Аурор Написано Децембар 25, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2010 Dragi brate Velja, meni to uopšte ne smeta. Može neko da veruje u šta hoće, majke mi. Ali mi smeta kada neko dokazuje TE da je to nauka, a ja sam ovde lepo objasnio u šta sve čovek mora da veruje da bi ta nauka delovala. Ja sam rekao svojoj profesorki biologije iz srednje skole da postoje ljudi koji kazu da je TE jedna gnusna laz, oslanjaju se na "nauku" kada to dokazuju, govore da su im izvori legitimni, a ona mi kaze: "ma KO kaze da to nije tacno? glupost.". I onda je nastavila i rekla da se TE uopste vise i ne razmatra, to je objasnjeno, pokazano i vise nema tu sta da se prica o tome. Ја сам мојој колегиници из школе шта мисли у вези вере и теорије еволуције, а она ни пет ни шест каже да иако предаје биологију ту теорију једва да спомене и то зато што мора а не зато што верује у то. И ја се нађох затечен. Наравно, после тога сам причао са њој о вери ван еволуциономислећег концепта. А друга биологичарка, из исте школе, каже да теорија има шупљина и да има доказа за, али и доказа против, баш тако рече - доказа против. Међутим, она је каже еволуциониста и атеиста, и рече ми - ученицима сам онда нагласила да имају право и слободу и да одбаце теорију еволуције и верују у Бога. Општа конфузија 0110_hahaha Razvoj moderne molekularne biologije, celokupna moderna genetika i mnoge druge stvari uopste ne bi bile moguce da TE nije tacna. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andronik Написано Децембар 25, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2010 Netacno, netacno i opet netacno. Slicne su gorile po DNK i ljudi su slicni po DNK i gorile su slicne ljudima po DNK. Dobro, gorile ne bas kao recimo simpanze. Kazem ti da su genetski praroditelji hipoteza. Oni mozda mogu naci zajednicke osobine svih ljudi ali to su hipoteze stvarno. Koja bre mitohondrijska DNK? Znas li ti sta je ta DNK? Znas li kako izgleda? Znas li cemu sluzi? Znas li koja je funkcija DNK? Znas ako izguglas neki pamflet odnekle. Što si se toliko uzrujao i uznemirio? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Децембар 25, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2010 СТАРОСТ ЗЕМЉЕ http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Apologetika/Nauka/Nauka03.htm Svasta. Bas je cudno koliko moderni fizicari i hemicari nemaju pojma o stvarima. Moracemo da posaljemo ljude sa svetosavlje.org da im objasne koliko je Zemlja stara. 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Децембар 25, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2010 Netacno, netacno i opet netacno. Slicne su gorile po DNK i ljudi su slicni po DNK i gorile su slicne ljudima po DNK. Dobro, gorile ne bas kao recimo simpanze. Kazem ti da su genetski praroditelji hipoteza. Oni mozda mogu naci zajednicke osobine svih ljudi ali to su hipoteze stvarno. Koja bre mitohondrijska DNK? Znas li ti sta je ta DNK? Znas li kako izgleda? Znas li cemu sluzi? Znas li koja je funkcija DNK? Znas ako izguglas neki pamflet odnekle. Što si se toliko uzrujao i uznemirio? 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andronik Написано Децембар 25, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2010 Razvoj moderne molekularne biologije, celokupna moderna genetika i mnoge druge stvari uopste ne bi bile moguce da TE nije tacna. TE nije samo vezana za genetiku, već i na informatiku, fiziku, matematiku... , geologiju. Treba sve zajedno da uzmeš u obzir. + Ako si verujući, još i teologiju... O.k. da te ja pitam najpre to pitanje... da li ti veruješ u Boga i u kojeg? Ne moraš na to odgovoriš ako ne želiš... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Децембар 25, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2010 Razvoj moderne molekularne biologije, celokupna moderna genetika i mnoge druge stvari uopste ne bi bile moguce da TE nije tacna. TE nije samo vezana za genetiku, već i na informatiku, fiziku, matematiku... , geologiju. Treba sve zajedno da uzmeš u obzir. + Ako si verujući, još i teologiju... O.k. da te ja pitam najpre to pitanje... da li ti veruješ u Boga i u kojeg? Ne moraš na to odgovoriš ako ne želiš... Ne, ja ne verujem u Boga, ni u kakvu visu silu, ako pod time podrazumevas Boga. Ja sam ateista. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 25, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2010 Razlika u vremenu nije nimalo beznačajna. 80.000 godina? Jeli ti razumeš šta je 80.000 godina? Hej... civilizacija ljudska nije starija od 7.000 godina... Netacno ti imas citave civilizacije, naselja sa agrikulturom pre oko 15 000 godina. kako je krenula iz Mesopotamije. Do sada smo dogurali več na 7 milijardi ljudi. Jer ti još nisi shvatio kako funkcioniše razmnožavanje ljudske rase? Jer ti stvarno ne kontaš da je to razmnožavanje eksponentcialno? To je apsolutna laz. Razmnozavanje je eksponencijalno zadnjih 70 godina kad je razvoj tehnologije i medicine postao eksponencijalana pa su iskorenjene mnogo bolestine koje su kosile na stotine hiljada ljudi. Pre hiljadu godina prosecni zivotni vek je bio 24 godina a danas je 77 godina. Kako misliš izolovali? Nije mi do smijanja, kada čitam nešto toliko otkačeno. Možeš li to malo bolje osmisliti, sa više mašte... How Does This Relate to an 'Eve' Concept? Because the rate of mitochondrial genetic mutation is slow, it can be used as a clock to turn back time to a period before the mutations had crept in. When mitochondrial DNA from certain populations in Africa are sampled, they can be compared with European mitochondrial DNA. The mutation difference between the two populations can then be compared, and a 'clock' can be produced, enabling the rate of mutation in mitochondria to be established. This produces a time-scale which indicates when modern Europeans first left Africa. The genetic survey that produced the whole Mitochondrial Eve scenario didn't just sample Africans and Europeans – it sampled genes from people all over the planet. When mitochondrial DNA was compared, the survey discovered a startling result. Fundamental similarities in mitochondrial DNA in living humans suggested that we all contain genetic material from a single woman who was living in Africa around 200,000 years ago. That's Ridiculous – How Could a Single Being Populate a Planet? And this is where the confusion sets in. A single organism can't populate a planet (arguments about amoeba aside). The evidence didn't suggest a single woman living in isolation from members of her own species. What it suggested was a genetic bottleneck – a period in human history when the population was so small that the genetic expressions of a single woman could have an impact on all humans living on the planet today. She didn't live alone – she would have lived within a community. She didn't just pump babies out, either. There is no reason to suppose that she had more than one female child. But there is reason to suppose that whatever female children she had, they contained specific advantages for survival over the rest of the population. But How Would the Population Become So Depleted? Truth is, nobody knows the causes of the population crash. It could have been due to environmental pressures or a raging plague. The other important thing to consider is why did Eve survive and prosper where so many others died? Isolation is a tempting route to go down. She missed what-ever happened to everyone because she and her people where somehow isolated from the general population. Perhaps her people lived in a geographically remote valley, emerging when the threat had passed. Perhaps her people had access to food when starvation was rife – it is almost certain we will never know the cause for the depletion of the general population. A more fruitful line of inquiry is to question which traits made her progeny so successful. Why Was She So Successful? The reasons are all around you. What makes us so successful? An ability to share ideas, to help one another in dire circumstances, a certain creative flair to overcome everyday problems. Or perhaps she introduced the ability to slaughter those who came between us and required resources. We, as her children, display all of these traits. It could have been something as simple as wanderlust – a yearning to see what lay over the horizon. They were perhaps more fertile, were more agile, more resistant to disease, or could throw missiles more accurately than anyone else around at that time. If you want to find out, then next time you're on a bus, or train, or walking down the street, look around you – look at the behaviour of your extended family. http://www.bbc.co.uk/dna/h2g2/alabaster/A703199 A zašto prostije ne prihvatiš da je metoda koja je to izračunala pogrešna (kao što je kod vas mnogo puta šta bilo pogrešno, pa ste ponovo pomerali godine (samo starost zemlje se udupljavali svakih 5 godina)) i da su Adam i Eva ipak naši praroditelji, o čemu svedoči i Reč Božija? Zato sto ni sa cime nisi dokazao da je taj metod pogresan. Zato sto su rezulatiti dobijeni na drugim metenjima sa relativno niskim stepenom greske. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andronik Написано Децембар 25, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2010 Svasta. Bas je cudno koliko moderni fizicari i hemicari nemaju pojma o stvarima. Moracemo da posaljemo ljude sa svetosavlje.org da im objasne koliko je Zemlja stara. смејање Nije reč o pojmu ili ne pojmu, već o paradigmi, o kojoj sam već govorio, iz koje vadiš svoje pretpostavke i pogled na svet. Danas je prevlađujući pogled na svet evolucionistički. I to ima svoje razloge. Međutim, istina nije bitna ni od broja ljudi koji u nju veruju, ni od avtoriteta onih koju ju zastupaju, već od činjenica. Slažeš se.... Ako bude na svetu 5 mia muslimana, jer moram i ja da budem musliman? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Децембар 25, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2010 Razmnozavanje je eksponencijalno zadnjih 70 godina kad je razvoj tehnologije i medicine postao eksponencijalana pa su iskorenjene mnogo bolestine koje su kosile na stotine hiljada ljudi. Pre hiljadu godina prosecni zivotni vek je bio 24 godina a danas je 77 godina. Пре хиљаду и више година је скоро у свакој породици умрло по једно или више деце, било је потпуно уобичајено да родитељи сарањују своју малу децу, а данас многи неутешно плачу кад доживе смрт само једног детета. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 25, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2010 Biser sa "Svetosavlja" За брзину полураспада се претпоставља да је константна, што такође није факат, као што смо видјели на прошлој лекцији, јер је она раније била већа, мада се и не не зна колико. U toj prosloj lekciji se naodvaljivao gluposti o tome kako hemijski sastav sredine utice na brzinu poluraspada sto je naprosto laz nevidjenih razmera. Jedini nacin da se ubrza vreme poluraspada je da se ispaljuju cestice u jezgro doticnog atoma a zato je potrebano speicijano laboratorijsko okruzenje koje imaju istrazivacki centri za nuklearnu fiziku. Drugo sve sto znamo o jakoj i slaboj nuklearnoj sili nimalo ne dozvoljava takva setanja brzine poluraspada jer bi u suprtonom sva danasnja hemija sa konstitucijom atoma bila radikalno drugacija. A ovo je samo jedan od primera. Koju god drugu postavku da citiram iz ove knjige za sve se pre ili kasnije ispostavi da je cista laz. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andronik Написано Децембар 25, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2010 Akvilije... pogledaj na grafikone ljudske populacije! U vreme Hrista ljudi je na zemlji bilo oko 300 mio, a pred industrijsku evoluciju već oko 1 mia. To je bato eks. funkcija. Leonid Kapica je upravo na osnovu tih podataka napravio svoje čuvene projekcije uvećanja ljudske populacije koje je koristio i UN. A ne zaboravi da su nekada ljudi imali i po 15 dece, a danas samo 2 ili jedno... Because the rate of mitochondrial genetic mutation is slow, it can be used as a clock to turn back time to a period before the mutations had crept in. Kako definišeš rate? I zašto bi to ekstrapolirao za nazad. Ako to uradiš, pretpostavljaš implicitno da je stopa mutacija koja važi danas važila i u prošlosti, što nije ni istina ni fakat, već samo verovanje. Truth is, nobody knows the causes of the population crash. It could have been due to environmental pressures or a raging plague. Evo opet tvoj tekst. Jeli ti namerno sebi pljuješ u tanjir? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andronik Написано Децембар 25, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2010 U toj prosloj lekciji se naodvaljivao gluposti o tome kako hemijski sastav sredine utice na brzinu poluraspada sto je naprosto laz nevidjenih razmera. Nije to razlog nego nešta drugo. Ali too long story za danas, jer ustajem za 3-4 sata. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andronik Написано Децембар 25, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2010 Ne, ja ne verujem u Boga, ni u kakvu visu silu, ako pod time podrazumevas Boga. Ja sam ateista. Pretpostavljam da si još mlad. I želim ti svako dobro i sreću u životu... ako se nađeš koji put u nekom teškom životnom iskušenju, zavapi ka Bogu, onako za foru, sa verom... možda osetiš neku silu! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 25, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2010 U toj prosloj lekciji se naodvaljivao gluposti o tome kako hemijski sastav sredine utice na brzinu poluraspada sto je naprosto laz nevidjenih razmera. Nije to razlog nego nešta drugo. Ali too long story za danas, jer ustajem za 3-4 sata. A jel???? Pa nemoguce je da je tako komplikovano da ga nemozes srociti u 4 recenice. Ali ovo je ono klasicno kukavicko bezanje do odgovora toboz nema sada vremena. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andronik Написано Децембар 25, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2010 A jel???? Pa nemoguce je da je tako komplikovano da ga nemozes srociti u 4 recenice. Ali ovo je ono klasicno kukavicko bezanje do odgovora toboz nema sada vremena. Dete moje strpi se. Ne gori vodi, što kaže naš narod. Ima i sutra dana za mejdana. (U stvari tek ponedeljak, teško pre). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука