Jump to content

Који Анти - вирус користите

Оцени ову тему

Препоручена порука

Avast, od uvek i neću ga menjati. Nema potrebe da mi savetujete neki "bolji". Svako dobro :aplauz:

tako sam i ja govorio dok mi nije uleteo virus - sva sreća pa je bio neki koji koči komp, nije ništa obrisao... doduše - ako ne skidaš krekkove i ne ideš na sumnjive sajtove i slične stvari pretpostavljam da je avast ok

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

На лаптопу (злужи ми само за посао и нет) је линукс, немам тих проблема. Иначе на "PC" компу ми је Win7  и обавезно NOD. Мада морам признати, било који бесплатни а.в. који сам користио није пролазио без малог Malwarebytes који скида све што промакне и често ме вадио из глупих ситуација.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

NOD32 i Malwarebytes i je najbolja kombinacija za zaštitu takvu ja imam. Bežite od Avasta kada vam kažem, pričav vam čovek koji je sa njim imao uvek jako loša iskustva kada je radio drugima računare.

Подели на овим сајтовима

ја предлажем да после свеже инсталације виндовса регистри научите по реду..

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

ja nemam losa iskustva. verovatno zato sto imam placeni orginal - verziju iznad pro...

bezite od bilo kog free anti-virusa , ako vec morate da imate windows i anti-virus.

ne mogu da se porede free i placene verzije (zemlja i nebo). ko nema lovu - linux...

p.s.

inace sam radio (u timu) na razvoju jednog anti-virus sofvera. pa realno znam sta su free verzije i zasta sluze

developer-ima...

(druga krajnost su) corporate verzije (anti-virusa) koje ne mogu da se porede nisacim sta ste videli - ne mogu ni da se kupe preko (nekih) sajtova regularno, odnosno, ako nemate ozbiljnu firmu.kod corporate verzija imate radne stanice sa aniti-virusom (instaliranim) pod linuxom (RHEL ili derivati) koje stite racunare (klijente) pod windows-om  .... duga (i slozena) prica (koncepcija). :)))

Шта мислите о комбинацији Microsoft Security Essentials + Malwerebytes?

Подели на овим сајтовима

ja nemam losa iskustva. verovatno zato sto imam placeni orginal - verziju iznad pro...

Ајд једно питање:

Колико пута годишње (у просеку) те твој антивирус "изнад про" алармира и пријави ти да је пронашао малициозан садржај (ако је подешен да те обавештава о томе)? Овде изузми флеш меморије, спољне дискове и тако то. Дакле само оно што пријави, а да си ТИ то иницирао својим поступцима. Спољни хардвер је спољни. Не смеш пијатеље да одбијеш кад ти донесу нешто "занимљиво". То овде не узимамо у разматрање. Овде нас занима колико ТИ (тј. корисник) често забрљаш а антивурус (изнад про) те спашава. Значило би нам то искуство :)))

Подели на овим сајтовима

bezite od bilo kog free anti-virusa , ako vec morate da imate windows i anti-virus.

ne mogu da se porede free i placene verzije (zemlja i nebo). ko nema lovu - linux...

p.s.

inace sam radio (u timu) na razvoju jednog anti-virus sofvera. pa realno znam sta su free verzije i zasta sluze

developer-ima...

(druga krajnost su) corporate verzije (anti-virusa) koje ne mogu da se porede nisacim sta ste videli - ne mogu ni da se kupe preko (nekih) sajtova regularno, odnosno, ako nemate ozbiljnu firmu.kod corporate verzija imate radne stanice sa aniti-virusom (instaliranim) pod linuxom (RHEL ili derivati) koje stite racunare (klijente) pod windows-om  .... duga (i slozena) prica (koncepcija). :)))

Ne koristi svako danas Linux.

Подели на овим сајтовима

На крају сам инсталирао Аваст и тренутно користим пробну пуну верзију са заштитним зидом. Када прође пробни период, остаће само антивирус. Уз њега ћу инсталирати, такође бесплатни, Malwarebytes, по препоруци са сајта Lifehacker. Мислим да је то довољно за просечног корисника који нормално и пажљиво користи интернет.

Степен заштите који вам треба зависи од навика претраживања интернета. Постоје и сајтови на којима се лако може проверити да ли је неки фајл или веб адреса заражена злим софтвером, један од њих је Вирус тотал.

Аваст нуди и неке погодности за оне који га добро изрекламирају (коришћење пуне верзије на годину или више итд.), али не верујем да је то главни разлог његове популарности.

Аваст: http://www.malwarebytes.org 

Вирус-тотал: https://www.virustotal.com/

Текст са сајта Лајфхакер: http://lifehacker.com/the-difference-between-antivirus-and-anti-malware-and-1176942277

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...
  • Креирај ново...