Кратос Написано Фебруар 19, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2016 Ni zemljotresi, ni poplave ni pozari, ni razne bolesti, pa ni smrt nisu spojive sa Bogom ako cemo tako, pa ipak ima svjedocimo. To je posledica pada u greh. Ignjatije and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 19, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2016 To je posledica pada u greh. Ne nije. Apsurdno je tvrditi da je postupak jednog covjeka i jedne zene prouzrokovalo izgled svemira, sa svim onim fizickim konstantanma tako dragim kreacionistima, da su oni krivi za fizicka svojstva materije da oksidira i izazove pozar, da su oni krivi za hemijske veze vodonika i kiseonika koji tvore molekul vode, da su oni krivi za tektonske ploce sto izazivaju zemljotrese. Da su zbog njih nastali virusi (gle sad nije problem da jedna komplikovana struktura nastane sama od sebe) itd.... Dakle kad pogledamo na nebo necemo reci kako je Bog stvorio to sve sa premudroscu, vec cemo da kazemo Adame crni Adame sta nam ucini. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Фебруар 19, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2016 Ne nije. Apsurdno je tvrditi da je postupak jednog covjeka i jedne zene prouzrokovalo izgled svemira, sa svim onim fizickim konstantanma tako dragim kreacionistima, da su oni krivi za fizicka svojstva materije da oksidira i izazove pozar, da su oni krivi za hemijske veze vodonika i kiseonika koji tvore molekul vode, da su oni krivi za tektonske ploce sto izazivaju zemljotrese. Da su zbog njih nastali virusi (gle sad nije problem da jedna komplikovana struktura nastane sama od sebe) itd.... Dakle kad pogledamo na nebo necemo reci kako je Bog stvorio to sve sa premudroscu, vec cemo da kazemo Adame crni Adame sta nam ucini. Ako ćemo tako onda je i apsurdno tvrditi da će se kroz jednog čoveka isti svet spasiti. Inače nisam kreacionista.Ne tumačim postanje bukvalno nego simbolički. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 19, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2016 Ako ćemo tako onda je i apsurdno tvrditi da će se kroz jednog čoveka isti svet spasiti. Inače nisam kreacionista.Ne tumačim postanje bukvalno nego simbolički. Ja koliko znam kapadokijske oce, Hristovo ovaplocenje je bilo neminovno, predodredjeno, predesitnirano, ajmo reci zamisljeno jos pre bilo kakvog stvaranja. Navodni Adamov pad nije bio potreban da bi Hristos postao covjek. Jos ako uzmemo i neka tumacenja da je Hristos taj prvo lik, prema kome smo mi ljudi zapravo i nastali onda je apsolutno jasno da ne postoji nikakav problem sa evolucijom, i Hristovim ovaplocenjem. Hristos je dosao da ljude obozi i uvede ih u zajednicu sa Bogom. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Фебруар 19, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2016 Ako ćemo tako onda je i apsurdno tvrditi da će se kroz jednog čoveka isti svet spasiti. Inače nisam kreacionista.Ne tumačim postanje bukvalno nego simbolički. E pa u tom slucaju ne bi smeo da imas ni jednu smislen prepreku da prihatis neodarvinisticku sintezu kao trenutno najbolje objasnjenje razvoja zivog sveta oko nas. Mislim posto si nekako pomirio starozavetnog Boga sa Bogom koji je ljubav. Јанко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 19, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2016 ... да, јесте... појасни, молим те, ову задњу реченицу... можда је теби апсурдно, али је тако, мислим да је ово што следи, у Константинополису, пуко губљење времена, а времена је све мање... Pa sta ti nije jasno. Bog nije stvorio zakone fizike ni biologije ni hemije. Za njih je kriv Adam koji je pokrenuo nekakv proces transformacije tvorevine i zakoni fizike postoje tek od pocetka te transformacije, tj pada ne zato jer je Bog htjeo da tvorevina psotoji na tim zakonima. Znaci Adam je kriv za izgled neba, raspored zvijezdan njihov broj i tako dalje. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Фебруар 19, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2016 Ja koliko znam kapadokijske oce, Hristovo ovaplocenje je bilo neminovno, predodredjeno, predesitnirano, ajmo reci zamisljeno jos pre bilo kakvog stvaranja. Navodni Adamov pad nije bio potreban da bi Hristos postao covjek. Jos ako uzmemo i neka tumacenja da je Hristos taj prvo lik, prema kome smo mi ljudi zapravo i nastali onda je apsolutno jasno da ne postoji nikakav problem sa evolucijom, i Hristovim ovaplocenjem. Hristos je dosao da ljude obozi i uvede ih u zajednicu sa Bogom. Postoji problem pošto hrišćanstvo tvrdi da je Bog ljubav a evolucija je surov proces kreacije.Onda je i Bog surov i brutalan jer kao svemoćni je izabrao baš takav način stvaranja. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Фебруар 19, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2016 E pa u tom slucaju ne bi smeo da imas ni jednu smislen prepreku da prihatis neodarvinisticku sintezu kao trenutno najbolje objasnjenje razvoja zivog sveta oko nas. Mislim posto si nekako pomirio starozavetnog Boga sa Bogom koji je ljubav. Pa nisam ga pomirio.To sam i rekao na nekoj od tema da mi je Hristov karakter nespojiv sa Jahveom u SZ. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 19, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2016 ... није ми јасно, како се усуђујемо да тако "чудно" говоримо о Богу, из онога, на шта сам ти реплицирао, "падају"; Предање, и Писмо, пада Црква... па зар је теби жалије Адама, него Богу, или Силуану Атонском... ко је тај који лаже, мили мој батице... Ja nigdje ne pomenuh Boga. Predanje je slozen opus raznih tumacenja nakupljenih vjekovima. Ne moze se kuca srusiti ako joj izbijes par cigili, tako ni Predanje ne moze pasti ako se par pogresnih tumacenja dokazu suprotnim. Crkva pada samo ako Hristos nije postojao, a kako za to nema dokaza niti ce ikad biti mozes biti miran, izmedju ostalog receno je da je ni vrata paklena nadvladati. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 19, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2016 Postoji problem pošto hrišćanstvo tvrdi da je Bog ljubav a evolucija je surov proces kreacije.Onda je i Bog surov i brutalan jer kao svemoćni je izabrao baš takav način stvaranja. Surov jeste, kao sto je surovo da mi i dan danas umiremo iako je Hristos vaskrsao. Ocigledno se Bog ne doticne nekih stvari koje su svojstvene ljudskom karakteru Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Фебруар 19, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2016 Postoji problem pošto hrišćanstvo tvrdi da je Bog ljubav a evolucija je surov proces kreacije.Onda je i Bog surov i brutalan jer kao svemoćni je izabrao baš takav način stvaranja. Postoje i neki drugi stihovi iz Pisma koji podrzavaju medjusobno prozdiranje zivotinja. Psalm 104:27 All creatures look to you to give them their food at the proper time. Knjiga o Jovu 39,40,41 i 39:29,30, Psalm 104:21 Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Фебруар 19, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2016 Ne znam da li se iko seca onog pitanja --> Sta je gore - ne citati knjige ili procitati samo jednu ? Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Фебруар 19, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2016 Fanatici ... Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Фебруар 19, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2016 Fanatici ... Ko to Arsenijice? Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Фебруар 19, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2016 Surov jeste, kao sto je surovo da mi i dan danas umiremo iako je Hristos vaskrsao. Ocigledno se Bog ne doticne nekih stvari koje su svojstvene ljudskom karakteru Pa onda je i on surov kao kreator i nije ljubav.Drugo kakav je to kome treba milijarde i milijarde godina da bi stvorio biće po svome obličiju?Nesposoban? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука