Andronik Написано Децембар 24, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2010 Cekaj da vidim nesto samo... Andronik, koliko je stara Zemlja? Hajde da ja prvo tebe pitam nešto, jesi li čuo kada za CDK? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Децембар 24, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2010 Od tebe zavisi. Ti si obecao brzine svetlosti, geohronoloske slojeve, atomski sat i razna cuda ali izlgeda da to macku o rep posto sam ti unistio sve "argumente" do sada. Da, dolazi i to na red. Moje argumente nisi poništio, jedino ako nisi u prelesti i prehlađen. A ja još uvek čekam naučno objašnjenje kako je mogao pripadnik jedne vrste, od koga svi potičemo, da oplodi jedinku druge vrste, od koje takođe svi potičemo, ako su živeli u razmaku od 50-80.000 godina? Koliko znam, univerzalni otac i univerzalna majka su samo hipoteze. To su gluposti covece. Znaci sta, i svi paramecijumi imaju istog zajednickog pretka? 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Децембар 24, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2010 Cekaj da vidim nesto samo... Andronik, koliko je stara Zemlja? Hajde da ja prvo tebe pitam nešto, jesi li čuo kada za CDK? CDK? Mozes slobodno reci kinaze. Da, cuo sam za kinaze, sta sa tim? A KOLIKO JE ZEMLJA STARA? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andronik Написано Децембар 24, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2010 Koliko znam, univerzalni otac i univerzalna majka su samo hipoteze. To su gluposti covece. Znaci sta, i svi paramecijumi imaju istog zajednickog pretka? E vidiš grešiš... sve gorile npr. nemaju! Te gluposti su opisane u učbenicima TE (nisam ih ja pisao), a u Bibliji imaš Edama i Evu... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Децембар 24, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2010 Koliko znam, univerzalni otac i univerzalna majka su samo hipoteze. To su gluposti covece. Znaci sta, i svi paramecijumi imaju istog zajednickog pretka? E vidiš grešiš... sve gorile npr. nemaju! Te gluposti su opisane u učbenicima TE (nisam ih ja pisao), a u Bibliji imaš Edama i Evu... To nisu hipoteze i svi ljudi imaju istog zajednickog pretka a gorile nemaju? 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andronik Написано Децембар 24, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2010 Nije Kinaze... CDK je nešto drugo. A bez toga, je teško objasniti neke stvari vezane za atomske satove koji deluju na principu radioaktivnog raspada (npr. cezijev sat) i sa kojima možemo pod ODREĐENIM PRETPOSTAVKAMA DA IZMERIMO starost zemlje. Tako je moguće da je u pravu i onaj koji tvrdi da je zemlja stara 5 mia godina, kao i onaj koji tvrdi da nije starija od 7-8.000 godina. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andronik Написано Децембар 24, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2010 To nisu hipoteze i svi ljudi imaju istog zajednickog pretka a gorile nemaju? 0110_hahaha Ne kontaš. 2 gorile u istoj šumi više se razlikuju na osnovi DNK nego dva čoveka bilo koje rase bilo gde na planetu zemlja. Proučavanjem genetike utvrđeno je da svi ljudi potiču od jednog čoveka, zbog hromosoma Y, nazvali su ga Genetski Adam, kao i od jedne žene, zbog m-DNK, koju su nazvali Genetska Eva... To ne piše u Bibliji, piše u učbenicima TE! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 24, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2010 Od tebe zavisi. Ti si obecao brzine svetlosti, geohronoloske slojeve, atomski sat i razna cuda ali izlgeda da to macku o rep posto sam ti unistio sve "argumente" do sada. Da, dolazi i to na red. Moje argumente nisi poništio, jedino ako nisi u prelesti i prehlađen. A ja još uvek čekam naučno objašnjenje kako je mogao pripadnik jedne vrste, od koga svi potičemo, da oplodi jedinku druge vrste, od koje takođe svi potičemo, ako su živeli u razmaku od 50-80.000 godina? Zasto bi morao on da je oplodi?????? Zasto bi morali da zive u isto vreme????? Oni su se samo izolovali u razlcitim vremenskim periodima i njihovi geni su vremenom postali apsolutno dominatni. To je sve. Zato se zovu Adam i Eva a ne zato sto su jedan par koji su imali seks i tako izrodili citavo covecanstvo. Ti nista ne kapiras covece. Tebi je logika naglavacke skroz zato se ne rezumemo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Децембар 24, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2010 Zanimljivo je da se na staroslovenskom jeziku svetlosti kaže LUČ, jer je u svakom slučaju LUČ, a Bog je naš (po Simvolu vere) sama Svetlost od Svetlosti (netvarna), Lumen de lumine, φως εκ φωτός, Luč od Luči. Slovenči kažu za slučaj i NAKLJUČJE, jer se u svakom naklučju nalazi neki ključ! 0110_hahaha То и желим да кажем, да од настанка амебе, или још боље од настанка прве ћелије (абиогенезом), до човека, јесте пут настанка Адамовог тела, иза чега стоји Луча, а он (човек) поста лучоноша, светлоносац или душа жива. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 24, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2010 No sta bi sa brzinom svetlosti? Kako je moguce da vidimo zvezde koje su udaljene milijardama svetlsosnih godina ako je svemir 6 000 godina star? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andronik Написано Децембар 24, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2010 Zasto bi morao on da je oplodi?????? Zasto bi morali da zive u isto vreme????? Oni su se samo izolovali u razlcitim vremenskim periodima i njihovi geni su vremenom postali apsolutno dominatni. To je sve. Zato se zovu Adam i Eva a ne zato sto su jedan par koji su imali seks i tako izrodili citavo covecanstvo. Razlika u vremenu nije nimalo beznačajna. 80.000 godina? Jeli ti razumeš šta je 80.000 godina? Hej... civilizacija ljudska nije starija od 7.000 godina... kako je krenula iz Mesopotamije. Do sada smo dogurali več na 7 milijardi ljudi. Jer ti još nisi shvatio kako funkcioniše razmnožavanje ljudske rase? Jer ti stvarno ne kontaš da je to razmnožavanje eksponentcialno? Kako misliš izolovali? Nije mi do smijanja, kada čitam nešto toliko otkačeno. Možeš li to malo bolje osmisliti, sa više mašte... A zašto prostije ne prihvatiš da je metoda koja je to izračunala pogrešna (kao što je kod vas mnogo puta šta bilo pogrešno, pa ste ponovo pomerali godine (samo starost zemlje se udupljavali svakih 5 godina)) i da su Adam i Eva ipak naši praroditelji, o čemu svedoči i Reč Božija? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Децембар 24, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2010 Dragi brate Velja, meni to uopšte ne smeta. Može neko da veruje u šta hoće, majke mi. Ali mi smeta kada neko dokazuje TE da je to nauka, a ja sam ovde lepo objasnio u šta sve čovek mora da veruje da bi ta nauka delovala. Ja sam rekao svojoj profesorki biologije iz srednje skole da postoje ljudi koji kazu da je TE jedna gnusna laz, oslanjaju se na "nauku" kada to dokazuju, govore da su im izvori legitimni, a ona mi kaze: "ma KO kaze da to nije tacno? glupost.". I onda je nastavila i rekla da se TE uopste vise i ne razmatra, to je objasnjeno, pokazano i vise nema tu sta da se prica o tome. Ја сам мојој колегиници из школе шта мисли у вези вере и теорије еволуције, а она ни пет ни шест каже да иако предаје биологију ту теорију једва да спомене и то зато што мора а не зато што верује у то. И ја се нађох затечен. Наравно, после тога сам причао са њој о вери ван еволуциономислећег концепта. А друга биологичарка, из исте школе, каже да теорија има шупљина и да има доказа за, али и доказа против, баш тако рече - доказа против. Међутим, она је каже еволуциониста и атеиста, и рече ми - ученицима сам онда нагласила да имају право и слободу и да одбаце теорију еволуције и верују у Бога. Општа конфузија 0110_hahaha ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Децембар 25, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2010 Nije Kinaze... CDK je nešto drugo. A bez toga, je teško objasniti neke stvari vezane za atomske satove koji deluju na principu radioaktivnog raspada (npr. cezijev sat) i sa kojima možemo pod ODREĐENIM PRETPOSTAVKAMA DA IZMERIMO starost zemlje. Tako je moguće da je u pravu i onaj koji tvrdi da je zemlja stara 5 mia godina, kao i onaj koji tvrdi da nije starija od 7-8.000 godina. Zna se na druge nacine, kroz mnogo drugih nivoa da Zemlja nije stara 7000 godina isto kako se zna na druge nacine, kroz mnogo drugih nivoa da je TE adekvatna. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Децембар 25, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2010 To nisu hipoteze i svi ljudi imaju istog zajednickog pretka a gorile nemaju? 0110_hahaha Ne kontaš. 2 gorile u istoj šumi više se razlikuju na osnovi DNK nego dva čoveka bilo koje rase bilo gde na planetu zemlja. Proučavanjem genetike utvrđeno je da svi ljudi potiču od jednog čoveka, zbog hromosoma Y, nazvali su ga Genetski Adam, kao i od jedne žene, zbog m-DNK, koju su nazvali Genetska Eva... To ne piše u Bibliji, piše u učbenicima TE! Netacno, netacno i opet netacno. Slicne su gorile po DNK i ljudi su slicni po DNK i gorile su slicne ljudima po DNK. Dobro, gorile ne bas kao recimo simpanze. Kazem ti da su genetski praroditelji hipoteza. Oni mozda mogu naci zajednicke osobine svih ljudi ali to su hipoteze stvarno. Koja bre mitohondrijska DNK? Znas li ti sta je ta DNK? Znas li kako izgleda? Znas li cemu sluzi? Znas li koja je funkcija DNK? Znas ako izguglas neki pamflet odnekle. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andronik Написано Децембар 25, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2010 Zna se na druge nacine, kroz mnogo drugih nivoa da Zemlja nije stara 7000 godina isto kako se zna na druge nacine, kroz mnogo drugih nivoa da je TE adekvatna. Brate Darko to pitanje nije baš tako jednostavno. Videćeš na ovom linku. Nadam se da ćeš ga sa pažnjom pročitati, u što verujem ako te te stvari zanimaju. Međutim ako te stvari čitaš već sa izgrađenim predubeđenjem onda je bolje da odeš u neki kafić i smažeš koju krempitu! 0110_hahaha СТАРОСТ ЗЕМЉЕ http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Apologetika/Nauka/Nauka03.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука