Jump to content

Тачно казивање Еп.Игнатија

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости
Guest свештеник Иван

Ова тема је бесмислена и ја немам времена да га губим овде. Ако не правите разлику између ПРОРОДНОГ И НОРМАЛНОГ, онда је све џаба. НИје нормално бити хомосексуалац, без руке, ока, ноге, имати 150 кила, не знам шта све... али јесте природно јер и то постоји као природа- фисис. Није нормално да нам дођу бобамаре у ројевима али је природно јер их има у природи... направите ту разлику, па ће вам бити јасно, и не пљујте више по Владици, нарочито они који нису њега слушали или нису успели да положе Догматику.

Постоји ли онда нешто што је неприродно, по теби?

Не знам у којем контексту, ако мислиш у контексту како иначе ти желиш да мислиш много тога  ми је неприродно- ненормално. На пример; ненормално ми је да је неко педер или да неко хоће да убије Владику Игнатија или да прекида Литургије, или да попије 20 литра пива и да се тиме хвали... ма много тога ми је ненормално али јесте природно- јер да није не би било тога. Све што постоји и што видимо има своју природу. Заиста ми је жао што се ниси бар мало потрудио да разумеш богословске термине а већ хоћеш и спреман си за раскол... и то ти је смешно.

Жалосно је то брате а не смешно, нема ни с од смешног.

Подели на овим сајтовима

у Владику Игњатија не сумњам ич.

Kako je u Za?  dada

Cujem da ste lepo pojali vladiki Maximu za Arandjelovdan  prstgore

Личне ствари оставите за приватне поруке

Хвала

Izvinjavam se posto sam nova na forumu i ne znam da postoji deo za privatne poruke.

"Бог је, из видљиве и невидљиве природе, властитим рукама саздао човека по своме образу и подобију, обликујући тело од земље, и својим Духом подарио му је словесну и умну душу. А тога човека називамо Божанском иконом, јер израз "по образу"-икони, открива оно што је умно и самовласно, док израз "по подобију" открива могућност уподобљавања врлини." Свети Јован Дамаскин

Подели на овим сајтовима

Ја могу да кажем да залажење у теолошке проблеме веома често уме да потресе веру у човеку (ја се увек сетим Јелисавчића и предавања о смртности/бесмртности душе и мом "нервном слому" после њега), али ако Господ дадне, ако је вера и пре те колизије била искрено боготражитељна и ако се уложи труд у разумевање проблема, онда вера бива после тога чвршћа, тако да је баш то проблематично место најчистије и никада се не може сломити.

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Ако је то ,а вероватно јесте, снимљен расзговор па записано, све је јасно. Наиме, причајте нешто снимите на диктафону и видећете. Професори моји у Москви су покушали да направе уџбеник тако што би снимали сопствена предавања и није испало ништа. Напротив!

Он је реко да је некад хомосексуализам био грех противприродан, а сад ови из Европе нам кажу ма јок од сад то није грех него је природно. Владику доста, доста добро знам.

Па мислим да чак и то није рекао, није уопште помињао природу, јер би онда упао у сопствену причу. Напротив, он је рекао да се морал мењао- а то је већ нетшо друго. И то је тачно. Оно што је некад било морално сада није и обрнуто.

Ајде нека сада неко узме деду за руку и иде да тражи девојку за удају, па ће да види да ли је то морално или није или да се девојка уда а никада није видела мужа.

Подели на овим сајтовима

Ова тема је бесмислена и ја немам времена да га губим овде. Ако не правите разлику између ПРОРОДНОГ И НОРМАЛНОГ, онда је све џаба. НИје нормално бити хомосексуалац, без руке, ока, ноге, имати 150 кила, не знам шта све... али јесте природно јер и то постоји као природа- фисис. Није нормално да нам дођу бобамаре у ројевима али је природно јер их има у природи... направите ту разлику, па ће вам бити јасно, и не пљујте више по Владици, нарочито они који нису њега слушали или нису успели да положе Догматику.

Racunar, automobil, faberike etc.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Ја могу да кажем да залажење у теолошке проблеме веома често уме да потресе веру у човеку (ја се увек сетим Јелисавчића и предавања о смртности/бесмртности душе и мом "нервном слому" после њега), али ако Господ дадне, ако је вера и пре те колизије била искрено боготражитељна и ако се уложи труд у разумевање проблема, онда вера бива после тога чвршћа, тако да је баш то проблематично место најчистије и никада се не може сломити.

Када сам приви пут чуо предавање о Онтологији и Етици хтеао сам да бацим тај диск из куће, исто као што то сада ради Семберац и људи који не верују Владици Игнатију. Мислио сам, Боже опроти, да ли је Владика нормалан! Но, није био проблем у Владици- него у мојој заосталости и ограничености. То предавање је мени отворилоочи за веру у правом смислу речи. Ако неко жели да послуша предавања Владике Игнатија има их овде:

https://www.pouke.org/audio.php?cid=154

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Racunar, automobil, faberike etc.

И то је природно, јер постоји као пророда фабрике, аутомобила...
Подели на овим сајтовима

Чупање +Игњатијевих речи из контекста је омиљена посластица квазизилота. Поред тога, неразумевање онога што владика говори ( а пре нехтење да се разуме), ствара код неких људи проблеме. Као његов бивши студент и као неко, могу то слободно да кажем, ко доста добро познаје његову теолошку мисао, мирне савести тврдим и стојим иза своје тврдње: теологија владике Игњатија је парекселанс јеванђеоска философија постојања и живота.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

у Владику Игњатија не сумњам ич.

Kako je u Za?  dada

Cujem da ste lepo pojali vladiki Maximu za Arandjelovdan  prstgore

Личне ствари оставите за приватне поруке

Хвала

Izvinjavam se posto sam nova na forumu i ne znam da postoji deo za privatne poruke.
Има сестро, кликните накорисника коме желите послети поруку и онда пронађите опцију "пошаљи приватну поруку". Њу неће видети нико сем вашег пријатеља.
Подели на овим сајтовима

Сексуални однос истих полова је противприродан, што значи и против човека и против живота и против Бога. Сексуални однос мужа и жене је природан. А девичанство је надприродно.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Нема дипломатије, него ме погађа малодушност људи који иако су били на Владиким превдавањима, можда су слабо шта разумели, а они који никда нису чули Владику они су сада спремни да га на колац набију, а ви у томе ликујете.

Кажем, свашта ће бити још у овој Цркви док не дође Христос у својој слави. Зато "Ерху Кирие"!

Опростите,мало сам се нашалила за дипломатију,међутим свакако ме погађа то што сте ме тако олако оценили да ликујем.

У чему?

Ја волим Цркву Христову,Бог ми је сведок и сви Свети,да није тако не бих била ово што јесам свих ових година и у добру и у злу.

Оно што ми није било јасно,питала сам.Како можете то да изједначавате са не-волењем Цркве dada

Оче,некоректно.Праштајте и помените.Овде је за мене крај разговора(већ предугог)

Ako prozivate mene, a cini mi se da je tako, bas zato sto ga nisu slusali ine mogu da imaju realan stav. Ja sam na fakultetu isla na sva njegova predavanja i slusala pazljivo i divila se donekle u to vreme, ali sad mi sve to izgleda malo drugacije. On koju god temu da pokrene, uvek govori samo jedno te isto: Episkop, licnost, Liturgija. Kada to pokusam da prepricam zvuci nekako prazno i sta dalje sa tim da radim? Ako pokusam da objasnim nekom od vernika samo me belo gledaju i pitaju se sta im to govorim? To jednostavno nije prakticno za objasnjavanje i misionarenje u nasem narodu. Suvise je filosofski. Ako sam ja slabo razumela, ima onih koji nisu, a isto misle da uvek vrti u krug oko par pojmova.

"Бог је, из видљиве и невидљиве природе, властитим рукама саздао човека по своме образу и подобију, обликујући тело од земље, и својим Духом подарио му је словесну и умну душу. А тога човека називамо Божанском иконом, јер израз "по образу"-икони, открива оно што је умно и самовласно, док израз "по подобију" открива могућност уподобљавања врлини." Свети Јован Дамаскин

Подели на овим сајтовима

Onda je to jedan sasvim drugi kontekst prirodnog.

Ali ovo sto ja zelim reci celo vreme je prirodno je sve sto ima uzrok u nuznosti, bez odluke

nekog slobodnog bica.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Нема дипломатије, него ме погађа малодушност људи који иако су били на Владиким превдавањима, можда су слабо шта разумели, а они који никда нису чули Владику они су сада спремни да га на колац набију, а ви у томе ликујете.

Кажем, свашта ће бити још у овој Цркви док не дође Христос у својој слави. Зато "Ерху Кирие"!

Опростите,мало сам се нашалила за дипломатију,међутим свакако ме погађа то што сте ме тако олако оценили да ликујем.

У чему?

Ја волим Цркву Христову,Бог ми је сведок и сви Свети,да није тако не бих била ово што јесам свих ових година и у добру и у злу.

Оно што ми није било јасно,питала сам.Како можете то да изједначавате са не-волењем Цркве dada

Оче,некоректно.Праштајте и помените.Овде је за мене крај разговора(већ предугог)

Ako prozivate mene, a cini mi se da je tako, bas zato sto ga nisu slusali ine mogu da imaju realan stav. Ja sam na fakultetu isla na sva njegova predavanja i slusala pazljivo i divila se donekle u to vreme, ali sad mi sve to izgleda malo drugacije. On koju god temu da pokrene, uvek govori samo jedno te isto: Episkop, licnost, Liturgija. Kada to pokusam da prepricam zvuci nekako prazno i sta dalje sa tim da radim? Ako pokusam da objasnim nekom od vernika samo me belo gledaju i pitaju se sta im to govorim? To jednostavno nije prakticno za objasnjavanje i misionarenje u nasem narodu. Suvise je filosofski. Ako sam ja slabo razumela, ima onih koji nisu, a isto misle da uvek vrti u krug oko par pojmova.
ваш је сестро проблем што нисте најбоље разумели и пто не знате то да пренесете. Заправо, грубо сам се изразио: можда немате таленат за богословствовање који јесте дар од Бога. Није свако да говори о тзеологији и ако је уписао теолошки факултет. Имате ви свакако и друге дарове те њих умножавајте. О чему би требао да прича Епископ који предаје Догматику? Јесте ли слушали некада неку његову беседу? Има их неколико које су постављене на нешем сајту. Не предавање, беседу...

Све ово што Владика говори је живот и то је невероватно потресно и јако... мени је до сржи потресло. Шта ја могу што неко не жели да разуме или неће да разуме. Мислите да је Владика тек тако професор Догматике и један од најцењенијих теолога данашњице? Ето, мени је помогао и ја мислим да могу онима којима причам да пренесем то што сам на предавањима слушао. Ево, то се потврђује, мислим, бар мало и овим форумом.

Подели на овим сајтовима

Е, зато св. Василије Велики и каже да није свакоме дато да богословствује, јер и за то је потребан некакав таленат. С друге стране, светост и таланат за богословствовање не морају да буду нужно повезани (ето, рецимо св. Спиридон...), али да би појмови могли са се разјасне, некад човек мора да уђе у непознато. Зато је Игнатије Богоносац јеретике називао конзервативцима и говорио како се не треба бојати новога...

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Onda je to jedan sasvim drugi kontekst prirodnog.

Ali ovo sto ja zelim reci celo vreme je prirodno je sve sto ima uzrok u nuznosti, bez odluke

nekog slobodnog bica.

И тако и овако- напади на Владикино прдавање и ликовење како владика подржава хомосексуализам ( азнамо шта он говори о сексу уопштено), падају у воду.

ја заиста не знам шта је то неприродно- не могу то да разумем колико год ми нешто НЕНОРМАЛНО изгледало. И Бог има природу је л тако? То што је она за нас невидљива не значи да не постоји.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...