Jump to content

Молитве у разним приликама

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

Свети победниче страсти и исцељитељу Пантелејмоне,

моли милостивог Бога да душама нашим подари опроштај грехова.

svpantelejmon.jpg

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Одговори 413
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Нe допусти, Господе, ни на тренутак да чиним вољу непријатеља Твога и мога ђавола, него да чиним непрестано само Твоју вољу, мога Цара и Бога: Ти си једини истинити Цар мој, Којим цареви царују, дај ми да се повинујем Теби, благоугађам пред Тобом увек искрено и чврсто. Ходите да се поклонимо Цару нашем Богу, да служимо Њему са страхом и да се радујемо Њему са трепетом( Пс. 94, 6; 2, 11).https://www.facebook.com/518098048210191/photos/a.518102028209793.124543.518098048210191/732427876777206/?type=1&theater

1888613_732427876777206_1670893090_n.jpg

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

О свештена главо, лекару дивни архијереју Божији Нектарије!

Прими ово мало али усрдно мољење чеда твојих, која верују благодати што је у теби.

Даруј нам исцељење од болести и од вечне нас избави погибељи да Христу Спасу са радошћу кличемо:! Алилуја

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Оче свети, Бесмртни, из кога излази сва доброта и благост, скришено Ти се молим за децу коју Си ми подарио да родим.
Сачувај их у Твојој милости и светости, да би се Твоје Име прослављало у њима.

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Молитва св. Јована Дамаскина, коју изговарај указујући на своју постељу:

Човекољубиви Господару, неће ли ми ова постеља бити гроб или ћеш душу моју бедну још обасјати даном? Ето, преда мном је гроб; ето, преда мном стоји смрт! Господе, бојим се Твога суда и бескрајних мука, а не престајем чинити зло; Тебе, Господа Бога свог свагда разгневљујем, и пречисту Твоју Матер, и све небеске Силе, и мог светог Анђела Чувара. Знам, Господе, да сам недостојан Твога човекољубља, а достојан сам сваке осуде и муке. Но, Господе, хтео ја или не, спаси ме. Јер ако праведника спасеш, то није ништа нарочито; и ако чистога помилујеш, то није ништа чудновато, јер су достојни Твоје милости. Али, на мени грешном учини чудо милости Своје; у томе покажи чудо човекољубља Свог, да не надвлада моја грешност Твоју неисказану доброту и милосрђе; и како хоћеш уради са мном.Амин.

Подели на овим сајтовима

Gospode, Veliki, Milosrdni, u svima mojim delima i rečima upravljaj mojim mislima i osećanjima, u svim nepredviđenim okolnostima ne daj mn da zaboravim da sve potiče od Tebe.

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Vladiko sveti, Bože vaseljene,

Blagoslovi molitvom nas

I daj pokoj duši smirenoj

U nepodnošljivo strašnom času

I kraj ivice groba

Udahni u usta slugu Tvojih

Vanljudske snage

Da se molimo krotko za neprijatelje.

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Буди ми помоћник, Владико свих, Христе; заштити моју душевну немоћ, да бих се ослободио од овог мрског и греховног растакања, и постао слободан од окова греха. Да не борави у мени мучитељна злоба, и да мноме, као заробљеником, силом греха не влада злобни демон, него нека дође на мене Царство Божанског и свеслављеног Духа Твога, коме се клањамо, да би се удаљиле од мене нечисте страсти које сада владају и царују у мени. Јер си Ти Бог милосрђа и човекољубља и доброте, и Теби славу узносимо са беспочетним Твојим Оцем и Свесветим и благим и животворним Твојим Духом, сада и свагда и у векове векова. Амин.

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Помилуј, Господе, оне који ме мрзе и завиде ми. Помилуј и оне који ме опадају и клевећу. Нека нико од њих, ни у овом веку, ни у будућем, не претрпи ни најмању штету ради мене нечистог, већ их просвети милосрђем Твојим, и покриј благошћу Својом, о, Свеблаги!

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Мала молитва Богородици

Помилуј ме, Благоухање хришћанско, Благодатна, Свенепорочна, и помози ми великом својом милошћу, Прослављена, Пресветла, Надо оних који се кају.

Подели на овим сајтовима

Помилуј Господе и оне који нас мрзе и не дозволи да пропадну због нас грешника. Амин.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Господе, отвори нам срца и очи да ви смо увек брзо могли да увидимо потребе ближњих, и похитали да  саслушамо и утешимо оне који су у болести и тузи. Нека би свагда били спремни да добровољно и с љубављу притекнемо у помоћ потребитима у славу Имена Твога. Амин.

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Наш живот је у Твојим рукама, Господе. Помози нам да Твоме старању предамо свој ум, своје срце, и своје руке, да би чинећи све Тебе ради, творили вољу Твоју у смирењу, вери, и изнад свега, у љубављи. Амин.

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Господе, појачај наше уздање да би смо положили све своје бриге на Тебе, знајући да нас Ти љубиш и да се о нама стараш. Помози нам да своје грехе исповедимо у смирењу и вери, да би се обновљени вратили Теби. Амин.

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Господе! Твоје име је Љубав: не одбаци ме заблуделог! Име Ти је Сила: оснажи ме јер малаксавам и падам! Име Ти је Светлост: просветли моју душу помрачену житејским страстима! Име Ти је Мир: умири пометену душу моју! Име Ти је Милост: не престај да ме милујеш!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...