Jump to content

Da li hrišćani smatraju Allaha i Muhammeda ,alejhi sellam, za neprijatelje

Оцени ову тему

Препоручена порука

Па нормално је да муслимани желе шеријат, зар не?

Ако им је то дио вјере, шта очекујеш од њих, да се одрекну тога?

Наравно да БИХ никада неће бити шеријатска земља, бар док смо ми православни Срби на тим просторима.

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Па нормално је да муслимани желе шеријат, зар не?

Ако им је то дио вјере, шта очекујеш од њих, да се одрекну тога?

Наравно да БИХ никада неће бити шеријатска земља, бар док смо ми православни Срби на тим просторима.

Ово није била поента онога што сам написао, али нема везе...

Шеријат је, веровали или не, добровољна одлука значајне ВЕЋИНЕ становништва неке државе. Ако нас победи демографија, ко нам је крив?

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Ima radikalizma i sa jedne i sa druge strane ali se država obračunava i sa jednima i sa drugima.Narod krščanski i narod islamski Egipta su bratski narodi!

Који су то народ брате Енизе? Занима ме нација а не вера? Шта су они били пре муслимана и хришћана?

То ме страшно занима. Ви дајете само ту поделу - верску.

Arapi!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Не сматрам за непријатеље, али не сматрам Мухамеда Божијим послаником. Разлог? Говори супротно Христу.

Управо тако prstgore а што се Allaha тиче за мене је то именица Бог на арапском језику ништа више ни мање пд тога.

Подели на овим сајтовима

Ima radikalizma i sa jedne i sa druge strane ali se država obračunava i sa jednima i sa drugima.Narod krščanski i narod islamski Egipta su bratski narodi!

Који су то народ брате Енизе? Занима ме нација а не вера? Шта су они били пре муслимана и хришћана?

Arapi!

Није тачно да посоји само верска подела у Исламу постоји и на националној основи.

Подели на овим сајтовима

Da Eniz i ja smo slični i jedan i drugi imamo neko teološko obrazovanje i fanatično smo sigurni u ispravnost načina prezentacije svog ubedjenja .Recimo pitaj Enize tog svog gosta kako se gleda na brakove između muslimanki i kopta .

Inače iz iskustva znam jer mi je snaja iz plemena Koreišita da je tek pre neki dan nakon 10 godina videla majku ,ona je lekar u Kanadi udata je za mog brata ,prve tri godine braka su protekle kako su protekle suze plač i tuga prešla je na Pravoslavlje ,familija je se odrekla u potpunosti ,pretili su i njoj i njemu sada  imaju 6-oro dece .Međutim deca su babu videla prvi put kada je Agara napunila 9 godina .Inače sva deca imaju Arapska imena i svi su Pravoslavni ,čak šta više moja snaja je veći Pravoslavac od mnogih  koje znam .

Na njenu žalost ona je odsečena bez porodice ,sestara,braće roditelja kaže mi preko skajpa da samo želi da vidi oca.

Inače dok sam radio u Aleksandriji primetio sam da Kopti a pogotovo Koptkinje ne ulaze u brak sa muslimanima .

Meni nije bilo pravo što se moj brat ženi muslimankom ali sam je prihvatio ,pošto je imala neko teološko obrazovanje često je razgovarala sa mnom (ovako fanatičnim o pitanjima vere ,međutim jedan Arapin monah je uspeo da je ubedi za sat vremena i odlučila je da se krsti joj koliko sam bio radostan )

Pitaj prijatelja mogu li i da li postoje mešoviti brakovi posebno između muslimanki i hrišćana ne obrnuto

Za mene je islam svetinja i to je moj identitet i moja boja i moje sve, i, ali poštujem i one koji su sebe pronašli u nečemu drugome, ako si na to mislio imamo onda sličnosti samo što imaš pogrešnu predstavu o meni ali eto ti kao hriščanin kada bi prezentovao meni hriščanstvo to tvoje pravoslavlje preszentuj ga kako znaš i umiješ ali budi spreman i na pitanja kojima ću možda poljuljati neka tvoja ubjeđenjaili ako si spreman hajde brate vidim da si u dodiru sa islamom bio hajde da vidimo rješenja koja nudi jedna a koja druga vjera po pitanju koje ti ili ja postavimo da otvorimo temu samo da nas moji ili tvoji uslovno rečeno ne optuže za prolitelizam.Ali da se obavežemo na visok nivo obračanja i međusobnog uvažavanja.Hajde da vidimo kako ćeš svoju vjeru meni prestaviti, kada si toliko željan toga!

Sa druge strane:Brak između muslimana i kršćanke je dozvoljen samo što sam ja lično pobornik da se to ne čini zbog mogučih problema i nesuglasica i stresova u porodici i nerješivih često pitanja oko imena djece gdje će djeca vjeru da uče itd.Svako nek se od sebe ženi to je najbolje!

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Arapi!

Није тачно да посоји само верска подела у Исламу постоји и на националној основи.

Da, postoji i jedna i druga samo što je nacionalno pitanje pitanje kod nas u islamu nebitno!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Мухамед је, такође, на жалост, и канонизовао одређене ВЕРСКЕ праксе,

које православни као такве никако не би могли да прихвате.

Срећом,

од преко милијарде муслимана колико данас живи у свету, постоји значајан број оних који те,

за нас спорна места, тумаче на прихвативији начин - тачније, не практикују их,

сматрајући да им вероватно није место изван шеријатски уређене државе.

Eniz је подвукао да камо среће да се тај закон примењује, да је то најбољи закон, и да је то закон од Бога.

Нормално је да Ениз, као верујући муслиман, жели такво друштво - али, заиста сам уверен да брат Ениз, управо зато што јесте искрено верујући, никоме не би наметао ни шеријат ни ислам на силу. Нити би очекивао да било која држава у којој муслимани нису убедива већина треба да га прихвати. А свакако му, као муслиману, треба допустити да му због тога буде жао. Аутентични шеријат је ствар која се ИСКЉУЧИВО добровољно прихвата.

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

Подели на овим сајтовима

Срећом,

од преко милијарде муслимана колико данас живи у свету, постоји значајан број оних који те,

Eniz је подвукао да камо среће да се тај закон примењује, да је то најбољи закон, и да је то закон од Бога.

Нормално је да Ениз, као верујући муслиман, жели такво друштво - али, заиста сам уверен да брат Ениз, управо зато што јесте искрено верујући, никоме не би наметао ни шеријат ни ислам на силу. Нити би очекивао да било која држава у којој муслимани нису убедива већина треба да га прихвати. А свакако му, као муслиману, треба допустити да му због тога буде жао. Аутентични шеријат је ствар која се ИСКЉУЧИВО добровољно прихвата.

Brate Andrej, ne samo da nebi nikome nametao nego po islamu nema na to ni pravo!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Arapi!

Da, postoji i jedna i druga samo što je nacionalno pitanje pitanje kod nas u islamu nebitno!

Ни код нас Хришћана национална подела такође није битна па постоји :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

Arapi!

Ни код нас Хришћана национална подела такође није битна па постоји :cmizdrenje:

Jedino sam vidio da kod Albanaca je jače nacionalno od vjerskog!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

ja u srbiji vidjam na svakom koraku... pogotovo sada,u sezoni masovnih,gurmanskih orgija... ovaj...htedoh reći-slava

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Срећом,

Brate Andrej, ne samo da nebi nikome nametao nego po islamu nema na to ni pravo!

Управо тако... Важно је да ово разумемо. Знам Енизе да би се сваки верујући муслиман који је заиста упућен у своју веру (тј. који познаје Часни Кур`ан и Хадисе) сигурно сложио с тобом по овом питању.

(De Carne Christi V, 4)

Подели на овим сајтовима

Darko je doktor Islama i učio je u Kairu .(1)

Dakle on je Doktor ,a vi ako ste naučnik kako to Enize da niste upoznati sa Evropskom istorijom i ne znate vaše poreklo .Pa valjda znate da su vam preci islamizirani Sloveni .(2)

Još nešto Enize nas dvojica bi sutra u rat krenuli jedan na drugoga .!(3)

Vidiš Enize to je naše prokletstvo ,samo se delimo i ratujemo ,mi vam ne možemo oprostiti zločine i nečoveštvo ,vi nama ne možete oprostiti to što postojimo da vas podsećamo da ste  velika većina vas primila Islam pod pretnjom noža.(4)

I mi ćemo lakše oprostiti sve nego vi ,vas to muči i to mnogo .Muči vas i to kada u Kairu osetite da ne pripadate tamo ,da vam ni jezik ni koža ,ni kultura ni misao nisu isti .(5)

Boli to jako .(6)

Inače da te razuverim moj čukundeda Kurdet i moja čukun baba Mensura su se vratili sa islama na veru pradedovsku i to negde oko 1880.(7)

Imam krst i ikonu u kući iz 13 veka i dokle smo pod silom bili muslimani čuvali smo u kući ovo imam i sa hadza donet suvenir ,i kur˝an na Turskom ali na arapskom pismu   .Jedan od predaka moj Enize je spasao umnogome Islam u zemlji u kojoj živiš.

Moji su bili trgovci ,i zato su uzeli Islam da bi putovali bez problema ,i to sam saznao Enize .(8)

Problem je Enize kao što vidiš u tome što je meni Islam jasan kao dan ,a tebi Hrišćanstvo nije .

Uzmi izučavaj pa će doći do ovoga do čega sam i ja došao .(9)

Inače mom temparamentu mom biću ,pa čak i mojoj strukturi ličnosnoj bliži je Islam nego Pravoslavlje .

Ali je istina samo jedna i svaki put kada spoznam bar delićem sebe tu lepotu vere Pravoslavne znam ,intuitivno da ne grešim .10)

Ja te pozivam da ti razjasnim Pravoslavlje i ja i kolege sa foruma 11)

(1)Koju diplomu ima i na koju temu mu je bila disertacija

(2)Problem je brate podaci izgleda koje ja imam a koje ti imaš.I jedan i drugi izgleda imamo svoju historiju.Meni je historija draga i volim puno čitati iz nje.A zavolio sam historiju zbog nastavnice historije Marije koja je bila fenomenalan predavač.Kada bih osnovao islamsku školu nju bih zaposlio kao nastavnika historije.Međutim u onom sistemu historija o islamskom svijetu je bila napisana na tri četiri lista dok su nas prisiljavali da naučimo sve manastire,kada su građeni gdje se načlaze itd.Ne sikiraj se ti za poznavanje moje historije naših naroda.Čitao sam o tome mnogo ponešto :drugarstvo:

3)Ako bi krenu da ugroziš moju čast, porodicu, prag , vjeru, domovinu, brate, nebih ti to dopustio pa makar me to i života koštalo.Nadam se da mi ovo nečeš uzeti za zlo, jer ove ljudske vrijednosti neće braniti samo jehovin svjedok i budala!

4)Jako bezobrazna konstatacija, vi nama nemožete oprostiti nečoveštvo ko mi vas ubijali ko zečeve a vi sada oplakujete Srebrenicu .Nemoj brate da me vučeš za jezik ova ti konstatacija neide na čast.Ovdje si pokazao koliko si spreman biti objektivan.Nemoj da ti nabrajam masovna ubistva koja ste činili u proteklih dvijestotine godina. :cmizdrenje: :cmizdrenje: :cmizdrenje: .

5)Ako je ono što historija bilježi vaše praštanje onda ste jako licemjerni u praštanju.Tj nikada nikome niste iskreno oprostili a i samim time ste jako loši kao hriščani jer licemjerstvo je kod vas zabranjeno ili nije!

6) Licemjerje!

7)Svako sebi bira put spasa ili propasti ali nemoj mi reći da nije bilo nasilnog pokrštavanja muslimana.

8)Pitam se odakle ti toliko licemjerje u govoru i odakle ti toliki iskrivljeni podaci, sve mi je jasno!

9)Ovim što si pokazao dajemi za pravo da islam poznaješ kao ja kinesku umjetnost ali nema veze pažlčjivo te pratim.A što se tiče mog poznavanja hriščansta ono iako je skromno ja te nudim da mi ga prezentuješ ako znaš!

10)Ma čini ti se, eto prezentuj tu istinu da vidim koliko si iskren u njoj!

11)Samo ti pozivaj i misionari mi imao sam ja i tvrđe orahe od tebe ali kako su na kraju postali meki!Eto dozvoljavam ti da mi otvoreno misionariš , samo da znaš da nisi bio ovdje prvi , ja te pozivam ali spremi se na otvorena kontrapitanja i budi molim te iskren bez licemjerja u odgovaranju!

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...