Jump to content

Потребност литургијске обнове.

Оцени ову тему

vas stav o liturgijskoj obnovi  

82 члановâ је гласало

1. 1. vas stav o liturgijskoj obnovi

• neophodna
      35
    • potrebna
      15
    • nepotrebna
      18
    • suvisna
      4
    • opasna
      17

Препоручена порука

??????????? ??????, ??? ?? ????? ?? ????? ????, ?????? ?? ?? ?????? ????????? ?????? ?? ??????? ??????? ???? ????? ?????. ??? ?? ?????? ?? ???? ????? ???? ???????? ????????, ?????????, ???? ?? , ????? ??....

:cheesy2: klapklap :cheesy2:
Подели на овим сајтовима

??????????? ??????, ??? ?? ????? ?? ????? ????, ?????? ?? ?? ?????? ????????? ?????? ?? ??????? ??????? ???? ????? ?????. ??? ?? ?????? ?? ???? ????? ???? ???????? ????????, ?????????, ???? ?? , ????? ??....

????? ?? ? ????? ?? ??????, ? ?? ?? ????????, ?????????, ?????????? ??????? ? ????? ????? ?????.???? ???? ??? ?????? ????? ????? ????? ???. ?? ???? ?? ???? ?????? ????????????? ??????? ????????? ????.

???? ?? ??? ?? ? ?????? ?? ????? ????? ?? ??????? ????????. ??? ?????? ? ????? ??????. ? ??????? ???? ?? ?? ????????, ???? ????? ?????? ?????( ????????, ???????) ? ?? ???? ???????? ?? ??? ??????? ????? ?? ???? ????.??????????? ?? ?????.

?? ????, ???? ?? ???? ? ?????, ???? ????? ???????. ????????? ??? ?????. ??????,??????...

?? ???? ?? ? ???? ?????? ? ????? ?? ????????. ??? ?? ???????? ??????. ??? ??????????? ?? ???????? ??? ? ?????? ???????.

Potpisujem.

Подели на овим сајтовима

?? ????? ? ???? ?? ??????? ??? ?? ???? ?? ?????, ??? ?? ?? ????? ????? ?????? ? ???? ??? ???? ? ??????????. ?? ?? ?????? ?? ?? ????? ???????? ?? ?? ?? ???? ? ??? ???????? (??? ?? ?? ??????, ???? ?? ???? ?? ???? ?????? ???????? ?? ????), ??? ?? ???? ????? - ???? ???? ?? ???????? ???? ??? ?? ?????? ??????????? ?? ?? ??? ????? ????, ???? ?? ???? ?????, ???????? ?? ?? ?? ???? ? ??? ??????? ??????, ?? ?? (?? ?????? ??????, ???? ?? ????? ?? ??. ???????) ??????? ??? ????????????? ????????? ? ???????? ???? ? ????????? ??????.

???? ????? ????? ??????:

???? ?? ???? ?????? ????????? ?????, ?????? ??? ? ???? ???????? - ?????

Подели на овим сајтовима

Zeleo bih sa vama da podelim radost susreta sa jednom knjigom, koja je vise vodic nego li knjiga i vise Rec nego li slova... Radi se o Bozanstvenoj Liturgiji. U 36 celina sam dogadjaj Liturgije jeste izanaliziran, obrazlozen...tako da covek, citajuci tu knjigu, zaista budi u sebi svest o tome sta zapravo cinimo na tom Bozanstvenom dogadjaju. Izovori jesu mnogi, kao i vremena u kojima, i kojima, se razmisljalo o Liturgiji, epohe u kojima, i kojima, se Ona gradila, adaptirajuci Hrista odredjenoj epohi a samog coveka tim nacinom uzvodila ka Vecnosti. Jednom recju - nemam reci, kojima bih izrazio svoje odusevljenje ovim blagom, tako da bih molio, ukoliko se jos neko susreo sa ovom knjigom/Liturgijskim prirucnikom, da svoje impresije podeli sa nama.

Otvorenog uma-otvorenog srca, mir vam - Ugrin

???, ???? ?? ?????? ??????
Подели на овим сајтовима

????, ??? ?? ?? ????? ?? ?? ???? ?????????, ??? ?????? ?? ??  0104_cheesy ??? ????? ??????  :smiley:

???? ????????? ???? ?? ??? ???? ??????.

???? ????? ???? ?? ??????, ??? ?? ???? ????? - ???? ????? ?? ???, ?????, ??????, ?????, ????????? ?????? ??? ?? ?? ?????  :cheesy2:

??? ????? ?? ?? ?? ?? ??????????? ???????? ???? ?????????? ???????????, ??? ??? ????? ?????. ? ????? ?? ?? ??, ???????, ?????? ??????, ?? ?? ?????: ?????? ?? ?? ?????? ?? ????? ????? ?????????? ? ???????? ? ?? ??????? ???????????????? ??? ?? ?? ?? ????? ?????? ?? ?? ????? ??????????

???? ????? ????? ??????:

? ???? ?? ?????? ????????
Следећи пут нечији цитат у потпису-бан
Подели на овим сајтовима

Kad se esto obnavlja, to znaci da ono ranije nije valjalo...  a sta to vama nije valjalo da mi je znati pa ocete da obnavljate???     Mozda to sto nije crkva dovoljno liberalna i nije u korak sa svetom a ?  heh

Kako to liturgija ide ili ne ide u korak sa vremenom?
Подели на овим сајтовима

ја сам гласао за ''опасна''.

сматрам да неки људи понекад не оду у Цркву, све и ако оду.

улазе два моја другара уцркву за Божић ...

упадају на пола Литургије и пробијају се ближе олтару, уз све могуће негодовање, а моја црква пуна ко аутобус - око врата а у средини и спреда нико или ретко.

и неће једна бака да их пусти напред ...

и сад мој другар, чтец, замоли је да прођу, али после трећег пута изгуби стрпљење и пита је: јел могу ја једног антихриста да уведе у цркву?

а она му каже: не.

и ту се ''антихрист'' смори и оће да изађе, а овај га увати под руку и преко бабе.

направили су такво негодовање путујући до половине да се цела црква ускомешала, на крају је изашао и неко из певнице да их опомене.

само сам их ја дочекао раширених руку, и то зато што их познајем.

да ли би то урадио и да их не знам, то се ја данас питам.

углавном, треба да се крсти ''антихрист'' ових дана, седели смо и надугачко и нашироко причали после Литургије.

то прва обнова треба да буде, искрено, ове форме су ми последње на списку, да не кажем и бесмислене или неважне.

ионако се цела Литургија врти око неколико ствари да се ураде, малтене није важно у којој форми, тачно може да буде и потпуно непозната и потпуно нова.

ал проблем је тај који има срца да не да, као да је то нешто његово, и још оће да се пита, а не зна мада нема намеру ни да пита.

Подели на овим сајтовима

Kad se esto obnavlja, to znaci da ono ranije nije valjalo...  a sta to vama nije valjalo da mi je znati pa ocete da obnavljate???     Mozda to sto nije crkva dovoljno liberalna i nije u korak sa svetom a ?  heh

?????, ??? ?? ?? ??????? ? ???? ????? ?? ???? ?????.

??????? ?? ???? ????????? ?? ??????? ????, ??

Подели на овим сајтовима

• Гости

ma grom nocas nije u vinklu  :cheesy2:

Подели на овим сајтовима

???? ????? ????? ??????:

? ???? ?? ?????? ????????
?? ??? ??? ?? ???????? ...

???? ?? ????? ?? ?? ??? ????????, ????? ???? ??????? ? ????????, ??? ??? ???? ???? ????? ?? ????? ???? ???????? ??? ???? ????? ...

Подели на овим сајтовима

ma grom nocas nije u vinklu  :cheesy2:

????? ?????? ?? ????? ????, ?????????? ?? ?? ??????? ...
Подели на овим сајтовима

Није уопште обавезно помињати име причасника. Али увек верник може да пита свог свештеника зашто је престао да помиње има. Иначе ви можете да промените име приликом Причешћивања. Јел сте знали за то? То је укрепљење личног односа. Али кажем нити еј кључно нити главно.

Како служавшчиј благоизволи. Има то и служебнику.Али има ствари које се не мењају ни под разно.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...