Jump to content

Свето причешће

Оцени ову тему

Колико се често причешћујете?   

98 члановâ је гласало

1. 1. Колико се често причешћујете?

• Једном седмично или чешће.
      9
    • Једном у две седмице.
      7
    • Једном месечно.
      5
    • Једном у два месеца.
      2
    • Више пута у току сваког од 4 год. поста.
      11
    • По једном/два пута у току сваког од 4 год. поста.
      14
    • Два пута годишње.
      3
    • Једном годишње.
      2
    • Једном у току неколико година.
      5
    • Како кад... врло променљиво.
      3
    • Не причешћујем се.
      5
    • Не причешћујем се. Шта значи причестити се?
      0
    • на свакој Светој литургији
      27

Препоручена порука

Bog ti pomogao sestro, evo hocu i ja da dam svoje misljenje, nadam se da cemo ti pomoci a najvise Gospod da donesete ispravnu odluku. Moj otac takodje voli da popije i cesto se opija, i potpuno si u pravu kada kazes da je to opaka bolest i mogu da predpostavim sa kojim si se sve problemima suocavala. Sto se tice Pricesca mladi sam vjernik pa ne mogu toliko da pametujem ali znam da to ne moze nikom nauditi ili naneti stetu, moze samo da mu bude bolje, da njegove se oci otvore a u dusu udje svetlost koju ce Gospod poslati onim koji uzimaju Njegovo Tjelo i Krv. Gospod sve vidi i zna, ne treba da se plasis jer to ipak nije obicno vino. Najbolje je svakako pomoliti se i zatraziti pomoc od saog Gospoda. Svako dobro.

Подели на овим сајтовима

Уздржаћу се од коментара,већ сам једном оплео по распуштеницама и разведеним,али заиста се питам,чега се жене држе приликом одабира мушкарца... 0110_hahaha

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Ti doktori su u stvari filozofi koji misle da se sve vrti oko njihovog malog znanja, a ne oko Hrista! Sta on znaju sta je pricesce i koja moc dolazi iz pricesca, koje ociscenje.Ja tu uopste ne bih imao dilemu,ja bih se pricescivao da sam na njegovom mestu(sad zamisli ti demonske lukavosti da ne sme da se pricesti,najobicnija zamka).Negde pise"proklet covek koji se uzda u coveka",e tako i tvoj muz ne treba da se uzda u Dr-mr ,vec u Hrista.Da posti,da se moli(mozes na karaju i ti za njega da citas akatist )i naravno da pricescuje.

Тешко је не послушати лекаре... Не очекујем да схватиш, али када ти неко буквално спаси живот, пошто на ивици смрти дођеш код њега, принуђен си да слушаш сваку његову реч  јер ти каже да је то једини услов да останеш у животу. Ти просто немаш избора, мораш јер се плашиш шта би било с тобом ако не послушаш, куда те то води.

Подели на овим сајтовима

Уздржаћу се од коментара,већ сам једном оплео по распуштеницама и разведеним,али заиста се питам,чега се жене држе приликом одабира мушкарца... confused

Како чега Максе? Мислиш ли да их бира ишта друго осим Божије промисли?

Ја се никада нисам покајала због "мог" избора, волим га од првог момента, волела сам га и током болести, волим га и сада када смо благословени дивним браком са двоје деце. Не желим да стекнете утисак да сам ја нека паћеница и да треба да ме жалите. Научи жена да одвоји особу која је љубав њеног живота од демона подмукле болести који чини грозне ствари, али само тако може да помогне.

Љубав је ту најважнија, она је та која ти пружи снагу да се упустиш у борбу за двоје кад он није у стању да се бори, да гураш, да се дигнеш кад те саплете његова још увек слаба воља. У ствари, колико год грозно било, имала сам среће да је мој муж прихватио руку кад је пао у муљ и трулеж, и верујте, само љубав је та која вам даје моћ да видите да је он још увек ту и да пружа руку ка вама.

... Тако да... немој Максе о одабиру мушкараца, то је сувишна тема. 0202_238 :)

Подели на овим сајтовима

Драги другари https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='1317_womens' />

признајем да сам очекивала свакакве осуде и критике кад сам поставила питање на форуму, нарочито после Машине поруке која је била као хладан туш за мене osamucen , али од вас добијам баш оно што треба човеку кад му је вера слаба, неко да га саслуша, упути, помогне,охрабри и мотивише да начини бар тај први, најбитнији корак, у мом случају да се обрати нашем свештенику.

Данас се коначно осећам боље после...читаве вечности, чини ми се, део једног великог терета је спао са мојих леђа и јасније размишљам ако ништа друго.

Верујем да има још савета и мишљења и, зарад још неких које мучи сличан проблем (а знам да их има), ја вас молим да пишете, наше душе упијају сваку реч.

:drugarstvo: :drugarstvo: :drugarstvo: :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

Ја се никада нисам покајала због "мог" избора, волим га од првог момента, волела сам га и током болести, волим га и сада када смо благословени дивним браком са двоје деце. Не желим да стекнете утисак да сам ја нека паћеница и да треба да ме жалите. Научи жена да одвоји особу која је љубав њеног живота од демона подмукле болести који чини грозне ствари, али само тако може да помогне.

Љубав је ту најважнија, она је та која ти пружи снагу да се упустиш у борбу за двоје кад он није у стању да се бори, да гураш, да се дигнеш кад те саплете његова још увек слаба воља. У ствари, колико год грозно било, имала сам среће да је мој муж прихватио руку кад је пао у муљ и трулеж, и верујте, само љубав је та која вам даје моћ да видите да је он још увек ту и да пружа руку ка вама.

... Тако да... немој Максе о одабиру мушкараца, то је сувишна тема.

BRAVO! TAKO JE, POTPUNO SI U PRAVU

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

... Тако да... немој Максе о одабиру мушкараца, то је сувишна тема.

BRAVO! TAKO JE, POTPUNO SI U PRAVU

Нека живи ваша љубав и нека вас Бог Љубави чува и утврђује у сваком добру! Да двоје заувек једно буду...како је то лепо! :smiley:

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Драги другари https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='1317_womens' />

признајем да сам очекивала свакакве осуде и критике кад сам поставила питање на форуму, нарочито после Машине поруке која је била као хладан туш за мене osamucen , али од вас добијам баш оно што треба човеку кад му је вера слаба, неко да га саслуша, упути, помогне,охрабри и мотивише да начини бар тај први, најбитнији корак, у мом случају да се обрати нашем свештенику.

Данас се коначно осећам боље после...читаве вечности, чини ми се, део једног великог терета је спао са мојих леђа и јасније размишљам ако ништа друго.

Верујем да има још савета и мишљења и, зарад још неких које мучи сличан проблем (а знам да их има), ја вас молим да пишете, наше душе упијају сваку реч.

:drugarstvo: :drugarstvo: :drugarstvo: :drugarstvo:

Твоја радост је и наша радост, то је радост целе Цркве Божије. Алилуја!

Подели на овим сајтовима

Драги другари :drugarstvo:.gif' class='bbc_emoticon' alt=':drugarstvo:' />

признајем да сам очекивала свакакве осуде и критике кад сам поставила питање на форуму, нарочито после Машине поруке која је била као хладан туш за мене :drugarstvo: , али од вас добијам баш оно што треба човеку кад му је вера слаба.

Зар ми ниси рекла у пп да сам у праву?
Подели на овим сајтовима

Уздржаћу се од коментара,већ сам једном оплео по распуштеницама и разведеним,али заиста се питам,чега се жене држе приликом одабира мушкарца... :drugarstvo:

Јао, једва чекам да се ожениш.

Хе хе хе

Подели на овим сајтовима

newverovatno je kako ljudi zaboravljaju da je život jean veliki točak, danas si na vrhu, već sutra na dnu

Ono čemu se danas rugaš već sutra može sedeti za tvojim stolom

Nije dovoljno biti čovek, treba se truditi biti ono što Čovek treba da bude

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

Уздржаћу се од коментара,већ сам једном оплео по распуштеницама и разведеним,али заиста се питам,чега се жене држе приликом одабира мушкарца... :drugarstvo:

Хе хе хе

I ja jedva cekam :drugarstvo:

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Хе хе хе

I ja jedva cekam :drugarstvo:

:drugarstvo:

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...