Jump to content

Календар и СПЦ???

Препоручена порука

НОВА ГОДИНА - Наш стар календар по коме данас живимо у 7520-ој години. Који је под утицајем из Ватикана забрањен и укинут у СПЦ почетком 18-ог века, кад су нам увели у пакету садашњи Јулијански календар у цркву заједно са ткз. Новим Заветом.... Ми време рачунамо данас по новијем Грегоријанском - који је тачнији, а црква је остала на старији Јулијански. Обојица су били римски императори и имају везе са Србима и Србством исто као Бил Клинтон и Џорџ Јуниор Буш. Дакле, СПЦ (они из ње који се залажу за очување календара од императора Јулија) свесно обмањују народ да је то наш календар. Док наш ПРАВИ нико ни не помиње више од свих њих. Ако је и од проданих попова - много је. Срамота!

Након ове суштинске и јасне констатације у закључку В. Димитријевића поставља се питање какавог је дакле статуса сама СПЦ данас? Ако узмемо у обзир гомилу чињеница које су овде јасно доказане кроз досадашње цитате Јеванђеља, Апостол...а, Св.Отаца, кроз Божанствене каноне и догмате Васељенских сабора, кроз разноразне текстове самих епископа СПЦ и црквених познаваоца прилика јасно је :

1. Да су комунисти поразили СПЦ постављајући своју комунистичку неканонску јерархију по директиви КПЈ а са Германом на челу, која и данас има своје представнике у самом врху цркве;

2. Да је СПЦ у свејереси екуменизма и чланица ССЦ скоро 40-сет година без икаквих намера иступања, да је признала и да подржава до сада све могуће срамне уније са јеретицима донете у ССЦ и да молитвено општи са свим могућим јересима на свету укључујући и хомосексуалну „цркву" и незнабожце и пагане.

3. Да СПЦ има молитвено општење са јеретичком Цариградском патријаршијом и њеним архијеретиком Вартоломејем потврђено и самим његовим доласком и посетом и саслуживањима у самој Србији;

4. Да СПЦ има молитвено општење са јеретицима и отпадницима од православне вере „Новопасхалцима"(Финском православном црквом) која се дрзнула да промени дан светковања пасхе (Васкрса) што је строго забрањено и недопустиво правилима православне цркве, чији је архиепископ такође посетио Србију, саслуживао са епископима СПЦ и чак освештао један храм СПЦ у шумадијској епархији;

5. Да СПЦ има општење са свим јеретичким помесним црквама које су промениле календар и прихватиле нови папски (григоријански календар) и одбациле стари и светоотачки јулијански календар и то чак личним учествовањем патријарха Павла на прослави Божића (по католичком датуму 25.дец.) године 2000. у Никеји;

6. Да СПЦ има молитвено општење са неканонском и јеретичком Московском патријаршијом која је наследница „Сергијанске комунистичке цркве" коју су такође устројили комунисти и која је само продужена рука комунистичког совјеског режима и као таква је лишена благодати апостолског пријемства;

7. Да СПЦ има јавно молитвено општење са јеретицима англиканцима и папистима, непријатељима Христовим и вековним непријатељима и злотворима Србског народа;

8. Да СПЦ толерише јавне канонске и безаконе преступе својих епископа и не осуђује и одсеца ни епископе који су хомосексуалци, педофили, комунисти, масони, блудници,итд.;

9. Да СПЦ дозвољава наплаћивање Светих Тајни што се најстрожије забрањује правилима цркве (симонија);

10. Да СПЦ врши свесно искривљену Тајну Крштења те уместо погружења које је прописано правилима Св. Васељенских сабора, врши кропљење (прскање) што је папска пракса и тиме обмањујући и суштински ускраћујући могућност спасења Србском народу;

и многа друга богоотступништва, да ако по Господњим речима треба да по плодовима препознамо дрво, онда је јасно да су овакви зли плодови СПЦ достојни само злог дрвета, а то зло дрво јесте црква без Духа Светога, који је одступио ни због чега другог до због - Ј Е Р Е С И!

А ЕВО ШТА ПОРУЧУЈЕ ГОСПОД НАШ, НАРОДЕ СРБСКИ:

„...ИЗИЂИТЕ ИЗ ЊЕ НАРОДЕ МОЈ, ДА НЕ САУЧЕСТВУЈЕТЕ У ГРИЈЕСИМА ЊЕЗИНИМ, И ДА ВАС НЕ СНАЂУ ЗЛА ЊЕЗИНА..."

ИЗАЂИ, ДАКЛЕ НАРОДЕ СРБСКИ, ДОК НЕ БУДЕ КАСНО!

КРАЈ И БОГУ СЛАВА!

Дакле, и овом назови патриотском цитату се каже из СПЦ (њених опозиционих кругова) следеће у 5. тачки: "стари и светоотачки јулијански календар" - КАКВА ГНУСНА ПОДВАЛА И ВАТИКАНСКА ЛАЖ!

Е сад за мене као почетника у вери и за људе,колико је битно да се поштује календар или одређена правила,јер по мом скромном мишљењу за Бога не смеју да постоје неки датуми.Ако је други датум,нема благодати као по старом календару.

Колико су ове тврдње истините?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 76
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

sto nije papa vec kad je natjerao srbe za kalendar ,pa mogao je da natjera da isti imaju a ne srbi jedan oni drugi datum ,nikako to razumjeti

Па пошто је католичка црква секта,не занима ме искрено шта се дешава код тих масона.Само ме занима моја црква  0110_hahaha  smej.gif

Подели на овим сајтовима

Папу не занима Бог,него профит и корист,зато се не бави календаром,а мене занима шта мисли о.Иван и остали православци о нашем проблему.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest srna u izgubljenom raju

Ljudima su bitni kalendari i datumi ,jer su ograniceni vremenom, Bogu je svaki kalendar nebitan jer je iznad vremena, a kada i mi zakoracimo u eshaton prestace da postoji i vrijeme, a i bilo kakva drugo padom uzrokovano ogranicenje. Sada mozemo postovati, i julijanski i gregorijanski i kineski i jevrejski kalendar, ali nas ni jedan kalendar sam po sebi nece odvesti spasenju. Ovaj tekst koji si kopirao je jedna gomila lazi svojstvena samo sektasima i molim te ubuduce kada kopiras oznaci odakle si kopirao i stavi znakove navoda ,jer sam mislio da si ovo ti napisao.

Подели на овим сајтовима

Папу не занима Бог,него профит и корист,зато се не бави календаром,а мене занима шта мисли о.Иван и остали православци о нашем проблему.

Каквом проблему? Бар што се тиче календара нема никавих проблема и не треба их правити преласком на нови.
Подели на овим сајтовима

НОВА ГОДИНА - Наш стар календар по коме данас живимо у 7520-ој години. Који је под утицајем из Ватикана забрањен и укинут у СПЦ почетком 18-ог века, кад су нам увели у пакету садашњи Јулијански календар у цркву заједно са ткз. Новим Заветом.... Ми време рачунамо данас по новијем Грегоријанском - који је тачнији, а црква је остала на старији Јулијански. Обојица су били римски императори и имају везе са Србима и Србством исто као Бил Клинтон и Џорџ Јуниор Буш. Дакле, СПЦ (они из ње који се залажу за очување календара од императора Јулија) свесно обмањују народ да је то наш календар. Док наш ПРАВИ нико ни не помиње више од свих њих. Ако је и од проданих попова - много је. Срамота!

Стани, дер, брате и пријатељу. Не може овако. Није римски папа Гргур био римски цар (император како ти пишеш), него ... да не кажем шта.

И једно је календар, а друго питање од ког догађаја ће се почети рачунати време. По старијем (византијском) систему је то било од стварања света, а по новом од Христовог рођења. Ништа лоше у овом "новом", колико могу да оценим.

Подели на овим сајтовима

Ljudima su bitni kalendari i datumi ,jer su ograniceni vremenom, Bogu je svaki kalendar nebitan jer je iznad vremena, a kada i mi zakoracimo u eshaton prestace da postoji i vrijeme, a i bilo kakva drugo padom uzrokovano ogranicenje. Sada mozemo postovati, i julijanski i gregorijanski i kineski i jevrejski kalendar, ali nas ni jedan kalendar sam po sebi nece odvesti spasenju.

0102_laugh

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest srna u izgubljenom raju

zasto nekome smeta sto racunamo vrijeme od rodjenja Gospoda naseg Isusa Hrista? Zar nije Hristos jedino novo pod suncem? Zar je greska mjeriti vrijeme od ispunjenja protojevandjelja datog Adamu i Evi? A ovaj bolesni nacionalista koji je pisao ovaj tekst nije upucen da ne postoji ,niti je zabiljezeno da je postojao srpski kalendar, postojao je nekada kalendar starih slovena ,ali nije sacuvan i nemamo pojma kakav je bio i koja bi godina danas bila po tome kalendaru. Ovaj kalendar koji je naveden u tekstu je vjerovatno jevrejski.

Подели на овим сајтовима

Добро ставио сам линију,нисам писао ја.Ово је писао један историчар који је веома објективан и прича и о католичкој цркви,комунистима,као и о нашој цркви.

За мене лично календар нема никакве везе са Богом,али не волим никакво мешање са католицима и мешање папе.

Ево о србском календару-________

-Србски народни календар је био својина свих и имао је општенародни обједињујући карактер. Знало се када који посао треба започети, када га треба завршити, када нешто не треба радити, знали су се дани када треба споменути мртве и обићи гробове, када постити, када се окупити на славу и заветину, када носити литију и тако даље. Календарско знање је било уопштено и није се сматрало неким посебним знањем. Србски народни календар није био просто набрајање дана, недеља, месеци и година, већ је свака целина представљала јединствену природну појаву, где је сваки дан имао нарочите одлике, свака недеља посебна својства, сваки месец специфичне карактеристике, а свака година јединствен и непоновљив систем...

Подели на овим сајтовима

Стани, дер, брате и пријатељу. Не може овако. Није римски папа Гргур био римски цар (император како ти пишеш), него ... да не кажем шта.

И једно је календар, а друго питање од ког догађаја ће се почети рачунати време. По старијем (византијском) систему је то било од стварања света, а по новом од Христовог рођења. Ништа лоше у овом "новом", колико могу да оценим.

Брате нисам ја ово писао,извините што нисам ставио наводнике.Ја сам ставио ово да мало продискутујемо на ову тему и да видим ваша мишљења.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...