DYNABLASTER Написано Април 18, 2013 Пријави Подели Написано Април 18, 2013 Čim se spojiše Bog ih je venčao,kaže otac Tadej... Jednom je rekao vladika Porfirije,čin venčanja sam obavio da bi zadovoljio njihovu psihu a,znam da ih je Bog već venčao E ove dve recenice su odgovor na temu, sve ostalo je suvisno naklapanje Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Април 18, 2013 Пријави Подели Написано Април 18, 2013 Čim se spojiše Bog ih je venčao,kaže otac Tadej... Ozbiljni ljudi grade ozbiljne veze a tu je jedino i moguć brak,naročito u današnje vreme... Још да је и Господ Иисус Христос тако рекао... Од Јована свето евангелие, гл 4: 16 Рече јој Исус: Иди зовни мужа свог, и дођи овамо. 17 Одговори жена и рече Му: Немам мужа. Рече јој Исус: Добро си казала: Немам мужа; 18 Јер си пет мужева имала, и сад кога имаш није ти муж; то си право казала. distancirana је реаговао/ла на ово 1 Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 18, 2013 Пријави Подели Написано Април 18, 2013 Pričate različitim jezicima DankaM је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Април 18, 2013 Пријави Подели Написано Април 18, 2013 a sta fali keksu pre braka?sto je keks toliko los u crkvenim ocima?pa i u ocima Boga?pa i solomon imao gomilu zena....i harem cini mi se... greengrin mislim da bi covek trebao od trenutka od kad stupi u brak da se u postpunosti posveti svom partneru..i da ono sto se zavetovao pred Bogom ispuni...a to je da cuva svetinju braka i ne skrnavi je preljubama....sve pre toga je po meni sasvim normalno..... .smesko. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Април 18, 2013 Пријави Подели Написано Април 18, 2013 @@Merovech, Iskreno želim i sebi, i tebi, i svima ostalima da im brak traje do kraja života. Al' biće kako bude... "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Април 18, 2013 Пријави Подели Написано Април 18, 2013 što se seksa pre braka tiče: dvoje svakako treba da se upoznaju dobro pre nego što odluče da žive zajedno, jer u braku tražimo saputnika i životnog druga, a ne samo seks partnera, seksa će biti te će ga biti, i nije presudan za upoznavanje kada je najbitnije upoznati ličnost druge osobe e sad, ako je nekome/nekoj bitan kvalitet seksa... Mилена КШ and DankaM је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Април 18, 2013 Пријави Подели Написано Април 18, 2013 Је л' могу и Хришћани одговарати на ову тему, а не ови псевдо-хришћани који оправдавају и подржавају гријех ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Април 18, 2013 Пријави Подели Написано Април 18, 2013 Је л' могу и Хришћани одговарати на ову тему, а не ови псевдо-хришћани који оправдавају и подржавају гријех ? znaci po tebi svi koji su imali seks pre braka su pseudohriscani koji podrzavaju greh? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 18, 2013 Пријави Подели Написано Април 18, 2013 Је л' могу и Хришћани одговарати на ову тему, а не ови псевдо-хришћани који оправдавају и подржавају гријех ? blago tebi savršenom DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 18, 2013 Пријави Подели Написано Април 18, 2013 Lol otac Tadej i vladika Porfirije su psevdo-hriscani, daj jos malo mudrosti iz riznice blaga :lol: Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Април 18, 2013 Пријави Подели Написано Април 18, 2013 таман данас помислих, нигде тема о сексу а већ пола поста прође? кад оно , оживе стара тема "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Април 18, 2013 Пријави Подели Написано Април 18, 2013 Је л' могу и Хришћани одговарати на ову тему, а не ови псевдо-хришћани који оправдавају и подржавају гријех ? Mogu samo oni hrišćani koji nisu imali seksualne odnose pre braka. I koji će se čvrsto držati toga do braka... I koji, ako ostanu udovci-udovice ili razvedeni, više nikada neće imati muža-ženu, pošto je brak samo jedan... Znači, da je moja pokojna baka živa, mislim da bi ona mogla da piše I moja mama bi mogla da piše, ali mislim da bi ona smatrala ovu temu beskrajno nezanimljivom... To su dve žene koje su smatrale i smatraju da je brak svetinja, i da ne treba 'odati mnogo , a ipak su bile baš zabrinute što ja nikako nisam nalazila momka na fakultetu Nije pitanje seksa pre braka, to je stvar dvoje ljudi i njihovih shvatanja, koja oni treba međusobno da poštuju. Stvar je da se ljudi ipak upoznaju i zavole pre braka, što ne podrazumeva nužno telesno. A ako se baš telesno i upoznaju bilo bi lepo da se to dvoje eventualno i venčaju. Ali ako se to ne desi, šta ćeš, nije propast sveta... Jednostavno, danas baš i nema mnogo ugovorenih brakova, a ni brakovi posle vremenski kratkog zabavljanja nisu baš česti, i ljudi mnogo kasnije ulaze u brak. Mislim da Crkva mnogo popustljivija i kompromisna povodom ovoga, nego mi ovde na temi Ne u smislu da će da kaže da je to u redu, nema veze, već će da blagoslovi i zajednicu dvoje ljudi koji nisu živeli po tom PS-u. Sećam se pasusa iz Pop-Ćire i pop-Spire, kad dolazi domaćin da zakaže krštenje unuka, pa ga jedan od popova pita zar svadba nije bila pre 6 meseci, a ovaj mu kaže: šta ćeš, popo, grešni smo ljudi. I ovaj mu zakaže krštenje unučeta i kaže da je najvažnije da su na kraju dobro postupili... Иван ♪♫, Драшко, Срђан Шијакињић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Април 18, 2013 Пријави Подели Написано Април 18, 2013 "Морате нешто пробати" савет једног попе, младићу од 28 година који још увек није живео са женом, нити имао девојку п.с. тај младић сам био ја некада Silence and Дејан је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 18, 2013 Пријави Подели Написано Април 18, 2013 A ja mislio ja sam rekorder 0110_hahaha Prefleko si me za jedno godinu dve, a mozda i nisi ni ne secam se vise lol Silence , Драгана Милошевић, bgpj and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Април 18, 2013 Пријави Подели Написано Април 18, 2013 Кекс енергија може да разнесе човека. Ко може даа очува девственост благо њему. Ко не може ништа никем. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука