бити баш Путин, хахаха!

Подели на овим сајтовима

Znaci neverovatno! Da taj covek izadje negde na ulice  Moskve i kaze "Ocu ovo dete i ovu zenu za svoje robove" ja sam ubedjen da bi mu ih Moskovljani dali sa osmehom na licu.

Ovo je jedan od razloga zasto sam ja tehnokrata po ubedjenju. Da nemogu profesionalni spijuni da budu

kompetentni za donosenje ovakvih odluka i teraju cirkus i komediju sa celim drustvom.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Znaci neverovatno! Da taj covek izadje negde na ulice  Moskve i kaze "Ocu ovo dete i ovu zenu za svoje robove" ja sam ubedjen da bi mu ih Moskovljani dali sa osmehom na licu.

Ovo je jedan od razloga zasto sam ja tehnokrata po ubedjenju. Da nemogu profesionalni spijuni da budu

kompetentni za donosenje ovakvih odluka i teraju cirkus i komediju sa celim drustvom.

Ti bi se bre ne pustom ostrvu sam sa sobom posvadjao k`o od sale, ka` ti kazem... dada

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ti bi se bre ne pustom ostrvu sam sa sobom posvadjao k`o od sale, ka` ti kazem... sFun_bat

Verovatno na temu, sto bejah tolko lud pa zakasah na ovaj put oko sveta. dada

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

Ај` сад к`о тотални дудук у овој одбласти:

Колико вас има Линукс о.с., како то шљака у овом мајкрософт окружењу, инсталирање...Мислим, да пређем сутра на линукс, шта ми треба осим добре воље и Л-инсталатера? О овом никад нисам размишљао до овог трена, па да питам...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Имам ја убунту неких пола године...једног обичног дана сам на интернету угледао пингвина и реко да пробам...то је једна од бољих ствари које сам урадио назад пола године...Нажалост,линукс и сл. још увјек немају погодну алтернативу за програме попут аутокеда.ревита,архикеда тако да сам принуђен да вријеме проводим на "прозору" ђе дува промаја и за собом уноси разне вирусе.

Подели на овим сајтовима

Softver je i više nego besplatan. Softver je open-source. Svi izvorni kodovi su javno dostupni i svako ko ume da programira može da se uveri da je to što je napisano urađeno dobro. Zahvaljujući tome lako je uočavati bagove i softver se održava uz mnogo manje troškova nego kod komercijalnih programa.

Šta se time dobija: softver je pouzdan, podrška se dobija na forumima direktno od onih koji su ga razvili, ništa ne košta i lako se instalira.

Više o tome sam napisao ovde http://linux-hax0r.h...o-prei-na-linux

Мислио сам да кажем да се не лажемо да софтвер и сада није бесплатан у Србији :)

Сад сте и мене заинтересовали да га скинем, па да видим како ће да ми ради.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Све је то лијепо и мени драго само ме нервира што се то мора увјек у Русији неким декретом да решава.Зар не постоји неки нормалнији и на други начин мотивисан разлог да се крене у овакав пројекат без декрета.

@modran1458 Instagram #modran1458

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...