Jump to content

Da li igrate kompjuterske igrice i koje?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 24 минута, ronin рече

:D

postoje, ali ja sam izgubio interesovanje za igranje video igara

Prerastao si dete u sebi. :)

• Тужан 1

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Liga Džentlmena рече

dete u sebi.

izgubio sam mnogo sto sam bio detinjast. doslo je vreme da odrastem:)

„Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!”

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

пре 52 минута, ronin рече

izgubio sam mnogo sto sam bio detinjast. doslo je vreme da odrastem:)

Hrist nas je ucio da budemo kao deca. ;)

• Свиђа ми се 1

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, WiseMan рече

Pa šta si ti mislio, da kada pređeš na Linux video igre tamo ne postoje? :D 
Introducing SteamOS

Proton; paket na osnovama WINEa - namenjen igranju Steam igara...

https://github.com/ValveSoftware/Proton

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, ronin рече

izgubio sam mnogo sto sam bio detinjast. doslo je vreme da odrastem :)

Uzas! To nikako ni ne pokusavaj!!!

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Liga Džentlmena рече

Hrist nas je ucio da budemo kao deca. ;)

"Hristos"... nadam se da mi ne zameras brate, uciteljska deformacija...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, obi-wan рече

Uzas! To nikako ni ne pokusavaj!!!

:D

„Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!”

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, obi-wan рече

"Hristos"... nadam se da mi ne zameras brate, uciteljska deformacija...

Ne zameram. Hristos. :)

Znaci i ti si kolega prosvetar. :D

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Liga Džentlmena рече

Ne zameram. Hristos. :)

Znaci i ti si kolega prosvetar. :D

Sad nisam, bio sam veroucitelj 8 ipo godina... :)))

Подели на овим сајтовима

On 28.8.2018. at 11:56, Avocado рече

Napravljeno za uzimanje love... klasičan "pay to win"... kao "besplatna" igra... u kojoj možeš da pravim parama kupuješ pakete sa karticama... a što više platiš imaš veće šanse da dobiješ dobre kartice...

Da ali možeš da igraš Arenu (meni je to najzanimljivije) gde nema kupovine.

A i kad igraš normalno, mogućnost da ti dođe nabudženi protivnik ili ne je još jedan faktor neizvesnosti što opet izaziva dopamine rush xD

Подели на овим сајтовима

Igra li neko warcraft ili WOW? Kakva su vasa iskustva?

Warcraft je po meni vrhunska igra i veoma je zanimljiva, posebno prica sa pravljenjem utvrdjenja i odbranom. 

Medjutim vidim da mnogi mnogo vise vole da igraju dotu, valjda im je smaranje da prave vojsku i da taktiziraju kako bi pobedili protivnika.

Подели на овим сајтовима

On 28.8.2018. at 13:58, obi-wan рече

Npr. "Company of Heroes", "Bioshock", "Mass Effect", "Assassin's Creed", "KotOR", "Sins of a Solar Empire"... ima toga dosta.

CoH (a igrao sam ga baš skoro ponovo) ima prilično loš AI (inače govorim u odnosu na čoveka, a ne u odnosu na AI u drugim igrama)... kod njega je upravo onaj fazon da jači nivo ne znači pametniji AI nego da AI "vara" jer mu brže dolaze resursi i za kraće vreme izbacuje jedinice... i prilično je glup, možeš da ga pobeđuješ na taktike koje ne bi prošle ni kod najglupljeg čoveka... ako dobro utvrdiš bitnu stratešku poziciju,  AI će slati talase i talase jedinica da tu izginu, što ni jedan igrač ne bi uradio, već bi te samo zaobišao i razrušio ti bazu.

Ne znam šta smatraš impresivnim kod Assassin's Creed AI...

Exhibit A:

Exhibit B:

Ostalo na spisku nisam igrao ozbiljnije ili uopšte, pa ne mogu da komentarišem...

• Оплаках :)) 1

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

@Avocado 

Dobro, mozda AC nije pravi primer, pao mi na pamet na brzinu. Nego, CoH je po meni odlican za jedan RTS - AI ti prosto ne da mira ni malo, agresivan je i konkretan. Sad, da li i sta tacno krade mislim da je nekako u drugom planu, ja gledam to kakav utisak ponesem iz samog igranja.

Mass Effect je daleki potomak KotOR-a, i funkcionise na slicnom principu, s tim da akcija nije potezna nego real-time. A KotOR si verovatno igrao - ono sto je npr. u toj igri apsolutno odusevljenje nije prosto AI sam po sebi, niti neki drugi deo igre, nego taj konacni blend svega. Tu je besprekorno usaglaseno delovanje AI-ja, price, glume, muzike, atmosfere - to je jedno u celini izuzetno iskustvo.

E sad, jeste tacno da takve igre imaju takav ukus samo prvi put, jer samo tad pricu prolazis prvi put, ali su vecinom toliko slozene da dozvoljavaju mnogo komocije da ih predjes mnogo puta i da svaki put imas jos jedno sveze iskustvo na tu temu (ovo je posebno izrazeno kod tih RPG-ova kao KotOR, gde je sve uglavnom toliko otvoreno da prakticno koliko god puta da predjes igru, nijednom neces da ponovis sve kao prethodni put).

Onda npr. CoD 4 - tu ti prica nije nesto posebno, ako samo nju gledas. Medjutim, kad se prica udruzi sa muzikom (Hans Zimmer), glumom, atmosferom u bitkama i pokretima, i preko toga svega dodas jos i novine (npr. da si za komandama vazdusne topovnjace AC-130) - dobija se fenomenalna filmcina, koja cak ima i neku minimalnu moralnu poruku na kraju. A sama akcija je tako uradjena da i pocetnik i prekaljeni veteran mogu da je doteraju prema sebi, tako da i jednom i drugom deluje besprekorno tecno i glatko.

Ne mislim da je u bilo kojoj igri AI idealan, i verovatno nece ni da bude, ali to mi ne smeta ni malo ako je igra kao komplet lepo slozena i uskladjena. :)

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

"Warhammer 40k: Space Marine" besplatan jos dan ipo. :)

https://www.humblebundle.com/store/warhammer-40000-space-marine

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, obi-wan рече

Ne mislim da je u bilo kojoj igri AI idealan, i verovatno nece ni da bude, ali to mi ne smeta ni malo ako je igra kao komplet lepo slozena i uskladjena. :)

E, to je, to ....opustencija i uzivancija, da malo skrenes misli..... 0703_read .. ( i da oslobodis skrivenu agresiju  :smeh1: ).

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...