Млађони Написано Април 18, 2013 Пријави Подели Написано Април 18, 2013 Али зар се под "блудници..." не мисли на оне који су се толико заробили блудом итд. да не налазе смисао и мир ван своје страсти а не на сваког ко је згрешио некад или и даље греши, пада, устаје, преиспитује се и сл... Upravo, mnogi mesaju "Imati keks" sa "bludnicima". Ljudi koji imaju keks pre braka nisu bludnici. Bludnici su oni kojima se zivot svodi na keks. Bludnik je onaj koji prevari zenu samo keksa radi, koji zbog keksa ubija ljubav. Silence , Драгана Милошевић, Драшко and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Април 18, 2013 Пријави Подели Написано Април 18, 2013 Upravo, mnogi mesaju "Imati keks" sa "bludnicima". Ljudi koji imaju keks pre braka nisu bludnici. Bludnici su oni kojima se zivot svodi na keks. Bludnik je onaj koji prevari zenu samo keksa radi, koji zbog keksa ubija ljubav. Као што могу подједнако бити изгубљени људи који не виде смисао ван скупљања маркица рецимо... Све може да буде страст, а ствари на које се најпре мисли кад се каже "страст", типа пиће, секс и сл., ми се чини да су посебно издвојене и наглашене просто јер се лакше човек упеца на њих... Али саме по себи, не мислим да је ишта горе предати свој живот коцки или промискуитету него било чему другом пролазном, фудбалу, пецању шта год... Мислим да би ово ваљало да се мало више наглашава од стране Цркве, тачније оних који уче људе вери, ваљда је питање шта је грех и како грех убија и упропашћује једно од централних питања вере... Иначе, чини ми се да је секс мало више уздигнут на скали греха из неког не баш јасног разлога, као да су се људи одувек некако плашили секса и телесности више него других, по опојности сличних страсти, не знам што, да л је нешто подсвесно, или културолошки или нешто треће... Извини Ђомла, искориситих твој пост да мало размишљам наглас. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Април 18, 2013 Пријави Подели Написано Април 18, 2013 Срђан Шијакињић, Млађони and Silence је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Април 18, 2013 Пријави Подели Написано Април 18, 2013 Али зар се под "блудници..." не мисли на оне који су се толико заробили блудом итд. да не налазе смисао и мир ван своје страсти а не на сваког ко је згрешио некад или и даље греши, пада, устаје, преиспитује се и сл... блуд је полни однос међу онима који нису у браку Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Април 18, 2013 Пријави Подели Написано Април 18, 2013 СЕДМА ЗАПОВЕСТ БОЖЈА Шта се забрањује седмом Божјом заповешћу? Забрањује се незаконити полни однос, као: прељуба, полни однос пре брака и друге врсте „ниских склоности", које прородно употребљавање тела „мењају у противприродно", као што каже св. ап. Павле (Рим. I, 26). Шта је циљ ове Божје заповести? Да се сачува светост, чистота, срећа и циљ брачног живота. Шта је узрок нарушавања ове свете заповести? Пре свега, замке Сатане, који је непријатељ сваке чистоте и светости, и који мрзи размножавање људског рода и пораст Божје духовне породице, тј. Цркве. Друго, незнање људи и жена који пожудно гледају у тела једни другима уместо у душе, и мало знају о људима и женама као духовним бићима и Божјој деци. Ово незнање је последица рђавог васпитања и утакмице у друштвеним изопаченостима. С којим је грехом прељуба упоређена у Библији? Кроз цео Стари завет идолопоклонство се зове прељубом, браколомством, блудом. А идолопоклонство спада у највећи грех против Бога. Који су плодови блуда? Пропадање тела и душе, самообмана, одвратне болести, душевна узмениреност, нервоза, несрећа, болесна и саката деца, очајање, и на крају лудило. Вера светих, Св. Николај Велимировић Александар С, Orthophill and Јанко је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 19, 2013 Пријави Подели Написано Април 19, 2013 блуд је полни однос међу онима који нису у браку netačno,blud je seks bez ljubavi... Anette, Silence , Млађони and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
logdanov Написано Април 19, 2013 Пријави Подели Написано Април 19, 2013 Блуд је духовни проблем који се оваплоћује на много начина. Блудни син није описан као распојасани Казанова, већ као онај који се удаљио од Оца. Петар Скок - Етимологијски рјечник...: Блудити - отворених очију сањарити блудити - лутати Одатле и заблуда Блудити је истог корена као и плутати - бити ношен ветром; бацан буром Постоји и превојни степен ъ блуд - блъд, блęд - блѧд односно блядь - блясть - руска ружна реч код нас деназализацијом даје блест, бледем, од чега је блесав - блека - бена - блентав енглеско и немачко blind Свако ко је сигуран да није ни блентав ни blind нити у заблуди, ко зна када се удаљио, а када није - нек му је халал и нек научи и мене. Млађони, DankaM and Silence је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 19, 2013 Пријави Подели Написано Април 19, 2013 блуд је полни однос међу онима који нису у браку Ko ti je to rekao? I otkud ti ta ideja uopste? Ljudi ne mogu da se vole i bez braka? Ne razumem? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Април 19, 2013 Пријави Подели Написано Април 19, 2013 блуд је полни однос међу онима који нису у браку Misliš li da bluda ne može biti u braku? "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Април 19, 2013 Пријави Подели Написано Април 19, 2013 Ispade brak legalizovana prostitucija "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 19, 2013 Пријави Подели Написано Април 19, 2013 Ispade brak legalizovana prostitucija hm... u nekim slučajevima to i jeste Таша је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Април 19, 2013 Пријави Подели Написано Април 19, 2013 блуд је полни однос међу онима који нису у браку Није тачно да и у браку не може бити блуда, јер блуд је свако неприродно полово општење меѓу две(били или не били у брак није битно) или више личности(не дај Боже меѓу људе и животиње), свако полово дејаније које сама испражњава једна личност, и свако природно вонбрачно полово општење. Поткатегорије блуда су: - Скотоложништво - полово општење са животињом. - Содомија - полово општење на две или више личности од исти пол или свако противприродно општење меѓу две личности од различитог пола. - Рукоблудие - ручно задоволивање полових страсти - Прељуба - када једно лице је у брак и полово општи са личност од супротног пола, а која није његов брачни друг. - Курварлак - вонбрачно општење са једна или више личности од супротног пола - Онанија - прекид половог општења да не би дошло до зачетак. Сума сумарум блуд није само полово вагинално општење (и при том не спречава се зачетак) меѓу две личности који су у црквени брак. Све друго може бити само чешање по уши и оправдивање наших грехова. Не би било лошо, да неко овде да пример из новога завета или из црквене каноне, типике и химнографије где се блуд оправдава и не смета се за грев, ма колика била љубав измеѓу двоје блуднике. Да је била љубав толко велика ништа не бих спречило двоје да ступе у црквени брак, осим можда високу цену за венчање (е онда епископ и поп који су увели ту таксу чине грех блуда). Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Април 19, 2013 Пријави Подели Написано Април 19, 2013 ... inace sam veliki zagovornik dobrog upoznavanja pre prelaska u visu fazu da ne bude posle kuku lele jel' to ,,viša" faza, ili visa (kartica) faza ili dublja faza Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган orthodox Написано Април 19, 2013 Пријави Подели Написано Април 19, 2013 Мислим да је питање мотива улажења у сексуални однос са неким битан за разумевање. Може секс да служи за телесно самозадовољавање и пражњење ради привременог психолошког осећаја растерећености. То би била нека злоупотреба секса. Када уместо као код онаније руке користимо другу особу као замену за руку, дакле као помоћно средство за пражњење. Мислим да је ту у питању блуд. људи траже слободу, а слобода тражи људе ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Април 19, 2013 Пријави Подели Написано Април 19, 2013 friends with benefits Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука