Jump to content

Молитве у разним приликама

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

Mолитвена песма светог Амвросија, епископа Медиоланског

Тебе Бога хвалимо, Тебе Господа исповедамо, Тебе превечнога Оца сва земља велича. Теби сви анђели, Теби небеса и све силе, Теби херувими и серафими непресталним гласовима кличу: Свет, свет, свет је Господ Бог Саваот, пуни су небо и земља величанства славе Твоје. Тебе преславни збор апостола, Тебе хваљени број пророка, Тебе хвали пресветла војска мученика. Тебе по свој васељени исповеда Света Црква, Оца недостижнога величанства, Твога истинитога и јединороднога Сина Коме се поклањамо, и Светога Утешитеља Духа. Ти, Царе славе Христе, Ти јеси Очев вечни Син. Ти, узимајући на се спасење човека, ниси се згнушао Девојачке утробе. Ти си, одолевши жалцу смрти, отворио вернима Царство небеско. Ти који седиш с десна Богу у слави Очевој, верујемо да си Судија који ће доћи. Тебе, стога молимо: Помози слугама Твојим, које си искупио часном Својом крвљу. Удостој нас да са светим Твојима у вечној слави Твојој царујемо. Спаси народ Свој, Господе, и благослови наслеђе своје, усправљај га, и узноси га у векове. У све дане ћемо Тебе благосиљати, и хвалићемо име Твоје у векове, и у векове векова. Удостој нас Господе, да се у овом дану сачувамо од греха. Помилуј нас, Господе, помилуј нас. Да буде милост Твоја, Господе, на нама, како се уздасмо у Тебе. У Тебе се, Господе, поуздамо, да се не постидимо до века. Амин.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Одговори 413
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

МОЛИТВА ЗА ПОЧИВШУ ДЕЦУ

Господе Исусе Христе, Боже наш, Владико живота и смрти! Утешитељу ожалошћених! Са скрушеним и умилним срцем припадам к Теби и молим Ти се: помени Господе у Царству Твоме преминулога раба Твојега (рабу Твоју) чедо моје (ИМЕ) и учини му (јој) вечни спомен. Ти си ми, Владико, живота и смрти подарио ово чедо, и по Твојој премудрој воји си благоизволео узети га од мене. Нека је благословено Име Твоје, Господе. Молим Те, Судијо неба и земље, бесконачном љубављу Твојом к нама грешнима, опрости преминулом чаду мојему сва сагрешења његова, вољна и невољна, учењена речју, делом у знању и незнању. Опрости милостиви и наша родитељска сагрешења, да не пребивају она на чедима нашим: јер као што мноштво грехова учинисмо пред Тобом, мноштво тога и не учинисмо што си нам Ти заповедио. Ако преминуло чедо наше, нашом или својом кривицом, боравећи у овом животу и телу своме, радећи у свету није марило за Тебе, Господа и Бога Својега, ако је заволело прелести овога света, а није марило за речи Твоје и заповести Твоје, ако се предаваше сластима житејским, а не беше у скрушености због грехова својих, и не упражњаваше бдење, пост и молитву, већ их забораву предаваше, молим Те усрдно опрости, преблаги Оче, чеду мојему сва таква сагрешења његова, опрости и ублажи, ако и какво друго зло учини у животу своме. Христе Исусе! Ти си васкрсао кћер Јаирову по вери и молитви оца њенога, Ти си исцелио кћер жене Хананејке по вери и молби мајке њене: услиши тако и ову молитву моју, не презри мољење моје за чедо моје. Опрости Господе, опрости сва сагрешења његова, и опростивши и очистивши душу његову избави га вечних мука и насели га са свима светима Твојим, који су у векове благоугодили Теби, тамо где нема болести, ни туге, ни уздаха, већ живот бесконачни: јер нема човека који је живео а да не сагреши, једини си Ти изван свакога греха: да када будеш судио свету, чедо моје чује најжељенији глас Твој: продјите благословени Оца Мојега и наследите припремљено вам Царство од настанка света. Јер си Ти Отац милости и дарежљивости, Ти си живот и васкрсење наше, и Теби славу узносимо са Оцем и Светим Духом, сада и увек и у векове векова. Амин.

• Волим 1

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

МОЛИТВЕ ПРИ ИЗЛАСКУ ИЗ КУЋЕ
светог Јована Златоустог

Одричем се тебе, сатано, све гордости твоје и служења теби; поклањам се Теби Христе, у име Оца и Сина и Светога Духа. Амин.

Молитва пред полазак на пут
Господе Боже, који управљаш корацима људским, погледај милостиво на мене и опрости ми сваки намерни и ненамерни грех, благослови моју добру намеру и управљај мојим путовањем у одласку и повратку, усрдно Ти се молим, услиши и помилуј ме.
Господе, као што си Исаку и Товији послао анђела сапутника и тиме учинио да им је путовање мирно и срећно протекло, тако и сада пошаљи мени анђела мира, да ме упућује на свако добро дело и избавља од видљивих и невидљивих непријатеља и од сваке зле напасти, да се здраво, мирно и срећно вратим на славу Твоју, усрдно Ти се молим: услиши и смилуј ми се.

или

Господе Исусе Христе, Боже наш, који си Пут, Истина и Живот, који си био сапутник угоднику Твом Јосифу и сачувао га и узвисио у Египту, који си послао Твог анђела мира слуги Твом Товији да му буде сапутник, који си ходио по води као по сувом и који ваздушним пространствима господариш, који си Твоје свете ученике Луку и Клеопу и остале апостоле удостојио да им будеш Сапутник, Ти сам, Господе, смилуј се и на мене грешног и недостојног слугу Твог и на сву браћу моје путнике, и буди сапутник мени и њима на овом путу. Сачувај нас све од сваког искушења, од сваке замке и пакости злих духова и злих људи; огради нас светим анђелима Твојим; одржи нас у правди и истини Твојој по светим заповестима Твојим, да се вратимо с пута у здрављу душе и тела, испуњени благословима Твојим. Дај Господе, Ти који си нам отворио пут ка Оцу Небеском, да и ми, путујући земаљским путевима нашим, не залутамо и изгубимо се, него као сви светитељи Твоји - путници земаљски ка Небу, достигнемо у Царство Твоје Небеско.

Мoлитва за оне који путују
Тропар, глас 2.
Ти који си Пут и Истина , Христе, пошаљи за сапутника Ангела Свога слугама Својимсада, као некада Товији, да их чува и неповредне сачувана славу Твоју од свакога зла у свакој доброј срећи, молитвамаБогородице, једини Човекољупче.
Кондак, глас 2.
Луки и Клеопи сапутникбио Си, ходи сада заједно са слугама Твојим који да путујужеле, од сваке их зле напасти избављајући. Јер Ти као Човекољубацсве можеш.

Молитва Господу Исусу Христу
Господе Исусе Христе,Боже наш, Истинити и Живи, Који си изволео да путујеш сатобожњим оцем Својим Јосифом и Пречистом Дјевом Мајком Својому Египат и Који си сапутник Луки и Клеопи био! И сада Тесмерно молимо, Владико Пресвети, са слугама Својим путујблагодатно. И као слуги Твоме Товији Ангела Чувара пошаљи, да нас чува и избавља од свакога злог нападаја видивих и невидивих непријатеља и на испуњавање заповести Твојих упућује, и да нас мирно и срећно и здраво проведе и безметежно кући врати. И дај слугама Твојим да сву своју добру намеру заблагоугађање Теби срећно у славу Богу испуне. Јер Твоје је да милујеш и спашаваш нас и Теби славу узносимо са Беспочетним Оцем Твојим и са Пресветим и Благим и Животворним Твојим Духом, сада и свагда и у векове векова. Амин.

Молитва за возаче
Господе, Боже, који си прави Пут, Истина и Живот, смилуј се на мене недостојног и буди ми сапутник на овом путу. Сачувај ме од искушења, од сваке преваре и пакости злих духова и злих људи. Одржи ме у правој вери и истини по заповестима Твојим, да се вратим у здрављу душе и тела. Јер је Твоје царство и сила и слава, Оца и Сина и Светога Духа сада и увек и у све векове. Амин.

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

МОЛИТВА У ЧАСУ КАДА СЕ ПРИСТУПА К СВЕШТЕНИКУ РАДИ ИСПОВЕДАЊА СВОЈИХ ГРЕХОВА

Исусе Христе, Боже мој, ево ја приступам да исповедим своје грехе. Просветли ми памет зраком Твоје милости, да познам све своје мане, да се известно покајем, те горко оплачем своју злоћу. Подај ми крепост језику да слободно, одрешито, и потпуно искажем своје грехе. Хоћу да учиним све што стоји у мојим силама, а да изгубим из срца све жиле греха, и сталан у тој одлуци хоћу да се држим тачно свих наређења мога духовника, те нећу се устручавати пред никаквом жртвом.

Пресвета и Предобра Мати Божја, обрати к мени Своје милосрдне очи и буди ми у помоћи у часу ове моје исповести.

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Читајући бесједу за данас, наиђем на ову кратку, али јаку молитву. 

О Боже Свети, који у светињи живиш и међу светима почиваш, и свете к Себи призиваш и милујеш, помози и нама, да се осветимо, – у ријечима и у мислима и у дјелима. На славу Твоју и на спасење наше. Теби слава и хвала вавијек. Амин.

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

МОЛИТВА ПОКАЈНИКА
светог Симеона Новог Богослова

Г осподе , Ти све видиш и нема ничега што Ти не би видео. Ја, иако сам дело руку Твојих ипак нисам чинио дела по заповестима Твојим, него сам по великом безумљу свом чинио свако зло, не помишљајући да си Ти, Творац мој и Бог, колико добар толико и правосудан. А сада, сетивши се тога, мене спопада страх, и ја не знам шта да чиним. Осећам осуду Твоју и не налазим речи оправдања у устима својим. Немам никакве врлине и нисам учинио никакво дело покајања, које би заслуживало да ми се због њега опрости макар једна празна реч уста мојих. Осим тога, и онај који има све врлине и чини сваковрсна добра дела, чини то као слуга и дужник; у свему томе он неће наћи откуп за Грех свој: ту једино милост Твоја притиче. Грех је смрт, и ко од оних који су кроз њега умрли може васкрснути сам себе? Ваистину нико. Једини си Ти умро и васкрсао, зато што греха ниси учинио и превара се не нађе у устима Твојим. И ето, Господе Сведржитељу, починивши много злих дела, ја се кајем. Али само покајање немоћно је да ме оправда. Покајање је познање грехова својих, а скида их милост Твоја. Ти видиш, Сведржитељу Господе, да ја сада ништа немам осим тела; но за мене нема никакве користи од тога што сам оставио свако богатство. Ја сам сав - једна рана; у мени није остало никакве наде на спасење, и пакао је готов да ме прогута живог. Ти ме једини можеш спасти и излечити патње срца мога. Рука Твоја може све; она досеже до самих дубина бездана, и све бива по мигу Твоме. Не усуђујем се говорити: помилуј ме, Господе! Јер сам недостојан милости Твоје, као онај који с правом заслужује сваку муку. А Ти, Господе, знаш све, и како зна Човекољубље Твоје поступи са мном, недостојним и самог живота.

Да буде света воља Твоја у свему. Амин.

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

МОЛИТВА ПРЕСВЕТОЈ БОГОРОДИЦИ у невољи

Мене душом и телом невољнога удостоји твоје Божанске посете и старања, Jедина Богомајко, јер си као добра и блага постала родитељска доброта сина твога Христа Бога. Љути јади и грешне страсти кидају ми душу, као гладни вуци у својој невољи и муци. Приступам твојој руци, и ослободи ме терета који ме притискује као стење и даруј ми благословено исцелење. Амин.

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

МОЛИТВА благодарна ГОСПОДУ
после излечења од било какве болести
- свети Јован Кронштадски

Слава теби, Господе Исусе Христе, Сине Јединородни Беспочетног Оца, Који једини исцељујеш сваку болест и сваку рану у људима, што си ме гршног помиловао и избавио од болести моје, не допустивши јој да се развије и да ме усмрти по гресима мојим. Подај ми, Валдико, да од сада чврсто творим вољу Твоју на спасење моје грешне душе и у славу твоју са Беспочетним Твојим Оцем и Јединосушним Твојим Духом, сада и увек у све векове.Амин.

linija_bottom00.png

• Волим 1

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
Molitva za milost pobožnosti

Gospodine Bože moj, ti si sve moje dobro.

I tko sam ja da se usuđujem tebi govoriti?

Najbjedniji sam od tvojih slugu i odbačeni crv, jadniji i prezira vredniji no što sam

toga svjestan i što se usuđujem reći.

Ipak, sjeti me se, Gospodine, jer ja sam ništa, ne mogu ništa i nemam ništa.

Ti si jedini dobar, pravedan i svet. Sve možeš, sve daješ, sve ispunjavaš, samo

grešnika otpuštaš prazna.

Spomeni se, Gospodine, svoje vjernosti i napuni moje srce svojom milošću, jer ti

nećeš da tvoja djela budu neplodna.

Kako ću se održati u ovome jadnom životu ako me ne ojačaš svojim milosrđem i

milošću?

Ne okreći lice svoje od mene, ne odgađaj pohod svoj, ne uskrati mi svoju utjehu,

da mi duša ne postane kao zemlja bezvodna.

Nauči me, Gospodine, da vršim volju tvoju. Uči me pred tobom živjeti dostojno i

ponizno,

jer ti si moja mudrost, ti me poznaješ u istini i znao si me prije nego je svijet

postao i prije nego što sam se rodio na svijetu.

Подели на овим сајтовима

МОЛИТВЕНИ УЗДАСИ ГОСПОДУ ИСУСУ ХРИСТУ Светога Тихона и епископа Јустина

Исусе, Сине Божји, помилуј ме. Привуци ме да би дошао к Теби. У тамницу сам закључан, Господе, изведи ме из тамнице да бих дошао к Теби. Изведи из тамнице душу моју да се исповедам имену Твоме. Тама ме окружава, Господе; одагнај таму да видим Светлост Твоју. Окован сам, Господе, многим гвозденим оковима. Поломи ове окове, Господе, да будем слободан. Дај ми уши да Те слушам. Дај ми очи да Те видим. Дај ми укус да те окусим. Дај ми мирис да Те омиришем. Дај ми ноге да дођем к Теби. Дај ми уста да говорим о Теби. Дај ми срце да се бојим и љубим Тебе. Постави ме, Господе, на пут Твој и ићи ћу у истини Твојој, Ти си пут, истина и живот. Одузми од мене што је моје и дај ми вољу да творим Твоју вољу добру. Скини са мене старо, па ми дај ново. Одузми од мене срце камено, па ми дај срце мекано, које ће Тебе да љуби, Тебе да поштује и Тебе да следује. Дај ми око да видим љубав Твоју. Дај ми око да видим смирење Твоје и да му подражавам. Дај ми око да видим кротост и трпљење Твоје и да се њему учим. Реци реч и биће све, јер Твоја реч дело постаје. Верујем, Господе, помози моме неверству.

Исусе, Сине Божји, помилуј ме:

Буди храна и пиће души мојој!

Буди извор жедној души мојој!

Буди светлост помраченој души мојој!

Буди ми освећење против нечистоте моје!

Буди ми премудрост против безумља мога!

Буди ми мир и покој против зле савести моје!

Буди ми саветник против неразумевања мога!

Буди ми укрепљење у слабости мојој!

Буди ми сила противу немоћи моје!

Буди ми вођа на путу моме!

Буди ми радост у жалости мојој!

Буди ми весеље у тузи мојој!

Буди ми избављење од ропства мога!

Буди ми заступник против клеветника мојих!

Буди ми штит против гониоца мојих!

Буди ми победа против непријатеља мојих!

Буди ми судија против тужиоца мојих!

Буди ми цар против ђаволскога царства!

Буди ми заступник против гњева Божијега!

Буди ми жртва за грехе моје!

Буди ми оправдање против грехова мојих!

Буди ми, сиромаху Отац вечни!

Буди ми заступник у часу смрти!

Буди ми живот против смртности моје!

Буди ми покровитељ по смрти мојој!

Буди ми живот вечни по васкрсењу моме!

Исусе, Сине Божји, помилуј ме!

Дај славу имену Твоме , а мени спасење вечно!

Не нама, Господе, не нама, но имену Твоме дај славу!

Амин.

недостојни епископ Јустин

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

МОЛИТВА ПОКАЈНИКА светог Симеона Новог Богослова

ГОСПОДЕ, Ти све видиш, и нема ничега што Ти не би видео. Ја, иако сам дело руку Твојих ипак нисам чинио дела по заповестима Твојим, него сам по великом безумљу свом чинио свако зло, не помишљајући да си Ти, Творац мој и Бог, колико добар толико и правосудан. А сада, сетивши се тога, мене спопада страх, и ја не знам шта да чиним. Осећам осуду Твоју, и не налазим речи оправдања у устима својим. Немам никакве врлине и нисам учинио никакво дело покајања, које би заслуживало да ми се због њега опрости макар једна празна реч уста мојих. Осим тога, и онај који има све врлине и чини сваковрсна добра дела, чини то као слуга и дужник; у свему томе он неће наћи откуп за Грех свој: ту једино милост Твоја притиче. Грех је смрт, и ко од оних који су кроз њега умрли може васкрснути сам себе? Ваистину нико. Једини си Ти умро и васкрсао, зато што греха ниси учинио и превара се не нађе у устима Твојим. И ето, Господе Сведржитељу, починивши много злих дела, ја се кајем. Али само покајање немоћно је да ме оправда. Покајање је познање грехова својих, а скида их милост Твоја. Ти видиш, Сведржитељу Господе, да ја сада ништа немам осим тела; но за мене нема никакве користи од тога што сам оставио свако богатство. Ја сам сав - једна рана; у мени није остало никакве наде на спасење, и пакао је готов да ме прогута живог. Ти ме једини можеш спасти и излечити патње срца мога. Рука Твоја може све; она досеже до самих дубина бездана, и све бива по мигу Твоме. Не усуђујем се говорити: помилуј ме, Господе! Јер сам недостојан милости Твоје, као онај који с правом заслужује сваку муку. А Ти, Господе, знаш све, и како зна Човекољубље Твоје поступи са мном, недостојним и самог живота.
Да буде света воља Твоја у свему. Амин.

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

МОЛИТВА старца САМПСОНА

Свемилостива Владичице моја Пресвета Госпођо, Свепречиста Дјево Богородице, Маријо, Мајко Божија, несумљива и једина моја надо, не гнушај се мене, не одбаци ме, не остави ме заступи умоли, услиши, призри Госпођо, помилуј, опрости, Пречиста.

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Молитва за српски народ.

Господе Боже , чији су судови недокучиви и путеви неиспитани , милостиво погледај и чуј молитву нашу за Твој српски народ православни .

Ти си допустио тешко мучење српског народа , као што си дозволио да буду мучени и Твоји апостоли и пророци .

Знамо Господе Боже наш , да по своме премудром промислу допушташ страдање својих изабраних , да би се као злато у огњу , кроз муке очистили од земље и јаче засијали . Али, не дозволи , Боже милости и љубави , да се сатана дуго подсмева и лицемери дуго ругају над Твојим крстоносним народом српским.

Знамо да Ти допушташ невоље најсветијим душама , ради њихове веће славе и страха безбожним подлацима.Знамо да је твоје преславно Васкрсење , Христе , дошло после поруге , крсних мука и смрти . Зар да озарени светлошћу твога страдања не осветлимо таму страдања српског народа и чекамо васкрсење његове славе?

Као што раслабљени није био исцељен док ти ниси дошао ,Господе, тако и данас нема исцељења српском народи без Тебе Боже и Спаситељу наш .

Не одлажи своју помоћ Господе , Ти који си увек хтео да помажеш , Не одлажи и не откажи , већ као милостиви Самарјанин окрени лице своје српском народу , пружи му руку и исцели његове ране , поврати му здравље , сјај и славу. 

Нека Те прослави  страдални српски народ  

убудуће бише него што Те славио раније - Тебе , Спаситеља свога , са Оцем и Светим Духом , у векове векова . Амин

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Mолитвена песма светог Амвросија, епископа Медиоланског

Тебе Бога хвалимо, Тебе Господа исповедамо, Тебе превечнога Оца сва земља велича. Теби сви анђели, Теби небеса и све силе, Теби херувими и серафими непресталним гласовима кличу: Свет, свет, свет је Господ Бог Саваот, пуни су небо и земља величанства славе Твоје. Тебе преславни збор апостола, Тебе хваљени број пророка, Тебе хвали пресветла војска мученика. Тебе по свој васељени исповеда Света Црква, Оца недостижнога величанства, Твога истинитога и јединороднога Сина Коме се поклањамо, и Светога Утешитеља Духа. Ти, Царе славе Христе, Ти јеси Очев вечни Син. Ти, узимајући на се спасење човека, ниси се згнушао Девојачке утробе. Ти си, одолевши жалцу смрти, отворио вернима Царство небеско. Ти који седиш с десна Богу у слави Очевој, верујемо да си Судија који ће доћи. Тебе, стога молимо: Помози слугама Твојим, које си искупио часном Својом крвљу. Удостој нас да са светим Твојима у вечној слави Твојој царујемо. Спаси народ Свој, Господе, и благослови наслеђе своје, усправљај га, и узноси га у векове. У све дане ћемо Тебе благосиљати, и хвалићемо име Твоје у векове, и у векове векова. Удостој нас Господе, да се у овом дану сачувамо од греха. Помилуј нас, Господе, помилуј нас. Да буде милост Твоја, Господе, на нама, како се уздасмо у Тебе. У Тебе се, Господе, поуздамо, да се не постидимо до века. Амин.

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

МОЛИТВА ЗА УМНОЖЕЊЕ ЉУБАВИ И ИСКОРЕЊЕЊЕ МРЖЊЕ

Господе Боже наш, као Бог милостиво погледај на осушену без љубави земљу срца нашег и залеђену од мржње, од самољубља и безбројних безакоња. Испусти капљу благодати Твог Пресветог Духа, богато је ороси, да буде плодоносна; да од пламена љубави шрема Теби узрасте корен свих врлина – страх Твој, и нелењива брига за спасење ближњих, уз то још искорење свих страсти, разних зала и лицемерја. Усрдно те молимо као благодетеља свих људи: хитно нас услиши и човекољубно помилуј. Обнови заповест нову, коју си дао, Господе, ученицима да љубе друг друга, обнови је истинском благодаћу Светог Дух Твог у душама и срцима нашим, тако како би похитали да се потрудимо за оно што је Теби угодно а ближњима на корист и спасење. Молимо Ти се, благодетељу, услиши нас и милостиво погледај. Да будемо савршени у љубави Твојој, Боже наш, и да имамо нелицемерну љубав према ближњем, принуди нас на то, Господе благодаћу Духа Твог. Јер ако неко мисли да Тебе љуби, међутим брата свога мрзи, лажа је и у тами ходи. Зато Милостиви, разгори душе и срца наша љубављу према Теби и према браћи – молимо Ти се: као милостив хитно услиши нас и као дарежљив помилуј. Амин.

linija_bottom00.png

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...