Justin Waters Написано Децембар 31, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2010 На сабору је решено и питање Аниохијског раскола у Египту, као и питање датума празновања Васкрса (Пасхе); одлучено је да сви Хришћани празнују Христово Васкрсење у исто време, а осуђени су они који Васкрс празнују у исти дан када и Јудеји своју старозаветну Пасху. Нешто касније тачно је утврђено када се у годишњем кругу празника слави Васкрс као покретни празник: после пролећне равнодневнице, а прве недеље после пуног месеца и после 14. дана јеврејског месеца нисана (март-април)." Извор: http://www.pravoslavlje.net/index.php?title=%D0%9F%D1%80%D0%B2%D0%B8_%D0%B2%D0%B0%D1%81%D0%B5%D1%99%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D1%81%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%80 Дакле, на 1.Васељенском Сабору се не помиње јулијански, већ јеврејски календар. Јеврејски календар с помиње у односу на начин одређивања празновања Васкрса, а он сам није предмет Васељенског Сабора. Дакле по ком календару је одређено да се рачуна Васкрс на 1 Васељенском Сабору? Одређено је да се Васкрс прославља после пролећне равнодневнице, а прве недеље после пуног месеца и после 14.дана јеврејског месеца нисана. Школски пример нечега што вас човек мора учити је да је јеврејски календар лунарни календар и да се преко лунарног календара не одређује пролећна равнодневница. Школска дефиниција пролећне равнодневнице гласи: Тачан датум равнодневнице се одређује даном када Сунце тачно буде у гама тачки, тј. када пресече небески екватор при свом кретању по еклиптици. Дакле на првом Васељенском Сабору се помиње и пролећна равнодневница по првој недељи пуног месеца и 14 дан. јеврејског месеца нисана. Имаш дакле два услова. Како равнодневница зависи од фиктивне путање сунца по еклиптици, то ти за одређивање пролећне равнодневнице треба соларни календар што јулијански календар и јесте. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Децембар 31, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 31, 2010 bez imena i prezimena ,navedenih izvora informacija, diplome ili nekog drugog drustvenog priznanja vrijednosti na nekom polju niko ne moze biti priznat, zato mi oprosti ,ali tek sad ne vjerujem tom istoricaru. Човек предаје у Великог Британији.И да Вам кажем име ништа Вам не би значило.Има диплому,историчар је и предаје историју.Ако може неко да демантује ово што прича,тек тада можемо да сумњамо у његово непознавање историје smej.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Децембар 31, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2010 Све што ми о њему знамо је писано крајем 15. века по алпским кат. манастирима. Чињеница је да ни Јулије ни Грегор (Гргур) нису за свог живота дочекали да виде своје календаре. То је сигурно, ако све остало већ није и не може да се више тачно докаже."A šta,Plutarh nije pisao o Cezaru? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 31, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2010 Теорије завера ће изгледа увек бити актуелна тема све до свршетка света. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Децембар 31, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 31, 2010 Теорије завера ће изгледа увек бити актуелна тема све до свршетка света. А ово ће бити одговор на сваку теорију завере.Наравно на ону на који не може да се одговори брате мој. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 31, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2010 Теорије завера ће изгледа увек бити актуелна тема све до свршетка света. А ово ће бити одговор на сваку теорију завере.Наравно на ону на који не може да се одговори брате мој. Неке ствари изречене су једноставно толико бесмислене да нису вредне трошења енергије и труда, као на деманте изречених неистина у првом тексу на овој теми, попут да је у 18.веку СПЦ наметнут јулијански календар. Аутор текста је очигледано заборавио да СПЦ није једина Црква и да се у то време све Православне Цркве користиле јулијански календар, као што га и данас користе Руска, Грузијска, Јерусалимска Црква те Света Гора, и аутономне Цркве при МОСПАТУ. Просто је невероватно да се нико није нашао ни у једној Цркви да примети диверзију и да макар о томе нашише да остави сведочанство.... Дакле није све што се говори вредно пажње. То је један прост одговор на питање зашто нико не демантује текст тог историчара из Британије. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Децембар 31, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2010 Теорије завера ће изгледа увек бити актуелна тема све до свршетка света. А ово ће бити одговор на сваку теорију завере.Наравно на ону на који не може да се одговори брате мој. Прво мораш да изнесеш доказе да теорија завере уопште и постоји.То што неко има диплому историчара не значи апсолутно ништа.И о.Горан је навео више доктора наука који подржавају креационизам,па је то и даље глупост. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Децембар 31, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2010 bez imena i prezimena ,navedenih izvora informacija, diplome ili nekog drugog drustvenog priznanja vrijednosti na nekom polju niko ne moze biti priznat, zato mi oprosti ,ali tek sad ne vjerujem tom istoricaru. Човек предаје у Великог Британији.И да Вам кажем име ништа Вам не би значило.Има диплому,историчар је и предаје историју.Ако може неко да демантује ово што прича,тек тада можемо да сумњамо у његово непознавање историје smej.gif Prvo neka iznese dokaze,pa da imamo šta da demantujuemo. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Децембар 31, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 31, 2010 Нисам ја причао и никаквој теорији завере.Ако Ви мислите да је целокупна историја која се данас представља тачна и да има везе са везом,онда сте у великој заблуди.Нема потребе да се нападамо,ја нисам никакав његов бранитељ,само сам изнео оно што је написао.Ту смо да дискутујемо и видимо наша знања и упоредимо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Децембар 31, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2010 На сабору је решено и питање Аниохијског раскола у Египту, као и питање датума празновања Васкрса (Пасхе); одлучено је да сви Хришћани празнују Христово Васкрсење у исто време, а осуђени су они који Васкрс празнују у исти дан када и Јудеји своју старозаветну Пасху. Нешто касније тачно је утврђено када се у годишњем кругу празника слави Васкрс као покретни празник: после пролећне равнодневнице, а прве недеље после пуног месеца и после 14. дана јеврејског месеца нисана (март-април)." Извор: http://www.pravoslavlje.net/index.php?title=%D0%9F%D1%80%D0%B2%D0%B8_%D0%B2%D0%B0%D1%81%D0%B5%D1%99%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D1%81%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%80 Дакле, на 1.Васељенском Сабору се не помиње јулијански, већ јеврејски календар. Јеврејски календар с помиње у односу на начин одређивања празновања Васкрса, а он сам није предмет Васељенског Сабора. Дакле по ком календару је одређено да се рачуна Васкрс на 1 Васељенском Сабору? Одређено је да се Васкрс прославља после пролећне равнодневнице, а прве недеље после пуног месеца и после 14.дана јеврејског месеца нисана. Школски пример нечега што вас човек мора учити је да је јеврејски календар лунарни календар и да се преко лунарног календара не одређује пролећна равнодневница. Школска дефиниција пролећне равнодневнице гласи: Тачан датум равнодневнице се одређује даном када Сунце тачно буде у гама тачки, тј. када пресече небески екватор при свом кретању по еклиптици. Дакле на првом Васељенском Сабору се помиње и пролећна равнодневница по првој недељи пуног месеца и 14 дан. јеврејског месеца нисана. Имаш дакле два услова. Како равнодневница зависи од фиктивне путање сунца по еклиптици, то ти за одређивање пролећне равнодневнице треба соларни календар што јулијански календар и јесте. 4chsmu1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest srna u izgubljenom raju Написано Децембар 31, 2010 Гости Пријави Подели Написано Децембар 31, 2010 Ime i prezime ovoga istoricara koji je ovo napisao ,pa da tad vidimo ovdje saborno da li je on ozbiljan, sam po sebi njegov tekst je ozbiljan kao da su ga pisali pisci sa Ihtusa. Не могу да кажем име,не зато што он не жели,него ја не желим да износим његове име у јавност,али човек је историчар и живи на западу.Веома добро зна историју и не треба сумњати у то.Ако неко може да га демантује било би одлично. Vidis ja imam prijatelja koji zivi i predaje u Moskvi ,svjetski je priznat istoricar i on sasvim slucajno poznaje tvoga istoricara i meni ga je licno demantovao, ali ne mogu da kazem njegovo ime. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Децембар 31, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 31, 2010 Ime i prezime ovoga istoricara koji je ovo napisao ,pa da tad vidimo ovdje saborno da li je on ozbiljan, sam po sebi njegov tekst je ozbiljan kao da su ga pisali pisci sa Ihtusa. Не могу да кажем име,не зато што он не жели,него ја не желим да износим његове име у јавност,али човек је историчар и живи на западу.Веома добро зна историју и не треба сумњати у то.Ако неко може да га демантује било би одлично. Vidis ja imam prijatelja koji zivi i predaje u Moskvi ,svjetski je priznat istoricar i on sasvim slucajno poznaje tvoga istoricara i meni ga je licno demantovao, ali ne mogu da kazem njegovo ime. А случајно сам ја можда лупио да ради У Британији,и ти се без потребе питала твог историчара за овог мог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Децембар 31, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2010 Ime i prezime ovoga istoricara koji je ovo napisao ,pa da tad vidimo ovdje saborno da li je on ozbiljan, sam po sebi njegov tekst je ozbiljan kao da su ga pisali pisci sa Ihtusa. Не могу да кажем име,не зато што он не жели,него ја не желим да износим његове име у јавност,али човек је историчар и живи на западу.Веома добро зна историју и не треба сумњати у то.Ако неко може да га демантује било би одлично. A njemu ne smeta da zivi na zapadu i lupa ovakve gluposti. Kome taj npredaje istoriju Gospode Sveti. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Децембар 31, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2010 Теорије завера ће изгледа увек бити актуелна тема све до свршетка света. А ово ће бити одговор на сваку теорију завере.Наравно на ону на који не може да се одговори брате мој. Прво мораш да изнесеш доказе да теорија завере уопште и постоји.То што неко има диплому историчара не значи апсолутно ништа.И о.Горан је навео више доктора наука који подржавају креационизам,па је то и даље глупост. 0304_smile4 Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 31, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2010 Нисам ја причао и никаквој теорији завере.Ако Ви мислите да је целокупна историја која се данас представља тачна и да има везе са везом,онда сте у великој заблуди.Нема потребе да се нападамо,ја нисам никакав његов бранитељ,само сам изнео оно што је написао.Ту смо да дискутујемо и видимо наша знања и упоредимо. Dok ne izneses dokaze da nema veze sa vezom ti si u velikoj zabludi sto mislis da ce iko to da svhati kao ozbiljan racionalni argument. To su decije bolesti, eeee ja znam ti ne znas ali necu da ti kazem. Klasican primer za sve koji prevrcu alternativnu literaturu svih pravaca. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука