w.a.mozart Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 A ti se i dalje smej. ja odoh na spavanje pa sutra,ako Bog, da na lituriju.... pozivam i tebe da uzmeš učešće u telu i krvi vaskrslog Hrista.... i da manje čitaš sumnjiva proročanstva a više se opominji reči Gospodnje.... i evo,ja sam s vama u sve dane do svršetka sveta..... jer svetlost Hristova prosvećuje SVE Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Može li neko ali ozbiljno da mi objasni, kakva je to, šta je ustvari ta uprava " преузима расколничку управу над ЕКиМ"? Ništa mi nije jasno, od koga preuzima i šta preuzima? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
timjančica Написано Новембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2010 И мени нешто није јасно: Он је у расколу а монах је СПЦ. То баш и није јасна еклисиологија? Може ли неко на ово да одговори? Како неко може бити и формалнио и неформално у расколу, па макар био монах у СПЦ? Или јесте у Цркви или није... Дакле, у свему овоме можемо рећи да о. Артемије није у расколу јер је и даље у СПЦ и дај Боже да тако и остане. na zvaničnim saopštenjima je pisalo da sve što poduzima +artemije (podrazumjevajući i liturgiju jutarnju valjda)jeste neblagodatno. tada još nije niti bio zvanično raščinjen. sada kada je monah je i u raskolu i ponaša se kao sektaš! oni koji mogu plakati na ovo, po meni pokazuju pravu emociju. Timjančice,liturgija mu je bezblagodatna i protivna Bogu jer je bivši vladika neposlušan i služi nasuprot zabrani!A ti budi poslušna svojoj Crkvi pa prestani pisati krstić pored njegovog imena! sinoid i sabor kao tijela mogu imati funkciju prenosne blagodati i imati blagodat, ali ne i oduzimati je i davati.to nije u njihovoj "nadležnosti". tako da svako proglašavanje službe još neraščinjog vladike neblagodatnom po meni je neistina. Петровић Станислава „А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3) Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2010 nisu oni oduzeli blagodat već sam bivši vladika Artemije ,zbog neposlušnosti... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2010 Ma, sve je u redu...možda je kontekst izgledao kao da zameram, ali nisam ekstra 0405_feel клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
timjančica Написано Новембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2010 nisu oni oduzeli blagodat već sam bivši vladika Artemije ,zbog neposlušnosti...to isto ne stoji u "nadležnosti" njegovoj, niti tvojoj, niti mojoj. Петровић Станислава „А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3) Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2010 И мени нешто није јасно: Он је у расколу а монах је СПЦ. То баш и није јасна еклисиологија? Може ли неко на ово да одговори? Како неко може бити и формалнио и неформално у расколу, па макар био монах у СПЦ? Или јесте у Цркви или није... Дакле, у свему овоме можемо рећи да о. Артемије није у расколу јер је и даље у СПЦ и дај Боже да тако и остане. na zvaničnim saopštenjima je pisalo da sve što poduzima +artemije (podrazumjevajući i liturgiju jutarnju valjda)jeste neblagodatno. tada još nije niti bio zvanično raščinjen. sada kada je monah je i u raskolu i ponaša se kao sektaš! oni koji mogu plakati na ovo, po meni pokazuju pravu emociju. Timjančice,liturgija mu je bezblagodatna i protivna Bogu jer je bivši vladika neposlušan i služi nasuprot zabrani!A ti budi poslušna svojoj Crkvi pa prestani pisati krstić pored njegovog imena! sinoid i sabor kao tijela mogu imati funkciju prenosne blagodati i imati blagodat, ali ne i oduzimati je i davati.to nije u njihovoj "nadležnosti". tako da svako proglašavanje službe još neraščinjog vladike neblagodatnom po meni, neistina. онда би дефинитивно требало да се информишеш чему служе Саборhttps://www.pouke.org/forum/index.php/topic,4146.msg109627.html#msg109627 и Синод https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,4145.msg109625.html#msg109625 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2010 nisu oni oduzeli blagodat već sam bivši vladika Artemije ,zbog neposlušnosti...to isto ne stoji u "nadležnosti" njegovoj, niti tvojoj, niti mojoj. osnov duhovnosti je poslušnost! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
timjančica Написано Новембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2010 nisu oni oduzeli blagodat već sam bivši vladika Artemije ,zbog neposlušnosti...to isto ne stoji u "nadležnosti" njegovoj, niti tvojoj, niti mojoj. osnov duhovnosti je poslušnost!slažem se, samo gore smo razgovarali o blagodati. Петровић Станислава „А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3) Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2010 nisu oni oduzeli blagodat već sam bivši vladika Artemije ,zbog neposlušnosti...to isto ne stoji u "nadležnosti" njegovoj, niti tvojoj, niti mojoj. osnov duhovnosti je poslušnost!slažem se, samo gore smo razgovarali o blagodati.kako blagodat da deluje kroz neposlušnog,od takvog Gospod okreće glavu svoju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2010 http://www.spc.rs/sr/izjava_episkopa_raskoprizrenskog_teodosija_rtsu_povodom_nemilih_dogadjaja_u_dubokom_potoku_devinim_v Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2010 У светом манастиру Кутлумуш на Светој Гори сачувано је неко писано пророчанство које је написано од стране анонимног светог подвижника, по благодати Божијој, и наводе се будући догађаји. Ово пророчанство сматра се да је написано 1053.г. после Христа док неки истраживачи тврде да је 1503.г. после Христа, а други пак 1603. г. после Христа. Независно од датума писања овог пророчког текста, који је подељен у 24 параграфа, значај и вредност има његов садржај, од чега се део већ обистинио (од параграфа 1 до 13) а други део који тек треба да се оствари (параграфи 14-24). Пун текст пророчанства гласи: 1. Велики Европски рат 2. Пораз Немачке, уништење (катастрофа) Русије и Аустрије. 3. Пораз Агарјана од Грка (Агар =Турска) 4. Јачање Агарјана од стране западних народа и пораз Грка од Агарјана. 5. Покољ православних народа. 6. И велика узнемиреност православних народа. 7. Инвазија страних трупа са Јадранског мора. Авај, житељима на Земљи! Хад је спреман. 8. За сада је Агар Велики. 9. Нови европски рат. 10. Уједињене православних народа са Немачком. 11. Пораз Француза од Немаца. 12. Револуција Хиндуса и њихово одвајање од Енглеске. 13. Енглеска само Саксонци. 14. Победа православних народа. Пораз Агарјана и општи покољ Агарјана од православних народа. 15. Узнемиреност света. 16. Општи очај на земљи. 17. Борба седам држава у Цариграду. Три дана и три ноћи покољ. Победа једне веће државе против шест држава. 18. Савез шест држава против седме државе и три дана и три ноћи покољ. 19. Престанак рата од стране Анђела Христовог и предаја Цариграда Јелинима. 20. Повиновање Латина непогрешивој вери Православних. 21. Православна Вера се подстиче од Истока до Запада. 22. Страх и трепет варвара од ње. 23. Пад папе и проглашавање једног Патријарха у целој Европи. 24. У пет и педесет година крај жалости, седме не постоји намучен, прогоњен, поново долази у наручје мајке радосне. Ово јесте и ово ће бити. Амин, Амин, Амин. Ја сам Αлфа и Омега, Први и Последњи _________________ "Господе, почуј вапај душа наших просветли нас, посвети и смилуј се на нас грешнике Вечита је тежња одређене групе људи да неминован повратак Цариграда под православну управу представе као хришћански идеал коме се чак и Бог повинује, који ће помоћи да се то догоди, након наравно масовних покоља које треба да уследе како би Цариград прешао у Грчке руке. Тако се злурадо и одвратно Богу приписује саучесништво у призмени људским плановима који имају своје испуњење у царству земаљском. Ово није написано ни 1053, него само после пада Цариграда, након чега је код неких људи настала чежња да се Цариград поврати у Грчке руке, и онда је утеха покушна бити нађена у овим бесмисленим пророчанствима. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2010 23. Пад папе и проглашавање једног Патријарха у целој Европи. Po ovome se lepo vidi da ovde nesto ne stima... Znaci jedan papa pao, a drugi se popeo, i to u licu pravosalvnog patrijarha? Ko je citao apostolske i ostale kanone, bice mu jasno da je ovako nesto nemoguce, jer svaki jezik/narod ima svog "prvog medju jednakima" poglavara, arhiepiskopa ili patrijarha... Nikad nije postojala teznja, niti eklisioloska osnova, da Pravoslavna Crkva ima samo jednog takvog poglavara... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2010 Brate Justinijane, evo i ja sam apsolutno da Carigrad bude sastavni deo Grcke. Sto je Kosovo za nas, to je Carigrad za Grke. Nas Bog opominje svim nesrecama jer smo zaboravili na nase svetinje, pa kad cemo doci pameti??? Kirie Eleison (izvinite na latinici, nisam kod kuce) "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2010 Наша највећа светиња је Царство Божије, које често заборављамо дајући прироритет слави, светињама и величинама овога века. Убиће нас етнофилетизам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука