Jump to content

Сабори - окупљања чланова форума

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван Цветковић

da li Vam se dopada ova ideja  

58 члановâ је гласало

1. 1. da li Vam se dopada ova ideja

• da
      46
    • ne
      3
    • mozda
      3
    • nemam stav
      2

Препоручена порука

Да не спемујемо тему па за крај да одговорим:

Не може то да се среди јер кућа у којој живим је стара 90 година. Крој је сасвим пропао и чека се дан да падне на главу. Нема плоча већ само трска која је у ужасном стању. Када сам се доселио у село, због ужасног стања куће живео сам удаљен око 3 километра од села са трудном супругом где нико не живи, ни људски пут није имао. Једино је поред тог кућерка било гробље... као у зони сумрака. После 5 месеци живота тамо, за то време смо успели да мало, бар унутра, средимо кућу. Толико смо новца имали. За кров нисмо могли ништа јер је то огроман посао, а пре крова требало је урадити плочу, заменити столарију, нову фасаду...но од тога није било ништа. За то време сам сређивао Цркву и почео градњу манастира који је при крају градње. За породицу и себе сам најмање размишљао јер сам све мислио да ће некада доћи крај овим мукама... међутим, овоме нема краја.

Сада да би могло да се ишта ради овде потребно је да се ја одселим. Но, то повлачи и друге проблеме. Проблеме свештеничке службе (потребно је да одем да пронађем кућу у граду) и проблеме финансија (парохија је најмања у намесништву и једна од 3-4 најслабијих у епархији). Тако сам сада у ужасном проблему којима нема краја. Најозбиљније размишљам да се повучем из било којег активног рада у мисији Цркве, јер колико сам до сада видео (а добро сам видео), то никога не занима претерано и све те приче углавном буду само флоскуле које се понављају чисто да се нешто говори. Просто, разочаран сам... гледам и ситуацију око Архиепископије огридске- нас који радимо на говору о свему томе гледају најблаже речено као пиле са три ноге, а мене вероватнио као замлату који нешто умишља и млати празну сламу.

Уосталом, доста сам тога рекао, не бих више о томе јер је моја супруга доживела тежак стрес, па хоћу да будем поред ње. Хвала свима који су спремни да помогну али нема потребе. Нека га... и онако сам изгубио вољу да ишта више радим на овом пољу... коме ће то бити на корист- видеће се.

Све ово никако не треба да осујете организовање да се окупљате и виђате и дружите, али искрено под оваквим околностима у којима радим и живим ја не желим да учествујем.

:(

ako ikako mozemo da pomognemo ,tu smo

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

оче, много ми је жао због ваше ситуације...али , мора да постоји неко решење...даће Бог...желим вам од свег срца...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Гости

Хвала свима... за сада је најбоље да радите на организацији сабора, да се лепо проведете и лепо дружите. То сам одувек сматрао једним од конститутивних елемената наше интерент заједнице.

Ја ћу добро да размислим да ли и даље да се овим бавим. То ће на неки начин бити дежање од себе, али човек некада у животу мора да донесе тешке одлуке. Ко зна, доћи ће неко боље време где ће више разумевања да буде.

Подели на овим сајтовима

Јао, три дана ме нема, и кад дођем оно...

Оче, не клоните духом, некако не иде уз целу ову нашу причу...

Какав ћемо пример да дамо?

Даће Господ да и после ове Кише дође Сунце.

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Нема ту много опција, једино прелазак на бољу парохију.

Тешко је то када даш целог себе а други немају слуха за то.

Није то баш проблем киша - сунце. Мало је дубљи, чини ми се.

Подели на овим сајтовима

А што не би скупили неку материјалну помоћ за оца Ивана? Или ако је неко у могућности, и зна неког инвеститора, да га исцима да среди кућу по повољној цени, и у кратком року?

Иштите и даће вам се. Дакле оцу и брату је потребна помоћ, и то се да лако решити, јер је материјална невоља у питању. Или сви ми знамо само да седимо крај рачунара, куцкамо поруке и губимо време?

Подели на овим сајтовима

Оцу Ивану је преко потребна помоћ. По мени да овакав свештеник чами у недођији је заиста срамота.

На форуму сам већ три године. Толико сам научила и сазнала о нашој вери, о литургији, о истини и правди.

И то и преносим другима. Најпре својој породици.

У свему томе је незаменљива фигура отац Иван.Увек има паметну поуку, добру мисао, неисцрпну веру.

Зар ће вечно најбољи међу нама да највише страдају? Докле, зашто?

Оцу Ивану је потребна боља парохија, разумевање и подршка.

Јер то што он ради, нема пара које могу да плате.

Када ће то да види и његов +Владика?

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Гости

Не, не. Не желим никакву помоћ. Разговарајте о сабору и о окупљању тамо где вам је најлепше и најлакше да се окупите. О било каквој помоћи нећемо да причамо.

Подели на овим сајтовима

тебе нећемо ни да питамо, знамо да си поносан :)

ја не могу код владике да ти помогнем, могу да ти само олакшам муку - новчано, ручно, леђно, како ти треба ...

Подели на овим сајтовима

• Гости

Нема потребе нико ништа да гура, да зивка телефонима, да препоручује а нарочито не да се сакупља помоћ. Потпуно сам озбиљан. Хоћу да будем са својом породицом. Нити сам ја просјак, нити је моја породица пацовска да живимо по јазбинама. Ово што се десило је превршило све мере немарности одговорних људи. Још, колико год да се трудиш- ти си крив и још не смеш да питаш зашто си ти крив. Бије те, а не да ти да плачеш... но изгледа да то тако мора да буде. Мора, па то ти је.

Још једном, договарајте се за сабор и да можете да се дружите и још боље упознајете. Ово заборавите као да није било. Нешто ће Господ већ послати- зна Он зашто ми шаље сва та искушења.

Подели на овим сајтовима

Драги оче Иване,

прво људи те воле и хоће да ти помогну и то треба да допустиш људима.Просјак си него шта си,када си Христов слуга?Шта мислиш да је мојој породици било лако да погазимо неко своје достојанство али смо увек размишљали да ће после нас доћи неко ко неће морати да се мучи као ми.

Одговорне људе да тражиш-џаба,само ћеш потрошити то мало живаца што ти је остало.

Пусти људе који те воле да ти помогну.

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Протинице,

овде се не може помоћи. Не могу људи са форума да ми плате стан и да сакупе10,000 евра да поправљамо кућу. Ја средстава за то немам нити могу да сакупим поред градње манастира који зидам. Горе сам написао да се све ово дешава зато што је кућа скроз лоша. Кров је ужас, само што није пао, нема плоче него трска-каратаван. Када скинем кров ја морам негде да живим- ваљда је то толико нормално зар не? Зар је то нешто превише? Да би се ишта радило, морам одатле да се одселим. Покушавао сам да то појасним одговорним људима- нема разумевања. Заправо, никога се то не тиче. Зато се свима захваљујем на понуђеној помоћи али сада то ништа не значи. Разумете?

Зато могу да захвалим Богу да се вечерас пожар није раширио до моје собе већ је захватио само "канцеларију" (која је све само не то).

Ово су слике куће

http://minus.com/ml5FchWct/

На крају ми је толико глупо да ишта више радим на интернету, те ми није ни чудо што је веома мало свештеника ангажовано. Другим речима- желите ли да радите као овај поп Иван замлата? Е, онда ћете живети са вашом породицом у овим условима. Зашто тако? Па зато што смо тако у могућности! Тако нам се може јер то нама ништа не значи, евентуално нам значи да ако икако можемо да бележимо грешке и да набијамо онима који раде то на нос без икаквог освртаја на оно што је добро. А доброга као да нигде нема. То би био закључак ове тужне причице.

И боље је да сада станем и да ништа више не пишем. Доста је.

Подели на овим сајтовима

Људи, вечерас замало моја породица није изгорела у прастарој кући у којој живим тако да морам под хитно да тражим решење... док то не средим, не средим коначно најосновније потребе за породицу нећу моћи да вам помогнем око сабора форума.

У сваком случају, слажем се ако се договорите и место где би могли да се састанемо.

Господе, Боже!

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1337961227' post='645428]

боље да човеку сви помогнемо него да потрошимо на пар пића и два-три сата чаврљања :)

mislim da možemo i jedno i drugo :D

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...