Jump to content

Тачно казивање Еп.Игнатија

Оцени ову тему

Препоручена порука

Хомосексуализам није од Бога створен и није болест као свака друга (гдје болесник није крив за своје стање). Хомосексуализам је ругање Богу, а хенидкепи нису ругање Богу већ крст за спасење.

Бог не ствара Хомосексуализам.

Постоје природни греси и неприродни...немојте ме тјерати да цитирам Св. Јована Златоустог.

Ali ovo uopste nije tacno sto ti pricas. Homosksualnost nije stvar izbor bilo koga nego produkt bioloske

nuznosti.

Подели на овим сајтовима

Ja sve više počinjem da mislim da revniteljima nema pomoći.

Onaj ko ne zna, i ne razume, i to još pokušava da nametne kao standard - taj nikad neće naučiti. Ni shvatiti.

0212_rolleyes

@Semberac: Pitaj ga ti. Tvoj je problem što ga ne razumeš. Kad Sveti Oci kažu "protivprirodno", ne misle na ovu našu prirodu kakva je sad, nego na onu kakva je bila pre pada... al' džaba... Al' eto, pokušaj da razumeš šta je antics napisao.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Хомосексуализам није од Бога створен и није болест као свака друга (гдје болесник није крив за своје стање). Хомосексуализам је ругање Богу, а хенидкепи нису ругање Богу већ крст за спасење.

Постоје природни греси и неприродни...немојте ме тјерати да цитирам Св. Јована Златоустог.

Па одакле онда то у природи? Баш ме занима. Ако није природно, шта је? Објасни онда шта је противпрородно, можда ти буде лакше.

најгоре је што ће људи који ово читају да буду убеђени како је Владика говорио да су педери супер ствар, а ево Семберац је живо пример... шта мислиш Семберац, је л може образовци да се окупе па да некако ви то покажете Владици шта је природно а шта није? Да мало ви заведете теологију по ЈУС-у?

Подели на овим сајтовима

МНОГЕ ВЛАДИКЕ И СТАРЕШИНЕ ЋЕ ПРИМЕЊИВАТИ НЕКЕ НАВОДЕ ОТАЦА ПОВРШНО, ЗАНЕМАРУЈУЋИ СУШТИНУ И ШИРИНУ ПОУКЕ ТЕ НЕ САГЛЕДАВАЈУЋИ, РАСУЂИВАЋЕ ЈЕДНОСТРАНО. Ширину поуке никад сагледали нису, а нешто СВОЈЕ ХОЋЕ ДРУГИМА ДА НАМЕТНУ КАО ПРАВИЛО НОВО. ИЗМИШЉАЋЕ ОНИ И НЕКА НОВА ПРАВИЛА ПОСТА, И ТО ЋЕ НАРОД ЗБУЊИВАТИ И НЕКЕ НОВОТАРИЈЕ АЛИ ПОДВИГА ОНИ НЕЋЕ ДРЖАТИ, да по Божијем добију дар расуђивања и мудрости.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

МНОГЕ ВЛАДИКЕ И СТАРЕШИНЕ ЋЕ ПРИМЕЊИВАТИ НЕКЕ НАВОДЕ ОТАЦА ПОВРШНО, ЗАНЕМАРУЈУЋИ СУШТИНУ И ШИРИНУ ПОУКЕ ТЕ НЕ САГЛЕДАВАЈУЋИ, РАСУЂИВАЋЕ ЈЕДНОСТРАНО. Ширину поуке никад сагледали нису, а нешто СВОЈЕ ХОЋЕ ДРУГИМА ДА НАМЕТНУ КАО ПРАВИЛО НОВО. ИЗМИШЉАЋЕ ОНИ И НЕКА НОВА ПРАВИЛА ПОСТА, И ТО ЋЕ НАРОД ЗБУЊИВАТИ И НЕКЕ НОВОТАРИЈЕ АЛИ ПОДВИГА ОНИ НЕЋЕ ДРЖАТИ, да по Божијем добију дар расуђивања и мудрости.

Ти си неки песник?
Подели на овим сајтовима

Иначе, хомосексуализам постоји и код животиња и разне друге девијације...

Код животиња  нема ни брака, али то не значи да се требамо на то угледати 0212_rolleyes

Животиње никада нису организовале геј параду 0304_smile4

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Ali ovo uopste nije tacno sto ti pricas. Homosksualnost nije stvar izbor bilo koga nego produkt bioloske

nuznosti.

Ово је хула на Бога што причаш.

Подели на овим сајтовима

Obzirom da sam se uverio da naši  psevdorevnitelji imaju sklonost da primenjeuju "blagočestivo" laganje,kada ostanu bez argumenata ja bi ipak imao debelu dozu rezerve prema ovakvim tekstovima.

Takođe ko zna šta je vladika pričao a ovo je možda samo zaključak koji je neki izvitopereni um doneo,slušajući vladiku.

Na zalost, meni je licno na jednom predavanju pre 4 godine, rekao da ce homoseksualni brakovi biti prihvaceni u Srbiji za 100 godina i na drzavnom i na crkvenom nivou!!! Kad sam pocela u cudu da negodujem, pitao me je da li sam iz Bosne, tj da li su me tako naucili u mom selu u Bosni- ne znam sta je s tim hteo da kaze?! Da smo primitivni izgleda! Rekla sam mu samo da nisam iz Bosne, a nisam ni sa sela i da ne verujem da ce zaista tako da bude...

"Бог је, из видљиве и невидљиве природе, властитим рукама саздао човека по своме образу и подобију, обликујући тело од земље, и својим Духом подарио му је словесну и умну душу. А тога човека називамо Божанском иконом, јер израз "по образу"-икони, открива оно што је умно и самовласно, док израз "по подобију" открива могућност уподобљавања врлини." Свети Јован Дамаскин

Подели на овим сајтовима

Код животиња  нема ни брака, али то не значи да се требамо на то угледати 0212_rolleyes

Животиње никада нису организовале геј параду 0304_smile4

To uopste nema veze sa pitanjem da li je homoseksualizam produkt biologije ili slobode izbora!!!!!!

I kod zivotinja i kod ljudi homoseksualizam ima biolosku podlogu a ne izbor.

Подели на овим сајтовима

A na osnovu kojih naučnih istraživanja i dokaza to tvrdiš?

Rekao ti Mladen?

Питај Св. Јована Златоустог 0212_rolleyes

Sv Jovan Zlatousti nije ziveo u vreme moderne biologije!

Hajde to, nego pod "priroda", kao što rekoh, u takvom kontekstu sigurno nije mislio na palu.

Missim, meni oni koji su protiv horske muzike kažu "Jovan Zlatousti je rekao treba pevati jednoglasno"  0304_smile4

Kažem ja "ooook, al' u njegovo vreme višeglasje nije ni postojalo".

Al' džaba... ovo je internet, svako može da se javi i priča na svaku temu - nema veze da l' se razume ili ne...

Подели на овим сајтовима

nuznosti.

Ово је хула на Бога што причаш.

Od kad cinjenica fizickog sveta koji nas okruzuje moze biti hula na Boga?

Подели на овим сајтовима

ОВДЈЕ ПРЕКИДАМ ДИСКУСИЈУ ЈЕР СЕ ВРЕЂА МОЈ ИНТЕГРИТЕТ. ДАЉЕ ПОЈЕДИНЦИ ЛАЖУ КАКО САМ ЈА РЕКАО ДА ВЛАДИКА ПОДРЖАВА ПЕДЕРЕ. ОВДЈЕ ПРЕКИДАМ СВАКУ ДАЉУ РАСПРАВУ. ХВАЛА

Подели на овим сајтовима

Ово треба схватити у правом контексту и мсилим да је Владика ововрло лепо запазио, али најгоре је што ове ствари дођу у посед злих људи који не разумеју ни најобичније ствари а камоли ово.

Све је тачно: морал се мењао кроз векове, оно што је некада било морално, сада није и обрнуто. Такође, морални закон у односу на Стари Завет је промењен у многоме- и то је тачно. Е сада ово пи питању тога да ли је хомосексуализам природан или не, ја вас питам: да ли природно да се роди дете без руке, или да да има оба пола одједном, или да се роди теле са две главе или дете без коже...? Да ли је то прородно?

Мислим да је лоше поређење оче.Ово је већ хендикеп,и хендикеп је од Бога дат Крст ради спасења а хомосексуализам није хендикеп у овом контексту,тако да мислим да сте лоше поређење ставили.
Мислим да сам потпуно добро поставио ствари. Ако поставимо стари тако да кажемо да је хомосексуализам само избор, а не и БОЛЕСТ, онда је у реду то што кажеш, али хомосексуализам јесте и болест и то оака болест и самим тим и хендикеп. Јесте природно јер се дешава у природи и то овој палој. Зато хомосексуалац треба да се издигне изнад пале природе. Иначе, хомосексуализам постоји и код животиња и разне друге девијације...
Опростите,али Вис те направили поређење са тешко хендикепираном децом,која нису имала избор да ли ће бити хендикепирана већ су рођени тако са тешким Крстом ради спасења и њих и оних који их одгајају док хомосексуалац има избор-да то не буде.

Хомосексуалност као хендикеп или феномен у овом Вашем контексту могу да узмем само за Микеланђела,који је имао хомосексуалне склоности и будући свестан тога а уједно и верник,своје тело је максимално изнуривао,не би ли та страст нестала...ослабила.Био је велики аскета.

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Код животиња  нема ни брака, али то не значи да се требамо на то угледати 1405_love

Животиње никада нису организовале геј параду ;)

Ја не знам како другачије да ти објасним природу. Ти то не можеш да схватиш јер сте овде ишчупали деоса њиговог предавања студентима теологије који не учи бабске приче него да здраво сагледају ситуацију у којој живимо.

Човече Божији, све ово што видиш око себе је природа, разумеш? Ти видиш испред себе природу компјутера, па природу тастатуре, па своју природу која Богу хвала није хедикепирана, па видиш природу пода, па лустера, па рпироду хендикепиране особе, па природу хомосексуалаца... у том контексту све је природно јер није дошло од не знач чега. Имаш видљиве и невидљиве природе, имаш Божанску природу која је невидљива, несазнајна, недокучива... разумеш?

Ово није шала што је Владика покренуо и није шала о овоме причати, али јесте шала када на форуму свако прича шта му је воља а појма нема ни о чему прича... зато су људи и направили од Владике Игнатија чудовиште, а наводно бране веру, а појма немају ни шта бране ни од кога је бране.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...